Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#130201) mpo válasza gduck (#130200) üzenetére


mpo
veterán

Nem kétlem hogy nagy nálunk a légszennyezettség
Ez a lényeg.
Itt körülnézhetsz.
[link]

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#130202) Attila0 válasza mpo (#130201) üzenetére


Attila0
őstag

Amíg a kivénhedt füstokádó BKV buszokat le nem tudják teljesen cserélni addig szerintem ne is reménykedjünk benne hogy a főváros levegője valamit is tisztulni fog.

[ Szerkesztve ]

(#130203) Fr3eWar válasza Zerdal (#130198) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Plex-el nincs gond, én is úgy nézem a filmeket, ha véletlen DTS-es film lenne, akkor azt olyan formára hozza hogy megszólaljon a TV-n. Ilyenkor ront a hangon, de a TV hangszóróin lehetetlen észrevenni, mivel alapból stereo és így a Magyar AC3 5.1-is lerontott meg minden is. Szóval ha DTS-es filmeket néz valaki, akkor ahhoz kell DTS "képes" hangrendszer is, nem stereo, nem csillivilli soundbar, hanem rendes házimozi.
Nálam van belépő szintű házimozi, és a PLEX DTS-ből DD5.1-et csinál neki, szépen szól úgy is. Bár leginkább tesztelésből néztem, mivel real kontetbe DTS only filmmel eddig csak a Wild River cíművel találkoztam. Szóval szükségem nem volt még rá.

(#130204) blakey válasza Fr3eWar (#130203) üzenetére


blakey
titán

Szóval ha DTS-es filmeket néz valaki, akkor ahhoz kell DTS "képes" hangrendszer is, nem stereo, nem csillivilli soundbar, hanem rendes házimozi. - ez egyáltanán nem így van. Megválltam a HM rendszeremtől, sztereóra váltottam, jól hallható a jó és a rosszminőségű forrás esetén a különbség. A Plex valóban ront a szitun de pont emiatt érdemes olyan rendszert választani ami normálisan átalakítja a DTS-t sztereóra és nem lesz probléma. Nagyon jól szól a DTS sztereó rendszeren. Plex meg maradjon adatbázis kezelő, ne transzkódoljon semmit, én csak adatbázisnakl használom, hogy miden rendszeren ua. legyen elérhető, Kodi, TV-k, Blu-ray lejátszók, mobilok, stb.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#130205) Fr3eWar válasza blakey (#130204) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Mit jelent jó és rossz minőségű DTS forrás? please explain

(#130206) bolic válasza mpo (#130169) üzenetére


bolic
őstag

Még mindig használom a Panasonic 106cm fullHD plazma TV-t (max. 400W fogyasztás, átlagosan 200W), a villanyszámla szervergéppel együtt meg szokásos készülékekkel együtt kb. 6 ezer Ft a havi villanyszámla. ;)

[ Szerkesztve ]

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#130207) mpo válasza Fr3eWar (#130203) üzenetére


mpo
veterán

Mplayerrel meg DTS szólna.
Van pár DTS:X film is.
[link]

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#130208) univerzita válasza Fr3eWar (#130205) üzenetére


univerzita
addikt

Lehet hogy a sima DTS vagy a DTS -MA -ra gondol.

(#130209) blakey válasza Fr3eWar (#130205) üzenetére


blakey
titán

Nem így írtam, hanem a jó és a rosszminőségű forrást említettem. Nem kell HM ahhoz, hogy hallani lehessen a különbséget.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#130210) ΞΔGLΞ válasza blakey (#130204) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nagyon jól szól a DTS sztereó rendszeren.

Komolyan, ne már. Egy DTS, vagy akármilyen térhangzású mozifilmet, semmilyen sztereó rendszer nem válthat ki. Egyszerűen egy sztereó nem képes arra, hogy térben adja ugyanazt, de még egy gagyi Dolby Digital-t sem képes helyettesíteni. Nem tudom, hogy milyen HM rendszert váltottál ki sztereóra, de sztereóban csak zene tudhat jó minőségben szólni és az is legalább 500 ezernél kezdődik, amire azt lehet mondani, hogy belépőszint a minőségre, viszont még egy ilyen árban és jóval a csillagos égig árban emelkedő erősítők sem érnek semmit, ha térhangzás van rájuk butítva. Ugyanez van fordítva, egy HM erősítőt a frankó sztereó erősítők zenében körberöhögik.

