Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15051) noname626 válasza kmisi99 (#15049) üzenetére


noname626
csendes tag

Nekem is ez volt fenn. A hangminőség x volt.
Most 0725 v10d-t tettem fel,de nem merül, pont olyan mint eddig. Viszont a hívások sokkal jobbak.

(#15052) kmisi99 válasza -SamS- (#15050) üzenetére


kmisi99
addikt

Nálam nem ez az akksi lemerül úr isten volt hanem az hogy este 10 körül feltöltöttem reggel már lement 30% és folyamatosan merült ha nem használtam. Gyakorlatilag fél napot bírt úgy hogy kb nem is volt használva de csak szoftver hiba volt.

(#15053) lbalog01 válasza kmisi99 (#15052) üzenetére


lbalog01
tag

Sajna szoftverhiba bárhol elõfordulhat, a gond, hogy pár anti 2x fanatics, ezt a pár bejegyzést a zászlajukra tûzve jelentik ki, hogy a 2x egy félnapos teló...
Az idetévedt 1xi user meg már fogja is a fejét, hogy micsoda szar teló...
a tény, hogy ez a kütyü max 1napot bír, de cserébe inkább tablet mint telefon!!

***ROGER***

(#15054) Slovak


Slovak
tag

Figyi, skacok!
En nem akarok okoskodni, annal hulyebb vagyok, viszont:
Az en telefonommal latszolag alig van gond. Egy ket aprosag, segitseg kellett. Ha valamire volt megoldas, az nalam minden esetben mukodott.
Solaknal ez nem igy van. Go.dolom van tobbfele vas es a kulonbozo romoknal maskent mukodnek mod-ok es beallitasok.
Nem kene csinalni kulon topicot a keszulekekhez illetve romokhoz?
Jo, hogy van porges, tobb szem tobbet lat, de engem spec 100-bol egy bejegyzes erdekel. Szivesen segitek, ha olyan kerdes van, amiben van tapasztalatom, de ha lenne tobb topic, akit erdekel, mozoghatna mindegyikben. Mit gkndoltok?
Valaki nem allalna a topicok inditasat? Egy kicsit mindnyajan besegithetnenk, hogy utjara lehessen ereszteni.. nem is tudom, de napi 200 hozzaszolas is lehet, nem??

(#15055) cjvt3o válasza -SamS- (#15050) üzenetére


cjvt3o
aktív tag

Ahogy én látom, akksi gyors lemerüléséért részben a használat módja, részben pedig az akksi zabáló alkalmazások (widgetek) a felelősek.

Ha az ember utazgat napi 5-6 órát (velem nagy néha előfordul), akkor eleve lelövi a GPS-t, az adatforgalmat és a wifi-t (hálistennek MIUI alatt ezek elég jól kezeltek), illetve csak akkor és addig engedi ezeket, amíg valóban használja is. Minimum használati módon (tehát hagyományos telefonként, plusz 1-2 extra ideig-óráig történő igénybevételével) nagyjából 2 napot lehet elüzemelni egy töltéssel (de mondjuk akkor nincs samurai 2, youtube, stb, de 1-2 sorozat epizód talán beleférhet).

Az app-ok és widgetek többsége szintén rendkívüli zabagép, a stat widgeteknek igazából nem sok értelme van, és bizony érdemes körülnézni, hogy 1-1 app használat után nem marad-e fenn a háttérben, mivel akárki akármit mond, az alvó és zombie app-ok is erőforrás igényesek. (Ismét csak hálistennek a MIUI-ban elég sok beépített app van, ami elég jól integrált a környezetbe, valamint egyszerű bezárni az app-okat, kontrollálni, hogy mit is csinálhatnak és mikor.)

Az akksi kimélő és processz kontroll app-ok egy része jól használható (jobbára fizetős verziók, és abból se mind), de sok tapasztalatot, és körültekintő beállítást követelnek, jórészük viszont pont ellenkező eredményt hoz, lassít és zabál. (Elvileg konzolból is lehet killelni, de még nem próbáltam ki :) )

Szóval ha valakinek gyanúsan gyorsan merül a telója, akkor nagy az esély, hogy valamelyik letöltött, vagy romba épített alkalmazás (ill. launcher) a ludas.

