Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
envagyok #14699 üzenetére
Megszívták, mert azt az EU-s pénzt ők már rég lekötötték. Az EU eddig valós pénzt nem adott, csak a közeljövőben utalandó összegeket szabadította fel. Az persze világos, hogy ezt kik és mire költik el, de az EU sem szent/jótékonysági intézmény.
Szval kéne egy komoly gazdasági mentőcsomag az egész kontinensnek.
-
envagyok
veterán
Sokan írtok itt gazdasági károkról.
Szerintem meg a haveroknak egy jó esély, hogy befurakodhassanak EU-s támogatásból még több helyre. -
válasz
Somatom #14693 üzenetére
Az uniós dolgokra semmi ráhatása nincs annak, amit ezek itt kitalálnak, szóval lejárt jogsival ne vezessen. Ha jól emlékszem még az árúbiztosítás sem él, ha lejárt a sofőr jogsija. Kellene egy orvost nézni, aki készít orvosit, utána online lehet időpontot foglalni kormányablakba, az okmányt postán küldik ki.
-
Somatom
veterán
válasz
radi8tor #14692 üzenetére
Szerencsére nem nekem kell. Egyik "kevésbé talpraesett" kollégámnak próbálok segíteni. Szerencsétlent még az ág is húzza.
Német cégnél dolgozunk. Sztem itt ismeretlen ez a jogosítvány-probléma. Az otthoni eü. helyzetre meg nem sok ráhatása lenne a cégnek. Én úgy gondolom, hogy ennek is bele kellene tartoznia "az áruforgalom zavartalam működésének biztosításába", hiszen minden kamiont ember vezet. -
Kékes525
félisten
Pont erről beszélgettem pár perccel a feleségemmel. Az egészségügy leállása sokkal nagyobb bajt fog okozni, mint a koronavírus. Ha lenne elég hely a friss betegek izolációjára és lenne elég védőfelszerelés az orvosok számára, akkor lehetne nagyobb mértékben fogadni a betegeket. Most üt vissza az egészségügy évtizedeken át tartó kivéreztetése.
-
Somatom
veterán
Tudja vki, hogy hogyan lehet most hivatásos jogsit hosszabbíttatni? Külön engedéllyel? Azt szépen kitalálták, hogy nem kell most hosszabbíttatni, de a német rendőr nem Viktor szabályai szerint intézkedik.
-
the_mad
aktív tag
-
válasz
bigdady #14676 üzenetére
A linket kérlek javítsd ki.
szerk:
(#14675) Parci Bizony.
Tulajdonképpen mindenhol óriási károk keletkeznek, amiket később majd nem biztos, hogy vissza lehet fordítani. Mikor győrben jártam, ott például láttam, hogy a sugárterápiára érkezőket azonnal engedték be, gondolom ezek még a folyamatban lévő kezelések. De ugye mivel a szakrendelések állnak, az "új" betegek és a kontrollra stb érkezők azok csak várnak és várnak...
-
bigdady
nagyúr
Doki nagyon jókat mondott tegnap Trutykónál: [link]
Az egyik nagy igazság hogy lehet összehasonlítani hogy állunk a járványban a többi országhoz képest éppen mivel máshogy tesztelnek stb: a fix összehasonlítási pont a napi halottak száma...(nyilván aranyosítva a népességgel)[ Módosította: radi8tor ]
-
Kékes525
félisten
válasz
Alex91 #14658 üzenetére
"A nagy kérdés: melyik stratégiát követi a magyar kormány?"
Mivel nincs tesztelés és a tesztelést követő izoláció és a kapcsolatok felderítése, ezért annyit lehet mondani, hogy a nyájimmunitásra kialkítása és a görbe ellaposítása között van a stratégiája. Ez majdnem a legrosszabb stratégia mint egészségügyileg, mint gazdaságilag.