Mind a kettőnek megvan a saját célja.

Nem kell HM ahhoz, hogy hallani lehessen a különbséget.

Ha meg nem hallod a különbséged, akkor nem kell ezt itt terjeszteni.

(#130211) ΞΔGLΞ válasza univerzita (#130208) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ahhoz kell egy minőségi házimozi rendszer, megfelelő minőségű és kimért ponton elhelyezett süketszobára jellemző hangfalakkal, de főleg hallás kell, hogy a kettő között meghalld a veszteségmentes minőséget.

(#130212) blakey válasza ΞΔGLΞ (#130210) üzenetére


blakey
titán

Ha te nem hallod egy DTS és egy AC3 közötti különbségét egy sztereó rendszeren akkor ott bajok vannak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#130213) Fr3eWar válasza blakey (#130209) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Én pedig arról írtam, hogy nem lehet észrevenni különbséget az én 400K-s rendszeremen a DTS hangsáv, és a PLEX által DTS-ből 5.1-re konvertált hangsáv között. Akkor stereo szinten főleg TV beépített hangszóróján kurva mindegy milyen formátumban van a hang, nem fog egy plex átkódolástól rosszabbul szólni.

(#130214) ΞΔGLΞ válasza blakey (#130212) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Bajok vannak, ugye? Ennyi a válaszod?
Szóval a sztereó rendszered, pl a jobb hátsó hangfalból érkező lövést is reprodukálja teljes hangtérben, ahogy kell. A center és mély, amelyek meghatározóak a büdös életben nem tudja egy sztereó előállítani, ahogy a hangmérnök a stúdióban kikeverte, helyesen... a sztereón kívül szinte semmit, csak is megfelelő házimozirendszerrel. Amit te jobb minőségnek hallasz, az az erősítő sztereó hangképe, ami lehet jobb egy átlagos házimozinál, de a teret, ami egy filmnél lényeges azt legfeljebb bebeszélheted magadnak...

Én nem is tudom minek válaszolok totális bullshit-re.

[ Szerkesztve ]

(#130215) univerzita válasza ΞΔGLΞ (#130211) üzenetére


univerzita
addikt

( Akit zavarnak a helyesírási hibák neolvassa.)!Igazad van,én csa aszt hittem hogy erre gondol a illető. Hallottam már több minőségi házimozi rendszer, és sztereót is. No nem otthon hanem minden évben Pozsony -ban ( Crown hotel). Lehet hogy már voltál te is. Nagyon sok audio márka szok lenni ( neveket nem írok). Sajnos a én hallásom már nem jó ( én pl. nem vettem észre amikor valamelyik rendszeren mutatta a illető hogy mekkora különbség van a eredeti és más márka táp kábelen. Barátom hallotta. De pl.két éve a házimozi konferencia teremben a akkor új Sim 3D projektort és Macintosh hang projektor,kilenc végfok. A centerre,( egy taligába nem fért volna bele)és a hangfalak típusára már nem emlékszem. Természetesen ilyen helyen is próbálnak a akusztikával valamint,,tenni " de szerintem mivel hogy csak talán két napról van szó nem érdemes. No itt,, A pofám leeset ! ". Nem kellett volna hallanom mert azóta ha moziba megyek,,nem mindig esik jól amit hallok ". De az is meglepett hogy egy nem drága Magnat csöves érősítő milyen csodálatosan szólt ( tudom ez egy kicsit más féle hangzás.) A baj az hogy amikor haza szoktam jönni legszivesebben kidobnám a enyémet. De pár nap után újra,,szeretem ". Lehet hogy untatlak a írásommal( szerintem te naponta találkozó ilyen hangzású készülékekkel). A helyesírásét elnézést ( be van kapcsolva a írás javítás de nem mindig tudom mikor jó).

[ Szerkesztve ]

(#130216) blakey válasza ΞΔGLΞ (#130214) üzenetére


blakey
titán

Mitől vegy ilyen nagyra magadtól? A stílusodon egy picit csíszolj, mert nálam ez nem fog működni.

Én nem is tudom minek válaszolok totális bullshit-re. - én sem tudom, hogy neked minek válaszolok, erre a stílusodra nem vagyok vevő.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#130217) blakey válasza Fr3eWar (#130213) üzenetére


blakey
titán

Én pedig arról írtam, hogy nem lehet észrevenni különbséget az én 400K-s rendszeremen a DTS hangsáv, és a PLEX által DTS-ből 5.1-re konvertált hangsáv között. - olvasd el amit írtam,. nem PLEX-et írtam, de nyilván ma ilyen kötekedős napotok van. Sztereó rendszeren is hallható a DTS, AC3 és egyéb formátumok közötti különbség és NEM PLEX-el, az nem mérvadó.

Semmit nem írtam a térérzetről, csak annyit, hogy megvan a hangok közötti különbség. Szerencsére én még meghallom, úgy látom ti nem. Ez van. Nem vitatkozni akarok a sztereó és a többcsatornás rendszerről, mert semmi értelme, két különböző célra készültek, de mindegyiken hallható a különbség formátumtól függetlenül. Senki nem vitatja egy center vagy szub fontosságát, megjegyzem 2.1-es a sztereóm, tehát filmeknél ez jól jön, center meg nem érdekel, meg már a moz sem.

Tehát továbbra is csak arról van szó, hogy hallható egy sztereóra lekevert DTS, AC3, stb formátumok közötti különbség sztereó rendszeren is, nem PLEX, Serviio és egyéb által hanem pl. az erősítőkbe épített DAC által. De tényleg csak ennyiről van szó, semmi másról.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#130218) mpo válasza univerzita (#130215) üzenetére


mpo
veterán

be van kapcsolva a írás javítás de nem mindig tudom mikor jó

Általában amikor nem húzza alá pirossal, de sajnos ez sem tökéletes.
A szakértő helyett a szekértő is hibátlannak minősül, pedig nincs ilyen szó, csak összetett szónak tekinti és nem húzza alá, emiatt az internet tele van szekértőkkel.

Ha érted, akkor már elavult.

(#130219) ΞΔGLΞ válasza blakey (#130216) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem vagyok oda magamtól, de....

Ne írjál totális baromságokat és akkor nem lesz rá RE tőlem, főleg egy szakmai fórumon nem értem, hogy mi a lóf@sznak kell ilyet bevésni, hogy sztereó kiválthat egy házimozit. Érzed a súlyát egyáltalán? Kötve hiszem, mert akkor nem írtál volna még foszlányokban sem hasonlót.
És ezt a sok baromságot már a hifi, vagy házimozi topikban is elsütötted? :DDD

(#130220) ΞΔGLΞ válasza blakey (#130217) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Tehát továbbra is csak arról van szó, hogy hallható egy sztereóra lekevert DTS, AC3, stb formátumok közötti különbség sztereó rendszeren is, nem PLEX, Serviio és egyéb által hanem pl. az erősítőkbe épített DAC által. De tényleg csak ennyiről van szó, semmi másról.

Nem hallhatod, mert ha tegyük fel, én keverek egy nagyon dinamikus DD és egy tompább DTS-t, akkor meg azt fogod írni, hogy a DD jobb? És az akkor is csak sztereó lesz, a többi elveszik, amit más még egy gagyi hm rendszeren is hallani fog, azt te már nem.

Sőt azt is megtudom csinálni, hogy a DD lesz a DTS és a DTS lesz a DD, akkor meg már totál át leszel vágva és semmi mást nem hallasz hangtérben, csak azt, hogy az egyik dinamikusabb, mert nem írok műszerekről, hogy mivel, csak hogy érthető legyen, egyszerűen megequztam parasztvakítóra.

(#130221) univerzita válasza mpo (#130218) üzenetére


univerzita
addikt

A iPaden nem húz alá soha semmit. De a,,szekértő" biztos én nem vettem észre,nem a iPad hibája.

