Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93420) kezo0 válasza kezo0 (#92635) üzenetére


kezo0
addikt

Na, nekiveselkedtem, és ahogy korábban ígértem, áthoztam a másik szobából az ottani Cisco boxot, hogy rákössem azt is a házimozi-rendszerre. Rákötöttem, kipróbáltam, és ezzel a boxszal is ugyanaz a jelenség: ha élőben nézek bármilyen filmet az HBO HD-n, aminek DD 5.1-es hangja van, az tökéletesen szól, de ha ugyanazt a filmet rögzítem a box merevlemezére, akkor a felvétel lejátszása során állandóan elnémul a kísérőhang. Ilyenkor többször is ide-oda kell ugrálni ill. előre-hátra beletekerni a felvételbe, míg végre nagyjából folyamatosan fog szólni a hang. (Már ez is érthetetlen, hogy ettől miért javul meg, de legalábbis lesz sokkal folyamatosabb a hanglejátszás...)
Mivel mindkét Cisco boxom produkálja ugyanezt a jelenséget, ezért ez nem a box egyedi hibája.
Megfordult a fejemben az is, hogy az egyébként nagyszerű és általam igen kedvelt Onkyo AVR-em lett egyszeriben érzékeny valamire a HDMI-n keresztül érkező jelben, de az hogy lehet, hogy csak akkor lép fel a hang-probléma, amikor a boxon egy HBO HD-ról rögzített, DD 5.1-es hangú műsort játszok le, ugyanannak a műsornak a lineáris megtekintésekor viszont nincs ez a hanghiba? (Továbbá van még ugyanerre az AVR-re három különböző – egy HiMedia, egy Dune és egy Oppo – lejátszó is kötve, és soha, egyik lejátszónak a hangjával sincs semmilyen probléma, pedig azok a sima DD-nál komolyabb hangformátumokat is kiadnak magukból.)
Rejtély, de nagyon úgy tűnik, hogy bármi is ez, az a UPCVodafone oldaláról érkezik.
Gondolom, ha bejelenteném, elsőre nem is értené a jelenséget az egyszeri ügyintéző, aztán hamar ott kötnénk ki, hogy ajánlanának a Cisco helyett egy VTV boxot. Abból viszont egyelőre nem szeretnék kérni.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.