Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1251) hucsikoi


hucsikoi
aktív tag

Elvileg hamarosan kötik a netet és a kábeltv-t. Itt olvasgatva látom, hogy elég sok múlik a helyes kábelezésen és ezt sokszor nem megfelelően végzik a bekötést végző emberkék.Mivel ebben a témában teljesen tudatlan vagyok ezért hozzátok fordulok segítségért.Nekem egy LCD és egy CRT tv fog üzemelni és egy TP-LINK TL-WR741ND routeren osztanám el az 50-es netet.A kérdésem, hogy hogyan érdemes a bekötést megoldani,

(#1252) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1251) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

A kábelezés attól is függ, hogy hol van a 2 tévé és a modem hova fog kerülni.
2 lehetőség is van.
első: szimmetrikus 3as osztó http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=389
második: leágazó http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=393 tap modembe out-ba egy szimmetrikus 2es osztó http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=388 a két tévé felé. Haveroméknál szobáról szobára megy a kábel, leágazások vannak.
Minél kevesebb az osztás toldás annál jobb, nekem ezt mondta a szerelő aki bekötötte, megvárta míg csináltam a tévén egy automata keresést.
Albérletbe leágazó volt amit kicseréltem 2es szimmetrikus osztóra.
Társas házba vagy családiba lesz e bekötve? Vannak e meglévő 3x árnyékolású koax kábelek vagy teljesen új bekötés lesz.
Fibernetnél áltlába úgy van bekötve hogy egy média osztó az első bal ág modem jobb megy tovább, nálam egy 3as szimmetrikus osztóba a 3tévé felé. Általában szépek az adások, pár csatorna szokott néha szemcsésebb lenni.
Modem jelszint most ilyen.
Power Level
-4.7 dBmV
Signal to Noise Ratio
36.9 dBmV
Feltöltés Power Level 29.5 dBmV
Mielőtt elmenne a szerelő nézd meg, hogy a tévéken kristálytiszta e a kép. Haveromnak úgy kötötték be a netet, hogy az asszimetrikus osztó után hagyott 10cm kábelt és összetoldotta a bolti kábellel és sok adás elég nézhetetlen minőségben volt látható, aztán vettünk kábelt behúztuk a szekrénysor mögé (5perc sem volt) azóta minden adás kristálytiszta. Elvileg kompressziós jó minőségű f csatlakozókat és osztókat fognak hozni neked. Röviden ennyi, remélem tudtam segíteni, ha bekötötték légy szíves írd meg hogy csinálták meg esetleg a modem oldaláról egy jelszint képet :) 192.168.100.1 signal menü vagy fül. Sok szerencsét és jó szórakozást kívánok a leendő kábelnethez és a kábeltévéhez.

(#1253) hucsikoi válasza kabelmania27 (#1252) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

No ebből is látszik, hogy nem értek hozzá.Épp a legfontosabbakat hagytam ki.Családi házba lesz kötve.Az LCD Tv lent van, míg a CRT a felső szinten. A modemet és a routert is lent szeretném elhelyezni.Teljesen új kábelezés lesz, eddig még nem volt kábel az utcában.Már kihúzták a kábeleket, de a műszaki átvétel még várat magára.
Nagyon köszönöm a segítséged.Természetesen jelzem, hogyan kötötték be. :R

(#1254) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1253) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ha fent fog a házba bejönni a kábel akkor szerintem vagy egy szimmetrikus 2es osztóval vagy egy leágazóval http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=393
fog kerülni ahol a tévé van. Leágazó esetén out-ba megy tovább lefelé tap ba a crt tévé.
Lent pedig egy szimmetrikus 2es osztóval vagy aszimetrikus osztóval (leágazó) lesz a jel a lcd-tv és a modem felé elosztva. Ha lent aszimetrikus osztó lesz az outba célszerű kötni az lcd tv-t tapba pedig a modemet.Az újfajta modemek gyengébb jelel is megelégednek ,de az lcd (hagyományos crt-nél is szerintem) tévéknél számít a jelerősség.
Kíváncsi leszek hogy fogják bekötni:D