(#130222) Attila0 válasza mpo (#130218) üzenetére


Attila0
őstag

Szerintem ez a szó csak véletlenül kerülhetett bele a program szótárába. :DD

[ Szerkesztve ]

(#130223) mpo válasza univerzita (#130221) üzenetére


mpo
veterán

Te nem írtad azt, hogy szekértő, ez csak érdekesség volt, keress rá a Google-ban a szekértő szóra. :D

Ha érted, akkor már elavult.

(#130224) mpo válasza Attila0 (#130222) üzenetére


mpo
veterán

Nem szótárt használ, hanem logikai alapon, szabályok szerint működik (a Firefox kiegészítő, a Libreoffice és a MTA Nyelvtudományi Intézet programja sem húzza alá.
Itt is kipróbálhatod a szekértő, macskakutya, kutyamacska szavakat:
[link]

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#130225) direwolf válasza univerzita (#130215) üzenetére


direwolf
őstag

"én pl. nem vettem észre amikor valamelyik rendszeren mutatta a illető hogy mekkora különbség van a eredeti és más márka táp kábelen"
Nincs semmi gond a hallásoddal. A marketing részlegen szaladhatott meg a kokain. :K

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#130226) mpo válasza univerzita (#130215) üzenetére


mpo
veterán

Hangszórókábelekkel kapcsolatos mítoszokról és áltudományos teóriákról a tudományos kutatások tükrében

[link]

Ezt a házimozi topikba nem teszem ki, mert kiátkoznának.
Itt vannak a jó kis tápkábelek.
[link]

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#130227) univerzita válasza direwolf (#130225) üzenetére


univerzita
addikt

Pedig sajnos van. A audiometrikus hallásvizsgálat szerint a ball fülem jóval rosszab mint a jobb. Szerencsére a DTS és a DTS MA különbséget hallom.( 60- éves vagyok,ez már job nem lesz)

(#130228) ΞΔGLΞ válasza univerzita (#130227) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Az pontosan mit jelent, hogy rosszabb?

[ Szerkesztve ]

(#130229) Attila0 válasza mpo (#130196) üzenetére


Attila0
őstag

Pedig a múltkor még szemészhez akartál küldeni! :DD

(#130230) univerzita válasza ΞΔGLΞ (#130228) üzenetére


univerzita
addikt

Aszt jelenti hogy sem a legmagassab,sem a legalacsonyab frekvenciakot már nem hallom( erről szoknak készíteni diagrammot). Ez azért is lehet mer sok évet zajos környezetben dolgoztam.

(#130231) mpo válasza Attila0 (#130229) üzenetére


mpo
veterán

Megnézted-e a YT videót 2160p-re állítva?
(#130199)

Ha érted, akkor már elavult.

(#130232) Deck válasza mpo (#130231) üzenetére


Deck
titán

A youtube azért ront a minőségen.

PS5

(#130233) univerzita válasza mpo (#130226) üzenetére


univerzita
addikt

Szerinted a 25 000 Ft tápkábel javítana egy Velodine ( belépő szintű)subwoofer hangján? És a hátsó surrond ( 2X 10 méter,most elég vékony van) de olvastam hogy oda ha nagy a távolság akkor job vastagabbat tenni. Véleményed?

(#130234) mpo válasza Deck (#130232) üzenetére


mpo
veterán

Akkor próbának vannak letölthetők.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#130235) mpo válasza univerzita (#130233) üzenetére


mpo
veterán

Elolvastad a linkelt írást?
Egyébként nem vagyok szakértő, de a tápkábel nem hiszem, a subwoofer kábel esetleg.
A 2*2,5 mm2-es OFC elég, 1000 Ft/m.
Itt a topik, ahol bevisznek a sűrűjébe, de szerintem ismered.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#130236) Deck válasza mpo (#130234) üzenetére


Deck
titán

Csak jeleztem, hogy ne azzal teszteljen valaki :)
Köszi a linket!

PS5

(#130237) w333


w333
félisten

Q6FN és Q7FN ki milyen képi beállításokat használ ? köszi ! :R

Saját beállításaim :

Háttérvilágítás : 25
Fényerő : 0
Kontraszt : 50
Élesség : 5
Szín :25
Árnyalat : 50 50
Digitális tiszta megjelenítés : Ki
Auto motion : Egyedi 10/3
Helyi sötétítés : Normál
Kontrasztjavító : Ki
Hdr + : Ki
Film mód : Ki
Színtónus : Normál
Gamma BT.1886 : 0
Csak RGB : Ki
Színközbeállítás : Natív

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#130238) #20221952 válasza w333 (#130237) üzenetére


#20221952
törölt tag

Ebből kettő biztosan nem jó, a Helyi sötétítés legyen Alacsony, a Színközbeállítás pedig Automatikus.

(#130239) direwolf válasza univerzita (#130227) üzenetére


direwolf
őstag

Hát ezt sajnálom, de a tápkábel témában akkor sem lettél volna előrébb, ha jó a füled.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#130240) PuMbA válasza w333 (#130237) üzenetére


PuMbA
titán

Mindegy, hogy ki mit használ, a lényeg, hogy mit akarsz látni :) kissa1026 elmondta, hogy mi az ami biztos nem jó, szóval a TV-d helytelenül transzformálja a színeket a paneljára a Natív színköz miatt. Ez még a TV leírásában is oda van írva, hogy a Natív-ot csak videó kódolás hibakeresési céllal szabad használni. Amúgy meg mem nyúlka-piszka, mert szakértői beállítás.

Ha azt akarod látni, ami neked tetszik, akkor használd azt, ami most van, kivétel ugye amit kissa1026 leírt. Ha pedig azt akarod látni, amit a filmkészítők csináltak, akkor pedig egy kalibrációhöz közeli beállítást kell alkalmaznod. RTINGS.com-on fönt van minden modellhez ez a beállítás, csak a 10 pontos fehéregyensúlyt nem szabad megcsinálni ott.

[ Szerkesztve ]

(#130241) #20221952 válasza PuMbA (#130240) üzenetére


#20221952
törölt tag

Valószínűleg azt, hogy másnak mi van beállítva, különben nem kérdezné.
Nekem is Te írtad meg a tutit!

[ Szerkesztve ]

(#130242) mpo válasza w333 (#130237) üzenetére


mpo
veterán

Az értékeknél a tartomány nem mindegy.
Ilyenek vannak: 0-20, 0-50, 0-100, mínusz 5-től +5-ig.

Ha érted, akkor már elavult.

(#130243) Celtis válasza mpo (#130226) üzenetére


Celtis
veterán

Lárifári, mondaná egy audiofil. :) De nekem tetszik :C

(#130244) #20221952 válasza PuMbA (#130240) üzenetére


#20221952
törölt tag

"csak a 10 pontos fehéregyensúlyt nem szabad megcsinálni ott."

Pedig ez lenne az, ami igazán látványos változás lenne, természetesen műszeres beállítás mellett.

(#130245) univerzita válasza direwolf (#130239) üzenetére


univerzita
addikt

Igazad van,valójában én inkább a subwoofer kábelre gondoltam ( ami a érősítőből jön). Nálam a alapszabály a ( nekem) center és a subwoofer a legfontossab hanfal.

(#130246) Attila0 válasza #20221952 (#130244) üzenetére


Attila0
őstag

Gondolom ő is úgy értette hogy műszer nélkül nem szabad nekiállni. :)

(#130247) #20221952 válasza Attila0 (#130246) üzenetére


#20221952
törölt tag

Nem is arra írtam, hanem arra, hogy ennek a jó beállítása nem megy mástól kapott beállítással, csak műszeres beállítással.

(#130248) mpo válasza Attila0 (#130246) üzenetére


mpo
veterán

Kíváncsi vagyok, hogy látod-e a különbséget, adtam még egy linket (#130234).

Ha érted, akkor már elavult.

(#130249) mpo válasza #20221952 (#130244) üzenetére


mpo
veterán

Pedig ez lenne az, ami igazán látványos változás lenne, természetesen műszeres beállítás mellett.

Mégis úgy döntöttél, hogy nem kalibráltatsz.

Ha érted, akkor már elavult.

(#130250) #20221952 válasza mpo (#130249) üzenetére


#20221952
törölt tag

Igen, mert nincs rá pénz... :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.