Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LED / LCD TV topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-11-22 21:35:06

LOGOUT.hu

Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22401) sfefe


sfefe
őstag

Ennek jol vittek az arabol, regebbi tipus? [link]

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#22402) BBéci válasza gaben1117 (#22398) üzenetére


BBéci
titán

Ilyet nem mondok, :N ráadásul a plazmák mindenre jobbak, nem csak tévénézésre.
De mivel a plazmatévé kínálat manapság a nullához közelít, sajnos nem sok választási lehetőséged maradt. Mindenesetre ne a leggagyibb LCD tévék közül válassz édesanyádnak!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22403) Pro Koryak válasza sfefe (#22401) üzenetére


Pro Koryak
addikt

dehogy régi, idei típus!

(#22404) sfefe válasza Pro Koryak (#22403) üzenetére


sfefe
őstag

oks koszi, csak mert a 650e -hez kepest joval olcsobb....

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#22405) €uro válasza €uro (#22285) üzenetére


€uro
őstag

Ma hívtak a Samsung-tól. Azt mondták, hogy a tévé készülékemet nem Magyarországon helyezték forgalomba. Ezért nem lehet náluk regisztrálni - így nem jár a plusz egy év garancia sem. A termékre egy év garanciát biztosítanak.

Ezután felhívtam a boltot (DigitalSzalon), ahol vásároltam. Jeleztem nekik, hogy a Samsung-nál nem lehet beregisztrálni a terméket, és hogy így csak egy év garancia jár a készülékre. Mondtam neki, hogy a honlapjukon két év garanciaidőt adnak meg a tévére, és hogy én e-mail-ben előzetesen rákérdeztem, hogy be lesz-e regisztrálva a Samsung-nál, amire ők igennel válaszoltak.

Azt mondta az illető, akivel beszéltem, hogy a tévéről az adatokat egy központi nyilvántartásból veszik, ami gyakran változik, és nem tehetnek róla, hogy így a honlapon (amit ritkán frissítenek) téves adatok szerepelnek. Ezért a honlapon fel is tüntetik, hogy az adatokban pontatlanságok lehetnek, amikért nem vállalnak felelősséget - tette hozzá. Ez egyébként nem igaz. Semmi ilyen felhívás nem szerepel az oldalon.
Azt ígérte nekem az eladó, hogy ha egy éven túl (például másfél év múlva) probléma lesz a tévével, akkor elintézi nekem a garanciális javítást. Rákérdeztem, hogy erre a kijelentésére majd másfél év múlva is fog emlékezni?
Mondta még, hogy majd kijavítják a honlapon a garanciaidőt az UE-55H6410-es tévénél.

(#22406) #94529552 válasza atirag (#22396) üzenetére


#94529552
törölt tag

Van 650V olcsóbban: [link]
gaben1117, 70-ből már tudnál venni egy Full HD-s tévét, pl. 32LB5610

[ Szerkesztve ]

(#22407) NGA válasza €uro (#22405) üzenetére


NGA
addikt

Na ezért veszek tv-t csak hivatalos forgalmazótól.

(#22408) Tegla80 válasza €uro (#22405) üzenetére


Tegla80
addikt

Ennyi.
Errol beszelunk itt folyamat es ezert ajanljuk a "dragabb" boltokat hivatalos Samsung garival....
De tovabbra is ott veszi a tv-t az ember fia ahol szeretne.
(max nem lesz plusz gari ......csak ilyen szepen leirva az ,h ezt ......)

[ Szerkesztve ]

Sony® & PlayStation®

(#22409) _NCT válasza €uro (#22405) üzenetére


_NCT
őstag

Én sem vennék TV-t onnan ahol max 65 vásárló értékelt eddig.

Amúgy ha sem ÁSZF-ben sem máshol nem található meg a kikötés, simán felnyomnám őket a fogyasztóvédelemnél. Be kell menni személyesen (ha van rá lehetőség), ugatni egy sort, elkérni a vásárlók könyvét stb....

Ha van ügyvéd ismerősöd, mindenképp vedd fel vele a kapcsolatot.

(#22410) DVB-T válasza BBéci (#22386) üzenetére


DVB-T
tag

Kérd meg a Sony-t, hogy ne csak zöldségekkel tömje a fejed, hanem irasson be valami alap OKJ tanfolyamra legalább..

Mivel a pixelszám adott, ezért egy nagyobb kijelzőn a pixelek nagyobbak lesznek (hiszen nem lesz több kisebb helyettük, több akkora, mint a 32"-os kijelzőn), innen kezdve a kép "finomsága" változik, amit szeretsz 55"-on nézni 2m-ről, a kép finomságának változása relatív felbontásnak tekinthető...egyszerű fizika...

[ Szerkesztve ]

(#22411) _NCT válasza _NCT (#22409) üzenetére


_NCT
őstag

Honlapunkon lévő árak bruttó árak és készpénzfizetésre vonatkoznak. Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

Mondjuk ez védi őket valamennyire, de ez amit írtál szerintem simán lefedi a vásárló megtévesztését. Ráadásul azóta sem javították a honlapon, így ki tudja hány embert károsítanak még meg. Ráadásul a hideg kiráz, hogy valaki ennyiért vásárol és így átb@sszák a palánkon. Mondjuk nem lepődök meg semmin.....

[ Szerkesztve ]

(#22412) Joshi válasza DVB-T (#22410) üzenetére


Joshi
titán

A pixelméretet tekintve igazad van, nyilván azonos felbontás mellett ha növeljük a kijelző méretét növekedni fog a pixel is. Na de a nézési távolság a lényeg egy adott képátlónál, gondolom neked sincs sas szemed hogy egy tárgyat 10m-ről is ugyan olyan részletességgel látsz mint 2m-ről. Kb akkor lenne igazad ha akkora dolgokat néznénk mint egy pixel, de mi sokkal nagyobb képi információkat nézünk a TV-én amik rengeteg pixelből állnak. Most ~50"-os UHD TV-ém van ahol nagyon közel kell mennem hogy lássam a pixeleket de az ugyan ekkora FHD pixeleit se látom 1m-nél közelebbről.

[ Szerkesztve ]

(#22413) DVB-T válasza Joshi (#22412) üzenetére


DVB-T
tag

Akkor lenne igazad, ha legalább 8K-s adásokat néznél, amit megfelelő berendezéssel vettek fel (ilyen tesztadások most mennek japánban sicc!) Ne haragudj, ha Te 2m-ről több részletet látsz egy 50" képen, mint 5m-ről 2K felbontásnál, akkor azt kell mondjam, hogy a tv gyártók fizetnek, ugyanis ezen a felbontáson nem fogsz látni, ráadásul, ha passzív 3D-re konvertálod a képed vízszintesen 504 sorod lesz SD kép, miről beszélünk? Kipróbáltam tegnap a konyhából, vagy 9m-ről a 48" tv-n minden olyan részlet láttam, amit 2,5m-ről látok, ez csak 2K, átlagban 2Mbit/s adatsebesség...(mondjuk tegnap a kézimeccs alatt felvitték 11Mbit/s átlagra, tehát azon is kipróbáltam, 2,5m-ről, és kb 9m-ről, egy nagy előnye a nagy tv-nek, a konyhából is látok minden(részletet(ami látható 2K-n))

Hogy milyen részletességgel látok egy tárgyat, az a tárgy méretétől függ, egy 48-50" panel nem fér el egy zsebben (területe mérhető), ahogy Te sem látsz távoli tárgyakat 3D-ben, úgy én sem, természetesen...

[ Szerkesztve ]

(#22414) ada19 válasza DVB-T (#22413) üzenetére


ada19
senior tag

Folytasd még kérlek, egyre jobb. :C

Ismét feltételezed hogy mindenki csak TV adásokat néz a nagy TV-n közelről, ami sokaknál szerintem a 10%-ot sem éri el összességében.

Mégsenem

(#22415) Joshi válasza DVB-T (#22413) üzenetére


Joshi
titán

Nem csak a részleten van a hangsúly hanem azon hogy a látómeződet minél jobban kitöltse a kijelző. Az IMAX-nak is ez a lényege vagyis a sokkal nagyobb vászon ugyan olyan nézési távolságból. Ha valakinek akkor nekem most már van összehasonlítási alapom a felbontást tekintve , és az tény hogy 3m-ről is lehet látni a különbséget 50"-os kijelzőn a FHD és az UHD között. Nekem a monitorom is 2560x1440-es felbontású 27"-on, de ott nagyon közelről nézi az ember a kijelzőt tehát sokkal nagyobb jelentősége van a pixelméretnek mint egy TV-nél.

(#22416) DVB-T válasza ada19 (#22414) üzenetére


DVB-T
tag

Nem értem ez a LED TV tocsik, vagy a LED monitor tocsik? Ha megnézem mi van fent írva szerintem tudom...a monitor tocsikban egyébként fél éve mindenki az IPS-panelt istenítette...erről ennyit...

Joshi: gondolj bele, ha jön a 8K's tv, 60cm-ről "kellesz" a 90" panelt nézned! (ha a fenti gondolatmeneteket követjük)

[ Szerkesztve ]

(#22417) Osynho válasza DVB-T (#22413) üzenetére


Osynho
addikt

Akkor te valóban a Krypton bolygóról származol! Ez tök jó, csak vedd figyelembe, hogy az emberiség többi tagja nem rendelkezik ilyen látással.

"egyébként fél éve mindenki az IPS-panelt istenítette...erről ennyit..."

Ezzel mi a bajod? Most is istenítik szerintem, teljes joggal. Ips-es monitorom van, szeretem nagyon, de tv-ben nem kellene.

[ Szerkesztve ]

(#22418) Vhiktor válasza tsrt (#22391) üzenetére


Vhiktor
veterán

Leginkább, hogy a Samsung VA paneles, az LG IPS. A VA panelnek sokkal mélyebb a feketéje és kb 3-4szer akkora a kontrasztaránya mint az IPS-nek.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#22419) Vhiktor válasza DVB-T (#22410) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ebben igazad van.

De az holt biztos, hogy nem veszed észre a pixelek méretének változását.
Kb 2 hónapja számoltam ki hogy, egy 55 colos TV-n 1 pixel mérete 0,2 mm-el nagyobb mint egy 32 coloson, ha jól emlékszem :)

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#22420) DVB-T válasza Vhiktor (#22419) üzenetére


DVB-T
tag

ugyanakkor a szubjektív szemlélő szebbnek látja ugyanazon márkáju tv-n ugyanazon beállításokkal ugyanazt a műsort, ha 32"-n megy, mint 50"-on (2K-ról van szó, vagy SD-ről)

..és én is itt a Krypton bolygón..

[ Szerkesztve ]

(#22421) Joshi válasza DVB-T (#22416) üzenetére


Joshi
titán

A képernyő méret és a nézési távolság marad miért is változna hiszen a lakást nem cseréli le az ember a TV-vel együtt. :D A mostani UHD TV-men az 1080i adások szarabbul néznek ki mint a FHD TV-men. Ez egyértelmű erre számítottam is viszont csak 1,5m-ről szembetűnő a különbség 3m-ről már teljesen rendben van. Ettől függetlenül a felbontáshoz kell a tartalom is ez tény de kell a kijelző méret is mert az összhatás a lényeg.

(#22422) DVB-T válasza Joshi (#22421) üzenetére


DVB-T
tag

így van, kell egy kompromisszum, de azt ne gyártó és annak szócsövei mondják meg nekem, hogy mennyi legyen...lehet, hogy 3m-rről a 48"-os tv-t nézve nagyobb lesz a komfortérzetem, mint 2,5m-ről, lehet, hogy 2,5m-en a 37" tv-t nézve lesz nagyobb...de azt ne sulyokolja belém senki, hogy 2,5m-ről minimum 55"-ost kell vennem, ennyi az össsz problémám...

(#22423) KurtCobain válasza gaben1117 (#22377) üzenetére


KurtCobain
őstag

Itt van a topicja a Technika TV-knek.
Nézd meg hány elégedett tulaj van ott. :)

Mmm'kay?

(#22424) Joshi válasza DVB-T (#22422) üzenetére


Joshi
titán

Ezek csak ajánlások gondolom rengeteg teszt után ez az átlag és te ezek szerint nem tartozol bele. Viszont te se mond meg senkinek hogy már pedig 3m-ről jobb a 32" kijelző mint az 50"-os. ;)

(#22425) zolaas


zolaas
senior tag

Üdv Urak!

A konyhába keresek vmi kisebb Tv-t. Tudtok olyan típust ami wi-fi-s és tudja a DNLA-t? '27-'28 méretben.

Köszönöm.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#22426) DVB-T válasza Joshi (#22424) üzenetére


DVB-T
tag

Ilyet nem mondtam, nem erről szólt az egész, viszont ha 2K-ról beszélünk és egy átlagos 2MBit/s (szégyen!) adatfolyamról, akkor ez könnyen bekövetkezhet..A német szolgáltatók régebben 4-8HD csatornát sugároztak egy trenszponderről, most már sokkal többet, de ha azt vesszük, hogy a tréhome 38-at :Y , akkor , bár tapasztalatom nincs, el lehet gondolkodni az össszehasonlításon, a 3 betűs szolgáltató is folyamatosan veszi visssza a sávszélességet, most már 1440x1080-on mennek a HD csatornák, és több csatorna osztozik ugyanazon sávszélességen, mint korábban, a digi-ről meg nincs is mit beszélni, bár ránéztem a HD adáson volt átlag 6Mbit/s, de már a német 3D adás is csak ennyi, ráadásul 2-3 év alatt negyedére csökkent a hd adások száma műholdon, aki kábelezik az pedig vegye figyelembe, hogy a kábelhálózatok is műholdon kapják a jelet,amit aztán kábelre modulálnak, tehát a minőség nem javul...

(#22427) Vhiktor


Vhiktor
veterán

Egyébként meg csak olyan véleményezzen a méretről kapcsolatban aki ki is próbálta otthoni körülmények között és tudja, hogy miről beszél nem csak okoskodik.
Arra nem lehet adni aki valójában nem látott egy 32 és 55 colos TV-t 2 méterről, mert annak gőze nincs róla, hogy melyik a jobb.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#22428) Joshi válasza DVB-T (#22426) üzenetére


Joshi
titán

Akkor úgy fogalmazok hogy ha kizárólag TV adásról beszélünk akkor nincs semmilyen ajánlás felbontást és kijelzőméretet tekintve. Azért nincs mert nincs két egyforma szolgáltatás ezért nincs viszonyítási alap se. Tudod mi az a THX?

(#22429) DVB-T válasza Joshi (#22428) üzenetére


DVB-T
tag

Kereskedelmi fogás, mint a Hi-Fi ;)

(#22430) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Nincs valakinek valami friss angol nyelvű házimozi magazin PDF-ben?
A megszokott helyen már csak 2014 év eleji számok érhetőek el...

Tableten néha jó ilyeneket olvasgatni.

Köszi!

(#22431) psg5


psg5
veterán

Sziasztok!

max. 85k-ig nézek 32”-42" tv-t ismerősnek.(nem tudom meddig fér bele a méret ebben az árban)
Messziről (2,5-3m) főleg sima tv adás nézésére. Néha pendrivról filmnézés.
Ebben az árban a legjobb alternatívát szeretné ajánlani neki.
Amiket kinézett:

Samsung UE32EH4003 vagy SAMSUNG UE32H4000 itt mi a különbség?
LG 32LB550B vagy LG 32LB550U itt mi a különbség?

Mit ajánlanátok akár a fentiek közül, akár másikat?

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#22432) parfish


parfish
csendes tag

erre tényleg senki nem tud válaszolni? nincs tapasztalata valakinek hasonlorol?

Üdv nagyon fontos lenne h valaki segitsen.
ezek közül a tv-k közül [link]
[link]
[link]

melyik lenne alkalmas monitornak? olvastam olyanaokat h az input lag miatt használhatatlan stb én nem játékra szeretném. olyan dolgokra csak mint excel netezés camtasia-val valo munka ilyenek. mit vennék észre ha nem 60hz-en menne mint a jelenlegi megjelenitö?
ezzel hajtanám: vanguard b85 alaplap és i5 4440 processzor.videokártyát erre nem kellene venni mert elvileg tudja a gép kezelni.vagy nem?esetleg az alaplapi displayport kimenet nem köthetö össze a tv-n lévö hdmi 2.0-val és igy nem tudná a 60hz-et 3840 x 2160 felbontáson?

tényleg nagyon fontos lenne.köszönöm elöre is.

[ Szerkesztve ]

(#22433) Osynho válasza DVB-T (#22426) üzenetére


Osynho
addikt

Hagyjuk már a tv adást! Folyamatosan jössz a szolgáltatókkal, sávszéllel, sd-vel. Próbálj ki egy remux-ot, amivel nem fogja vissza a forrás a tv képességeit. Vagy linkeltek korábban tesztábrákat. Nézd meg honnan látod a különböző dolgokat. Ne is hallgass a marketing rizsára, nem is szabad. ;)

(#22434) Vhiktor válasza parfish (#22432) üzenetére


Vhiktor
veterán

Én azt mondom, hogy monitornak monitort kell venni és nem TV-t.
Nem hiába gyártanak ezt is meg azt is és nem hiába használnak monitorokat a PC-khez TV helyett.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#22435) adodaniel válasza DVB-T (#22429) üzenetére


adodaniel
őstag

Kifejtenéd?

(#22427) Vhiktor Ha itt csak és kizárólag tapasztalattal rendelkezők írnának okosságokat, akkor sajnos elég hamar be lehetne zárni a topikot. ;]

(#22436) DVB-T Hi-Fi szabvány?

[ Szerkesztve ]

(#22436) DVB-T válasza adodaniel (#22435) üzenetére


DVB-T
tag

Több pénzt lehet elkérni az áruért, ha rajta a matrica, illetve pénzt lehet kérnii a gyártóktól, hogy rátehessék a THX matricát(azt meg füllel úgysem fogod látni/hallani, hogy valóban tudja -e), ugyanakkor valószínüleg gyorsan túlhalad az idő felette, mint a Hi-Fi szabvány felett, hiszen ma már egy egyszerű eszköz is teljesíteni tudja a kritériumokat..

[ Szerkesztve ]

(#22437) viharkabat válasza _NCT (#22411) üzenetére


viharkabat
aktív tag

Honlapunkon lévő árak bruttó árak és készpénzfizetésre vonatkoznak. Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

Ez ebben a fomában simán értelmezhető úgy, hogy az elírásokat az árakra érti, mi köze ehhez a garancia időtartamának.
A másik, hogy tudtommal EU-s előírások alapján 2 éves szavatosság van műszaki termékekre így tévékre is. A jogszabály ezen kívül nevesíti még a 6 hónapos (gyakorlatban inkább 12 hónapos) jótállás fogalmát is, az viszont kérdés, hogy ezekhez hogy viszonyul a "garancia" szó használata.

(#22438) €uro válasza _NCT (#22411) üzenetére


€uro
őstag

Melyik oldalon találtad ezt a kiírást? Azon az oldalon, ahol a tévét hirdetik a két év garanciával, ott nincs semmi ilyen.

Egyébként teljesen igazatok van. Nekem is meg van a véleményem az eljárásról. Az a helyzet, hogy ha egy év garanciát ígértek volna, akkor is itt vásároltam volna. Így viszont átverve érzem magam.

Még érik bennem, hogy mit fogok tenni. Kb. hatvan kilométerre lakom az üzlettől, úgyhogy egyelőre személyesen nem megyek be hozzájuk a vásárlók könyvének bejegyzése végett.

Egyébként felajánlották, hogy plusz tíz százalékért öt évre bármikor meghosszabbítják a garanciaidőt, ha kérem.

(#22439) parfish válasza Vhiktor (#22434) üzenetére


parfish
csendes tag

25cm magas és 34cm széles ablakot akarok kirakni a megjelenitöre 4db-ot (fent kettö alatta kettö bal felsö saroktol indulva) fedés nélkül és mellette még legyen helyem valamennyi. ehhez milyen megjelenitöt tudnál ajánlani 200k alatt?
tényleg érdekel mert tanácstalan vagyok.

(#22440) NGA válasza Vhiktor (#22427) üzenetére


NGA
addikt

Tegnap kipróbáltam:

Kicsi az 50 colos tv 2,5 méterre, oda kellett ülnöm 1,5 méterre az utolsó szamuráj c. film csatajelenetéhez, mert ott volt élvezhető a 1080p remux változat.

Szóval lehet nézni egy 32"-os tv-t is, de mikor valaki nyugodt körülmények között leül FHD filmet nézni, ott kell a méret. Nem marketing, hanem ez szigorúan tény. Mivel általában FHD tartalmat töltök le, és úgy nézek filmet, így az az alap nekem. A tv-s hd tartalmak nem érdekelnek, arra elég lenne egy 32" is.

Azt nem értem, mi a francnak kell a tv adást alapnak venni.

[ Szerkesztve ]

(#22441) Vhiktor válasza NGA (#22440) üzenetére


Vhiktor
veterán

:DD

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#22442) makhandi


makhandi
csendes tag

Sziasztok!

Sikerült két készülékre leszűkítenem a listámat amik közül vennék TV-t:

SAMSUNG UE40H6200
SONY KDL32W705

De a kettő közül már nem nagyon tudok dönteni. Megnéztem mindkettőt az MM-ben. Igazából mindkettő tetszett. Nagy különbséget így ránézésre nem tudtam tenni, pláne úgy, hogy nem egymás mellett volt a két tv. Főként Playstation-höz kell, meg foci meccsekhez, meg hát ugye hd filmek laptoprol vagy telóról.
Igazából olvasgattam itt is meg máshol is dolgokat (input lag, mosódás, betekintési szög, HZ stb.). De még mindig nem tudom, hogy melyik mire lenne jobb vagy kevésbé jobb, melyiknek mi az erőssége/hátránya. A legrosszabb ami miatt nem tudok dönteni az a méret... megvenném a Sony-t de ugye az "csak" 32", a Samsung ugye meg 40 és azért csak jobb egy nagyobb tv-n játszani, meccset nézni stb. De ha Sony jobb akkor inkább azt kéne lehet.
T-nél venném amúgy mindenképp a két TV között nincs akkora árkülönbség, hogy az döntsön (kb 15e). Meg ugye a Samsung 3D, de nem tudom, hogy az mennyire jó minőségű 3D, de maga a 3D annyira nem izgat.
Kérlek segítsetek :)

(#22443) Batib válasza makhandi (#22442) üzenetére


Batib
őstag

Szerintem ne vegyél 32-es tv-t. Lehet hogy a Sony picit jobb, de a 40-es méret ezt bőven ellensúlyozza. Ha tőlem kérnek tanácsot méretben általában a 40-48 méretet ajánlom fő tv-nek. Persze vannak spec. esetek, ahol a kisebb is megfelel. Nálad szerintem a min. 40-es.
Arra a célra amire Neked kell úgy vélem a Samu ezen tipusa megfelelő választás. Később ha ugy érzed, hogy kell, két 3D-s szemüveget apron megkapsz 4-5 ezer ft-ért.

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#22444) BBéci válasza NGA (#22440) üzenetére


BBéci
titán

"Nem marketing, hanem ez szigorúan tény. "
Erről van szó. Aki nem képes elfogadni, belátni, az magára vessen, kimarad abból az élményből, miért érdemes tévét venni és nézni. :K

(#22435) adodaniel
Ne etesd a trollt!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22445) Morris válasza Vhiktor (#22434) üzenetére


Morris
veterán

Mi csak azért vettük a monitortévét mert egyrészt csak az volt abban a méretben és 2 helyett 3 év garit adtak rá. Az csak hab a tortán, hogy tökéletes számunkra, teljesen meg vagyunk vele elégedve.
Nálunk csak tévéként funkcionál.

(#22446) Osynho válasza NGA (#22440) üzenetére


Osynho
addikt

Ez így is van. 2,5m-re, jó forrás esetén már jól jön egy min 55"-os képátló. Nyilván, olyan embereknél, akik szabad szemmel látják a Marsot, ezek máshogy működnek. ;]

(#22447) Vhiktor válasza Osynho (#22446) üzenetére


Vhiktor
veterán

Pontosan.

A másik probléma, hogy a legtöbb fil 2.4-1-hez arányú, ami alul és felül is levesz egy csomót a képből, 55 colnál simán 15-20 cm-et... Így már az sem nagy.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#22448) BBéci válasza Vhiktor (#22447) üzenetére


BBéci
titán

Éppen most kavarok ezerrel, hogy végre kicseréljék a 2 m széles (teszt)vásznamat egy 2,5 méteresre, mert 4,3 méterre legalább akkora kell a moziélményhez és az összes finom részlet érzékeléséhez. Két éve ígérgetik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22449) adodaniel válasza Vhiktor (#22447) üzenetére


adodaniel
őstag

32"-osból is levesz, ott is még kisebb a kép.

(#22450) trec12


trec12
addikt

Sziasztok ! Tart a készülék vadászatom, mi kerüljön a fa alá? :) Az alábbi tévével szemezek. Esetleg mit gondoltok az LG, Samsung kettősével szemben ez jobb vétel kategóriájában? A többség azt mondja a Sony tévék képügyileg igen rendben vannak és jobbak a koreaiaknál. (persze izlések és pofonok tudom). Most akciós áron elérhető. Eddig Samsungom volt onnan váltanék (ES6540).

Sony KDL42W829B 3D Smart LED

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LED / LCD TV topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.