(#1255) hucsikoi válasza kabelmania27 (#1254) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Már én is nagyon kíváncsi vagyok. :D Jelenleg egy 1megás T ADSL és SAT Tv kombót használok aranyáron.Bízom benne, hogy hamarosan lezajlik a műszaki átvétel és rá lehet kötni a hálózatra. Valószínűleg routert is cserélnem kell,de ennek még utánaolvasok egy picit.
Köszönöm a válaszod, sokat segítettél. :R

(#1256) MR!! válasza kabelmania27 (#1249) üzenetére


MR!!
aktív tag

Azt fogom kipróbálni, hogy a bejövő kábelt közvetlen rákötöm modemre. Megnézem úgy mennyi jel van max. Remélemme ezzel nem ártok a modemnek, akkora jel csak nincs, hogy kilője... :F

És szép lassan kötösgetek rá osztókat-tv-kel és nézem mikor mennyire esik vissza. Persze letöltési sebességet is nézek és tv adások minőségét is. Eltelik egy kis időbe de majd kiderül, hogy érdemes-e pár db-t nyerni. Persze mindenképp jó a nagyobb jel, kevesebb zaj, stabilabb is. De ha nem észrevehető akkor nem figurázok vele. Majd ha jön egy upc-s legközelebb megkérem rá. Nekik úgy is van műszerük , osztójuk.

Köszi :R

miszter

(#1257) HofiZoli válasza MR!! (#1256) üzenetére


HofiZoli
senior tag

A túl nagy jel, kiüti a modemet, ami abban nyilvánul meg hogy többször szakad, újraindul. Nekem volt ilyen, mivel a upc optika a ház sarkán, az elosztó doboz meg a modememtől 6 méterre van. :) Kijött egy idősebb szaki, szépen belőtte a csillapítást azóta tökéletes minden-minden időben.

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#1258) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1255) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Szivesen!
Én is használtam 1 megás adsl-t
(externet és enternet de t-com hiba miatt sokszor nem műkööt) , sokkal jobb lesz a kábelnet, alacsonyabb lesz a ping.
Tányárosba digi volt , azzal is gondok voltak soksor rosszjel/nincsjelet lehetett olvasni.
Elég lesz 1 távirányító is a csatorna váltáshoz hangerő szabályozáshoz.
Routerből gigabitesre lesz szükséged pl ilyenre http://www.edigital.hu/Router/TP-LINK_TL-WR1043ND_300Mbps_WLAN_router-p50296.html a fórumozók közül több mindenkinek van ilyen routere visszaolvasol kicsit találsz róla információt.

(#1259) kabelmania27 válasza MR!! (#1256) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

A modemet ezzel nem tudod tönkretenni ha direktbe rákötöd, nem véglegesen kötnéd úgy, csak arra az időre hogy rádugd a modemet egy gépre kinyitod a böngészőt , megnézed a jelszintet , hogy megtudd mekkora jelszint érkezik a lakásba.
Haveromnál 3leágazó után 12powerlvel 41,5snr és stabilan hozza a 60megabitet amióta gigabites lan kártya van a gépben.
Van akinél csak internet előfizetés van direktbe van kötve a kábelmodem 17es powerlevelnél is simán működik.
Kibírnak ezek egyaránt erős és gyenge jelszintet. Minél nagyobb az SNR annál könnyebb dolga van a modemnek. A sokból le lehet szabályozni, de gyenge jelet erősíteni macerásabb.
Itthon tavaly nyáron -9.5ös powerlevellel 35snr-el is simán működött a net, pedig az uhf es adók közül napközbe több is szemcsés volt. Albérletbe az elosztó doboz a bejárati ajtó mellett volt közvetlenül, 2es szimmetrikus osztóval 5.8-7.4között ingadozott a jelerőssség, SNR 40-41.5között ingadozott, stabil volt a kapcsolat.