(#14660) DS39 +1
-
válasz
ServerWorks #14665 üzenetére
Szerintem ezzel amit itt nálunk csinálnak előbb-utóbb a járványnál több áldozatot és emberi roncsot fog szülni az, hogy nem működnek a szakrendelések, nem folynak "normál" ütemben a műtétek, rehabilitációk stb stb. Szerintem sokan nem is gondolnak arra, mi van ilyenkor a pszichiátriai betegekkel, azokkal sem törődnek, nem tudnak terápiákra járni, gyanítom jó egy részük inkább elköszön az élettől. Természetesen bármelyik területet nézzük, iszonyat mi vizsgálat és kezelésszám marad el. Nálunk már beszélt is erről egy vezető egészségügyis, hogy előbb-utóbb majd foglalkozni kell ezekkel a betegekkel is. Még ha újraindul is a rendszer is, mire áll vissza a régi kerékvágásba? Talán évek is kellenek hozzá. Addig meg csak egyre több lesz az elhunyt/emberi roncs.
-
windlord
őstag
válasz
Hieronymus #14668 üzenetére
Mi tartunk barmilyen kozos strategiat?
-
medica
senior tag
válasz
Hieronymus #14668 üzenetére
itt ausztriában a 80%-át a béreknek az állam állja (gazdagabb ország, nincs annyi focistadion és adócsalás, tovább élnek az emberek, ilyenek)
-
De az egész világon ez a stratégia?
A gazdaság szándékos összeomlasztása, nem magyar jelenség. Az erősebb német gazdaság sem jeleskedik.
Olyan cégek mint az Adidas már bejelentették, hogy bevétel hiányában nem képesek bérleti díjat tovább fizetni. Autógyárak állnak le egy időre vagy csökkentik jelentősen a termelést. A vendéglátóhelyek többsége kilátástalan helyzetben van. Folyamatosan megy a reklám, hogy rendeljünk ételt szolidalitásból.Egy előző hozzászólásban volt egy link a lehetséges stratégiákról.
Magyarországnak, ahogyan a többi európai országnak nem lehet egyéni stratégiája.. A közöset kell tartani, ha nem akarjuk többszörös problémába keverni magunkat a visszafertőzéssel vagy visszafertőződéssel. -
Kékes525
félisten
válasz
ServerWorks #14665 üzenetére
Igen, ez a dolog másik oldala...
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
Kékes525 #14655 üzenetére
Nem nagyon kerül be beteg, hiszen sem szakrendelés sem ambuláns rendelők sem elektiv műtétek sincsenek többnyire... ellenben üres kórtermek, unatkozó személyzet. Minimális üzemmódban működik most az összes ellátó (ahol nincs változás az az SBO-k és az intenzív osztályok)
-
szabi__memo
nagyúr
Ha semmi új nincs a mai cikkben akkor én kérek elnézést. Két hete megy a téma, én találtam benne újat, de ha ti nem akkor lehet csak én nem voltam eddig figyelmes. Vagy ti nem néztétek meg ezt. Nyilván most még nem lehet eldönteni hogy mennyit számít, de van jó kis diagram is..
-
S e t h
nagyúr
válasz
szabi__memo #14659 üzenetére
Igen.
Vagy nem. -
szabi__memo
nagyúr
BCG oltás valóban védhet?
-
Alex91
félisten
[link] , mi is a strategia...?
-
Kékes525
félisten
válasz
szabi__memo #14656 üzenetére
Igen, gondolom. Másrészt, így szuper terjesztő gócok alakulhatnak ki azok között, akik a legfontosabbak a járvány megfékezésében, leküzdésében. Ráadásul az új betegeket potenciális fertőzöttnek kell tekinteni és 2 hétig el kell szigetelni és csak védőfelszerelésben lehetne megközelíteni őket. Ehhez pedig hely kell és védőfelszerelés.
-
Kékes525
félisten
válasz
attiati #14552 üzenetére
Védő felszerelések hiányában sajnos érthető. Másrészt a kórházakba, klinikákba nem koronavírussal bekerült betegeket sem szűrik koronavírusra. Ezek után az a csoda, hogy csak ennyi eü dolgozó beteg. Így szuper terjesztő gócok alakulhatnak ki azok között, akik a legfontosabbak a járvány megfékezésében.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
enginev3.0 #14651 üzenetére
Mert egész véletlenül katonai irányítás alá kerültek akik 'kezelik a helyzetet'.
