Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61147) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Tegnap volt kint nálam a szerelő. Sokat méregetett a műszerével (az alsó, és a felső frekvenciák néha rosszabbak).
Nálam a koax a falban megy, és az egyik szobánál sokat esik a jel (ezen a részen régi csak a vezeték, itt ki kéne cserélni, vagy lehet hogy elosztó van valahol azon a részen). Már nem emlékszem pontosan mit mennyit mondott, de a MER (M error rate?) értéket mondta, hogy az esik 6-10-et talán, meg valami más 3dbi-t talán.
Mivel 11-kerület, elvileg az egyik adó (már nem emlékszem melyiket mondta, talán a János hegyi) bezavar, és a közszolgálati hd-k frekvenciáin jobban kijön az árnyékolási hiba.
A horizonon azért nem esik szét a kép, mert annak jobb a hibajavító áramköre (mint a tv-nek).
Lement az elosztóhoz is, nem állított semmit, csak megnézte, hogy jól megvan-e húzva.

Mikor elment nem tudom hogy, de végül is nem esik szét a kép (lehet csak meg kellett mozgatni/húzni a vezetékeket).
Vettem egy F toldót, és kipróbáltam úgy is (osztó helyére toldó). Úgy felment a jelerősség 50-re (és én úgy stabilabbnak érzem a tv-t, ezért kéne szerintem egy jobb osztó).
Van egy ilyen elosztóm, nem tudom mennyire használható (és mennyit csillapít) de inkább vennék egy tökéleteset (nem tudom melyik a legjobb elosztó, ami a legkevesebbet csillapítja, és hol lehet kapni).

A szerelő rendes volt (beszélgettem vele sokat, elidőzött itt), de szerintem nem volt nála pl osztó, hogy kicserélje egy jobbra. Szóval sokat nem csinált. És úgy ment el, hogy nem zárta le a hibát (de beírta, hogy falon belül van a vezeték, felajánlotta a falon kívüli vezetést). Végül is most jó miden (valószínűleg a tv nagyon határon van, de épp jó).

Ahol rossz a kábel és ki kell cserélni, ott hogyan tudom megállapítani, hogy merre megy a vezeték a falban (ugyanis csak ezért nem húztam ott át, mivel ott nem értem, és nem látom át)?

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.