(#1260) kabelmania27 válasza HofiZoli (#1257) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Mekkora volt az a túl nagy jel ami miatt többször megszakadt?
Cisco modem van neked a 120as nethez?

[ Szerkesztve ]

(#1261) HofiZoli válasza kabelmania27 (#1260) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Motorola, és 9db csillapítás kellett elé. Hozzáteszem évekig jól működött, a szaki elmondása szerint a upc adott egy lapáttal a jelerősségre és az elosztóhoz közel levő modemeket mind kiverte. Ez kb 2 éve volt, azóta köttettem tv-t is, és az elosztó csillapítása le lett "számolva" így most kisebb csillapító van a modem előtt. (ne kérdezd most mekkora, nem mászok be megnézni :D )

[ Szerkesztve ]

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#1262) kabelmania27 válasza HofiZoli (#1261) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Aszimetrikus vagy szimmetrikus osztó van a csillapítás előtt?
Ha sima egyes leágazó (tap irányba 6db) nem volt neki elég csillapításnak?
Nemsemmi.
Albérlebe is az ajtó elött volt a doboz és szerintem nem volt túl erős a jelszint

[ Szerkesztve ]

(#1263) hucsikoi válasza kabelmania27 (#1258) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

A tányéros SAT nekem is gyakran kiírja, hogy nincs jel, főleg vihar előtt/alatt.Én is az általad ajánlott routert néztem ki, olvasgattam a topikjában is, így később valószínűleg azt veszem meg. Egyenlőre marad a mostani, mert igazából nekem a 25 megás net is bőven elég lenne, csak a feltöltési sebesség miatt akarok 50 megásat kötni.

(#1264) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1263) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Szerintem amint lesz rá anyagi kereted, rendelj/vegyél ilyen routert.
Akkor érdemes szerintem az 50megásra előfizetni ha kitudod használni a sebességeket.
Én nem használok routert, de ha jól tudom az újabbakban nagyobb a memória processzor is fejlettebb gyorsabb, mindenképpen beruháznék egy olyanra, mert stabilabb lesz a kapcsolatod , a régivel elképelhető hogy szokatlan hibajelenségek fognak előfordulni pl nekiállsz rendesen visszatölteni akkor megszakad lefagy stb.
Ha nincs szükséged a wifire akkor elég egy sima 5portos gigabites swich is, 50 és 120 megás neteknél 3gépet tudsz egyszerre használni. (régi 30 és 60as csomagnál is)
Haveromnál tökéletesen működik.
1megabites adsl kapcsolat megosztása nem fog egy routert sem megizzasztani de ha megfogja kapni az 50megabitet lehet az már sok lesz neki.
Azt elhiszem hogy 13ezer Ft mai gazdasági válságos időben megterhelő, szerintem addig vedd meg amíg nincs fűtésszezon ( ha átalányon vagy gáznál akkor mindegy:D)

[ Szerkesztve ]

(#1265) hucsikoi válasza kabelmania27 (#1264) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Ismét köszönettel tartozom. :R Jó, hogy figyelmeztettél a buktatókra. Akkor mindenképp beruházok egy ilyen routerre még a fűtési szezon előtt. :D

(#1266) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1265) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

1megás adsl helyett lesz 50/5ös neted, az már ünnep, tehát kihagyhatatlan az új router vásálás.
Tekintsd szülinapi karácsonyi névnapi stb ajándéknak.
Számítógépben is ajánlatos a gigabites lankártya amelyik gépet kábelesen kötöd össze a routerrel. Újabb laptopokban már 10/100/1000lan van, nekem régen az asusp4p800as alaplapban is 10/100/1000 lan kártya volt ( 1megás adsl-el nemtudtam sajnos kihasználni..). Ha nem gigabites az alaplapi lan éredmes venni gigabites lan kártyát pár ezer Ft ba kerül, ha az alaplapba van gigabites lan, de nem működik stabilan akkor is ajánlatos a lan kártya vásárlása.
Remélem tudtam segíteni.

(#1267) hucsikoi válasza kabelmania27 (#1266) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Hidd el várom is mint a kisiskolás a nyári szünetet. :D A lapom elvileg nem lesz akadály.
Nagyon sokat segítettél, köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

(#1268) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1267) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igazán nincs mit!
Jó alaplapnak tűnik:)
Ramot is érdemes lesz bővítened, xp 3gigát lát max, vista win 7nél legalább 4giga ram ajánlott, hogy bírja a gép a gyors netet. Haveroméknál 1giga ramot bővítettük 4gigára, igaz xp csak 3at lát, de így felgyorsult kicsit a gép és jobban tudja kezelni a gyorsabb internetkapcsolatot.

[ Szerkesztve ]

(#1269) hucsikoi válasza kabelmania27 (#1268) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Windows7 van és 4 giga ram. :R

(#1270) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1269) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Akkor nem lehet baj:) Jól fog működni szerintem
Helyileg hol van ez a település ahol kábelhálózatot épít ki az UPC?

(#1271) hucsikoi válasza kabelmania27 (#1270) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Debrecen, Táltos utca. Ez csak egy "miniproject" volt. Az előttünk és utánunk lévő utcákban már volt kábel, de nálunk nem lehetett akkor kábelezni, mert a villanyoszlopok még nem a szabványoszlopok voltak hanem a régi fa oszlopok. Két éve kicserélték az oszlopokat és idén januárban kérvényeztem a UPC-nél, hogy szeretnék kábelt az utcánkba és láss csodát már itt is van. :C

(#1272) twingos válasza kabelmania27 (#1240) üzenetére


twingos
tag

üdv

Őszintén?Siralmas sajnos és látod pont erről beszéltem.
Az utolsó képen azt a kinai osztót azonnal szedd ki !!!! :DD
Nem csak neked lesz gagyi az adás de még zajt is termelhet.
De tényleg érdemes sajnos egy jobb minőségűre cserélned.
Arrol már nem is beszélve,hogy milyen szépen gyűrődnek a kábelek,ez nem nagyon használ neki.Még egy pár szekrényelhúzás és már meg is tört :)
Meg a pipát sem kedveljük,meg a sorolót sem.Ide be kellene vágni egy 4-es osztót és megszüntetni azt a sok toldás,meg átalakítót.Ezek mind mind csak hibás működést,zavart,zajt okozhatnak.
De az igazi és nem a zsebében akarok turkáli,lehet,hogy az lenne a legjobb ha ezt tényleg valaki egyszer gatyába rázná.Egy kis idő ráfordításával csodákat lehet művelni :)

üdv

www.pc2car.hu - Számítógép az autóba

(#1273) twingos válasza hucsikoi (#1251) üzenetére


twingos
tag

üdv

Ha mennek bekötni az emberkék akkor mindenképp követeld meg,hogy cseréljék a kábeleket(feltételezve ,hogy régiek) az első vételi hely ingyenes a többiért fizetni kell.Egyszeri költség nincs többé gond vele.
Arra figyelj mindenképp,hogy a kábelezés esztétikus legyen és mindenhol "hegedűlni" lehessen a kábeleken(ne lógjon,ne essen el benne a gyerek stb)
Ha teheted légy ott mikor csinálják és követeld meg a minőséget,hisz ez a legfontosabb és ha akadékoskodnak akkor is állj ki az igazadért ne engedd megvezetni magadat.
tanácsot kértél ,adtam :DD :C
üdv

www.pc2car.hu - Számítógép az autóba

(#1274) hucsikoi válasza twingos (#1273) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Szia!

Mindenképp megfogadom a tanácsod. :R
Tanácsot kértem, adtál, én pedig tisztelettel megköszönöm. :DD :R

(#1275) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1271) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Tök jó, nálunk Fonyódon van olyan utca amely melletti 2ben van kábel, de abban nincs.
Állandó lakosú o
A városnak csak egy részében van kiépítve a kábelezés, régen soros hálózat volt házról házra 12adással.

(#1276) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1274) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Az állandó lakosú övezetbe van kiépítve a kábelezés.
Nyaraló városrészekben nincs kábeltévé kiépítve. Bélatelepen, és ligeten nincs kábeltévé.

(#1277) MR!! válasza twingos (#1272) üzenetére


MR!!
aktív tag

Igen elég rázós első ránézésre, DE viszont a képminőség mindegyik tv-n és csatornán jó. Akiknél járok és nézem az adásokat csak rosszab vagy hasonló minőségűek. Valóban ráférne egy "gatyábarázás" , szeretm én is a rendet és ha minden profin van megcsinálva. Ezt sajna nem én csináltam , nekünk is csinálták. Addig addig variálgattunk annó, hogy így parketta , úgy csempe , hogy erre nem is gondoltunk.

Egyszer mikor sebességet növeltek upc-ék kb 2 éve, kijöttek modememt cserélni és telefonálgattak a központba, hogy kérnek még erősítést. Nem tudom, hogy csinálták vagy honnan vezérelték de nőtt a jel. Szóval ahány ház annyi bemeneti jel "hangolást" kell elvégezniük (medibox, lépcsőház, net ) nem irigylem olyankor őket :)

miszter

(#1278) hucsikoi válasza kabelmania27 (#1275) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Nekünk az volt a szerencsénk, hogy az utcában csak digi és T-home tányérok vannak felszerelve, így a UPC-nek megéri kábelezni.

(#1279) kabelmania27 válasza hucsikoi (#1278) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Akkor megéri:)
Biztos jók lesznek a jelszint értékek és szép tiszta kép lesz a tévén. Kettő televíziót simán el kell bírnia a rendszenek családi házas övezetben, de 3 sem jelenthet akadályt.

[ Szerkesztve ]

(#1280) kabelmania27 válasza MR!! (#1277) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Szerintem nyugodtan próbáld ki, hogy a modemet direktbe a bejövő f csatlakozóra kötöd rá és megnézed hogy mennyi jelszintet mutat, ebből megtudod milyen a bejevő jel erőssége.
A kapott értékből arra lehet következtetni, hogy hogy lehet a jelerősséggel a lakásban gazdálkodni:)
Így néz ki a szimmetrikus 4es osztó http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=390
mindkét irányban 7decibel csillapítással.

(#1281) kabelmania27 válasza twingos (#1272) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=390
Ilyen 4es osztóra gondoltál?
Ez jó lenne MR!!-nek ?

(#1282) tuser


tuser
aktív tag

Áramszünet volt pár perce, de se az Internet se a UPC MediaBox nem talál most jelet.

Ez ilyenkor kinek a sara, illetve általában mikorra áll helyre ? :F

Szomszéd DSL -e mondjuk működik, csak kicsit gyenge a jel. :U

4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

(#1283) kabelmania27 válasza tuser (#1282) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Amikor vissza jött az áram, az erősítőt ellátó villanyóra biztosítéka lehet a hirtelen áramfelvételtől lekapcsolt. Lehet kevesebb a hálózati feszültség azon a fázison. Bármi megeshet...
Analóg tévéadások , rádióadások bejönnek?

[ Szerkesztve ]

(#1284) tuser válasza kabelmania27 (#1283) üzenetére


tuser
aktív tag

Tudom, most mindenki sznobnak néz, de ... analógot nem is próbáltam ( nincs is beállítva ). :U

Reggel még nem volt se tv, se net, de ezek szerint lehet hogy mire hazaérek felkapcsolják a villanyórát ? :DDD

4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

(#1285) kabelmania27 válasza tuser (#1284) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Analógót mindig érdemes beállítani, mert ha csak digitális tv és net nincs és van analóg tv és rádió akkor a hálózat ok szerintem....

(#1286) tuser válasza kabelmania27 (#1285) üzenetére


tuser
aktív tag

Net, mediabox újra megy, analóg viszont 0. :F

Körbekérdezve érdekes ... a telep egyik felén volt csak áramszünet + UPC kimaradás, a másikon csak a UPC sz@rt be ...