-
medica
senior tag
Egy amerikai immunológus azt állítja, hogy megtalálta a koronavírus lehetséges ellenszerét
[link] -
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#95561216 #14640 üzenetére
Jaja, de valamelyiknél külön kiemelték, hogy még kontroll csoport sem volt. Jó maradjunk annyiban, hogy több kutatás kell ennél, hogy bármit kijelentsenek róla. Megnézem az utolsót, jelenthet valamit, de kevés a minta, nincs még placebo kontrol sem, nem hogy dupla vak placebo. Ha használ is, nem tűnik csodaszernek, bár már annyi elég, ha nem kerülnek lélegeztetőre az emberek.
-
gergo5991
őstag
[link] Szemét oldal fake hir, vagy ez fog minket megmenteni? Irnak itt mindenfele gyogyszerekrol meg kiserletekrol meg lehetseges dolgokrol de azok minimum 1 ev mulva vethetoek be embereken. Szoval kerdem en ez a szer amit linkeltem, van ra esely hogy max 1 honapon belul bevessek?
-
KRoy19
őstag
válasz
#95561216 #14641 üzenetére
Ja kemény.
Ez is egy szép válogatásAztán kb. Március 18 környékén jött a "húha" pillanat.
-
adam1400
tag
azt észrevettétek hogy a 9. halott 1 fiatal nő volt akinek nem is közölték a korát erre a táblázatba 90 évesnek van feltüntetve. itt a link: [link]
-
törölt tag
válasz
KRoy19 #14632 üzenetére
Demokraták se épp agysebészek, nekik fontosabb volt a virtue signaling.
-
Sok gyerekhez el sem jut a távoktatás, tömeges bukások lehetnek
Erről miért nem értekezik a csodás Operatív Törzs és a kormány?!
Olyan szépen kitaláták ezt az "oktassanak digitálisan" módszert, csak éppen a alapkövetelményeket nem tették bele az egyenletbe. Bár a matek amúgy is rosszul megy náluk. -
válasz
Motion_Blur #14611 üzenetére
Ami késik, nem múlik.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur #14634 üzenetére
Spanyol, ha minden igaz.
-
KRoy19
őstag
válasz
Hidd el, hogy már hozzá szoktak.
Az az ember egy szellemi toprongy.
Angolul sem tud normálisan. Kb. olyan szókincse van mint egy 8 éves gyereknek.Hallgattam már meg pár beszédét és az összes így hangzik kb.:
-Én ehez a témához mindenkinél jobban értek( tetszőleges téma illeszthető ide).
-Én vagyok a legjobb, legszebb, legokosabb és mindent megoldok. -Amerika egész történelme alatt nem virágzott ennyire mint az én kormányzásom alatt.
-Obama tehet mindenről ami szar.Csomószor olyan dolgokat állít be tényként amik még távólról sem fedik a valóságot.
Például nemrég Szöul-ról és annak a 38 milliós lakosságáról beszélt és néztek az emberek, hogy ez mi a faszról beszél, aztán kiderült, hogy összekeverte a tengerszint feletti magassággal ami ugye 38 m (méter, amiről valószínűleg fingja nincs, hogy mit jelent) és a wikipédia oldalon egyből a population fölött van.
Saját magát is rendszeresen meghazudtolja.
Emellett egy kérdésre sem tud értelmesen válaszolni.Hidd el, hogy egy csomó amerikai a mai napig nem hiszi el, hogy hogy a faszba sűlyedhedtek idáig, hogy egy ilyen ember az elnökük.
Nyilván nem várt tőle senki semmi érdemlegeset....
-
válasz
Tajrexi #14627 üzenetére
Világszinten napi majd' 5000 halálos áldozatnál járunk és még gyorsul/gyengébb országok tucatjaiban még be sem indult igazán.
#14629: a videó lehet igaz és kamu is, a politika részéről láttunk nemrégiben próbálkozásokat az orvosok lejáratására, én egyik verziót sem zárnám ki.
