Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31951) jeni válasza donmackó (#31950) üzenetére


jeni
félisten

annak milyen a képi-hang minősége?

(#31952) donmackó válasza jeni (#31951) üzenetére


donmackó
őstag

720p-n jó.Nekem csak annyit enged a tv. Néha minőségi gondok vannak, pédául hogy bekockásodik vagy megáll a kép, de ettől függetlenül nekem tetszik. Ez a fajta van.

Release the cable hounds!

(#31953) rexaly


rexaly
csendes tag

Sziasztok,

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Próbáltam utána olvasni és láttam hogy már beszéltettek róla de nem sikerült választ kapnom sajnos. Szóval adott egy Technicolor 7200-U megnevezésű router a UPC-től, minden nagyon jól működik viszont egyszerűen képtelen vagyok akármilyen portot megnyitni rajta. Például ha indítok egy játék szervert, se hogy nem tudom elérni hogy mások csatlakozni tudjanak. A UPNP be van kapcsolva, portforward beállítva. Próbálkoztam a gépen mindennel a windowos tűzfal kikapcsolásával és az egész UPC smart guard letiltássávval, hozzá adni a windowos tűzfalba a bejövő szabályokhoz de semmi eredménye. Bármit csinálok minden egyes port folyamatosan closed. Már teljesen tanácstalan vagyok hogy mit kellene tennem. Remélem tudtok segíteni.

Ui.:
De a utorrent például tökéletesen működik és ha ott megnéztem például az 53906 akkor az nyitott volt de nem értem hogy miért.

a válaszaitokat előre is köszönöm!

(#31954) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sziasztok!

Kb. fél éve hétvégente otthonról dolgozom (UPC internet). Ez azt jelenti, hogy a laptopot mindig hazaviszem, wifin keresztül pedig - megfelelő autentikációval - csatlakozom a cég hálózatára. Múlt vasárnap a csatlakozást követően bizonyos hálózati meghajtókat nem láttam. Ennek orvoslására újra lehet futtatni a logon scriptet, amit sajnos szintén nem értem el.

A probléma most is fennáll. A cégnél egy erre fenntartott ADSL-csatlakozással szimuláltuk a behívást, ami eredményes volt: minden meghajtót láttam, logon scriptet is tudtam futtatni. Azt tanácsolták, hogy próbáljam ki itthon, de nem wifivel, hanem a modemből a PC-be futó kábelen keresztül. A PC-ből átdugtam a laptopba, de a helyzet nem változott.

Mi lehet a probléma, ha fél éve normálisan működött a kapcsolat, és a független ADSL-csatlakozáson keresztül továbbra sincs gond? Állítottak mostanában valamit központilag a UPC-nél?

(#31955) Intruder2k5 válasza Apollo17hu (#31954) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Állítsd a HGW-t bridge módba, és próbáld meg úgy!

(#31956) Nite válasza khorvat (#31916) üzenetére


Nite
őstag

sikerult, koszonom :R

Paid my dues!

(#31957) Apollo17hu válasza Intruder2k5 (#31955) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Szia!

Azt hogy kell, és most miért kell, ha fél éven át jó volt?

(#31958) M@trixfan


M@trixfan
addikt

Sziasztok!

Azzal a problémával voltunk bent a UPC-nél, hogy néhány csatorna képe és hangja időnként szétesik. Glitch-cselt, prellegett, ki hogy ismeri. A legnagyobb baj az, hogy tönkreteszi a TV hangszóróját. Mondták ez jelerősség probléma lesz. Azt mondjuk álmomban sem gondoltam volna, hogy nem IP alapon jön az egész, hanem ugyanúgy több sávon érkeznek a digitális csatornák, kitéve ezáltal a rendszert az analóg körülményeknek. Amúgy is elég gagyi egyébként ez a UPC box, a telekomos IP TV havermnál sokkal jobb.

Kijött egy kolléga, felnyitotta kint a dobozt, mért ott, mért a beállásnál és az osztásnál. Azt rögtön mondta, hogy kellene kábelt cserélni, mert vékony. Egy kis diagnosztikai eszközzel dolgozott aminek volt hűtése és azzal mért, állított valamit. Nagyon sietett, bár mivel korrekt volt, ez akkor nem tűnt fel csak utána. Megkértük a kábel cseréjét, amit felvitt a rendszerbe tabletről, bekapcsolta a tévét, majd elsietett.

Itt jön a lényeg! Bekapcsoláskor nekem is és apámnak is azonnal feltűnt, hogy a képminőség jelentősen romlott. Projektoros, kalibrálós szemmel az ilyesmit azonnal észrevenni, főleg egy referencia minőségű panelen. Megszűnt a glitch, de olyan a HD kép mintha valami gyengébb minőségű VBR codec-re állította volna át a rendszert. A csatornák logóján lehet a legjobban látni a modulációt. A mozgások kontúrosak lettek, a panel azonnal kidobta a tömörítési hibákat is a képen.

Szerintetek mi történt, mit csináljunk most? Bent korrekt volt a srác a Mammutban és a kiszálló kolléga is illedelmes volt, stb... Viszont így ez gyakorlailag átverés, ezért biztosan nem fogunk fizetni ha így marad. Nem akarok rögtön asztalt borogatni ha van valami rendes megoldás. Esetleg mellédughatott valamit kint a dobozban? A kis ventis kütyüvel levehette a minőséget, vagy az csak egy széles spektrumú teszter?

A kábelmodemen egyébként ilyen értékek vannak:

Downstream: Signal to Noise Ratio 35 dB
Power Level 5 dBmV
Upstream: Power Level 42 dBmV

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#31959) Intruder2k5 válasza Apollo17hu (#31957) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Épp az imént linkelték! Nem biztos, hogy ez a megoldás, csak mondtam, hogy próbáld meg, hátha valami új Ubee szoftver, új tűzfalbeállítás...

(#31960) Apollo17hu válasza Intruder2k5 (#31959) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Ok, de még mielőtt megpróbálom, milyen hátrányom lehet abból, ha bridge-re váltok? És ez az Ubee ez minek a szoftvere, mit vezérel?

(#31961) Intruder2k5 válasza Apollo17hu (#31960) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Olyan hátrányod lehet, hogy ha nem használsz saját routert, akkor legfeljebb három eszközt tudsz csatlakoztatni egy időben a netre! Az Ubee nem szoftver, hanem a HGW (Home Gateway) típusa! Gondolom ilyet kaptál Te is a UPC-től...

[ Szerkesztve ]

(#31962) Apollo17hu válasza Intruder2k5 (#31961) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Az a gond, hogy belépve a Rendszer menüpont alatt nincs Switch mód. Tehát nem tudok semmit bridge-re állítani.

Ilyen a modem.

(#31963) Apollo17hu válasza Apollo17hu (#31962) üzenetére


Apollo17hu
őstag

(#31964) Zitronensaft válasza M@trixfan (#31958) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Semmilyen "rendszert" nem állított át semmire..
A pixelesedést okozó jelerősség vagy jelminőség romlást szüntette meg.
Ha nem tetszik a kép,akkor a box,vagy a megjelenítő beállításait kell ellenőrizni.
Bár ha a boxon nem állított semmit,akkor fura,hogy milyen hátrányos változást látsz,ami az ő távozása óta történt...
A műszer ami a nála volt,az széles spektrumú analizátor,képes jelerősséget,dqi-t,zajt stb.-t mérni,tud vele sweepelni,valamint feljelentkezhet a hálózatra mint modem..