4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3

(#1287) F_Zolee


F_Zolee
veterán

Ha előfizetnék 50megabites netre akkor lehet rá esély, hogy a router nem bírná majd? Egy Edimax BR-6204Wg üzemel épp. 54megbites elvileg de még sosem volt kipróbálva ekkora sebességnél.

(#1288) club1 válasza F_Zolee (#1287) üzenetére


club1
veterán

54 Mb-es a WLAN-ja, ami azt jelenti, hogy kb. 20 Mbps-ot tud átküldeni WLAN-on. Madzagon lehet, hogy tudja routolni az 50 Mbps-ot (persze ha nem torrentről beszélünk). Ha torrentezni akarsz 50 Mbps-al, akkor ez a router szerintem kevés lesz. Ha mindezt WLAN-on keresztül szeretnéd, akkor meg tutira kevés lesz.

(#1289) F_Zolee válasza club1 (#1288) üzenetére


F_Zolee
veterán

A laptop amúgy se bírná a nagy tempót. Lanra kötött gépnél lenne lényeges inkább, hogy bírná-e. Torrentezés az nem jellemző, csak nagy ritkán.

(#1290) Neil Watts válasza upc on-line (#1241) üzenetére


Neil Watts
veterán

Szia!

Megy privát üzeneted!

Köszi a választ előre is!

Üdv. core2

(#1291) Gubek-Einste válasza F_Zolee (#1289) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ajánlatosabb lenne beszerezni legalább egy Lite N-es router-t hogy nem érjen meglepetés.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1292) kabelmania27 válasza club1 (#1288) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Mindenképpen érdemes jófajta gigabites routert beszerezni, pl ilyet http://www.edigital.hu/Router/TP-LINK_TL-WR1043ND_300Mbps_WLAN_router-p50296.html, az újabbaknak nagyobb a memóriájuk processzorja is gyorsabb szerintem mint a mostaninak, a régi elképzelhető hogy nem fogja bírni az 50megabitet osztani és lehet hogy lassabb lesz a net a gépeken mint most. A jövő technikáját érdemes megvenni nem a múltat.

(#1293) Neil Watts válasza club1 (#1288) üzenetére


Neil Watts
veterán

Edimax BR-6204Wg? Ezen lenne atkuldve az 50 megas net? Fizikai keptelenseg az, hogy atmenjen rajta ennyi. 30-35 (max. 40, de itt mar marha nagy a terheles) meg azt mondom talan (30 biztos). WLAN-on meg harmatgyenge ez a router. TP-Link TL-WR1043ND router mar van 11k-ert is, ez kabelen viszi a Gigabites kapcsolatokat (olyan 450 Mbit max, a hardver nem bir tobbet, ha tobb kell akkor HP microserver kell neked egy N-es PCI-os WLAN kartyaval) WLAN-on is kivalo a router.

(#1294) kabelmania27 válasza F_Zolee (#1287) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Olyan gigabites router kell amelyik wifi sebességbe 300Megabitet tud különben nem fogod tudni kihasználni az 50megás netet.
Ha jól tudom többen használják http://www.edigital.hu/Router/TP-LINK_TL-WR1043ND_300Mbps_WLAN_router-p50296.html ez teljesíti mindkettő feltételt, gigabites és a wifi sebességet is bírja. Haveroméknál az asztali gépbe kellet venni gigabites lan kártyát mert a 60 megás net 38mega letöltéssel ment.
A jövő a gigabites hálózati eszközöké, ha elfogadsz egy tanácsot, nem veszed meg a múltat....
Amelyik laptopo nem tudja wifiben a 300Megabitet, veszel hozzá egy ilyet és már menni is fog http://www.edigital.hu/WLAN_halozati_adapter/TP-Link_TL-WN821N_300Mbps_USB_adapter-p48385.html
Remélem tudtam segíteni.

(#1295) MR!! válasza kabelmania27 (#1280) üzenetére


MR!!
aktív tag

Helló!

Megmértem a jelszinteket különböző helyeken, így alakult:

1. A bejövő fő kábelen 6.6 db jel jön a lakásba

http://www.kephost.com/images4/2011/7/15/si62otnmmf860b36s3t9.jpg

2. Az első szűrő után mértem (pontosabban a 2.ik szűrő után) 3.5 db-t.

http://www.kephost.com/images4/2011/7/15/evbcy5vl69e9vf3sp22l.jpg

3. Utána a 2.ik szimmetrikus szűrő kimenő ágán közvetlen mértem 0 db-t (+-0.1db)

http://www.kephost.com/images4/2011/7/15/pb9pcieudu07w16sxu0p.jpg

4. Ezután mivel parketta alatt megy a kábel, van 1 toldás is, amit kíváncsiságból az előbb nem , de most azon keresztül mértem. Így -0.1, -0.2 , -0.3 db-et mértem.

http://www.kephost.com/images4/2011/7/15/6w4vzh2kjghb5sa71847.jpg

5. Végül a jelenlegi végleges bekötést újtra megmértem és így jött ki -3.7 db.

http://www.kephost.com/images4/2011/7/15/p2dajy6m5xsvs1yo1wgu.jpg

Következtetéseim:

- szimmetrikus szűrők -3.5 db-esek valóban kb 3.5 db csillaptanak
így visszaszámolva -3.7 db-től valóban ki lehetett volna számolni a bejövő jelet ami 6.6 db körüli

- egy viszonylag jó toldással is vagy a kábel másfajta minősége (kicsit vékonyabb átmérő) miatt is veszítek 0.1 - 0.3 db-t .

- a mérések azt bizonyítják, hogy a jel erőssége abszolút nem befolyásolta a letöltési sebességeimet

-a tvk-en a jelminőség nagyon minimálisat javult (1-2 gyengébb minőségű csatornán volt csak észrevehető) amikor közvetlen rákötöttem a mérési pontokon 1 tv-t.

-a mediabox nem befolyásolja a jel erősségeket se a letöltési sebességet

megjegyzés: minden mérésnél közvetlen a modemre , router nélkül mértem u.a számítógépen , tűzfalak és nod32 kikapcsolásával.

Amit még mérek majd ha lesz időm: asszimetrikus szűrők beépítése, csillapítók kiiktatásá, más fajta kábelek. Valamint ha a tvk-et kötöm le a szűrőkről kíváncsi vagyok mennyivel lesz tisztább esetleg erősebb a jel a modemen.

:))

Várom az észrevételeket , véleményeteket.

[ Szerkesztve ]

miszter

(#1296) kabelmania27 válasza MR!! (#1295) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

A csillapítók azok visszirány szűrők, azok tévé előtt vannak azokat érdemes otthagyni szerintem.
A 3ik képen lévő utolsó elosztó helyére (szimmetrikus 2)es tegyél be egy egyes leágazót amit már mutattam. Tap irányba 6decibeleset.
Az első elágazási helyet pedig mindenképp célszerű lenne leegyszerűsíteni twingos által említett zavarforrási okokból + esztétikusabb lenne ha 1 elosztás lenne. Minél kevesebb a toldás annál jobb a jelerősség.
Ha ezt a 2 változtatást ( + kábelcserével megszünteted a képen mutatott toldást) meg fogod csinálni szerintem nem fogsz rosszul járni. Olvastam korábban olyan hozzászólást, ahol leírták, hogy új építésű családi háznál célszerű a bejövő kábelt a garázsba hozni, és onnan külön koax és utp kábeleket indítani minden szobába, akkor arra a kábelre lehet jelet kapcsolni ahol ténylegesen van rá szükség és könnyen hozzáférhető is.
Az egyes leágazó kb 2,8-3csillapít out ágba ezért nem szabad egymásba kötni, haveromnál 2 szobába van a leágazási pont , első szobába első leágazó tévé második leágazó hifi, másik szobába első leágazó tap moedm második leágazó tévé, és outba megy tovább a harmadik szobába médiaboxhoz. modem ilyen jelszinteket mér
Channel 1: 12.1 dBmV 41.8 dB
Channel 2: 12.3 dBmV 41.5 dB
Channel 3: 11.7 dBmV 40.6 dB
Channel 4: 11.5 dBmV 40.9 dB
Tehát erős a bejövő jel, szerintem ha a bejvő kábelre dugnánk rá kb 15-16ra simán felmenne a powerlevel.
Ilyen erős jelnél nem fog számítani a leágazók sorolása de ha 8decibel akkor azzal jól kell gazdálkodni, szeritem megoldható:)
Nekem a fibernetnél van netem , média osztóval van az első helyen 10decibeles csillapítással és Power Level -3.6 dBmV +10= 6,4 ha direktbe rákötöm (kb hasonló erősségű a bejövő jel mint nálad), a tévés ág 2,5 csillapítású
utána van egy 3as szimmetrikus osztó +5-6 tévéken elfogadható a kép csak pár adás néha szemcsés. Én is betehetnék egy 4es osztót a 2 helyett, csak egy bajvan hogy ilyen fehér dobozba van 2 osztó és így esztétikussn van kialakítva. (nem szeretném piszkálni) Minden fibernetesnek ilyen osztóval kötötték be. Bocs a hosszú hozzászólásért.:D

(#1297) kabelmania27 válasza MR!! (#1295) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Itt egy négyes szimmetrikus osztó, http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=390 7csillapítás mind2 irány
a 3as leágazó amit még mutattam neked az http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=402 ez, ennél tap irányba 9-10 a csillapítás, out továbbmenő ágba pedig 470mhzig 3.2, utána 4.2.
twingos azt említette hogy 4es osztót kell bevágni, szerintem szimertikusra gondolt, ha nem akkor légy szíves twingos javítsál, helyesbítsd a hozzászólásaimat.

(#1298) kabelmania27 válasza MR!! (#1295) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Helyesbítek:))):D:D:
Az mostani harmadik és negyedik helyen lévő szimmetrikus osztó jófajta (pl albérletbe is ilyen twc volt), azzal szerintem nincs gond 3,5öt csillapítanak mind2 irányban. (szimmetrikus visszirányba többet csillapít...)
Szerintem a legfontosabb amire első kőrben feltétlenül koncentrálj, amit twingos is elmondott, hogy az első osztási pontba egyszerűsítsd le a helyzetet pl egy 4es szimmetrikus osztóval.
Én a helyedben ezzel foglalkoznék legelőször, a többi osztási hely rendben van!!!!!!
Ott nem olyan vészes a helyzet.
Más osztót ne cserélj ki csak az első helyre tegyél be egy 4est szerintem. Így ki fog esni az a kíni osztó is ami + zaj termel , amikor direktbe kötötted a modemet 40es volt az snr, normál helyzetbe alacsnyabb, lehet a kínai osztó is ludas a dologba...

(#1299) F_Zolee válasza kabelmania27 (#1294) üzenetére


F_Zolee
veterán

Annyi a baj, hogy csak a kedvezőbb fizetés mellett lenne a felfelé módosítás, mert 5000-et fizetek most a 25megás netért. És nem akarnék még plusz pénzt beleölni ebbe a "helyzetbe". Nagyon jó módon megszüntették azokat a csomagokat amire válthattam volna kedvezőbb áron. Most csak az 50megás felé "menekülhetnék" de az is csak 500Ft-ot jelentene. :F

(#1300) kabelmania27 válasza MR!! (#1295) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Bocs elírtam, aszimetrikus visszirányba többet csillapít.
Lényeg: az első elosztási helyet egyszerűsítsd, a többivel nem kell foglalkozni, azok rendben vannak, szerintem twingos tanácsát fogadd meg. Jó szórakozást a 4es osztó beszereléséhez:) Amikor beszereled jelöld meg azt az f csatlakozót, ami a következő osztó felé vezet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.