(#15056) cjvt3o válasza kmisi99 (#15025) üzenetére


cjvt3o
aktív tag

Hacsak nem magadnak forgatod a kernelt, érdemes a ROM-hoz passzos kernelt használni szerintem. Desktopon azért rendesen más kernelt fordítani, bár a többség ott is a disztrib kernelét használja (leszámítva azokat a disztribeket, ahol eleve muszáj kernelt forgatnod magadnak, igaz ott is vannak default beállítások).

(#15057) bexinho23


bexinho23
őstag

Sziasztok!

Lenne egy igen fontos kérdésem!

Haverom Angliában él. Előfizetett egy 5 megabites mobilnetre, amit meg is tud osztani wifi-n keresztül. Na most van egy xbox360, amin megy az internet, csak nem akadálymentesen. Sokszor laggol, ledobja, nem csatlakozik szerverekre.

Kérdésem az lenne, hogy mobiltelefon keresztül van lehetőség PORT megnyitására, mint a routereknél? Mert így a program azt jelzi, hogy a port nem nyitott.

(#15058) -SamS-


-SamS-
tag

szerintetek megéri itthon beruházni egy 16 gb-os memkarira ?
8-9e ft körül mozognak-
ami miatt kérdés a kérdés :
1. szinte sosincs tele a telefonom mindenféle szarsággal, amit nem használok az nem foglalja a helyet a telón
2. félek hogy ha ekkora "szabadságom" lenne akkor átláthatatlanabb lenne a "rendszer" és pont telepakolnám mindenféle szarsággal a telómat :D

LG Optimus 2x ;) Fckin Awesome ;)

(#15059) Slovak válasza -SamS- (#15058) üzenetére


Slovak
tag

En a 2 gigassal hasznalom es mindent azon tarolok. Videokat nem masolok at, kocsiban cd-t hallgatok, igo van rajta es en hulye arra vigyazok, hogy a belso memorian ne legyen semmi. :) kong az uressegtol, szinte.

(#15060) Rotate válasza -SamS- (#15058) üzenetére


Rotate
veterán

ha sokat hallgatsz zenét, nézel sorozatokat telefonon, akkor azért jó ha van :) amíg 2x-em volt oda mentek a képek/videók is :) most mondjuk az SGS2-n dupla annyi belső memóriám van, így most már a képek/videók elférnek ott is :)

bár ez a 8-9000 nekem soknak tűnik...ha csak nem class 10-est akarsz... elvileg class 4 is bármire elég, és azok már 6000-től kezdődnek...

itt nézz körül, 14. oldaltól kezdődnek a 16 gigásak :)

[ Szerkesztve ]

(#15061) -SamS- válasza Rotate (#15060) üzenetére


-SamS-
tag

az igazság az, hogy gépen általában 720p-t szoktam nézni, telóra egyrészt hülyeség akkorát nézni, másrészt meg akad is (legalábbis eddig vagy a hang csúszott vagy a gép szaggatott).

kétszer meg nem akarok "megvenni" egy filmet vagy sorozatot. mondjuk zenéből mindenevő vagyok, és a játékokat is szeretem eléggé :D

Ami plusz tényező, hogy van egy olyan alkalmazás miui-ra ami a külső HDD-t teszi a belsővé, így tudnék rá pakolgatni bőven.

ja és köszi a linket.

[ Szerkesztve ]

LG Optimus 2x ;) Fckin Awesome ;)

(#15062) Slovak


Slovak
tag

Valaki foglaljon allast full hd video es hd video rogzites temaban.
Amikor megvettem, csinaltam vele szep idoben full hd videokat 2.2.2-vel es a fhd tvmen meg voltam velw legedve, mivel telorol van szo. Ehhez kepest cm7 csak hd. Azoota nem volt zzep ido, igy nem latom, h roszzabb-e a helyzet. Hogy lehet kihozni a legtobbet ebbol -es persze a kamerabol- jelenleg a legtobbet?

(#15063) Slovak


Slovak
tag

Market: Norton utility.. tetszetos. 30 megat fogyaszt, de tetszetos es van benne minden, ajanlom!!!

(#15064) -SamS- válasza Slovak (#15062) üzenetére


-SamS-
tag

Ezt cwmből felteszed és lesz HD, és magas (1080,720p) meg a többi :)

LG Optimus 2x ;) Fckin Awesome ;)

(#15065) drpele válasza cjvt3o (#15055) üzenetére


drpele
senior tag

Ráadásul MIUI-ban hihetetlen jól nyomon lehet követni, hogy melyik app okoz a kelleténél több wakelock-ot, ha bekapcsolod az akksi-figyelést.

Előtte nekem is volt 1-2 akksi gyilkos alkalmazásom.

[ Szerkesztve ]

"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein

(#15066) Slovak válasza -SamS- (#15064) üzenetére


Slovak
tag

Koszi, nagyon szuper lenne, de letezik, hogy mar nem elerheto?

(#15067) BrandonXXV válasza -SamS- (#15064) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Ezt MIUI alá is érdemes betenni??

(#15068) ntomka válasza drpele (#15065) üzenetére


ntomka
nagyúr

Azt valahogy nem lehetne megoldani, hogy a Monitor alkalmazásban lévő alkalmazás-forgalom mérő rész a rendszeralkalmazásokat is tudja figyelni? Mert így pl. nálam a Talkra is 0-t ír, amit aktívan használok, így nem mutat valós értékeket egyáltalán. Szerintem a root jog hiányzik róla, csak nemtom hogy lehetne megadni neki.

ツ Headphones on - World off

(#15069) BrandonXXV


BrandonXXV
aktív tag

Tényleg, ti használtok víruskeresőt a telón? Van értelme? Ha igen, akkor ki mit használ? Ingyenes verziók jók?

(#15070) Rotate válasza BrandonXXV (#15069) üzenetére


Rotate
veterán

nem kell felrakni mindenféle oldalakról összekanalászott apk-kt és nem lesz gond... szerintem felesleges egy víruskereső egyelőre, annyira még nincsenek elterjedve a vírusok a platformon... van pár, de szerintem ez elenyésző... egy víruskereső itt csak erőforrás pazarlás...

(#15071) Slovak


Slovak
tag

Felraktam "sikeresen" egy camera mod-ot xda-ról és nem megy. a gyárit vissza tudom állítani valahogy anélkül, hogy újra kéne tolni az egészet?
Vagy valaki tud linkelni egy működőképes modult?

(#15072) Slovak válasza Slovak (#15071) üzenetére


Slovak
tag

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1268622&highlight=camera+mod

ez volt a tettes.

(#15073) BrandonXXV


BrandonXXV
aktív tag

Azt meg tudom csinálni MIUI alatt, hogy a fényképeket,videókat alapértelmezésben a microSD kártyára mentse?

(#15074) cjvt3o válasza BrandonXXV (#15069) üzenetére


cjvt3o
aktív tag

Igen, Lookout Security & Antivirus.
Nem csak vírus-, hanem telefonkereső is. :)
Máskülönben az utóbbi miatt néztem meg, és kiderült, hogy az előbbi tulajdonsága is hasznos.
Továbbá - nálam - nagyon kedvező - érzékelhetetlen - az erőforrásigénye és akkumulátor használata.

(#15075) janes74 válasza Slovak (#15072) üzenetére


janes74
senior tag

Ez a stock rom verzió,neked ha jól látom CM-ed van.Előtte backup nem volt?Lentebb linkelte valaki a CM-es változatot,próbáld meg rátolni azt!Hátha... :F

[ Szerkesztve ]

(#15076) cjvt3o válasza bexinho23 (#15057) üzenetére


cjvt3o
aktív tag

Ezt meg kell nézni az adott kernelnél, be van-e forgatva az iptables. Ha igen, akkor konzolbol vagy adb shellbol, rootkent letre tudsz hozni rule-okat, illetve be tudod állítani, hogy indításnál ezeket a rule-okat használja is a rendszer.

Elképzelhető, hogy van app is ehhez, de nem tudom.

Mindenesetre az adott kerneltől függ, a többi meg iptables man. :)

(#15077) Slovak válasza janes74 (#15075) üzenetére


Slovak
tag

Az a file nem elérhető, sajnos.. :(

(#15078) Slovak


Slovak
tag

Nos, ha valaki szeretné visszaállítani a kamerát: http://www.mediafire.com/?epxl3ioof55w1
(2.3.7)

[ Szerkesztve ]

(#15079) janes74 válasza Slovak (#15077) üzenetére


janes74
senior tag

Talán valaki fel tudja tölteni v.hova.Sajna nekem nincs meg. :(

(#15080) Slovak válasza janes74 (#15079) üzenetére


Slovak
tag

Yess... akinek megvan, az kérem, töltse fel valahova vagy küldje át a mailemre: gyurcika qkac dzsímél dot kom

(#15081) -SamS-


-SamS-
tag

Itt van a letöltés, amit linkeltem az a 22. oldal véletlen :D

LG Optimus 2x ;) Fckin Awesome ;)

(#15082) Slovak


Slovak
tag

CM7 kamera mod-ok, bitrátákkal, autofocus-szal.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1094424

(#15083) Slovak válasza -SamS- (#15081) üzenetére


Slovak
tag

Ebben a pillanatban találtam meg és linkeltem.. :D Köszi! ;)

(#15084) Slovak válasza -SamS- (#15081) üzenetére


Slovak
tag

A gyári SD kártyának mekkora az írási sebessége? Megy rajta a 26 Mbit/s?
Fúú.. Ne röhögjetek ki! Messze nem?

(#15085) Naras válasza Slovak (#15084) üzenetére


Naras
őstag

Az kb. 3 Mb/s, sztem annyit el kéne bírnia... a Class4 - es Kingstonom olyan 8-9 Mb/s - mos írási sebességgel bír... ha jól emléxem :DDD

Kérdés: Ha valamit hozzá akarok adni a rendszerhez (pl. új kernel, vagy valami kiegészítés, bármi, ami zip formátumban fellelhető a nagyvilágban), a Recovery - ben mit kell rá használni, az Install Zip from sdcard funkciót, avagy az Update - t? Mi a különbség?
Tegnap az Install zippel feltoltam valamit, és kiütötte a telóm, elszállt pl. a baseband, mintha törölte volna :F pedig megnéztem a zip tartalmát, semmi különöset nem láttam benne...

[ Szerkesztve ]

Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)

(#15086) BrandonXXV válasza cjvt3o (#15074) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Köszi! Megkukkantom, kipróbálom.

(#15087) Slovak válasza Naras (#15085) üzenetére


Slovak
tag

install zip from sd-t használd.
viszont itt egy kérdés: a dalvik az micsoda?
én minden zipet úgy telepítek, hogy előtte cache partition és advanced menüben dalvik cache wipe-olok.
Mikor mit kell használni?
Egyébként felraktam nevezett kamera modot (26Mbitessel, áttoltam tv-re és gyönyörűen játszotta a teló..) részletgazdag és szakadásmentes.

(#15088) Naras válasza Slovak (#15087) üzenetére


Naras
őstag

Azt ugye tudod, hogy az Android Java alapú. Namost a Java egy hordozható kód, melyet többféle rendszeren is lehet futtatni, gyakorlatilag amin van Java Virtual Machine (VM).
Androidon nem ilyen rendes Java VM van, hanem egy úgynevezett Dalvik, és ez intézi a kódok rendszerre való fordítását, és ennek a cache-e (azaz átmeneti tára) a Dalvik Cache, tehát ezt törölni kell ha új ROM - ot, vagy cuccokat pakolsz fel, nehogy összeakadjon az előzővel amit esetleg még ott tárol a rendszer... vagy valami ilyesmi :U

Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)

(#15089) gabcsee válasza -SamS- (#15081) üzenetére


gabcsee
tag

tudom régebben már volt tárgyalva, de a jóisten sem tudja már, hogy merre :))
szóval ezek közül melyeket is érdemes feltolni??

akksi mizériához meg annyit fűznék hozzá, hogy ebay-ről rendeltem +2 akksit kb 2000 Ft-ért postával, és tökéletes backup funkciót látnak el!!

(#15090) BrandonXXV


BrandonXXV
aktív tag

MIUI-nál ha kapok egy sms-t miközben ki van kapcsolva a teló, vagy épp lefagyott és újraindul, akkor nem jön meg soha sem már az az sms. Ezt ki lehet küszöbölni, vagy egy újabb hiba? Vagy minden ROM-nál ez van?

(#15091) gabcsee válasza BrandonXXV (#15090) üzenetére


gabcsee
tag

kipróbáltam a kedvedért: kikapcsoltam a telót (CM7 van rajta), küldtem rá egy sms-t másik telóról.. és bekapcsolás után megérkezett az SMS annak rendje és módja szerint :K

(#15092) BrandonXXV válasza gabcsee (#15091) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Köszi! Akkor ez speckó MIUI alatt jön elő gondolom.

(#15093) Naras


Naras
őstag

Hi,

Még mindig érdekelne, hogy ki milyen RIL/Baseband párost használ, aki tökéletesen meg van elégedve a hálózati/hang, wifi/gps stb szolgáltatásokkal... :R

A jelenlegi páros, ami nálam fenn van kompatibilis egymással, és működik is minden szépet, csak a telefonbeszélgetéseknél van torzítás a hangban, ha a túloldalon kicsit hangosabban beszélnek... igazából nem is kell olyan nagyon hangosan... zavaró :(((

[ Szerkesztve ]

Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)

(#15094) Slovak válasza Naras (#15088) üzenetére


Slovak
tag

zsír. kielégítő válasz, pont ennyire van szükségem. :D
partíció cache?

(#15095) Naras válasza Slovak (#15094) üzenetére


Naras
őstag

a Wipe cache partition - ra gondolsz?
Az meg egyszerűen az appok átmeneti/temporális file - jainak a helye, sima cache...

Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)

(#15096) Balázs1986


Balázs1986
addikt

Aki nem tapasztalt változást az AndiCP-féle kameramoddal, az a következőt tegye:
- root jog
- egy fájl menedzser (pl. ES File Explorer)
- a fájl menedzsert elindítani
- system\apps\camera.odex fájlt törölni
- telefon restart

Azóta nekem is még több változás van, pl. így már tényleg 16:9-ben fényképez 6Mpx módban, ill. 1db kamerahang sincs fényképezésnél, és videorögzítésnél sem.

[ Szerkesztve ]

(#15097) kmisi99 válasza cjvt3o (#15056) üzenetére


kmisi99
addikt

És cyanogenhez milyen kernelt rakjak fel? És hol találok kernelt? És hogy rakjam fel? És miért jó az ha rakok fel valamilyen másikat?

(#15098) dergander válasza Rotate (#15070) üzenetére


dergander
addikt

Ha a marketről szedsz le minden alkalmazást akkor tényleg felesleges,de azért jó ha van,bár igaz tény hogy jobban eszi az akksit ha van viruskeresőd...

(#15099) Naras válasza kmisi99 (#15097) üzenetére


Naras
őstag

Hi,

itten találsz kerneleket, ha húzni akarod a telót, vagy spécibb rendszervezérlést szeretnél. Van, ami elvileg energiatakarékos :U

Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)

(#15100) Slovak


Slovak
tag

CM7-hez van jo camera mod, amitol jobb minosege lesz a rogzitett kepeknek is??

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.