(#31965) kezo0 válasza M@trixfan (#31958) üzenetére


kezo0
addikt

Én is arra gyanakodnék leginkább, hogy a box menüjében valami nincs optimálisan beállítva.
HDMI-kábelt használsz, feltételezem. Ebben az esetben a "TV-beállítások" alatt a "HDMI-felbontás" értékét javaslom "Auto"-ra állítani. Így minden adás abban a formátumban, méretarányban és felbontásban megy a tévére, ahogy azt az adott csatorna sugározza (de legalábbis úgy, ahogy azt a UPC továbbítja az előfizetőknek).
Ennek megfelelően a tévén is ajánlott a felbontást és képarányt automatikusra állítani azon a HDMI-bemeneten, ahova a box jele érkezik.
Ha így sem tökéletes a HD csatornák képe (feltéve, hogy éppen tényleg valós HD műsort adnak), akkor reklamálj, mert valami egyedi probléma lehet. Jó tévén, megfelelő beállításokkal a HD műsorok képe gyönyörű.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#31966) mlinus


mlinus
őstag

ma élő tanácsadás
hát kiváncsi vagyok ez mi lesz :DDD

(#31967) donmackó válasza mlinus (#31966) üzenetére


donmackó
őstag

Hol adják? Valamelyik upc-s csatornán, vagy csak lenyomnak egy videót a fácsebuukon?

Release the cable hounds!

(#31968) HofiZoli válasza mlinus (#31966) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Ezt nem gondolták át alaposan.. Micsoda "kérdések" lesznek. Sör, popcorn bekészítve :DD :DD

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#31969) s8109csa


s8109csa
tag

Sziasztok!

Másnak is van olyan, hogy Pace dcr7111-nél a dolby digital hang nem megy át a házimozi erősítőre? Marad PrologicII a kijelzés. HDMI csatlakozót használok.

(#31970) Salex1 válasza Salex1 (#31932) üzenetére


Salex1
senior tag

Kikapcsoltam a WiFree-t és lás csodát minden jó lett, minden úgy megy, ahogy kell neki (legalábbis tegnap egész este ment) Most a wifi analizer mérése szerint minden csatorna maxos.

(#31971) mlinus válasza donmackó (#31967) üzenetére


mlinus
őstag

Nem tudom, gondolom fészbukra majd kirakják indulás előtt.

HofiZoli úgyis az lesz hogy mindenki sír hogy szar a net, és egyébként is a digi. ezt kicsit lehet bebukják :D

(#31972) Zitronensaft válasza mlinus (#31966) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Hehe :) kár hogy nem vagyok féjszbúkon... majd meséljetek milyen volt!

(#31973) canniball válasza Zitronensaft (#31972) üzenetére


canniball
nagyúr

A UPC FB oldalát meg lehet nézni bejelentkezés nélkül, így gondolom a "tanácsadást" is meg lehet majd (legfeljebb kérdést nem tudsz feltenni). ;)

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#31974) blakey válasza Salex1 (#31970) üzenetére


blakey
titán

Na ugye, "én megmondtam." :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#31975) club1 válasza Zitronensaft (#31902) üzenetére


club1
veterán

Közben kiderült, hogy a hiba az én készülékemben (vállalati idp/vpn router) volt, nem az ED2-es szolgáltatói modemmel. A router logjának elemzése ui. kiderítette, hogy a munkaállomásom időnként elérte a routeren alapértelmezetten beállított 1000 session limitet. Így aztán a router tette a dolgát, és az afölötti session-okat blokkolta. Állítottam rajta, azóta nincs gond, hiba nélküli mindkét irány. :B

(#31976) Zitronensaft válasza club1 (#31975) üzenetére


Zitronensaft
aktív tag

Szuper. De hosszútávon az a modem sok probléma forrása lehet majd..

(#31977) club1 válasza Zitronensaft (#31976) üzenetére


club1
veterán

Intéztem egy 3212-est. Remélem be tudom majd regisztrálni...

(#31978) fecc87


fecc87
tag

Nem tudom, milyen gyakran merül fel ez a kérdés mostanság, de mivel nemrég óta van UPC netem, csak most érint első kézből. Szóval a UPC még mindig korlátozza az internetet, ha torrentet futtatok? (évekkel ezelőtt, ha jól emlékszem, nyílt titok volt ez) Feltűnően semmi se akar betöltődni, ha meg van nyitva, vagy ha mégis, akkor egy fél napig tölt egy egyszerűbb honlapot is. Nem is kell nagy adatforgalomnak bonyolítódnia, elég, ha csak fut. Van erre valami megoldás?

(#31979) blakey válasza fecc87 (#31978) üzenetére


blakey
titán

Nem korlátozza, valami nincs megfelelően beállítva.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#31980) club1 válasza fecc87 (#31978) üzenetére


club1
veterán

Ha a gyenge szolgáltatói eszközt használod routerként és azzal kezeled a torrentes csomagjaid natolását, akkor ne csodálkozz, hogy belassul (rosszabb esetben újraindul).
Vegyél egy erős routert, és a szolgáltatói eszközt tedd bridge módba (használd modemként) ha torrentezni akarsz.

(#31981) fecc87 válasza club1 (#31980) üzenetére


fecc87
tag

Igen, ezt az Ubee csodát használom, de torrent alatt ne terrás havi forgalomra gondolj, cirka 20-30 GB forgalmam van havonta. Ennyit sem bír el ez a router? Újra még sosem indult, és nem kell adatforgalom ahhoz, h tönkrevágja a mezei böngészést. Emiatt nem értem a dolgot, nincs itt semmi extremitás.

(#31982) TheMarci válasza fecc87 (#31981) üzenetére


TheMarci
addikt

Úgy képzeld el, mint egy vízvezetéket. Ha akkora a keresztmetszete, mint a kisujjad, hiába csak havi 100 liter vizet engedsz át rajta, amikor egyszerre locsolsz, és fürdesz, nem fogja bírni a kettőt. A pillanatnyi használat független a havi összestől.

Do You Dream?

(#31983) fecc87 válasza TheMarci (#31982) üzenetére


fecc87
tag

Értem, persze, de 30 kb feltöltésnek nem kellene kinyírnia, mégis megteszi. A t-home-os netünk ilyet nem tesz ugyanúgy szolgáltatói hardverrel, a upc viszont feltűnően szakad. Érdekes módon az 5 mega letöltést viszont simán viszi. Ha ez a valóság, akkor ez az router nem ér annyit, mint a műanyag, amiből készült.

(#31984) mlinus válasza fecc87 (#31983) üzenetére


mlinus
őstag

router módban a feltöltés kinyírja, nem csak torrenten. Ez van, bridge mód, wi free ki.

(#31985) fecc87 válasza mlinus (#31984) üzenetére


fecc87
tag

Köszönöm a segítséget mindenkinek, próbálkozom.

(#31986) Alteran-IT válasza fecc87 (#31981) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Mivel elég gyenge a hardver, így egyszerre nem tudja ellátni a modem és a router funkciókat is. Vagy egyik, vagy másik. Mint ha csak egy gép lenne, amin egyszerre akarsz futtatni egy csomó mindent, ha gyenge a vas, akkor előbb utóbb összeomlik.
Egyébként azt mondják, hogy a UPC-s internetnél megváltás a Google DNS, tehát célszerű a szolgáltató DNS-ét lecserélni a Google-ra.

(#31987) mlinus válasza Alteran-IT (#31986) üzenetére


mlinus
őstag

A hardver teljesen jó, erős. A firmware van szarul megírva.

(#31988) kiicsii


kiicsii
csendes tag

Sziasztok!
Teljesen új vagyok.
Tervezem leváltani jelenlegi TV szolgáltatóm, UPC-re

Pontosabban: Műholdas TV- UPC Diretc+
Segítséget szeretnék kérni, hogy a bekötése, parabola telepítése stb. Mennyibe fog kerülni?
Valamint az lehetséges, hogy nekem van egy parabola tányérom, és hogy ne kelljen venni, arra tenni a upc vevőt?
Mennyibe kerül a UPC-s parabola?
Válaszokat előre is köszönöm!
Krisz

(#31989) blakey válasza kiicsii (#31988) üzenetére


blakey
titán

Ez a kábeles upc, itt tedd fel a kérdésed.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#31990) kiicsii válasza blakey (#31989) üzenetére


kiicsii
csendes tag

Elnézést, köszönöm hogy figyelmeztettél! :)

(#31991) perempe


perempe
addikt

nálam szakadozik 1-2 napja (Eger).

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#31992) club1 válasza perempe (#31991) üzenetére


club1
veterán

Ilyenkor az automatikus kérdés: Jelszintek?

(#31993) perempe válasza club1 (#31992) üzenetére


perempe
addikt

???

* Brahms: 4. szimfónia *

(#31994) club1 válasza perempe (#31993) üzenetére


club1
veterán

Akkor hívj szerelőt...

(#31995) mackosajt


mackosajt
addikt

Hogy tőlem is legyen pozitív visszacsatolás a kezdeti nehézségek elhárulás után,
jelenleg így teljesít a Hitron, kertházas övezetben

TV-vel sincs gondunk. Remélem nyáron sem lesz.

Modem ezt mutatja:
Port Frekvencia (Hz) Moduláció Jelerősség (dBmV) SNR (dB) Csatorna
1 466000000 256QAM 1.900 40.946 15
2 354000000 256QAM 1.500 40.366 1
3 362000000 256QAM 1.800 40.366 2
4 370000000 256QAM 1.600 40.946 3
5 378000000 256QAM 2.100 40.946 4
6 386000000 256QAM 2.200 40.366 5
7 394000000 256QAM 2.200 40.946 6
8 402000000 256QAM 2.100 40.366 7
9 410000000 256QAM 2.000 40.366 8
10 418000000 256QAM 1.900 40.366 9
11 426000000 256QAM 1.800 40.366 10
12 434000000 256QAM 1.700 40.366 11
13 442000000 256QAM 2.000 40.946 12
14 450000000 256QAM 2.300 40.366 13
15 458000000 256QAM 2.400 40.366 14
Kimenő RF csatorna állapota

Port Frekvencia (Hz) Sávszélesség Moduláció Jelerősség (dBmV) Csatorna
1 39999938 6400000 ATDMA 47.250 8
2 53200163 6400000 ATDMA 46.250 10
3 46600075 6400000 ATDMA 46.000 9
4 33200021 6400000 ATDMA 46.500 7

Picit változott a legutóbbi beírásom óta, holott itt semmi nem lett cserélve.

http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane

(#31996) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Bridge módra váltásban tudnátok segíteni?
Nem találom a beállításoknál.

Ki kellene próbálnom, mert néhány napja nem tudok normálisan (csak részlegesen) csatlakozni itthonról a céges hálózathoz.

(#31997) Intruder2k5 válasza Apollo17hu (#31996) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Elég érdekes firmware-ed van, mert másoknak van még itt egy switch mód is. Máshol sem találsz ilyet a menüben?

(#31998) HofiZoli válasza mackosajt (#31995) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Ugyanilyen "magasak" voltak a feltöltési frekijeim, mielőtt meg nem növelték a csatornák számát. Mióta 6 db van felfelé, 41-42-es értékek vannak újra.

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#31999) balaaa88 válasza Apollo17hu (#31996) üzenetére


balaaa88
aktív tag

Szia!

Nekem is ugyanilyen problémám volt. Nem volt meg a menüpont a menüben, amelynél ROUTER módról BRIDGE módra tudtam volna kapcsolni. Írtam az ÜFSZ.-nak és megoldották. (Telefonon lehet, hogy gyorsabb lenne.)

(#32000) mlinus válasza Apollo17hu (#31996) üzenetére


mlinus
őstag

hívd fel őket. rossz firmware van rajta.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.