Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz Disk4mat #103246 üzenetére
Nagyon örülök, hogy ennyire tisztán látsz vírus és vakcina ügyben. Belinkelek két videót, rokonom látható amint előadást tart, plusz egy négy évvel ezelőttit is, ami pedig a tüdőrák kutatásaival kapcsolatos:
[link]
[link]
[link]
Ilyenkor van az, hogy az embert jól fel tudja kúrni a sok antivaxer, akik egy része elvileg még orvos is, bár sosem találkoztak még az immunológia vagy a virológia fogalmával sem, csak szajkózzák a sületlenségeiket, veszélybe sodorva ezzel a bizonytalan embereket.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz LuckyL #103265 üzenetére
Nem. Igazából engem nem azok az emberek bosszantanak fel, akik úgymond bizonytalanok, hanem azok akik elvileg orvosok (ortopéd sebész, belgyógyász, háziorvos, gyógyszerész és személyi edző.......), azonban virológia terén nincsenek tisztában a dolgokkal, és az embereket az oltások ellen hangolják. Mellékhatása meg mindnek lehet, nekem a 2. adag Moderna után volt kemény 3 napom, ez azt jelzi hogy a szervezet harap az oltóanyagra, az immunvédekezés beindult. A videókban ott van minden lényeges, annál jobban nem lehet megfogalmazni tudományos alapon miért is fontos az oltás. A magam részéről a gyerekeknek is beadatom amint lehet.
lafaty80: Lehetnek pár napig ilyen tünetek az oltás után. Nejem mint pedagógus szintén Pfizert kapott, a 2. adag után a karja fájt nagyon meg az ízületei, főleg a csípő, menni alig tudott, aztán elmúlt. Neki tavaly volt fertőzése, 4 hétig lényegében élő-halott volt. Ahhoz képest pár nap rosszullét sokkal jobb. A post covid tünetei pedig szerteágazóak lehetnek, van akinél előjön, van akinél nem.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz PuMbA #103298 üzenetére
Sokan azt gondolják, csak mert erős az immunrendszerük minden kibírnak. Az a gond, hogy ez a vírust nem érdekli, ráadásul amikor az immunrendszer egy olyan vírussal találja szembe magát, amivel még soha nem találkozott, nem biztos hogy le tudja győzni. Ezért vannak a vakcinák, hogy felkészítsék rá a szervezetet, de még mindig sokan nem akarják ezt megérteni. A gyógyszereket marokszámra eszik az emberek, de egy oltástól meg paráznak.
-
kolopele
nagyúr
válasz lacafaca #103309 üzenetére
A gyógyszerekre gondolsz? Sajnos nagy szükség van azokra is, egy 6 éves kisgyereknek mégsem mondhatod azt, hogy a sok édességtől lett cukorbeteg egész életére, vagy a sok egészségtelen étel miatt kapott vastagbélgyulladást, de egy szívbetegnek sem mondhatod, hogy mától nem kap ACE gátlót, mert csak mérgezi magát vele.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz LuckyL #103317 üzenetére
A vírusoknak vagy egy nagyon rossz tulajdonságuk: gazdatestben képesek mutálódni. Na most amennyiben kevés a beoltott, a vírus új erőre kap, szerkezete megváltozik, ezért fontos, hogy meglegyen a megfelelő létszámú átoltottság, így a potyautasok is védettebbek lesznek, és kicsi eséllyel indítanak útnak egy újabb és komolyabb fertőzést. Ha megnézed 4 éve a románoknál megint felütötte a fejét a kanyaró, mivel nem kötelező az oltás, meg ugye ott vannak az oltásellenesek, akik miatt a már elfeledett vírusok is újra meg tudnak jelenni. Azt tudni kell, hogy akik be vannak most oltva azoknak az orrában, torkában ott van ez a vírus, tehát képesek terjeszteni, de mivel ennél lejjebb nem tud menni, így nem lesznek betegek, ellentétben azokkal, akik esetleg nincsenek beoltva és megkapják. Nem véletlen az oltási igazolvány, akiknek ez megvan nem fogják egymást megbetegíteni zárt helyen, és mivel a nem oltottak nem mehetnek be, így őket sem tudják megfertőzni. Sajnos én azt látom, hogy az óvatos rábeszélés itt már nem segít, kötelezővé kellene tenni az oltást, vagy pedig tényleg kizárni a be nem oltottakat minden zárt rendezvényről minimum.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz LuckyL #103320 üzenetére
A 2. oltás utáni láz nem meglepő, az nem azt jelenti hogy elkapta a vírust, hanem hogy jól reagált az immunrendszere. Én is negatív vagyok, a 2. Moderna után mégis két napig volt lázam. Amúgy meg igen, a mutálódás akkor a legesélyesebb, ha nem oltott személy kapja el a vírust, ott nincs semmi ami megfékezze az elszaporodását.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz FrezeR #103371 üzenetére
Megint egy feltevés, annyi van ilyen sajnos, és egyik sem tudományos tényeken alapul. A tüskefehérjét ma egyébként is divat támadni antivaxerek körében, teszik ezt sokszor publikálatlan cikkekben, plusz virológiát hírből sem ismerő orvosok. Szívizom gyulladást éppen a covid tud okozni.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Reggie0 #103376 üzenetére
Sokan nincsenek tisztában ezekkel a dolgokkal, ami nem lenne gond, ha a magukat szakembereknek nevező orvosok nem hergelnék és bizonytalanítanák el emberek tömegét az oltástól. Nekem szerencsém van, két rokonom is ugye ezen a pályán dolgozik (nem tudom, megnézted e amiket linkeltem), ezért is vagyok képben. Legutóbb azt olvastam valahol, hogy sámán dobbal is gyógyítható már a vírus, és ebben is az a fő gond, hogy a kommentelők egy jó része el is hitte. Ők soha nem fogják beoltatni magukat, ahogy a gyerekeiket sem, mert ugye az oltás egyenesen bűn.
-
kolopele
nagyúr
válasz F.E.K.. #103379 üzenetére
Azt hiszem kiszállok a témából
Ez már tényleg valami elképesztő. Ennyire együgyűek az emberek? Mi lesz akkor, ha tényleg felüti a fejét rövidesen egy spanyol nátha szintű járvány? Az esély megvan rá, az állatról emberre terjedő vírusok egyre nagyobb veszélyt kezdenek jelenteni, az a csoda hogy még eddig megúsztuk.
hellboy: Ez egy másik sámán, ezek szerint több is van........[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz lacafaca #103413 üzenetére
Minden cégnek szüksége van bevételre ahhoz, hogy fejleszteni tudjon, szerinted mi is miből tartjuk fenn magunkat? A gyógyszegyártók is pénzből élnek, pénzből fejlesztenek, hogy megpróbálják megmenteni még az antivaxereket is.
Qtya123: Könnyen lehet, hogy akár évenkénti oltás is lehet belőle, de ezzel mi a baj? Az influenza is ilyen, azt is évente kell adni. Inkább évi egy oltás mint elkapni valamelyik variánst.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz hellboy #103446 üzenetére
"A vakcina első dózisához közel 27 esetet jelentettek az 5 401 150 beoltott közül. Azok közül, akiknél szívizomgyulladás lépett fel, 11-en valamilyen háttérbetegségben is szenvedtek. Az oltás második adagjától számított 30 napon belül 121 alkalommal jelent meg ez a betegség 5 049 424 vakcinázottból, közülük hatvannak háttérbetegsége is volt."
