Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
Én is leszaladtam nem rég boltba,itt mondjuk nem volt senki,pedig városban lakok,viszont az utcán azt hittem majd kihaltság lesz de nem,szokványos hétköznapi tumultus
Sebaj,ma délután-estétől megint jön egy újabb korlátozást bevezetése,feltéve ha jó az informátorom(#15997) pjen:Én tömegközlekedéssel járok dolgozni(mással nem tudok),már amikor be kell menni.Reggel az 5 órás buszon,hiába csuklós olyan tömeg van,hogy szinte heringként állnak az emberek,mivel 6 kor kezdődik a munkaidő és az ipari parkba szinte alig van lehetőség más járattal kijutni,hogy be is érj időbe,így ez marad sajnos,nyilván a volán több járatot nem fog indítani,hogy így el legyen kerülve a tömeges utazás...
-
pjen
félisten
válasz
UberMutant #15989 üzenetére
Boltba,patikába,dolgozni kell menni.Onnan haza is kell menni.Ha berartod a kötelező távolságot mért ne lehetnél az utcán.
-
válasz
Gubu0101 #15985 üzenetére
A mostani korlátozáson maszkkal lehetne még kicsit lazítani is, hogy a kocsmák éttermek korlátozottan tudjanak működni... De jelenlegi korlátozást se tartja be a többség... Ma mentem a heti bevásárlásra... Soha nem láttam még ennyi embert a boltban... Kb kétszer annyian voltak, mint máskor 4 napos hétvége előtt... Brutál, ha a húsvéti nagy bevásárlás miatt nem indul meg a koronavírus boom itthon akkor soha...
Szerencsére jön a nyár, S erősödni fog az emberek immunrendszere..., Reméljük ez is segít...
-
Gubu0101
veterán
válasz
radi8tor #15987 üzenetére
Itt nálunk a téren olyan szépen gyülekeznek du a népek,kicsitől a fiatalig,focizgatnak stb.Hiába lezárva a focipálya megoldják máshol,meg attól még a padokon ugyan úgy bandázgat minden féle korosztály.De,hogy legyen ellenpélda is,tegnap előtt láttam 2 lányt meg egy srácot futni,ők betartották a távolságot,kb 2m-re egymástól libasorba futottak
-
-
UberMutant
őstag
arra leszek kíváncsi, hogy nyáron 30 fokban is kint fognak-e futkorászni meg csapatokban kolbászolni a becsaavarodók, vagy inkább otthon ülnek a "légkondiban". Gondolom, akkor nem lesz már gond a becsavarodással.
vicc ez az egész. a francért nem maradnak otthon.
-
törölt tag
válasz
t72killer #15964 üzenetére
ez megint fals. alapbiztositasa mindenkinek van (mivel kotelezo) a 2500 pedig az onresz es ebben az esetben fizetsz minimum 200-at (korral pl ez is no). megteheted, hogy alapbol nagyobb havidijat fizess es akkor az onreszed is kevesebb lesz.
a 2500 frank viszont nem fix. nem minden esetben kell ennyit fizetned, mindennek megvan a maga ara. szoval, aki a 2500-as csekktol retteg az a biztositas megkotesekor ezt vallalta. kulonben miert a legolcsobb havidijast fizetne, minden egyeb kiegeszito nelkul?a comparist ismerem koszi. nekem nem kell bemutatni, mert ugy erzem nem az en fejemben van kavarc.
(#15947) Memmaao: nem csak kimondottan erre az irasodra reagalva. minden tiszteletem a tied, hogy a munkadon tul meg itt szansz energiat a dolgokra. en a helyedben mar reg feladtam volna ezt a "vitat". eleg egyertelmu, hogy meggyozni ugy se lehet oket, vagy legalabb belattatni veluk, hogy lehet picit tultoljak a biciklit.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Gubu0101 #15985 üzenetére
Természetben sokkal jobban regenerálódik az ember, mint 4 fal között. Nincs is ezzel baj szerintem. Pont a szabadidős sporttevékenység mellett a legkönnyebb tartani a 2 métert.
A gond a kocsmákkal, szórakozóhelyekkel van. Pl Király utcában is felszámoltak pár ilyen tömörülést a hétvégén.Off-ra: szép és jó hogy te betartod de mások rajtad kívül marhára nem.
-
-
Gubu0101
veterán
válasz
pilóta #15975 üzenetére
Bármilyen mértékben szigorítanak(kivéve a nem létfontosságú gyárak bezárása)szinte semmi nem változna,bolt,munkába járás gyógyszertár stb ugyan úgy lehetne menni,annyi hogy már engedély kell hozzá,papír alapú(de szerintem ezt mindenki tudja).De mintha olvastam volna,hogy a kövi lépés ez lesz de attól ugyan úgy engedélyezett a séta és a szabadban sportolás.
Mondjuk nekem is feltűnt tavalyhoz képest sokkal több embert látok sétálgatni,futni a szabadban most,hirtelen mindenki egészségesen akar élni vagy nem tudomEzt nem neked,csak úgy általánosságban.
Feltűnt,hogy bármi olyan esemény történik egyből a dohányosok így meg úgy,nyugodtan le lehetne szállni erről a témáról,érdekes módon kevesebbszer piszkálják az alkeszeket és inkább mindenki a cigire orrol.Én dohányzok,de minden tilalmat ami erre vonatkozik betartok,sőt még a lakásban sem szívom,az meg hogy az én vagy más az egészségével mit kezd egyén szoc problem.Láttam itt néha olyan kommenteket a szemem jojózott nem akartam felfogni,hogy mi köze van a dohányzásnak a korona helyzet kialakulásához -
-
Ringman
nagyúr
válasz
t72killer #15977 üzenetére
akkor bocs
ez mire vonatkozik?
Unabhängig von den Antikörpertests lief in Österreich zuletzt die Testung bestimmter Zielgruppen mit PCR-Tests. Sie weisen das Virus direkt nach. Die ersten Ergebnisse dieser stichprobenartigen Testreihe geben Anlass zu leichtem Optimismus. Von 474 getesteten Mitarbeiterinnen und Mitarbeitern von Krankenhäusern seien nur drei CoV-positiv gewesen, sagte Anschober.In Pflegeheimen sei unter 301 getesteten Beschäftigten nur ein positiver Fall gewesen. Von 422 Angestellten in Supermärkten waren laut Anschober alle Tests negativ. „Der Grundtrend scheint relativ positiv zu sein“, so Anschober, das zeigten auch die Zahlen der Neuinfektionen und der Hospitalisierungen.
-
-
-
Egyáltalán nincs értelme szigorítani. Azzal azt érnéd el, hogy még hónapokig eltartson. A cél az, hogy pont az egészségügy ellátóképességén belül maradjon, de minél hamarabb vége legyen. Gondolj bele, ha eltartana mondjuk egy évig a korlátozás (főlég még szigorúbb, mint most), akkor a gazdaság totálisan összeomlana, simán az éhezésben többen meghalnának, mint a vírusban...
-
Ringman
nagyúr
kész az osztrák teszt:
CoV-Antikörpertests ab Ende Aprilsajnos a maga a jelentést nem linkelik a cikkben.
-
válasz
Elektrosokk #15966 üzenetére
Nagyon kicsi ez a minta. Nem tudod, h 110 kilós irodista volt-e stb.
-
UHHH
őstag
válasz
pilóta #15970 üzenetére
Nem tudtam, hogy ez a ti és mi ennyire szignifikáns:
Mi: Kiccsaládom. Ti: Ti kiccsaládotok.Mi azt látjuk, hogy boldog-boldogtalan kinn van az utcákon.
Ingyenes parkolás óta tele vannak a fizetős parkolók a városban.
Rengeteg ember van, nem tartják a távolságot. Pécs.A görbére: A valóságban sokkal többen vannak tünetmentesen is "betegek".
-
Elektrosokk
veterán
[Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) Daily Data Summary
All data in this report are preliminary and subject to change as cases continue to be investigated. These data include cases in NYC residents and foreign residents treated in NYC facilities.
A 2475 elhunytból 46 főnek nem volt előzménye, alapbetegsége feltehetően..DE kifejezetten érdekes, hogy ebből a 46 főből 37 fő 64 alatti személy, amikor mindenki azt mondja, hogy az igazán veszélyes korosztály a 65+osok..Abban a korosztályban "csak" 9 fő hunyt el. A legveszélyeztetettebb korosztály az egészségeseknél ezek szerint a 45-64 évesek, hiszen ott 28 fő hunyt el.. 44 év alattiak közül pedig "csak" 9.. Így a 44 év alatti és a 65+ feletti korosztályból is 9-9 fő hunyt el..Fura.. -
UHHH
őstag
Ugye ti is a kijárási korlátozás SZIGORÍTÁSÁT preferáljátok, mint mi?
-
válasz
Memmaao #15914 üzenetére
Szerencsére nem mi, egy baráti család, akikkel összejár(t)unk játszani. Apuka enyhe asztma (csak nagyon dohos levegőn jön elő neki, gyerekkorában fulladt gyakrabban), anyuka brutál allergia mindenféle pollenre.
#15918: Genfből rémlik egy 30+x éves "enyhe asztmás" halott, szval kétlem. És arról amúgy se nagyon láttam statisztikát, h mi van a kórházba menéssel, a fentebbi családnál ez sem igazán opció, a kisebbik gyerek még anyatejen van...
#15963: ezt mesélte a kolléga. Ha meg nem "alapbiztosításod" van, akkor a havidíjban fixen kifizeted a 2500-at - annyival drágább uis az alapnál, ha beteg vagy ha nem, fogászatra külön kell perkálni, stb-stb. Itt találtam egy összehasonlítót.
-
törölt tag
válasz
t72killer #15808 üzenetére
ezt linkeld mar be pls, mert eroteljes kavarnak tunik. az alapbiztositas altalaban (bar sok valtozo van benne) olyan 200 korul kihozhato. akkortajt az onero 2500 lesz. ez annyit tesz, hogy 2500 frankig mindent magadnak kell fizetni, nem szamit a biztosito, persze ez is sarkitas, mert nehany biztositonal a gyogyszerek egy resze (attol fuggoen kikkel vannak szerzodesben) olcsobb lehet.
azonban, az alapbiztositason tul lehet kotni "kiegeszitoket", ami annyit tesz, hogy adott terulet olcsobb vagy ingyenes lesz. ilyen "terulet" a korhazi ellatas is, nekem is van. havi plusz 50 frank es korhazba kerules eseten nem bsznak ram tobb ezer frankos csekket. aki a legolcsobb verziot fizeti, az altalaban vallalja a nagyobb onerot. zarojelben irnam le azt is, hogy baleset eseten a cegen keresztul van altalaban biztositva az ember.ez most nagyon leegyszerusitett leirasa volt a rendszernek, de gondolom ertheto. persze egyszerubb leirni, hogy 2500 frank es a nepet feszkoztatni vele.
-
Ezekiell
veterán
válasz
erdey_a #15956 üzenetére
Először is kitartást, és jobbulast. Rive felettem jól leirta: szigorúan karantén alá helyezni magatokat, és megpróbálni kifekudni. Nem kell pánikba esni, ez nem ebola, nem halsz bele (nagyon nagy eséllyel, ha nem vagy a risk groupban - ha igen, akkor sokkal jobban odafigyelni, hamarabb orvost hívni), de azért figyelj oda magadra. Sok pihenés, sok folyadék, szedd a gyógyszert, és ha rosszabbodik erosen, 112
-
Van egy kis probléma, amely miatt változás állhat be a fertőzöttségi adatokban.
-
-
Rive
veterán
válasz
Reggie0 #15951 üzenetére
Nem, ugyanis olykor egyik adott torzson atestel az nem feltetlen ad vedelmet a masik ellen.
Nem fedi egymást, amikor járványtani és amikor genetikai alapon beszélnek törzsekről. Az utóbbinál a külön törzsbe soroláshoz elegendő akár egy gén jellemző eltérése, függetlenül attól, hogy minden más akár azonos - járványtani szempontból viszont ~ akkor két törzs, ha a kereszt-védettség nincs vagy elég gyenge ahhoz, hogy független járványként viselkedjenek, tehát független fertőződés már lehetséges.
A megfigyelt nyolc törzs egyelőre genetikai szempontból törzs, nincs bizonyíték arról, hogy járványtanilag is az lenne. Ami hírek eddig voltak (főleg a járvány korai szakaszából) második elkapásról, azok az általam ismert leírások szerint inkább a felgyógyulás definíciójának bizonytalanságáról szólhattak.
-
erdey_a
addikt
válasz
Ezekiell #15932 üzenetére
légúti tünet, alias száraz köhögés, mellkasfájdalom van bő egy hete. külföldiekkel való találkozás volt bőven az előző időszakban. háziorvos felhívva, beolvasott egy "tájékoztató a koronavírusról" c. szöveget, majd írt fel egy 3 napos antibiotikum kúrát (?), és hozzátette, hogy "ha úgy érzi (sic!) koronavírusos, menjen be a kórházba"
hát b@szódjon meg
nem tudjuk, mit csináljunk most... -
bigdady
nagyúr
Az tényleg igaz hogy az olaszoknál beismerték hogy benne van a halottak számában minden halott akinek a szervezetében benne volt a korona vírus akkor is ha nem abba halt bele? És csak kb 12%-ban szerepel a halálozási okként a vírus?
-
Alex91
félisten
895, +11 halott
-
Kékes525
félisten
"Engem az is érdekelne, hogy 30-40 éves sportolók miért kerülnek intenzívre, lélegeztetőgépre? "
Ilyen sajnos előfordul. Miért hallnak meg focisták mérkőzés közben? [Mérkőzés közben elhunyt labdarúgók] Miért halt meg Kolonics olimpiai bajnok? [Kiszivárgott Kolonics György halálának oka] Fiatal teljesen egészségesnek látszó embereknek is lehetnek, ha ritkán is, súlyos, rejtett betegsége, ami adott esetben (terhelés, fertőzés, más kisebb betegség, trauma) előjön. De lehet más ok is. Az immunrendszer nagyon bonyolult. Az is lehet, hogy az immunrendszerének az a része, ami a vírus fertőzések ellen lép fel, örökölten gyengébb volt, vagy masszív fertőzést (sok vírust) kapott. [A vírusok ellen kialakuló immunválasz ]
-
Reggie0
félisten
válasz
syberia #15950 üzenetére
Nem, ugyanis olykor egyik adott torzson atestel az nem feltetlen ad vedelmet a masik ellen. Ahogy pl. influenzanal sem. Szoval egyaltalan nem biztos, hogy az ateses es utana a kontaktusba kerules vedelmet ad. Az influenza oltasnal is lehet, hogy megved, de ha rosszul saccoltak melyik torzs jon, akkor vagy kicsit leszel beteg vagy ugyanannyira, mintha oltast se kaptal volna.
-
syberia
veterán
válasz
Reggie0 #15942 üzenetére
Valószínű és a nem biztos az felfér egy polcra, nem? Nagyon kicsi az esélye, hogy rövid időn belül kétszer elkapja valaki, a különféle vírustörzsek megjelenése teljesen normálisnak mondható, nem veszélyesebbek az eredetinél.
Kevered a fogalmakat, az immunrendszer erősítése által mindenféle betegséggel szemben védettebbé válik az egyén, míg a betegségen való áteséssel az azt kiváltó kórokozóval szemben nyer a szervezet ideiglenes védettséget. A védőoltás mesterséges úton idéz elő immunválaszt, ami után antitestek termelésével jön létre az immunitás. De ha hülyeséget írtam, majd kijavítanak a topikban sürgölődő dokik.
Akiknek járt a -
-
válasz
NavySeal #15946 üzenetére
Nem. A legsúlyosabb 71 éves, diabétesz és hypertonia. Súlyos fiatal eset nem volt. Az egyik kollégánk, aki elkapta, neki fel napig fájt a feje és enyhe hasmenése volt, a másik kolléga három napig magas lázzal küzdött és fájt minden izma. A lázat leszámítva én is gyakran így érzem magam a 3 gyerek mellett (5-3-1 év), de negatív lett a tesztem.
-
Ezekiell
veterán
Jó hát veled aztán tényleg tök felesleges beszélgetni, amikor átértelmezel egyértelműen leírt dolgokat úgy, hogy neked tetsszen, még ha fals is.
1. idézet: "Súlyos betegség olyan betegekben is előfordul, akiknek nincsenek ismert kockázati tényezőik, ideértve a fiatal felnőtteket és még a gyermekeket is." Mindenkinek minden kockázati tényezője ismert? Neked minden ismert? Ugyanmár...
2. idézet: mindenkire IS veszélyes. Idősekre jobban, de fiatalokra IS. IS. Tehát nem lehet azt mondani, h rájuk nem veszélyes.3. idézet: még ki is emeltem neked, de ezek szerint az értő olvasás nem megy. Kulcsszó: higher, azaz magasabb. Fiataloknak X kockázat, időseknek Y, ahol Y>X. Így már érted?
Miért olyan marha nehéz elfogadni, hogy ez a szar mindenkire veszélyes, és nem csak valami világméretű hoax? Arról lehet értelmes vitát folytatni, hogy a védekezés meddig kell h elmenjen, és mit áldozunk fel a védekezés oltárán, meg hogy a média segít vagy ront, de azon, hogy járvány van, ami mindenki veszélyes (nem egyformán, de veszélyes), azon nem lehet vitatkozni ép ésszel. Te mégis megpróbálod? -
csƵ
addikt
válasz
Ezekiell #15929 üzenetére
1. idézet hangsúlyozza, hogy nem ismert rizikófaktor. Nem azt írja, hogy nincs neki valamilyen kórja, hanem, hogy nincs diagnosztizálva.
2. idézet pont azt írja, hogy gyerekeknek és fiataloknak enyhe lefolyású. 5-ből 1 ember szorul kórházi ellátásra, EMBER, tehát bárki, nem kifejezetten fiatal.
3. idézet megint arról szól, hogy idősek és súlyos betegségben szenvedők a veszélyeztetett csoport.És továbbra se gondolja senki sem, hogy az 50 év alatti korosztály immunis rá vagy halhatatlan. De nincs olyan betegség vagy nyavaja, aminek nincs 0.1%-os halálozási rátája sem.
-
Nincs mit! Nekem az akut szakasz az életem! 10 éve SBO, 5 éve helikopteren, előtte 3 év rohamkocsin. Az akut szakasz az a része az egészségügynek, ahol az ember teljes nyugalommal utasítja el a borítékot és tiszta szívből örül egy tábla csokinak, vagy egy kedves köszönő levélnek. Itt vállt vállvetve egymás mellett együtt dolgozunk és a beteg állapotának a súlyossága a mérvadó, nem az anyagi státusza. Most ebben az egészségügyi vészhelyzetben ki is bukott, ki az akinek eddig is csak kirakat volt az orvoslás. Nem kenyerem a nyájas szép beszéd, nem vagyok beteg zsebből finanszírozásra szorulva, így elnézést, ha valakinek túl nyers a stílusom, de tapasztalatom, hogy nem lehet az emberekre szép szóval hatni. Több évtized alatt amortizalja le az átlag magyar az egészségét, dohányzással,.alkohollal, zabàlàssal, és a legtöbben több hosszú évnyi önpusztítàs után akutan fellépő krízis során egy pár órás SBO vizittől várnak megváltást a.sok éves bajukra. Ahol mindig az a leghangosabb, akinek a legkisebb a baja. Mindig az példalozik a "fizetem a TBt ervvel"… Es
ez a mentalitás egy ilyen mikro populacioban is kiutkozik, mint ez a fórum.#parci: A súlyos tünet kb olyan, mintha víz alatt kéne levegőt benned, kis terhelésre is kifaradsz, és magas a pulzusod. Ha tudsz veroxigent mérni, az 95% alá esik. Magas láz n.mindig van. Az ARDS kb 4-5 nap alatt tud kialakulni.. De a fenti tünetek már durva labor kisiklassal szokták társulnak, a CTP magas, a fehérvérsejtszàm is, alacsony limohocyta szám mellett. Illetve low.dose CT, vagy mellkas RTG kétoldali pneumoniat ír le. Ezekkel már tuti kórházban, subintenziv részlegen tartanak.
-
syberia
veterán
válasz
Dyingsoul #15933 üzenetére
(#15936) Lauda: A koronavírus ellen nagyjából egy év védettséget valószínűsítenek az okosok, viszont ha időközben COVID-19 fertőzött emberrel érintkezik a koronavírusból felgyógyult egyén, akkor az immunitása kitolódik. Mivel az immunrendszer így "emlékeztetőt" kap, a legyőzendő vírus adatai később évülnek el a "testi adatbázisban".
-
válasz
csehferenc74 #15922 üzenetére
Nem értek hozzá, laikusként jutott eszembe, hogy ezekből az emberekből nem lehetne kimutatni valami ellenanyagot? Valahogy védekezett a szervezetük ellene.
-
-
-
Ezekiell
veterán
Meg is nyitottad őket, vagy csak reflexből írsz?
"Severe illness is occurring in people who have no known risk factors, including young adults and even children. "
"Illness due to COVID-19 infection is generally mild, especially for children and young adults. However, it can cause serious illness: about 1 in every 5 people who catch it need hospital care. It is therefore quite normal for people to worry about how the COVID-19 outbreak will affect them and their loved ones."
"older adults and people of any age who have serious underlying medical conditions might be at higher risk for severe illness from COVID-19" (segítek, kulszó: HIGHER)
De tessék, továbbá:
"CDC report shows that as of March 16, 2020, 508 people were hospitalized for COVID-19 in the U.S. Of these, 38% were between 20 and 54 years old. Half of those ending up in intensive care were younger than 65.
Officials in Europe are noting the same trend, with reports that half of serious cases in France and the Netherlands are in people under age 50." -
válasz
csehferenc74 #15922 üzenetére
tartok tőle, hogy nem sok ilyen ember van, úgyhogy a vélt vagy valós összefüggés mindegy is...
-
Egyetemi klinika SBOn dolgozom, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy egy hónap alatt hány súlyos eset volt, aki lélegeztető gépre került. Tőlünk a kiszűrt esetek nagyobb része megy haza hatósági karanténba, mint amennyi a korona ellátási központba kerül. Azt megszervezni, hogy kontakt nélkül hogy jusson haza egy igazolt pozitív eset, na, az nem semmi, kell hozzá másfél óra. A súlyos esetek direkt erre elkülönített ITOn vannak és kaptak antivirális terápiát is.
-
csehferenc74
csendes tag
Ez érdekes. Akik éltek a Spanyol nátha idején azok megusszák élve?
[link] -
válasz
Ezekiell #15909 üzenetére
A vilagvégézés nem neked szólt, hanem a milliónyi veszmadarnak, aki pánikot kelt, racionális érvek helyett! A világ kutatói, orvosai, tudósai egyöntetű példa viszont elég bolygó kapitánya, a te szavaiddal élve szar példa. Ezt tettem szóvá. Nincs.semmi konszenzus! Semmiben! Kezelésben sem, statisztikai adatokban sem. 1918 óta nem volt ekkora világ járvány. És sokat ront a hyzeten a.kozossegi média, a misinformation, a tények hiánya. A stressz meg a legjobb immunszupresszor....
-
válasz
t72killer #15907 üzenetére
Ezt senki nem fogja tudni elmondani neked százalékosan. Az asthma sajnos pont egy olyan alapbetegség, ami súlyosbítja a covid19 okozta intersticialis pneumonia tüneteit. Úgy képzeld el, hogy a tüdőbe a légcseréért felelős kis alveolusok és a kapillaris erek közti tér normál esetben szinte virtuális, egy vékony rétegben keresztül megy az oxigén csere. A vírus a tüdő ezen részét támadja meg és itt felszalorodik a folyadék. Ez egy egészséges tüdőt is megterhel. Egy krónikus asztmás tüdő esetén már eleve vannak itt osszeszakadt, tágult alveolusok, illetve asztmás roham alatt van egy plusz kisverkori tergeltseg, magasabb jobb szívfel nyomás, ez plusz ront a helyzeten, és az egész folyamat súlyos asztmás rohamot, ARDSt (akut respiratory distress sy) okozhat. Ha mindketten asthmasak vagytik, akkor bizony kell a fokozott elővigyázatosság, közösségbe ne járjatok és ha mégis le kell mennetek boltba, maszk, 2M távolság, nincs arcpiszka, kézmosás. Sajnos én sem tudom, mi lenne a gyermekekkel, ha mindketten kiesünk. Én minden műszakban bent vagyok a vörös zónában, a feleségem itthon a 3.gyerekkel, ő is orvos, és most végeztettek el.vele online lélegeztető tanfolyamot. De adj isten, hogy ne a pszichiaternek kelljen lelegeztetni.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Memmaao #15906 üzenetére
Parancsolj, pár link, hogy fiatalokra is veszélyes (idősekre jobban, ahogy írtam is, és te is), és nem csak öregekre, és igenis veszélyes:
https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-and-covid19-who-is-at-higher-risk
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/cases-updates/summary.html#risk-assessment
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses (7. kérdés)Ha nem elég a CDC, WHO, John Hopkins állásfoglalás, akkor sajnos nem tudlak meggyőzni, be kell lássam, marha mind1 mennyit linkelek.
De szerintem ezeket te is pontosan tudod, több mint valószínű jobban is mint a sima átlagember, szóval tényleg nem értem, miért abba sikerült belekötni, amit írtam (amivel egyet is értettél).
-
válasz
Memmaao #15891 üzenetére
egyébként, mindentől függetlenül, maxi respekt a munkádért!
most beszélgettem picit az orvos rokonommal (jó, az anyám, de így olyan távolságtartóan hangzott
), aki magyarázta, hogy mennyire szar ügy antitestre tesztelni, nem tudni, hogy meddig maradnak a szervezetben, millió tényező van, és tök pontatlan a(z utólagos) teszt.
így viszont jó eséllyel sosem lesz kellően pontos statisztika, egyrészt, másrészt minden kalkuláció totál off lehet tényleg.
-
keIdor
titán
válasz
Reggie0 #15904 üzenetére
Nem fogyasztom, nem élek vele, de egyébként lehet a hollandok csinálják jól, hogy ott a zöld, bizonyos keretek között, de engedélyezett. Ugyanis én is inkább azt mondom, ha valaki már mindenáron "el akarja engedni magát", akkor ne alkoholhoz nyúljon, inkább szívja azt, amit holland honban engednek. Mert attól legalább lenyugszol, bepunnyadsz. Az alkoholtól sokan agresszívek lesznek. Ez is az oka annak, hogy sok a családon belüli erőszak.
De mindegy amúgy, csak arra reagáltam ezzel, amit írtál. Speciel ha ezzel csökkenne az erőszak, akkor inkább engedni kéne több helyen.
Tiltani viszont nem érdemes sem a dohányt sem az alkoholt. Nem is fogják, ugyanis mindkettő aranybánya a gyártóknak. Ez van, szerencsére én elvagyok ezek nélkül.
-
Ringman
nagyúr
-
Ezekiell
veterán
-
válasz
Memmaao #15906 üzenetére
Azt valaki elmondhatná nekem, hogy pl enyhe asztmásként, allergiásként hány % az esélye egy 40éves apukának-anyukának, hogy
1. ne essen komolyabban ágynak, azaz a gyereket folyamatosan el tudja látni
2. ne legyen semmi maradandó tüdőkárosodása, ha átmegy rajta.#15908: milliónyi fertőzött, 380ezer lezárt eset, illene, hogy legyen adat... De ha nem hajlandóak egy értelmesen alátámasztott 90+%-os számot mondani, engedtessék már meg, hogy kockázatosnak tartom a kórt, olyannak, amilyennel az elmúlt 4 évtizedben tuti nem találkozott senki a családból.
-
keIdor
titán
válasz
Reggie0 #15889 üzenetére
Nem tudod betiltani, csak a feketekereskedelem virágzik fel tőle. Meg aztán abból jó nagy hiszti volna.
Nem dohányzom és 2017 óta nem iszom alkoholt, mert minek, nem hiányzik. Viszont aki nem akarja elhagyni, nem fogja. Felesleges tiltani, én inkább a magas árral harcolnék ezek ellen, ha rajtam múlna.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- LED világítás a lakásban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tudományos Pandémia Klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Hardcore pizza és kenyér topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Iqos cigaretta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Casio G Shock Gpr H-1000
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest