Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LED / LCD TV topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-11-22 21:35:06

LOGOUT.hu

Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22901) pocem válasza #94529552 (#22897) üzenetére


pocem
csendes tag

SAMSUNG (UE48H6470) 122CM 400HZ FULL HD 3D SMART LED TV, 2014 ES CSUCSMODELL....1920 X 1080P, MOTION PLUS, 4 X HDMI, DVBT, DVBC, DVBS, PIP, WIFI, LAN, PVR, 2X DUAL CORE, INTERNET @TV, SKYPE, HIPER 3D, HANGVEZRLÉS... EZ van a leírásban :) Mennyi a különbség a 6400-as és a 6470-es között?

[ Szerkesztve ]

(#22902) Tepsifüles


Tepsifüles
tag

Sziasztok,

karácsonyra szeretnék magamnak egy smart TV-t.
Maximális keretösszeg: 150.000Ft (esetleg 170e).
Lehetőleg 3d-s kellene, minimum 100cm képátlóval.
Mit ajánlatok?

Válaszokat előre is köszi.

Sabee

(#22903) Mlnr To'm válasza _NCT (#22898) üzenetére


Mlnr To'm
tag

Ezt neten sajnos nem találom, tudnál egy linket küldeni esetleg?

(#22904) gunszt


gunszt
tag

Hello,

Következő lenne a kérdésem, nemrég lettem egy sony kdl50w805b tulaja.

Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban hogy milyen minőségben lehet pc-s játékokkal játszani persze hdmi-n keresztül ? Mert azon filozofálok hogy egy ps4 vagy egy új gamer pc lenne érdemesebb, mivel mostmár steam-en keresztül rengeteg játék teljes kontroller supportal van, főleg az újak.

Viszont ha jóltudom fontos ilyenkor a latency azaz a késleltetés meg van ghosting is, hogy lassan frissül a kép vagy valami ilyesmi... ellentétben a konzolokkal amik ugye konkrétan erre vannak kitalálva, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata ? Ugytudom a sony és abból is főleg ezek az új széris készülékek az egyik legjobbak ilyen késleltetés szempontjából, nagyon minimálisan vehető észre... meg tudom van "játék mód" is, de ha valaki komolyan gémel pcs játékokkal a tvjén az mesélhetne róla.

Köszi!

(#22905) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Jó sok kérdés egy nap alatt...

Szerencsétlen új belépőket lassan kezdem sajnálni, mert ember legyen a talpán, aki ennyi kérdésre tud-e válaszolni, ráadásul 99%-ban mindegyik arról szól, hogy ezt, vagy azt a modellt vegyem.

Ha adhatok egy tanácsot azoknak, akik épp most készülnek beleőrülni a TV-s mizériába és kezdenek elveszni a típusok és az árak útvesztőjében:

Én is végigjártam ugyanezt az utat kb. egy hónapja.
Variálhat az ember hetekig, hónapokig is.
Van, aki azért, mert várja, hogy a kiszemelt modell majd olcsóbb legyen.
Októberben a novemberi black friday miatt, november végétől a karácsony miatt, karács előtt meg azért, mert januártól már tutira olcsóbb lesz minden. Kicsit később meg azért, mert már úgyis jönnek az új modellek, de akkor meg már a francnak se fog kelleni a 2014-es tv.

A helyzet talán rosszabb azoknál, akik még konkrét típus mellett sem tudnak leragadni. Akkor jön az a dilemma, hogy kisebb legyen, de full-full, vagy nagyobb, de "üres".
Ha meg sikerül leszűkíteni 2-3 típusra a döntést, akkor majd nüansznyi különbségeken lehet variálni még további pár hétig.

Én a személyes tapasztalataim alapján a következőkkel próbálnék segíteni mindenkinek:

1. Ne becsüld túl a saját TV_zési szokásaid. Ha ezidáig kizárólag az X faktort és a Barátok köztöt nézted rajta, akkor ne hitegesd magad, ezután sem lesz belőled mozi mágus és nem fogsz a pixelekre vadászni több ezres Blu Ray filmekkel, max. két hétig.

2. Akár hiszed, akár nem, bármekkora tech-mágus is vagy, 90%-ban csak azért kell a fullos TV, hogy, ha karácsonykor beülnek a rokonok, akkor nehogy már azt mondd nekik, hogy a zsír új TV-d valójában a tökéletes képen kívül semmit sem tud és még egy nyamvadt 3 perces 3D demod sem lesz, amit meg tudj nekik mutatni, hogy "látjátok, kutyák, nekem még ezt is tudja a TV"
Mert karácsony után úgyis hazamegy mindenki és januártól majd pislogsz, hogy miért is kellett nekem a 250 ezres TV, mikor a 150 ezresen is tök jó kép lett volna és a felárból inkább vettem volna egy xboxot:)

3. A legfontosabb: Nincs túl nagy TV. NINCS. Nincs olyan, hogy egy TV uralja a teret, hogy elnyomja a környezetet, hogy nem látjuk át egy nézésre, vagy forgatni kell a szemünket az akció közben.
Egy mai modern, kb. keret nélküli 50"-es tv méreteiben kisebb, mint egy pár éves 42"-es plazma. Tudom, mert állt egymás mellett két ilyen TV-m.

Ebből kifolyólag a legfontosabb tanácsom:
Ha a boltban majd azért fogsz állni két tv előtt órákig döntésképtelenül, mert az egyik csak 37"-es, de TUD MINDENT, a másik meg 48"-as, de NEM TUD SEMMIT, akkor is a 48"-asat vedd, ha az eladó és a barátnőd a füled rágja, hogy "de már Marikáéknak tavaly ilyenkor szmártos 3d-s tv-t vett a férje, nehogy már az ne legyen benne".

Mert két hét alatt úgyis kipörgeted az elmúlt két év valamirevaló 3d-s filmjeit, aztán úgyis rájössz majd, hogy az egész csak egy nagy parasztvakítás, facebookozni meg azért nem való a tv, mert rá fogsz jönni, hogy a TV a nappaliban mindig kell, hogy szóljon a háttérben és egy idő után úgyis visszatérsz majd a laptophoz, ha netezni akarsz.

Ja, és még egy fontos tanács:
Nem kell az UHD, nem kell a hajlított TV. Bármennyi pénzed is van, jobb, ha belátod, 600 ezerből hazavihetsz két 55"-ös jóféle Samsungot, vagy Sony-t, mint egy db hajtott tv-t, ami igazából megint csak arra való, hogy a kollégáknak legyen mivel villogni, de szép képet nem fognak egyelőre tudni:)

Remélem, nem tiportam a fenti tanácsokkal senki lelkivilágába, de úgy gondolom, a saját tapasztalataim alapján talán sokat segíthetek másoknak, akik az utat akarják bejárni, amit én is.

(ui.: Ne majrézzatok, nem annyira vészes dolog a TV vásárlás. Nincsenek eget verő különbségek az adott áron elérhető márkák között. Lehet állítgatni a boltokban a tv-ket órákig, lehet hasonlítgatni a képminőségeket, de borítoklhatod: amiben az egyik rosszabb lesz, a másik tuti abban lesz jobb és fordítva, de mindez csak addig fog számítani, amíg a boltban agyalsz, hogy mi legyen. Onnantól kezdve hogy otthon lesz a tv és elkezdet nézni rajta a legújabb- amúgy filmtörténeti szempontból értékelhetetlen és értéktelen- FULL HD-s csodamozit, már nem fog érdekelni, hogy jobb-e a piros a Samsungon, mint a Sony-n, vagy jobb-e a fekete a Sony-n, mint az LG-n:)

Vidd ha a legnagyobbat a pénzedért és kész! :R

(#22906) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Ezen fenti tanácsaim alapján kérdem az okosokat:

LG 60LB580V- 300 ezer.
Nem feltételezem, hogy valami csúcsmodern képű tv, de érdekelne, van-e valami hatalmas, a vásárlást kizáró ok? Mert ma találtam egy ilyet az egyik boltban és komolyan fontolóra vettem, hogy eladom a két hete vásárolt H5000-es 50"-es Samsungomat ár alatt, csak azért, mert a rájöttem, hogy inkább nagyobb kéne helyette, megtoldom valamennyivel és elhozom ezt az LG-t. (a hálóba kéne, 2. tv-nek, a nappaliban ettől függetlenül maradna az álom csirkelábú H6470-es:)

Köszi!

(#22907) #94529552 válasza pocem (#22901) üzenetére


#94529552
törölt tag

A sat tuner amivel többet tud, a 70-es végződés ezt jelzi. A tévé ezzel tudja a műholdvételt (digi, upc direct,..) külön beltéri egység nélkül.
HagaNRG Azt nem tudom, de nézz be az LG topicba, hátha vannak tapasztalatok. Például
LG 60LB650V
-t nemrég vett onnan valaki.

[ Szerkesztve ]

(#22908) gabaly válasza HagaNRG (#22905) üzenetére


gabaly
tag

Egy hónapig nézegetted a Tv tipusokat és olvastad a fórumokat?! Én meg 18 hónapig és utána vettem meg amit most is nézek. Még sem tirádázok.

Írásod: se füle se farka, értékelhetetlen!

(#22909) sfefe válasza HagaNRG (#22906) üzenetére


sfefe
őstag

En is nezegetem mostanaban a tv-ket es szinten nem tudok donetni.:)

60asokat is nezegetem:
[link] ez van 330 korul,
[link] ez most a sonynal 430 de ha jol latom lehet ra 15% kupon akkor mar csak 380.

Bar a 60w605 es a 60w855 kozott mi a kulonbseg a 3d-n kivul nem tudom, nezegetem az adatlapjukat de detto ugyanazok joforman.

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#22910) sfefe válasza gabaly (#22908) üzenetére


sfefe
őstag

"Írásod: se füle se farka, értékelhetetlen!"

Hm, akkor fuss neki megegyszer...

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#22911) _NCT válasza gabaly (#22908) üzenetére


_NCT
őstag

Szerintem pedig jól összefoglalta, én is túllihegtem ezt az egész TV vásárlást, már a f@szom kivan a sok típussal meg a szenvedéssel hogy "milyet". 3d meg smart engem sem érdekelt, viszont abban egyetértek, hogy a nagyobbat kell mindig venni a csicsás feature-ök helyett.

Persze mindenkinek szíve joga mit vesz, a noname márkáktól távol tartanám magam, 100-110-ből ne akarjon senki 50"-on élvezkedni, mert nem fog menni, én megpróbáltam.... Sajnos hozzá kell tenni a pénzt, vagy kisebbet választani.

Ma Euronics-ban 160 ezres határra azt mondta nekem a muki, hogy vegyek inkább kisebbet, konkrétan 42"-osat ha ez a max keret. Bírom ezeket a "szakértőket", mondtam neki h 46-48" körül nézelődnék, meg sem kérdezte mennyit szánnék rá max, rögtön rohant a 300-400 ezres modellekhez. És mondtam neki h nem érdekel 3d meg smart se, képminőség annál jobban, de mégis vegyem azt ami smart-os meg 3d-s
, mert a 3D-s készülékek alapból jobb képminőséggel rendelkeznek és a smart is milyen jó. Meg sem hallgatott, darálta a szokásos betanult szakidumát. Miután elmondtam neki hogy a tv amit ajánlott máshol egy bő 10-essel olcsóbb, felhagyott a szakértőzéssel, illedelmesen végighallgattam és otthagytam.

Értem én hogy ő csak a jobbat akarta és így is a legalját nézem a kategóriának,de ha nekem már a H6200 is bőven elég hogy Walking Dead-et meg Family Guy-t nézzek, akkor ne kelljen már szmártos meg UHD-s meg mindenes tv-t vennem.

Mondjuk én input lag és képminőség miatt izgultam, így sem valami álom a H6200, de viszonylag szép képe van.

[ Szerkesztve ]

(#22912) BBéci válasza gabaly (#22908) üzenetére


BBéci
titán

Nekem tetszett az írása, akár bele lehetne tenni az összefoglalóba. Egyetlen kiegészítés szükséges hozzá: az ívelt tévék képminőségével semmi baj nincs, sőt, kiválóak.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22913) eladogeppc


eladogeppc
veterán

Sziasztok !

Ilyennel szemezgetek. Valakinek van tapasztalata vele ?
Sharp LC42LE759 3D SMART LED

42LB650v-nk van most, csak kíváncsi lennék, hogy mit tud a Sharp

Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD

(#22914) HagaNRG válasza BBéci (#22912) üzenetére


HagaNRG
őstag

Kedves Uram, köszönöm szépen a dícsérő szavakat.
Különösen jól esik ezt attól az embertől hallani, akitől tulajdonképpen pár hete még én is a legamatőrebb kérdéseket tettem föl és zaklattam a különböző problémákkal nap, mint nap.

Tényleg jól esik, örülök, hogy van, akinek tetszik és értelmét látta a hosszas eszmefuttatásnak. :R

(#22915) HagaNRG válasza gabaly (#22908) üzenetére


HagaNRG
őstag

"Egy hónapig nézegetted a Tv tipusokat és olvastad a fórumokat?! Én meg 18 hónapig és utána vettem meg amit most is nézek. Még sem tirádázok."

És a 18 hónap alatt vajon hány különböző típus mellett tetted le a voksod és a végén vajon beláttad-e, hogy az elején bementél volna a MM-be és találomra vettél volna valamit, akkor kb. majdnem ugyanott lennél, mint most?
Azért én fél évig húztam-halasztottam egy autóvásárlást pár éve, pedig az kb. 20x-os árkülönbözet volt egy mai, komolyabb tv árához képest, és már arra is azt mondta a legtöbb ismerős és jómagam is beláttam, hogy ezt így nem egészséges, és nem lehet.
Napjainkban nincs az a tárgy, ami megérné hosszú hónapok (esetedben másfél) év kínlódását és variálását.

Én épp ezért hoztam el a legelején- meggondolatlanul bár, de elhoztam- az egyik legolcsóbb, belépőkategóriás LED_et. Mert tudnom kellett, hogy mit tud, de főleg azt, hogy mik az igényeim. A legtöbb használati tárgyammal már ezt az utat járom. Amint van egy bizonyos keret összeg, inkább elhozom azt, amire elég, mintsem, hogy az eggyel nagyobb, eggyel jobb modellre még pár hónapig ásítozzak-esetlegesen fölöslegesen.
Ha kell a jobb, akkor később max. buksz 10-20 ezret és hozod azt, amire ténylegesen szükséged van, de addig sem azzal töltöd a szabadidőd, hogy a fórumokat bújod, hogy akkor biztos jó lesz-e ez nekem, vagy sem.

(#22916) bazger


bazger
csendes tag

Szép jó estét!

Egy kollégám hívott, hogy most kapott egy LG50LB650 tv-t. A tv hibás. Az történt, hogy a tv-t egy ideges hölgyemény (veszekedtek a barátjával)... nekihajított egy poharat vagy tányért vagy ilyesmi és most egy másfél tenyérnyi behálósódás van a képernyőn. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e tv-vel kezdeni valamit, el lehet-e adni alkatrésznek vagy kuka?
Bocs ha rossz helyre írtam, esetleg akkor mondjátok meg hol érdeklődjek.
Köszi a segítséget.

Üdv.

(#22917) NGA válasza HagaNRG (#22905) üzenetére


NGA
addikt

"Vidd ha a legnagyobbat a pénzedért és kész! "

Ez hülyeség. Én is sokáig nézegettem tv-t. De ha erre hallgatok, akor most 60"-os Technika vagy Akai tv-m van, nem 50" Sony.

- Smart: Nem arra kell, hogy engribördszözz a tv-n, meg ezen böngésszél. Hanem arra, hogy az otthoni laptop, htpm, asztali gép hálózatba kötésével elfelejtsed a külső merevlemezek cserélgetését, ha van filmgyűjteményed, vagy ha szarok a tv csatornák, rákeress a youtube-on a teljes film szóra. Igenis van haszna, de ne várd tőle, hogy ezen fogsz böngészni. Az tök mindegy milyen a smart, az alkalmazások 99%-a semmit nem ér. De igenis hasznát lehet venni.

- 3D, bagy képfrissítés: A 3d-t általában 1-2 hét után megunja szinte mindenki. Ennek ellenére a jobb 3D tv-k bizony 1080p filmeken is jobbak. Nem kicsit, nagyon.

- képminőség: Ne hidd azt, ha megveszed a tecsoban az 50"-os Technika-t, az ugyanolyan jó képet fog adni, mint az 50" Sony, Panasonic stb. Szar lesz. Látni is fogod, ha elmész olyanhoz, akinek jó tv-je van, és be is van állítva, nem csak ki van véve a dobozból. Nekem ez volt a kiindulási alap, és hamar beláttam, hogy pl 50"-os tv-t nem fogok jót találni 200 alatt.

Nekem 2 hónap kellett, mire eljutottam a tv-ig, amit nem bántam meg: Sony 50w828. Inkább hozzáraktam még, de nincs az az érzésrm, mikor bemegyek egy műszaki boltba, és a tv-k felé járok, hogy basszus, a drágábbikat kellett volna megvennem.

(#22918) Mercutio_ válasza NGA (#22917) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha a műszaki boltban kirakott tv-k képe alapján fog el ilyen érzés (ami általában demó módban megy) akkor minek a beállítás ne adj isten kalibrálás....?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#22919) HagaNRG válasza NGA (#22917) üzenetére


HagaNRG
őstag

Ok, ebben igazad van és elnézést kérek, ha bárkinek is az jött le a mondanivalómból, hogy gagyi tv kell, csak nagy legyen.

Nekem soha az életben nem fog szóba jönni sem Technika, sem Blaupunkt, semmi ilyesmi, épp ezért alapvetőnek tartottam, hogy a vidd a legnagyobbat a pénzedért nálam azt jelenti, hogy ha egy 37"-es 805-ös (ha van ilyen méretben) és egy 50"-es 605-ös Sony között kellene választanom, akkor inkább a 605-öt vinném.

Sokan rámennek a legprofibb képre, a legjobb panelre, meg mindenre, csak, hogy tényleg a legjobb képet kapják és hazavisznek egy 32"-es TV-t és nem veszik figyelembe, hogy 3 méterről nézve hiába minden, hiába a csúcsmodell, ha úgysem fog semmi részletet látni rajta. Akkor már inkább az eggyel alatta lévő osztályból válaszon nagyobbat.

(de ez egyáltalán nem azt kell, hogy jelentse, mint pár hete írta valaki, hogy neki ott a Technika, 3D, smart, Full HD, LED, 50", minek vegyen Sony-t 200-zal drágábban?)
A TV-zés soha nem szabad, hogy csak a hangzatos technológiai feature-ok alapján dőljön el, ez tény. (én azokat sem értem, aki azzal jön, hogy neki nem kell a Galaxy S5, mert kínából 40-ért olyan sokmagos, retina felbontású telefont vett, hogy csak na, mindenben veri a Galaxy-t. Csak épp nincs tisztában azzal, hogy a felhasználói élmény nem csak ennyiben rejlik és ettől még, mivel soha nem volt minőségi készüléke, nem is fogja tudni, hogy miért nem olyan értékes az ő kínai 8 magos csodatelefonja, mint a tesztprogramokkal ugyanannyit tudó Galaxy S5) :R

(#22920) Mercutio_ válasza HagaNRG (#22919) üzenetére


Mercutio_
félisten

Inkább az van, hogy már néhányan felismerték mik azok a feature-ök amik benne vannak ugyan a felső kategóriás telokban, de ők nem használják, mint ahogy te is felismerted, hogy 3+ méterről csak képkockát kukkolva lenne látható a különbség és csak kellően nagy felbontású /minőségű forrás esetén a TV-n.

A másik ok, hogy az illető számára nincs / felesleges a presztízsérték, tudja milyen valós paraméterek és funkciók fontosak neki, illetve egyszerűen nem szán 40-70k-nál többet telóra.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#22921) Pro Koryak válasza _NCT (#22911) üzenetére


Pro Koryak
addikt

abban azért van valami, h a 3d+smart tv-knek jobb a képminősége, mint az alaptípusoknak. lehet a panel is más ill. jobb a vezérlés.
mélyebb fekete, finomabb mozgásmegjelenítés, színkezelés...

(#22922) SaitoX


SaitoX
tag

Sziasztok!

Leárazás mellett jelenleg 127.000 ft-ért tudnék venni egy Samsung UE40H6400 TV-t, elsősorban játékra használnám (nem fps, inkább rpg/akció), mi a véleményetek, lenne gondom a ~40ms input lag miatt?

Elsőre egy Sony KDL-42W705-öt néztem ki, mely input-lag alapján mindenképpen jobb, tesztek alapján viszont úgy látom nagyjából egy szinten szerepel a két TV, és a Samsung néhol jobb visszajelzéseket is kap.

Input lag mellett a motion-blur / átmosódás is fontos szempont lenne, ezen a téren vajon melyik jobb a 2 közül?

(#22923) tvamos


tvamos
nagyúr

Sziasztok!
"Karacsonyi ajandekkent" elromlott a regi Hitachi TV-nk. :( Most ujat keresek helyette. Valami passziv szemuveges 40" koruli TV-t szeretnenk. Fontos lenne, hogy a TV nezesen kivul, egy szamitogep, xbox, meg dvd lejatszo csatlakozna hozza, mind hdmi-n. Jo lenne ha minden eszkoznek lenne hdmi portja, meg nem kene kezzel atkapcsolni a hdmi-kre.
Elore is koszonom a segitseget! Udv, Tomi

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#22924) KurtCobain válasza HagaNRG (#22919) üzenetére


KurtCobain
őstag

Láttál-e már, esetleg volt-e Technika (vagy egyéb Vestel) TV-d?
Láttál-e már, esetleg volt-e kínai telefonod? (Nem 60-80$-os kategóriából.)

Mert a hozzászólásod alapján nem úgy tűnik. :N

Mmm'kay?

(#22925) Dj Sügi


Dj Sügi
őstag

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem pixelhibával kapcsolatban, köszi a válaszokat! :R
Samunál mik a csere szabályok pixelhibára LED TV esetén, 3 napon belül? Milyen telszámon/e-mailen érdemes érdeklődni náluk, van rá esély hogy ők fogják javasolni a cserét?
1 pixelhiba van a TV-n érdemes cseréltetni, később több is lehet rajta esetleg?
Neten vásároltam a készüléket, így van rá ez a 14 napos elállás dolog, ez érvényes ha már kibontottam a készüléket/tartozékait és teszteltem? Illetve érdemes cserét kérni a bolttól, vagy ilyen hibával elfognak hajtani és egyből a vásárlástól való elállással kell kezdeni?

                          🚗 FORD - First On Race Day 🚗

(#22926) cidalain válasza Dj Sügi (#22925) üzenetére


cidalain
veterán

A vásárlástól elállás minden esetben megillet, nem kell hivatkoznod semmire. Akkor is érvényes ha kibontottad, kipróbáltad, de azért meg kell hogy legyen a doboz, meg minden biszbasz, és a készüléknek is sértetlennek kell lennie (egyéb esetben kérhetnek kompenzációs költséget, értékcsökkenés címén, stb.)

Én a helyedben az eladótól kérném a cucc cseréjét egy ugyanolyanra. Amennyiben erre nem hajlandó, mert arra hivatkozik hogy a pixelhiba nem cserefeltétel (nem tudom hogy az e), akkor elállnék a vételtől, pénzvissza, és máshol vennék egy ugyanolyat.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#22927) viharkabat válasza HagaNRG (#22919) üzenetére


viharkabat
aktív tag

Szerintem azért a méretet nagyjából mindenki be tudja lőni, és nemigen fordul elő az általad leírt dilemma (37-es tévé egyébként gyakorlatilag nincs). Én pl. kivágtam fekete fóliából (amivel az epret letakarják:) ) méreteket, odapróbáltam a falhoz és látszott, hogy mi mekkora.
A te példád nekem elég extrém, nem pusztán a méret miatt, hanem azért mert a két modell amiről szó van árban sem egy kategória, tehát úgy tűnik, hogy eleve rosszul használtad ki az anyagi keretidet (ami persze magánügy). De ha csak próbálni akartál, akkor a netes rendelés elállási lehetősége még mindig praktikusabb, nem jár bukóval.

[ Szerkesztve ]

(#22928) BBéci válasza viharkabat (#22927) üzenetére


BBéci
titán

A fórumos hozzászólásokból egyértelműen az derül ki, hogy az ide betévedők többsége nincs tisztában azzal, mekkora tévével járna jól, mekkora illene a nézési távolságához.
Például 3 méterről egy 40 colos nem más, mint egérmozi. Ha 1,5-1,8 méterről nézed, akkor már moziélmény-szerűséget és részleteket is kapsz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22929) azigazimoris válasza BBéci (#22928) üzenetére


azigazimoris
aktív tag

Azért kicsit árnyaltabb a téma szerintem.
40-es tévén 3 méterről digitális sd TV adás bőven okés.
Nem mindenki full hd forrást néz 0-24-ig.
Egyébiránt szubjektív és objektív okok is vannak.
Én pl. teljesen meg vagyok elégedve a 42-es tévémmel, pont 3 méterről tévézés és filmezés közben is.
Amikor mellette döntöttem, úgy éreztem, hogy azonos típusnál nekem nem ér 40000 forintot a plusz 5 inch..
Persze ez az én döntésem volt és az én véleményem, tudom, hogy százezer légy nem tévedhet....
De szerintem nem kell mindenkit a 60-as tévék felé irányítani, mert hamar rájön, hogy mekkora szar az analóg barátok közt pár méterről :)

[ Szerkesztve ]

Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra

(#22930) BBéci válasza azigazimoris (#22929) üzenetére


BBéci
titán

SD-hez valóban megfelelhet az a távolság/méret arány, de nem ahhoz kell méretezni, hanem a 1080-as adásokhoz és filmekhez. Aki nem így cselekszik, az hibát követ el és nem használja ki a tévéje képességeit.
3 méterre a 47 colos átló is karcsú.

Miért kellene analógon nézni a Barátok közt-et? Ami szerintem full HD-ban is borzalom.
Inkább 100 milliárd.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22931) azigazimoris válasza BBéci (#22930) üzenetére


azigazimoris
aktív tag

Hidd el sokan csak tévézni használják a tévéjüket, sokszor valami borzalmas képet nyújtó szolgáltatással, mert az az olcsó...
Persze, akik itt a fórumon osztjuk az észt, más kategóriát képviselünk. (Ezzel ne célom degradálni másokat,de több szakmai tapasztalatunk van az átlagembereknél )
Szerintem is jó a minnél nagyobb kép, de sokszor kompromisszumot kell kötni...
És mondom, nekem tökéletesen megfelel a 42 is, egérmozinak azért nem mondanám.

Barátok köztről egyetértek és legyen 100 milliárd :D

[ Szerkesztve ]

Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra

(#22932) BBéci válasza azigazimoris (#22931) üzenetére


BBéci
titán

Sokan isznak kannás bort, de egy szaklap nem azokkal foglalkozik. Ennek a topiknak sem a lehető legsilányabb képminőségű tévéadásokhoz kell ajánlani tévéket, mert azokhoz megfelel az első, amibe a tecsóban belebotlik az ember.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22933) azigazimoris válasza BBéci (#22932) üzenetére


azigazimoris
aktív tag

Teljesen egyetértek, csak árnyalni akartam picit a témát.
Persze ha valaki rendesen megfogalmazza, hogy mire szeretné használni a készülékét, akkor jobbb a helyzet.

Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra

(#22934) Mercutio_ válasza BBéci (#22932) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez az állítás mondjuk pont nem igaz, mivel a tecsóban mostanság a Technika-ba botlanak, az meg a topicja szerint SD-re borzalmas, míg a normálisabb TV-kben lévő képjavító megoldások az SD-adást is nézhetőbbé teszik.

Annyiból igazatok van, hogy az 1080p-s anyagok szempontjából is kell vizsgálni a TV-ket, de amikor valaki beírja, hogy 70-80-90%-ban TV-zésre (és ne legynek illúzióink, ez általában SD adást jelent, vagy felkonvertált SD-t ami semmivel nem jobb) akkor ezen szempontot is érdemes figyelembe venni, és az ezzel kapcsolatos tudnivalókat is leírni. (és ezt mondjuk mint általános információt a topic ismertetőbe be lehetne rakatni)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#22935) digikábeles válasza azigazimoris (#22931) üzenetére


digikábeles
aktív tag

Sokan szeretik a sok száz milliós tévéstúdiókból kikerülő tévéműsorokat degradálni. Én a napi aktualitásuk miatt jobban szeretem ezeket nézni, ezért vettem TÉVÉ készüléket, és nem projektort. Nálam a moziélmény a vetítővászonnal kezdődik.

(#22936) Dj Sügi válasza cidalain (#22926) üzenetére


Dj Sügi
őstag

Samsung ügyfélszolgálat azt mondta, hogy mivel 72 órán belül van mindenképpen érdemes cserét kérni, nincs meghatározva a pixelhiba darabszám, terület.
Boltot felhíva azt mondták, hogy saját költségemen rendeljek futárt vagy juttassam el ahogy akarom, és írjam le egy papírra, hogy mi a probléma és küldjem vissza nekik, majd ők megvizsgálják, hogy tényleg valós-e a dolog... Ez így mennyire jogos, a garanciális ügyintézéshez nem nekik kellene, hogy a futárt kiküldjék és a jegyzőkönyvet felvetetni a futárral?

[ Szerkesztve ]

                          🚗 FORD - First On Race Day 🚗

(#22937) B-L-A-C-K válasza Mercutio_ (#22934) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

SD adások se egyformák, van nálam is ami borzalmas de van ami tűrhető...Pl az RTL nálam SD-be jön az teljesen jónak mondható, de pl egy parlament TV borzalmas...:)

(#22938) BBéci válasza Mercutio_ (#22934) üzenetére


BBéci
titán

Akkor én nem értek a tévékhez, mert az összes képjavítót kikapcsolom a beüzemelés során. A vacak SD adások képminőségén semmi nem javít. De aki olyat néz, az magára vessen. Kivéve, ha valamiért elérhetetlen ugyanaz a film, jobb minőségben.
Több hozzászólásban olvastam, hogy amióta kiváló full HD tévéje van az illetőnek, azóta csak HD adásokat hajlandó nézni. Ezt elfogadható álláspontnak tartom.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22939) dh66e válasza eladogeppc (#22913) üzenetére


dh66e
veterán

A feketéje erősebb a panel miatt a sharpnak.a távjuk nagyon jól használható.KB ennyi.
Viszont már az is kérdéses a sharpoknál hogy milyen panel kerül bele miután kivonultak Európából......

(#22940) eladogeppc válasza dh66e (#22939) üzenetére


eladogeppc
veterán

Köszi !

Végül is Samsung UE40H6400 lett a választás, és nem is bántuk meg.
A menü rendszer nagyon baráti a többihez képest.

140eFt-ig nézegettünk TV-ket. A Philips / LG / Sharp / Sony menü rendszere némelyiknek rohadt lassú, és némelyik nagyon nagyon igénytelen.
Panasonic volt még 140 körül, hát ott a Guide egy hányás.

Sajnos azt kell mondjam, hogy a Samsung amit egyébként utálok, tökéletes ! Könnyen kezelhető, és jó !

Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD

(#22941) azigazimoris válasza BBéci (#22938) üzenetére


azigazimoris
aktív tag

Amikor minden képjavítót kikapcsolsz, akkor te csak a felhasználó számára elérhető 'fícsőröket' kapcsolod ki.
A valódi képjavítás nem a távirányítóban van...
Különben lenne a pár panelgyártó és lehetne egy képalkotó elektronikát gyártó cég és minden tv egyforma lenne.
Mivel ez nem így van, ezért kell válogatnunk a boltban :-)
Lehet ugyanaz a panel egy dzsunka tv-ben és egy kevés fejlesztésektől sem félő gyártóéban, a nézési élmény igen csak különböző lesz.

Másrészt pedig igen, törekedni kell a hd adások nézésére, de sokaknak ez nem elérhető... :-(
Az pedig nem válasz, hogy akkor nézzen crt-t, hiszen ár érték arányban, azt már normális ember nem vesz.

[ Szerkesztve ]

Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra

(#22942) BBéci válasza azigazimoris (#22941) üzenetére


BBéci
titán

Kis kutya füle van bennük, nem képjavító, de tőlem azt hiszel, amit akarsz.
A képfeldolgozó elektronikában van különbség, még szép, és valóban legalább 50 %-ban az határozza meg a képminőséget.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22943) dh66e válasza BBéci (#22942) üzenetére


dh66e
veterán

Panel-elektroníka-szoftver.Ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#22944) azigazimoris válasza BBéci (#22942) üzenetére


azigazimoris
aktív tag

Akkor rosszul fogalmaztam, de a lényeget pont te mondtad meg.
Képfeldolgozás.
Mocsik módon nem mindegy, hogy hogyan zajlik...

Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra

(#22945) superg válasza B-L-A-C-K (#22937) üzenetére


superg
senior tag

Black az megvan hogy a digit már az RTL HD-ban is adja?Szerintem nálad is.

[ Szerkesztve ]

(#22946) B-L-A-C-K válasza superg (#22945) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Rá kell keresni a HD-ra, vagy az SD-t változtatták meg? Csak mert nekem az SD még mindig SD-be jön...

(#22947) superg válasza B-L-A-C-K (#22946) üzenetére


superg
senior tag

Csináltak új HD-t.SD is megmaradt azt hiszem.Meg beraktak egy két"hasznos" adót még ezzel együtt sorozat+ meg ilyesmi.
De hogy on is legyek szerintem azért van még jelentősége annak hogy hogy jeleníti meg az SD-t a tévé sajnos.Most egy engem érdeklő sportműsot vagy hírműsort nem hagyok ki mert derogál az SD :) És mondjuk a tavalyi F6500-ös és a Sony w8 között komoly különbség van pl

(#22948) tvamos válasza tvamos (#22923) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ezt a ket keszuleket nezegetem most: LG 39LB650V, 42LB671V. Ezen a 150 alatti arszinten van esetleg hobb alternativa? (Passziv 3D, Smart tv kene.)
Mondjuk, ez a 25 ezres kamera kicsit elgondolkodtatott...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#22949) NGA válasza B-L-A-C-K (#22946) üzenetére


NGA
addikt

Szerintem tök mindegy, miben adják. Nekem az első ténykedésem az volt a programozás után, hogy ezt, meg a tv2-őt kitöröltem. A másik tv-n is így volt.

(#22950) #94529552 válasza B-L-A-C-K (#22946) üzenetére


#94529552
törölt tag

Akkor nem kicsit vagy lemaradva. [link] RTLII, Sorozat+, Film+ 2 és a MuzsikaTV, és elérhetővé válik az RTL Klub HD is.
tvamos A 671V az ajánlott, a kamera sajnos drága dolog a tévékhez.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LED / LCD TV topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.