Több mint ötmillió beoltott közül 121 embernél jelentkezett, ebből 60 - nak eleve volt társbetegsége, tehát messze nem biztos hogy az oltás volt az oka. Maradt 61 ember, akikről persze megint csak semmit nem tudunk. Ilyenkor nem érti az ember, pl. a fogamzásgátlóktól vérrögöt kapó nők számát miért nem írják ki minden nap az újságokban? Persze lehetne sorolni az egyéb gyógyszerek mellékhatásait is, amelyek sajnos sok esetben velejárói a kezeléseknek, de most ugye ez a vakcina van a porondon, mert ez még viszonylag új. -
kolopele
nagyúr
válasz Disk4mat #103466 üzenetére
Jól látod, az eddig is leghangosabb oltásellenesek bagázsa most új erőre kap majd, szörnyű még belegondolni is mit okozhatnak ezzel. Viszont a kormány is nagyot hibázott a pénzéhségével, mert eleve a Pfizert és a Modernát kellett volna előnyben részesíteni a keleti vakcinákkal szemben, és akkor már meglenne a 70% - os beoltottság, és a gyerekeiket is bátrabban vinnék majd az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz lacafaca #103492 üzenetére
A tudomány nem egyenlő az oltásimádattal, a vírus és oltástagadás ellenben egyenlő a butasággal, és itt nem kell kizárólag a covidra gondolni. Láthattuk négy éve a kanyaró újbóli fellángolását, csak mert a románoknál nem volt kötelező az oltás. A vírusokat vissza lehet általában szorítani, kézben lehet őket tartani, de elpusztítani végleg nem, éppen ezért kell az embereknek felelősségteljesen viselkedni, és nem sámándobbal, nádi hegedűvel kampányolni ellene. A kirekesztésről meg csak annyit, hogy nyilván az oltottakat védik jobban. Amikor a cigarettásokat is külön választották a nem cigizőktől, akkor is ment a felháborodás a bagósok részéről, pedig csak azokat védték ezzel is, akik nem akartak feltétlenül tüdőrákot kapni a másodlagos füsttől, vagy csak nem akartak étteremben büdösben enni. Emlékszem amikor még a cukrászdákban sem volt tiltva a dohányzás, az ember amikor kikért egy sütit dohány íze volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Motion_Blur #103549 üzenetére
Bennem két Moderna van, nejemben két Pfizer, szóval meneküljön ki merre lát
-
kolopele
nagyúr
válasz nagylaci6417 #103561 üzenetére
Mivel szakmaibb szerinted a sámándobbal, fénnyel való gyógyítás? Sógornőm tudása végett (amit átadott nekem is) még én is kiállnék vele, mindent tudok amit csak tudni lehet erről a vírusról, az oltóanyagokról. Ellenben sosem állnék ki olyanokkal, akik benyelik ezeket a hazugságokat, mert velük nem lehetne vitázni, mivel a szakmai oldal számukra egy homály, maximum annyit tudnának példaként felhozni hogy olvasták valahol, meg a szomszéd mondta. Az "antivaxerek" komoly veszélyt jelentenek, még akkor is, ha elvileg kevesebben vannak, mert be tudják hülyíteni az arra fogékony embereket.
-
kolopele
nagyúr
válasz lacafaca #103564 üzenetére
Kikre? Akik miattuk nem oltatják be sem magukat, sem majd a gyerekeiket. Azt gondolják, mivel orvosok (hiába belgyógyász, háziorvos, ortopéd sebész, sarlatán a legtöbb), csak annyit látnak hogy az oltás bizony veszélyes, biológiai fegyver, megöli azt aki beadatja, stb.)
Szóval igen, veszélyesek, és nincs ebben semmi paranoia, az viszont szomorú, hogy tudoroknak nevezed azokat az embereket, akik egész életükben a vírusok kutatásával foglalkoztak, gyerekek életét mentették meg. Mondjuk nem is tudom minek válaszolok neked, hiszen csak kötekedsz folyton.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Cs1csó #103558 üzenetére
A diprophos pont azért jó, mert allergia esetében elég egy adag, kb. 3 hónapig tart a hatása. Én a csuklómra kaptam egyszer nagyon régen, pont allergiás időszak volt, még csodálkoztam is hogy miért nincs semmi bajom, miközben még fű közelébe sem mehettem előtte Évente hármat nyugodtan be lehet adatni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
válasz t72killer #103631 üzenetére
Ebben igazad van, pontosan ezért van szükség a továbbiakban is arra, hogy oltott és nem oltott szét legyenek választva, persze főleg arra lenne szükség, hogy oltassa már be végre magát mindenki. A kínai oltásra pedig jön majd egy harmadik oltás, csak már nem a kínaival.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz t72killer #103653 üzenetére
Az mondjuk tény, hogy a magán a jövő, mondjuk a magam részéről eddig is csak akkor vettem állami szolgáltatást igénybe amikor vittek, vagy éppen egy szimpla vérvételre mentem A családom esetén is ez van, sajnos most ki kell az egyik gyerkőcöm orrát "takarítani", hiába a nagy fizetés immáron az orvosoknak, akkor is marad a magán, mert ott nincs hálapénz (mivel eleve fizetsz), és nem dugnak érte börtönbe.
-
kolopele
nagyúr
válasz fatal` #103659 üzenetére
Az jó is lenne, csak a mutáció ezt nem biztos hogy lehetővé teszi. Aztán az oltottak aránya sem mindegy, mivel ha a vírus sok gazdatestet képes találni, a mutálódás erősebb lehet, ugye csak élő testben jöhet létre ez a folyamat. Ezért is nagy baj, hogy aki nem oltatja be magát az nincs is tisztában ezzel nagy valószínűséggel.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Disk4mat #103675 üzenetére
Nejem tavaly elkapta, 4 hétig nem volt önmaga, öt percenként le kellett feküdnie. Az utóbbi napokban megint kissé fáradékonyabb, szerencsére a labor eredményei rendben vannak. Sógornőm csoporttársának a fertőzés óta kihagy az emlékezete olykor, amely utakon eddig nap mint nap járt, elfelejti merre kell menni. Ez is egy bizonyított post covid szindróma már, és még nem tudni hol a vége. Az a fura, hogy én nem kaptam el tavaly sem, idén sem, még amikor be sem voltam oltva. A BCG oltásnak is van ebben némi szerepe, és egy másik érdekes dolog is közrejátszhat ebben, a nullás vércsoport, aminek szintén van tudományos magyarázata.
-
kolopele
nagyúr
válasz Reggie0 #103679 üzenetére
Ez is érdekes, mert nejemnek a két Pfizer oltástól nem volt semmi extra, a karja fájt meg az ízületei egy napig, nekem a Moderna első oltásától pár napig csak a karom fájt, plusz egy délutáni alvás, majd két hét múlva a jól ismert "moderna kar", viszont a 2. után láz, fáradtság, minden volt, de kb. két napig. A kar fájdalom tart a legtovább a legtöbb esetben. 82 éves anyósom meg meg sem érezte a két Pfizert semmilyen formában
-
kolopele
nagyúr
válasz Reggie0 #103684 üzenetére
Erről beszélek a covid kapcsán is, a 4 hét alatt végig együtt voltam nejemmel meg a gyerekekkel, én mégis negatív voltam és idén is az lettem amikor teszteltettem magam. Nem egyformán fogékony rá mindenki, pont mint az influenza esetében, de azt senki nem tudhatja egy másik variánsra hogyan reagálna legközelebb.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz LuckyL #103695 üzenetére
"ezeket a baromságokat hogy chip van az oltásban, meg férgek a maszkban senki sem vette komolyan"
Dehogynem. Nem tájékozódsz ezek szerint a megfelelő helyeken a neten Amikor sámándobbal, fényevéssel, stb. is lehet gyógyítani, avagy biológia fegyvert csinálnak belőlünk az oltással a nem létező vírus ellen, zombikká változtatnak bennünket, és még lehetne sorolni, akkor fennakadsz egy-két ilyen apróságon? -
kolopele
nagyúr
válasz nagylaci6417 #103702 üzenetére
Igazad van, amikor a tizedik feles után felteszi valaki a maszkot, akár még férget is láthat benne
-
kolopele
nagyúr
válasz nagylaci6417 #103722 üzenetére
Ugye te nem az ilyen Pócs meg Fórizs féle emberek közé tartozol, vagy mondjuk azon híveik közé, akik a tüskefehérjéről azt gondolják, hogy egy virág alkotóeleme?
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz nagylaci6417 #103764 üzenetére
Pontosan nem tudtam mire gondoltál, bár most már sejtem. A maszkokat mi nem mossuk és nem mostuk ki soha, hanem minden használat után cseréljük, cseréltük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info