-
azbest
félisten
ha jól sejtem a videó csupán egy apró részlete a történetnek.
Ha valósak a részletek, akkor 3 nappal előtte már mentővel vitette be az orvosa, mert az egyéb betegségei miatt bármitől könnyen kipurcanhat, de elküldték, mert nem lázas. (normál rendelések pedig nincsenek, mielőtt valaki kitalálja, hogy miért volt sbo-n, oda küldték)
Több óra várakoztatás után csináltak egy tüdő röntgent neki, az orvos letagadta magát először, mert nem akaródzott már dolgozni. És utána akarta kidobatni a hölgyet, amikor kérdezősködni kezdett. (ez a rész eszkallálódott a videórészleten) Azután pedig a hölgy a rendőrséghez fordult, amely közbenjárására kiderült, hogy négy orvos is ott héderezett. Tán a doktornőt fel is jelentette a viselkedéséért. Az állítólagos teljes történetet egy ottani kommentelő osztotta meg képként: [kép] [kép] [kép]A videó aláírása pedig ez volt:
"Szekszárd Balassa János kórház SBO 2020.03.21 gratulálok az egészségügyi dolgozóknak ! 3 betegre 3-4 orvos meg vagy 15 ápoló és még igy is több órát kell várni hogy megvizsgálják az embert ! Behívtak az ápolók fetrengtek az ágyakon viháncoltak maguknak stb... a Doktornő ebben a fiatal lánynak azt mondta hogy nincs bent orvos menjen haza stb... Na és végül kiderült hogy mégis van orvos nem is 1 hanem 3-4 egyszerre amikor a rendőrséghez fordult a lány... Utána már mindjárt megtanultak az emberrel beszélni ! A biztonsági őrök is azt mondta hogy azért nem dobták ki, mert igaza volt a lánynak és nekik is van igazságérzetük."Szóval, ha a videó készítőjének aláírása és a kommentben megosztott történet igazat mond, akkor a videón csak az látható, ahogy kiborult a szemét módon viselkedő, nem dolgozó személyzettől a páciens.
(#14631) t72killer
akkor jó pár kommentelőt fizetnek, mert többen panaszkodnak az ottani ellátásra. S hogy partiznak munka helyett most. Mondjuk hasonló dologról számolt be anyám is másik városból, amikor 3 hete minden ellenkezésem ellenére elment az időpontjára, még pont azelőtt, hogy hivatalosan is kb megszüntették a legtöbb ellátást. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Digitalis #14580 üzenetére
Nem, azoknak plazmasejtekké kell alakulniuk először. Egyébként meg arra reagáltam, hogy egyesek szerint elmúlik a védettség, ha kiürülnek az antitestek a szervezetből, ami általában nem igaz a fertőző betegségekre néhány kivételtől eltekintve. Nem beszélve arról, hogy az antitestek termelése csak egy kis része annak, amit az immunrendszer csinál.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
ServerWorks #14576 üzenetére
Ezt így nem jelenteném ki, hacsak nincs rá valami tanulmány.
-
-
-
válasz
Meggyi001 #14564 üzenetére
Nem értem. Ha a nőt odaette a fene a sürgősségire de a saját elmondása szerint sem egyezett bele, hogy megvizsgálják sem abba, hogy vért vegyenek tőle akkor mi a faxomnak ment oda? Mégis mit várt? Én marhára sajnálom az eü. dolgozókat. Nagyon kevesen vannak rengeteget dolgoznak szar körülmények között éhbérért* fáradtak kimerültek a munkáltatójuk és a betegek is basztatják őket naphosszat. Nem csodálkozom, hogy tíz+ óra munka után ha így beléjük áll valaki némelyiknél elszakad a cérna és hasonló stílusban válaszol. Jól tette.
* minimum 3-4x ennyi fizetést érdemelnének.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
CptAdamica #14613 üzenetére
2 hónap? Már lassan fél éve tart.
Izolált vírusok? Miért felejtitek el ilyenkor az AIDS-et, Influenzát, Hepatitis-t, és még sorolhatnám a nem vírus eredetű halálozási okokat, pl dohányzás okozta vagy amit meg lehetne oldani ha oda pumpálnák a pénzt (Afrikai gyerekek tiszta vízhez jutása), stb, stb.
Ok, majd megnézzük a számokat október-novemberben, és összehasonlítjuk az előző évek egyéb áldozataival. -
törölt tag
válasz
#22743424 #14600 üzenetére
A vége érdekesebb, hydroxychloroquine-t, azithromycin-t és kaletra-t is kapnak a betegek.
Erről rég volt szó, szemléztem is gyorsan.
Ausztrália kivette az engedélyezési eljárás alól hydroxychloroquine-t. - ha jól értem nem magát a szert, hanem a covid-ra való alkalmazhatóságot.Másik - biztonságos - antibiotikummal kombinálva is vannak biztató jelek. - a forrás miatt is különös fenntartásokkal
Negatív teszt is van. - de ez sem épp alapos és kiterjedt teszt
De itt egy pozitív, kissé alaposabbnak tűnő. - kontrollcsoportos teszt, enyhe-közepes tüneteken, eddig főleg súlyos betegeken teszteltek etikai okokból. Nem gyógyultak meg látványosan hamarabb, de megakadályozta az állapot romlását. -
CptAdamica
veterán
válasz
radi8tor #14609 üzenetére
Szerintem egyáltalán nincs. Egy 2 hónapja tartó járványt nem lehet összehasonlítani már több évtizede feltárt és izolált vírusokkal szemben. Elég csak szerencsétlen Olaszországra gondolni, ahol tényleg romon van már ettől az eü. Itthon meg még el sem indult az egész és már leállt az egész rendszer szinte. Emiatt vajon hányan fognak meghalni, mert most nem kapnak rendes ellátást... És azt sokan elfelejtik, amikor dobálóznak, hogy há csak 50 ezer halott szlogenekkel, hogy már most komoly erőfeszítést követelt az, hogy há csak 50 ezer ember veszítse életét emiatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pénz beszél.
-
Motion_Blur
félisten
Ha az ember egy másik bolygóról hallgatná/nézné Trump-ot, egy jót röhögne.
Napok óta megnézem az esti briefinget. És nem hiszem el hogy nem borítják rá az asztalt.
-
válasz
CptAdamica #14608 üzenetére
Szrjuk le az ebolát is, végülis mennyi, kevesebb mint 20e ember halt bele, az is évtizedek több járványa alatt. Csak aztán ha a tagot elküldenéd melózni egy ebolakórházba, elég gyorsan összecsinálná magát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
CptAdamica #14608 üzenetére
Miért, nincs igazuk?
-
CptAdamica
veterán
Amúgy kurvára hihetetlen, hogy fb-on még mindig olyan képeket osztanak meg emberek, hogy a covid-19-hez képest hányan haltak meg egyéb betegségekben...
-
-
válasz
Depression #14573 üzenetére
Ha nem ebben a stílusban írsz, akkor szívesen írtam volna ötleteket, hogy lehet minél jobban elkerülni a problémát. Én nem írtam, hogy bárki hibás lenne. A legtöbb ember szimplán felelőtlen, meggondolatlan, a ti esetetek más.
-
gergo5991
őstag
lol tudatosan eddig nem mutattam fokozott aggodalmat a koronavirussal szemben, de ahogy elaludtam a kanapen azt almodtam hogy az utcan 5 fos csoportnak folyik az orra fuldokolnak a kohogestol es rajuk hivtam a rendoroket
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
syberia #14598 üzenetére
Haladjál már... akinek vért köp és/vagy hörög a hozzátartozója és légézési elégtelen, ennek ellenére nem viszi be SBO-ra de leginkább nem hív hozzá mentőt az annyit is ér
az ilyen állapotú beteg egyértelműen emelt szintű helyszíni ellátás fog kapni majd intézetbe szállítva további feltételezem intenzív osztályos kezelést (ha nem TBC-s, vagy daganat miatti az állapota)
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- LED világítás a lakásban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tudományos Pandémia Klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Hardcore pizza és kenyér topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Iqos cigaretta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest