Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
attiati #13299 üzenetére
ahogy tudom a futas valamennyire korrelal a ver oxigenszallito kepessegevel (vo2max), kondiciojavitas (futassal) ezen biztosan segit. tudokapacitasrol ugy hallottam az uszas jot tesz neki, de ennek kb 20-25 eve.
gyakoraltban egyebkent azt se szabad elfelejteni, hogy a sport nem feltetlenul egeszseges. hosszutavfutas (pl egy maratoni tavon) hetekre le tudja gyengiteni a szervezetet, mert akkora terhelest jelent.
-
attiati
veterán
válasz
syberia #13296 üzenetére
Nem csak gyakoribb levegővételt okoz a több izommunka?
Mondjuk én úszni szoktam és laikusként azt gondolnám, hogy a mély levegővétel jobban erősíti a tüdőkapacitást, mint a több izommunka.nagyon OFF: cikkeztek róla, hogy érdemes a függőleges és vízszintes testhelyzetű sportokat cserélgetni, mert más szívizmokat terhel a gravitáció miatt.
-
törölt tag
-
syberia
veterán
válasz
attiati #13283 üzenetére
Szerintem a futás is jelentősen meg tudja növelni a tüdőkapacitást, de az úszás esetében még jelentősebben, mert egyszerre több izmot vesz igénybe, amik több oxigént igényelnek. A tüdő oxigénfelvevő kapacitása ezért idővel fokozatosan megnő, magasabb izomteljesítményt tesz lehetővé.
A klóros víz szerintem csak annyiban érdekes, hogy a vízbe kerülő kórokozók terjedését gátolja, a korona szempontjából nem oszt/szoroz.(#13287): Ezt nem tartom valószínűnek, ellenben a trükkös szerektől nem egy sportoló harapott fűbe az évek során. De aki kísérleti nyúlnak áll...
-
törölt tag
Jönnek szép libasorban
Persze a Wizz gépek most úgy is *ráérnek addig is van munkájuk. Mondjuk van Boeing C17 Globemaster Pápán 3 db Magyar felségjellel NATO kötelékében. Mindegy csak jöjjön és használható is legyen meg persze kapják meg akiknek meg kellene kapnia.
flimo na mire végeztem megelőztél
.
-
törölt tag
Én abszolút támogatom, hogy wizz gépek repkedjenek, mert így lehet anélkül támogatni, hogy az EU elkezdjen baszakodni, mint anno MALÉV esetén. És most látszik mennyire fontos egy "nemzeti" légitársaság. Ami kicsit bassza a csőröm, hogy ott vannak a C-17-esek Pápán, és a románoknak repültek pár napja.
-
törölt tag
válasz
t72killer #13291 üzenetére
Population (2018) • Sub-provincial city11,081,000[6] • Urban (2018)[11]8,896,900[6] • Metro[12]19 million
Elővárosokkal kb belefér. Szóval nem tudom, én azért reménykedek, hogy nem totál hülyék, és nyitják újra magukat mielőtt teljesen biztos lenne. Rájuk és anno a szovjetekre is inkább az jellemző, hogy az elején tagadásban vannak, de ha egyszer tudatosul a baj, akkor nem ismernek tréfát. -
llax
senior tag
válasz
#22743424 #13282 üzenetére
Szerintem még a héten mennek vissza áruért (nem biztos, hogy akkor is 5 gép). Úgy néz ki, hogy Pekingből tudnak jönni egy köztes leszállással is. (Sanghajból megpakolva 2 leszállással jöttek.)
Polgári gépeknél nem szokás, de az lenne a szép, ha kötelékben jönnének
Többször, több helyen (itt is) felmerült már, hogy miért nem a Honvédség gépeivel szállítanak. Eddig is minden érv a Wizz mellett szólt (a kettő közül - más opciókat nem nézve), most, 5 egyszerre a levegőben lévő gép egy újabb, minden eddiginél ütősebb érv... Mondjuk egy nagyobbacska teherszállítóból (p. 747) egy is elég lenne az 5 utasszállító helyett, viszont utóbbiak folyamatosan és "azonnal" rendelkezésre állnak. -
válasz
#95561216 #13290 üzenetére
10milliónyi kínaiból (ennyi Vuhan lakossága) egész évben 73ezren halnak meg, ha jól számolom. Azaz a vírus kb 3 hónapjára ez <20ezer.
-
törölt tag
válasz
t72killer #13279 üzenetére
Én azt olvastam, hogy most kezdték el kiadni a hamvakat, és hogy az egyik temetkezési vállalkozó egymaga 3000 urnát vitt, és összesen lehetett 30-50 ezer. Az nem volt világos, hogy miből gondolják ez mind koronás halott, nem pedig a város teljes halálozása a lezárás alatt.
-
Floyd80
addikt
Közben az USS Theodore Roosevelt-en is kitört a járvány, 100 embernél járnak. (létszám kb 5-6000 fő) Evakuálás meg nem egyszerű, mert atommeghajtás stb.
-
válasz
attiati #13285 üzenetére
Fit, tényleg egészséges emberek elég jó eséllyel lesznek tünetmentesek. Az is lehet, hogy a beléjük diktált xy doppingszer felturbóz egy csomó funkciót, ami segít az immunrendszernek. Sajnos ezek ugyebár 7pecsétes titok tárgyát képezik, nem fogják kiadni mit "reggeliznek" az élsportolók.
-
attiati
veterán
válasz
t72killer #13284 üzenetére
Mondjuk hülyeséget írtam, mert ha elkapták, akkor onnantól már testen belül terjed, így a klóros vízzel érintkezés teljesen lényegtelen. Az maximum a megelőzésben segített volna.
Viszont elkapták nagy arányban. Klóros víz ide vagy oda!
Engem az érdekelne, hogy miért tünetmentes mindegyik?
1. a mutációk közül ugyanazt és valami gyengébbet kaptak el?
2. segít az úszás bármiben a betegség lefolyása szempontjából?A kor szerintem kizárható, mert kortól függetlenül előfordul erős lefolyás.
-
válasz
attiati #13283 üzenetére
Klóros vízben nem hiszem, hogy sokáig ficánkol a vírus, a közös légtér - esetleg a közösen használt felületek (kilincs, kapaszkodó) lehetnek probléma. Intenzív, egymás közelében történő ki-belégzés lesz ott a gond.
Ma erdei sétánál kiakadtam egy futón: lejtőn lefelé fut, de persze a 3m széles út közepén, fújtatva nyitott szájjal mint egy beindult vaddisznó (lejtőn lefelé úgy 100méter óta, úgyh abszolút nem értem, mi volt a nagy fújtatás). Ezt mégis miért? Csont nélkül tartható lenne egy biztonságos távolság, de a parasztja egyrészt többszörös mennyiséget ürít, másrészt messze nem használja ki a rendelkezésre álló teret.
-
Floyd80
addikt
Amúgy mi lehet a magyarázat arra, hogy szomszédban 20%-os a feltárási arány (52e szűrésre), nálunk 3%? Fő/teszt lehet náluk?
-
válasz
attiati #13275 üzenetére
Az állítólagos jóval magasabb halottszámról nincs semmilyen még csak megközelítőleg is megbízható infó.
Két vonal van: krematóriumok füstje: ez 3000 halottól is tud elég sok lenni, illetve a szükséghelyzetben el tudom képzelni, h a fertőzött kórházi cuccokat is ott égették el.
SIM-kártyák számának többmilliós csökkenése: többmillió extra halott is hamar feltűnt volna, másrészt a bevezetett karanténok miatt többmillió vándormunkás mondhatta fel a Vuhan környéki SIM-jét. -
Ringman
nagyúr
Scientist Peter Hotez on Why Vaccine Development is ‘Critical to the Security of Our Nation’
Several years ago, Hotez and his colleagues developed a vaccine that may have prevented the new coronavirus—but they couldn’t get it funded. -
Motion_Blur
félisten
Frissült a spanyol adat:
+7,967
+748Stagnál/csökken talán..
-
attiati
veterán
válasz
#95561216 #13151 üzenetére
Minap volt egy cikk, hogy az usa járványügyi szakemberei évek óta ott voltak Kínában.
Már már családiasan személyes kapcsolatokat építettek ki a kínai kollégákkal és jó volt az együttműködés.
Azonban a tavalyi usa-kína feszültségnek áldozatul esett ez az együttműködés is, és az usa hazahívta az embereit ősszel. Ezek után nem is tudták támogatni a kinti kollégákat az éles helyzetben.
Itt nagyon-nagyon nehéz lesz igazságot tenni, hogy ki miért felelős.
Az persze más helyzet, ha Kínában valóban 15-40x annyian haltak meg (becslések szerint, mint a lejelentett adat.
t72killer: #13157:
+ a legdurvább:
Franciaországban mi a fenének tartottak választásokat 2 hete, amin több 10 millió ember vett részt ??!
-
einstein
senior tag
Most már a németek is átlépték az 1%-os halálozási rátát.
Pozitívum viszont, hogy a napi esetszám nem emelkedett tovább.
[link] -
válasz
Motion_Blur #13268 üzenetére
Délben szoktak hivatalos adatot kiadni.
-
csƵ
addikt
válasz
Ereshkigal #13265 üzenetére
Majd visszarakják egy kialkudott összegért.
-
törölt tag
A Discovery csatornán lesz egy dokumentum film április 5-én 20.00 órakor .A COVID-19 világjárvány címmel
-
-
-
-
syberia
veterán
Ez a kulcsszó: valószínűleg. De inkább kihagyom a kontrollált teszt nyújtotta lehetőséget.
Bár a tudat utána nem lehet rossz, hogy megszerezted a védettséget a koronavírus ellen. Ha jól tudom, innentől kezdve nem lehet újból elkapni 1-3 éven belül, ugye egyénfüggő az immunitás időtartama?
-
válasz
szabi__memo #13252 üzenetére
Biztos a Gyuribá lopta ki a maszkokat a wizzair gépről és passzolta le az egyébként kormánykörökhöz egész közel álló árusoknak...
-
szabi__memo
nagyúr
Az Index úgy tudja, hogy "lélegeztetőgépre került egy magyar háziorvos, aki igazoltan koronavírussal fertőzött.
Sajnos gondolom nem az utolsó -
szabi__memo
nagyúr
Meg is van: Az ellenzék a hibás. Meg gondolom Soros
-
-
Most már sok európai országban, ahol bevezették a karantént, észlelhető az, hogy megtorpant a napi új esetek számának növekvése. Ha nem is csökkent érdemben, de legalább nem háromszorozódik meg hetente, hanem marad kb. ugyanazon a szinten.
-
syberia
veterán
válasz
Kékes525 #12480 üzenetére
Fiatal élsportolók is elkapták a koronát, és még tüneteik sem jelentkeztek (eddig). Tehát az állóképesség és az immunrendszer-számomra úgy tűnik-kéz a kézben járnak.
(#12451) Kékes525: Pontosan, én is így látom. Én már 30 éve rendszeresen kerékpározom, kisebb nagyobb kihagyások voltak, de télen nyáron hódolok ennek az egyáltalán nem veszélytelen hobbinak. Nem tudom mennyire erős az immunrendszerem, de a menetrendszerűen érkező megfázásos, influenzás időszakokat külső szemlélőként követem.
-
Ringman
nagyúr
Japan’s Deputy Prime Minister Calls WHO the “Chinese Health Organization”
The WHO has been heavily criticized for its initial response to the Coronavirus epidemic in China, seemingly protecting the political interests and good name of the PRC and downplaying the rapid spread of the disease until it reached worldwide pandemic levels.
WHO Bruce Aylward interview with RTHK (Hong Kong) refuses to discuss Taiwan -
törölt tag
válasz
freeknight #13237 üzenetére
Legtöbb helyen csecsemőkorban kötelező, és franciáknál, angoloknál sok a bevándorló. Timesban van napi összefoglaló kb 10 kiemelt halálesetről, és viszonylag sok a bevándorló köztük. Pl a térképen látszik, hogy Pakisztánban csak 1978-ban vezették be, itt pedig egy cikk az első halott orvosról. Szudánban 1976 óta kötelező. Németekhez törökök mentek sokan, ott 1952 óta adják.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Fura de én máshol egész más adatokat olvastam.
-
válasz
A 90ben született és nem oltott Ausztrál ha jól számolom, 30éves. Nem éppen a veszélyeztetett korosztály. Lehet más faktorok is vannak a halálozásban.
#13238: É-Koreáról még akár el is hiszem, ők már Január végén is lőttek mindenre, ami mozog az északi határ mentén (délen ugyebár ez eddig is standard eljárás volt).
-
Directors
senior tag
-
Ringman
nagyúr
Türkmenisztán betiltotta a koronavírus szót
akkor é-korea után itt a második "hivatalosan mentes" ország?
-
freeknight
őstag
válasz
#95561216 #13224 üzenetére
Erről a BCG oltásos elméletről én is olvastam, és érdekes módon tényleg van korreálálás, ezt a térképet érdemes nézegetni. Bár azért kivételek vannak, Ausztriában 1990-ben leálltak az oltással, mégis alacsony a halálozásuk, illetve a franciáknál annak ellenére van sok halott, hogy nagyon korán vezették be a BCG-oltást (1950-ben), és egészen 2007-ig kötelező volt.
Szóval érdekes, örülnék, ha működne a dolog, mindenesetre az Ausztrálok elkezdték oltani az egészségügyi dolgozóikat BCG-vel. -
törölt tag
válasz
t72killer #13221 üzenetére
"#13202, "vírusos vagy 10 úszó" - szuper, egészséges, bővérű emberek, lehet őket antitestekért lecsapolni. Visszafizethetik a társadalomnak pl az úszó-VB-re kidobott milliárdokat."
Kell az nekünk, hogy 80 éves nagymamák kerekeskocsival 10 másodperc alatt fussák a 100-at busz után?
-
Vesa
veterán
Az úszók tesztjével kapcsolatban: A hírek szerint nem állami tesztet végeztek,hanem magán laborokban teszteltették őket saját pénzen, majd akkreditált laborokban erősítették meg az eredményeket.
-
-
Ringman
nagyúr
válasz
bajnokpityu #13227 üzenetére
szerintem sincs, remélem a kínából érkező szállítmányok jelentősen enyhítik az eszközhiányt.
-
törölt tag
Vótmá?
Koronavírusos betegekkel és halottakkal a fedélzetén nem tud kikötni egy holland hajó
[link] -
Rive
veterán
Én azt mondanám, hogy ezt az, hogy eltérő helyeken nem valami hasonló érintettségi aránynál sikerült 'megfogni', eléggé cáfolja. Szóval játéknak jó, de ennyi...Az az osztrákok által tervezett ellenőrzés talán majd mond erről is bővebben.
Mindenesetre jó lenne, ha igazuk lenne. -
bajnokpityu
félisten
-
Directors
senior tag
Valahol találok olyan oldalt ahol akár 1-2 héttel korábbra is visszatudom nézni mondjuk Németország megbetegedés statisztikáját ? Mikor hanyan lettek beteget ? Hanyan gyógyultak meg, mennyi a haláleset ?
(Köszi)
-
Ringman
nagyúr
válasz
bajnokpityu #13222 üzenetére
szerk: közben kiszerkesztetted.
-
törölt tag
UK-ben hetek óta nem bírják a hó közepére beígért napi 10 ezer tesztet, mert nincs elég reagens. Ehhez képest a németek sokkal többet tesztelnek, sokkal több esetet derítenek fel.
Illetve még lehet eltérés a BCG-oltás is. Mert a hazai eseteknél is gyanúsan alacsony a súlyos állapotúak aránya, főleg a kevés teszthez képest feltűnő. -
válasz
szabi__memo #13199 üzenetére
Itt néztem, bár ez a spanyolokra is pontatlan.
#13197: Washington államban ugye ez ok, kérdés, nem volt-e több "patient 0" máshol? Gondolom É-Olaszo-ban is előfordulnak amerikaiak/olaszok amerikában...
#13202, "vírusos vagy 10 úszó" - szuper, egészséges, bővérű emberek, lehet őket antitestekért lecsapolni. Visszafizethetik a társadalomnak pl az úszó-VB-re kidobott milliárdokat.
-
omfgk
veterán
Ezek csak a mai halálesetek.1789 UK682 GERaz össz.Vagy direkt az aktív esetekhez rendelted az új haláleseteket?
Mert akkor a sok német teszt az ami torzít.(#13219) Lauda : Így már tiszta.
Sokkal több a német teszt. Tehát sokkal több enyhe tünetű vagy akár tünetmentes is benne van a statisztikában.
És a német egészségügy is sokkal jobb. -
Ringman
nagyúr
Sorra fertőződnek meg a magyar háziorvosok koronavírussal, ám Müller Cecília tisztifőorvos állítja: nem az állam dolga őket védőfelszereléssel ellátni. Azonban a hatályos törvények szerint igenis biztosítani kellene számukra az eszközöket. Ráadásul miközben az eljárásrendet átszervezték, a háziorvosok negyedéhez még mindig napi húsz, vagy még több beteg, azaz potenciális koronavírus-hordozó megy személyesen.
[link] -
válasz
#95561216 #13211 üzenetére
Szinte biztos, hogy az angolok és a németek eltérően vezetik a statisztikát. Uk aktív beteg 23 ezer, elhunytak száma 381. Német aktív beteg 51 ezer, elhunytak száma 37.
Azt gondolom, míg az angolok minden koronavírussal fertőzött elhunytat beleszámolnak, addig a németek csak azokat, akiknek más betegsége nem volt. Másképp ez nem áll össze.
-
Ringman
nagyúr
válasz
freeknight #13213 üzenetére
komoly probléma, hogy nem töltötték vissza a készleteket a h1n1 járvány óta:
The national stockpile used to be somewhat more robust. In 2006, Congress provided supplemental funds to add 104 million N95 masks and 52 million surgical masks in an effort to prepare for a flu pandemic. But after the H1N1 influenza outbreak in 2009, which triggered a nationwide shortage of masks and caused a 2- to 3-year backlog orders for the N95 variety, the stockpile distributed about three-quarters of its inventory and didn’t build back the supply.
szerk:
A mentőt már csak akkor hívják ki, ha nagyon rossz az állapotuk,
többek között azért, mert az is fizetős szolgáltatás -
freeknight
őstag
válasz
#22743424 #13209 üzenetére
Sajnos a katasztrófafilmekből indulunk ki, ahol a FEMA meg a hadsereg mindig kézben tartja a dolgokat, és azonnal lép. Sajnos a valóság ennél árnyaltabb.
Ugye Obamáék idejében elég jó járványügyi intézkedéseket találtak ki, több szimulációt is csináltak számtalan szerv együttműködésével, mert Obama olyan embereket ültetett vezető székekbe, akik szakértők voltak, és hallgattak is ezekre az emberekre miniszteri szinten is.
Trump nem igazán hisz ezekben a megfoghatatlan dolgokban, mint pl egy járvány, ami még rosszabb, hogy a stábjában se hallgattnak a tudományos tanácsadókra. Trump ezeket a járványvédelmi intézkedéseket pénznyelőnek tartotta, és sok szervezetben leépítettek a költségvetési megszorítások miatt.Plusz ugye ez Trumptól független, de a mindenki által egyformán elérhető eü rendszert a republikánusok alapvetően egy komcsi koholmánynak vélik.
Most az is a baj NY-ban is, hogy sokak, akiknek tüneteik vannak nem fordulnak orvoshoz, mert egy kórházi befekvést nem bírna ki a biztosításuk (hadd ne mondjam, hogy USA-ban táppénz sincs, a kieső munkabért a biztosító fizeti, HA fizeti). A mentőt már csak akkor hívják ki, ha nagyon rossz az állapotuk, olyankor meg már nem sokat tehetnek az orvosok sem, illetve addigra sok embert elfertőztek már.Azonkívül nem szabad róla elfelejtkezni, hogy az USA-ban ugyyan van központi, szövetségi kormányzat, a járványügyi védekezést elméletileg szövetségi szinten is koordinálják, de a ráépülő eü rendszer már állami kézben van. Az államok egymásra licitálva vásárolják fel egymás elől a védőeszközöket/lélegeztetőket, de nem csak államok közti rivalizálás van, hanem az állami vezetés és a szövetségi hivatalok közti együttműködés sem zökkenőmentes, sok helyen mondják azt, hogy a FEMA meg a CDC ne ugasson bele a dolgukba.
A hab a tortán, hogy a szövetségi szervek között is van rivalizálás, és alapvetően elég nyögvenyelős az együttműködés.
Szóval egyáltalán nem olyan jó a helyzet az USA-ban sem, megkockáztatom, egy járvány ellen sok kisebb európai országnál is védtelenebbek. -
törölt tag
Amúgy engem az * meglepett, hogy az amerikaiaknál ahol annyi szervezet van 2-3 és több betüs. Akik azért vannak, hogy egy esetleges vészhelyzetben vagy egy olyan támadás ellen ami súlyosan veszélyezteti az USA gazdasági vagy állampolgárai életét fel tudnak lépni időben. És nem
-
macikos
addikt
válasz
CptAdamica #13095 üzenetére
Milyen immunrendszer? A konditerem miatt nem az élsportolók sírnak igazán, hanem az átlagemberek. Persze aki konditerembe jár azok közül ilyenkor mondenki hirtelen IFBB Pro testépítő lesz, mintha a Mr. Olympiára készülnének
Két hét után már nem bírnak magukkal, a Facebook is ezzel van tele, tönkremegy a sok kifent önjelölt fitness model...
Maradjanak csak otthon, főleg hogy a legtöbb ember alapból elviselhetetlen a konditeremben a magas szintű személyes higiéniájukkal...
-
azbest
félisten
már a tegnapi John Oliver videóban is szerepelt. Plusz pár probléma, Trumppal, az államokkal, hogy egymással versenyeznek utánpótlásért szövettségi közös beszerzés helyett. Meg, hogy Trump egy-az-egyben ugyanazt a színjátékot adta elő, mint OV: hogy csak politikai ellenfelei kérdőjelezik meg a tetteit.
-
Kékes525
félisten
Felgyógyult betegek vérének vérátömlesztése (csak vérplazma) súlyos betegekbe is felkerült a COVID-19 betegség gyógyítási lehetősége közé. Magyar kutatók is vizsgálják. Az antitestek az érdekesek ebből a szempontból. Úgyhogy ez passzív immunitás lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- LED világítás a lakásban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tudományos Pandémia Klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Hardcore pizza és kenyér topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Iqos cigaretta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával (3)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest