Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26601) Gebriel válasza kelzsoca (#26600) üzenetére


Gebriel
veterán

Én nagyon szívesen élvezném az otthonba. :B
+ jó pár játék megkapja ezt a támogatást. Az azért kicsit jobban érdekel mint egy maximumra kihúzott éles grafika. :)

(#26602) anulu válasza csimpi1 (#26596) üzenetére


anulu
félisten

este felveszlek :) tegnap nekem is sikerült belőnöm, 10k volt Árkádos Mediaban. 2 szinttel lejjebb 576-ban 13. megérte 2 percet mozgólépcsőzni :)

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

(#26603) Zigur


Zigur
senior tag

Ma jelenik meg az ICO és a Shadow of Colossus HD :)

(#26604) heim


heim
tag

Fifázni szokott valaki? Esetleg megy neki DTS-ben? A dobozon rajta van a DTS logó de én nem tudtam kiszedni belőle DTS hangot.... (Az Uncharted 2 szépen szól, tehát enm az erősítővel van a gond, valami beállítás lehet?)

Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)

(#26605) kelzsoca válasza Gebriel (#26601) üzenetére


kelzsoca
félisten

Aztán mikor megfájdul a szemed, vagy éppen hányingered lesz, majd nem fogod annyira élvezni a még gyerekcipőben járó 3D-t :)

https://vertigostore.eu

(#26606) Edgeri válasza heim (#26604) üzenetére


Edgeri
senior tag

Nem lehet, hogy a PS3 nem tudja ezt az információt közölni az erősítővel? Ahogy a HD hangokat sem, mivel azokat bitstream módban tudja a PS3. De valójában a minősége az ami, csak nem kerül kijelzésre az erősítőn, mert ez az infó már nem megy át.

Üdv, Edgeri

(#26607) Edgeri


Edgeri
senior tag

Tegnap beleraktam a BF3 bétába vagy 5 órát. Tényleg egy bughalmaz :DDD "Elfelejti" az emberünk a sprintet, a célzást, rengeteg grafikai gikszer (a fekvő ember besüllyed a talaj alá és nem látszódik, szétesik a kép stb.). A grafika szerintem csak egy picit lett jobb a 2-hez képest, nagyon hiányzik az élsimítás, vagy fél órám ráment, mire hozzá tudtam igazítani az LCD-met, de még így sem az igazi.

A játék maga szerintem jó, de ez a fekvés funkció kiidegel a sok kempelő miatt :)
Az effektek (környezeti hatások pl. napfény, árnyékok stb.) sokkal jobbak, mint a 2-nél, sokkal realisztikusabbak. A hangok viszont tökéletesek.
A fegyverekre pakolható kiegészítőknek több hely van, sok újdonság van. Kötelező vétel lesz, de ennyi bugot.... :F Jó persze béta, remélem javítják majd.

Üdv, Edgeri

(#26608) heim válasza Edgeri (#26606) üzenetére


heim
tag

Lehet, hogy igazad van, mert valóban ha automatikusra váltom a hangbeállítást, akkor nem Dolby Digitalt, ír, hanem azt hiszem LPCM, avgy ilyesmi....viszont akkor sem értem, hogy akkor miért tudja közölni az Uncharted 2 hogy ő DTS hanggal megy? (egyébként a Dolby Dig... jobban szól mint a majdnem DTS...., az erősítő Onkyo 608)

[ Szerkesztve ]

Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)

(#26609) Edgeri válasza heim (#26608) üzenetére


Edgeri
senior tag

HDMI-vel kapod a hangot az erősítőbe, vagy optikai kábellel?

Üdv, Edgeri

(#26610) heim válasza Edgeri (#26609) üzenetére


heim
tag

HDMI

Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)

(#26611) Edgeri válasza heim (#26610) üzenetére


Edgeri
senior tag

Erősítőd tudja azt, hogy te tudod kiválasztani, hogy a bejövő forrásra milyen decodert használjon? Mert ha igen, és átváltod DTS-re, akkor jönnie kell hangnak, ha a forrás DTS. Ha nem jön hang, akkor elvileg nem kapsz DTS hangot, de legalábbis erre utaló infójelet a PS3-ből. Legalábbis szerintem, de már én is belezavarodtam :DDD

Üdv, Edgeri

(#26612) heim válasza Edgeri (#26611) üzenetére


heim
tag

Köszi, valójában az lenne a megnyugtató, ha valakinek aki Fifázik menne a DTS.... mert akkor tudnám, hogy nekem van valami gondom, addig viszont csak tapogatózás....(az erősítő autómatikusan vált a hangnormák között, attól függ milyen jelet kap...eddig nem volt ezzel gond, azért gondolom, hogy vagy a fifa nem tudja, vagy a fifánál kell valamit állítani... lehet csak az angol hang a DTS, ezt még kipróbálom, de nem valószínű....

Csak Norrisz poénokhoz alapvető tudás szükségeltetik, Csak Norrisz a legkeményebb (PSN ID: Heimsz)

(#26613) chubii válasza chubii (#26570) üzenetére


chubii
senior tag

szasanyi , DM-Fan : Köszi szépen ! Tegnap kb 1 órát tudtam vele játszani . Kicsit szoknom kell még az irányítást, elég régen játszottam FPS-sel. Tudom,még sehol sem vagyok a játékban ( most találtam meg még csak azt a tüzes löttyöt ),de eddig tetszik ! Körülbelül mennyi idő alatt lehet végigjátszani ?

A második rész multijáról mi a véleményetek ? Felejthető, vagy azért el lehet benne szórakozni ?

[ Szerkesztve ]

It's gonna be legen - wait for it - dary!

(#26614) Gebriel válasza kelzsoca (#26605) üzenetére


Gebriel
veterán

Bírom én a kiképzést. :D

(#26615) DM-Fan válasza Gebriel (#26599) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Szerintem kár lenne a jelenlegi 3D-technológiákba fektetned, pláne, ha konzoljáték miatt tennéd! Gyötrelmesen néznek ki a nagyobb PS3 címek 3D-ben - rettenetes alacsony a felbontás is és a frissítés is, szóval egyenesen kiábrándító. Egyes egyszerűbb kis címek, mint pl. a Stardust HD 3D bitang jók, de amúgy felejtős. Igen combos PC-t is kéne a megjelenítő mellé összeraknod a normális 3D játékélményhez, ami viszont már tényleg nem olcsó.

A 3D filmek miatt meg különösen ne sajnáld! Nagy részük nem is valós 3D, és azt a pár animációs- és eleve 3D-ben forgatott filmet leszámítva alig adnak valami élményt, viszont viselned kell a kényelmetlen szemüveget, ami alapvetően odatesz a színhűségnek, kontrasztnak, minden egyébnek. Ráadásul most már több szálon fut a technológia, az aktív és passzív szemüveg is jelen van, miközben meg egyre inkább kacsingatunk a szemüveg nélküli technológia felé. A jelenlegi megoldások elég egyértelműen zsákutcák, így én nem áldoznék semennyit rájuk - nem is tettem tavaly, mikor lecseréltem az előző plazmát a jelenlegire. Inkább megvettem a 2D csúcsmodellt 50"-os méretben, amiről azóta is pozitívan tudok nyilatkozni.

Persze tudsz már korrekt áron 3D modelleket venni, de igazából a legtöbb vásárló gyorsan belátja, hogy hülyülni jó vele eleinte, de aztán visszatér a 2D világba és nem használja a funkciót. Tapasztalat.

Get Moded!

(#26616) DM-Fan válasza heim (#26612) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

A PS3 - annak ellenére, hogy HD konzol és BD-meghajtója van - sajnos nem tudja normálisan kezelni a hangnormákat (legalábbis a megjelenítésük kaotikus). Azt hinné az ember, hogy ha benyom egy Blu-Ray-t és a Video Settings menüben a BD/DVD Audio Output Format (HDMI)-t "Bitstream"-re állítja, akkor simán átnyomja a konzol az erősítő felé a hangot változatlan formában. Sajnos nem így történik, és ha "Bitstream"-et állítasz be, akkor ráadásul bele is nyúl a jelbe és például a 4-5 Mbit/s sávszélű DTS-HD Master hangból is csak a 1,5 Mbit/s bitmélységű DTS Core-t fogja kinyomni az erősítőre.

A trükk az, hogy a Video Settings menü BD/DVD Audio Output Format (HDMI) menüpontban "Linear PCM"-et kell beállítani. Ekkor az erősítő ugyan továbbra is multi channel PCM-et fog kiírni, viszont a továbbított hang bitrátája már a valós lesz és a film alatt is a tényleges, 4-5 Mbit/s-es bitrátát írja majd ki. Komolyabb rendszeren rögtön hallható is a különbség.

A lényeg: az erősítőn nem fog felgyulladni a csinos DTS HD-Master Audio felirat, csak multichannel PCM-et fogsz látni, ellenben lényegében a beavatkozásmentes HD-hangot fogod hallani.

Játéknál még nem figyeltem meg, de szerintem itt is ezek miatt nem látod a DTS-logót. Arra figyelj oda, hogy "Linear PCM" legyen beállítva az említett menüpontban és akkor veszteségmentes hangot hallasz. Ne foglalkozz azzal, hogy az erősítő milyen logót jelenít meg! Egyébként ha ezt a beállítást átlököd "Bitstream"-re, akkor lehet, hogy ki is írja majd a DTS-t (HD-Master-t soha, csak a sima DTS-t), de az félrevezető, mert közben meg levágja a sávszélt.

Sajnálatos, de a Sony ezt soha nem javította egyetlen firmware-ben sem, gyanítom hardveres oka van. Vicces, mert mind a médialejátszóm, de akármelyik asztali BD-lejátszó is simán jól kezeli ezeket a hangnormákat.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26617) DM-Fan válasza chubii (#26613) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Elég tisztes játékidőt nyújt az első rész, szerintem bőven 10 óra felettit! A második rész már jóval rövidebb. A második rész multija? Kisebb módosításokkal úgy jellemezném, ahogy leírtad: "el lehet benne szórakozni, de elég felejthető".

Get Moded!

(#26618) vekk200


vekk200
tag

Üdv mindenkinek!
Nem régiben vásorltam egy ps3-at és egy LG ld35 series tv-re kötöttem és olyan probléma van hogy pl játszom egy játékkal és ha gyorsabban megyek akkor bemosódik a kép jelenleg hdmi kábellel van kötve nem tudom hogy mi lehet a baj ez minek tudható be....Kérem aki tud erről valamit mi oldhatja meg gondot az kérem ha tud segítsen a válaszokat előre is köszönöm mindenkinek. :F

(#26619) DM-Fan válasza vekk200 (#26618) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Milyen játék alatt jelentkezik? Ez lehet a játék sajátossága is. Esetleg a Settings menüben nézd meg a PS Smoothing beállítást és kapcsold ki (emlékeim szerint a Game Settings-ben van)!

Get Moded!

(#26620) vekk200


vekk200
tag

Kérlek szépen ez a gta4 nél jelentkezik mikor maxon megyek kocsival bemosódik akép nem tudom miért csinálja más játéknál nagyon nem tapasztaltam...am köszönöm megnézem ezt a mit mondtál....

(#26621) vekk200


vekk200
tag

Megnéztem ez a beállítás kivan kapcsolva és így is ezt csinálja ami a fura hogy unokatesóméknak meg egy sima kis tv-re kötve mégcsak nem hd ijesmi és
nekik semmi ijen nincsen...am ajáték 1080p-be fut :(

(#26622) szasanyi válasza vekk200 (#26621) üzenetére


szasanyi
félisten

Nem lehet, hogy az LG képfrissítése lassú és azért fordul elő a jelenség?

(#26623) Gebriel válasza DM-Fan (#26615) üzenetére


Gebriel
veterán

Oké, köszi megspóroltál nekem 250k-t :D

(#26624) kelzsoca válasza Gebriel (#26623) üzenetére


kelzsoca
félisten

Látod, nekem nem hitted el.... :)

https://vertigostore.eu

(#26625) AMD_ok válasza vekk200 (#26621) üzenetére


AMD_ok
őstag

Nem lehet a Motion Blur esetleg? nem tudom, hogy külön lehet -e a játéknam ki-be kapcsolni...

(#26626) mrhitoshi


mrhitoshi
veterán

Ők megmondták a tutit. :DDD

[ Szerkesztve ]

PS4

(#26627) mr.dana válasza heim (#26612) üzenetére


mr.dana
aktív tag

melyik fifa ?? mert a 10 az biztos hogy megy , 11-em nincs , mindjá megnézem 12-őt . . .

(#26628) mr.dana válasza mr.dana (#26627) üzenetére


mr.dana
aktív tag

hát ez érdekes .. dobozán tényleg rajta van a dd és a dts logo is viszont a hang nekem dd ban jön be .. és nem is találok a játékban állítási opciók közt lehetőséget át tenni dts re !! van ugyan egy audio menü , de ott csak , hangerő meg ilyesmi van .... :F

(#26629) Gebriel válasza kelzsoca (#26624) üzenetére


Gebriel
veterán

Abból a szemszögből megközelítve az kevés volt, de köszike :D ;) ... mi van akkor, ha egy olyan 3D filmet nézek a TV-n amihez elég a "hagyományos" 3D-s papírszemüveg. :F
Simán jó..akkor a 3D-s tv-k optimális beállításban segítenek csak, nem? Kérdés, hogy nyújt annyival többet, hogy érdemes legyen cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#26630) Gebriel válasza Edgeri (#26607) üzenetére


Gebriel
veterán

Nem értem, hogy miért van az, hogy sok játékost zavar a kempelés? Na meg ha fekszik?
Egy sniperes mit csináljon? Szaladgáljon a sok shotgun-os közt vagy mi :F
Vagy ugrálva lője a fejeseket...az utóbbinál szokott elkapni az az érzés, hogy a joyt a földhöz vágjam. :D
Akkor inkább kempelján fekve vagy állva, teljesen mindegy. :DDD
Azzal a puskával, úgy is az a dolga. ;) Ilyenkor jó érzés a dögcéduláját megszerezni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#26631) vaksi8 válasza vekk200 (#26618) üzenetére


vaksi8
senior tag

Szia!
Nem a te készülékeidben van a hiba!
Ez egy olyan jelenség,ami a játék sajátossága.Igy akarja éreztetni veled a gyorsaság hatását,hogy minden elmosódik körülötted.Ez akkor van mikor hosszu egyenes úton mész pláne motoron.Gondolom ez lehet mert nekem is ilyen a GTA4..

(#26632) moltam88 válasza vekk200 (#26620) üzenetére


moltam88
tag

Ha ilyenre gondolsz, akkor ez egy effekt a játékban. PC-n ki lehet kapcsolni a P betű megnyomásával, és ilyen lesz. Gyakorlatilag kép alapján így meg se lehet mondani, hogy éppen 300-al tépetek :D Konzolon nem tudom ki lehet-e kapcsolni, nézz szét a menüben, hátha.

[ Szerkesztve ]

(#26633) jookomak válasza vaksi8 (#26631) üzenetére


jookomak
őstag

Na ja. És akkor még nem is beszéltünk a beszaggatásról. Kevés trágyábban megírt játék van a gta4-nél, és ez igaz minden platformra.

(#26634) vaksi8 válasza jookomak (#26633) üzenetére


vaksi8
senior tag

Nekem nem szaggat vagy csak nem nagyon veszem észre.Nekem mai napig egyik kedvencem.

(#26635) szasanyi válasza vaksi8 (#26634) üzenetére


szasanyi
félisten

Azt, hogy nagy kedvenced elfogadom... nem vagyunk egyformák. :D De azt, hogy nem szaggat nem hinném, legfeljebb a látószerved némi korrekcióra szorul, ugyanis mindenki elsőként panaszkodott a GTAIV tekintetében erre a problémára. Személy szerint nekem az a véleményem, hogy a konzolos társadalom megcsúfolása az, amikor ilyen játékot adnak ki amelyik akad és/vagy belassul játék közben (de mondhatjuk a Lost Planet-et, és mint exclusive cím a Lair-t is, hogy többet ne is említse). :W

(#26636) DiVaD


DiVaD
senior tag

Írtam a KSnek egy mailt a garival kapcsolatban... ez jött vissza:
Tisztelt DiVaD
Az általunk forgalmazott Sony Playstation 3 gépek saját garanciajeggyel kerülnek érvényesítésre, mi vállaljuk a garanciát.

Tisztelettel: KS Team D
Marad a platinum :U

(#26637) vaksi8 válasza szasanyi (#26635) üzenetére


vaksi8
senior tag

Ez a játék mikor ki jött,kb egy idős volt a ps3 megjelenésével(ezért is vettem meg már majdnem 4 éve)ugyhogy a számlájára lehet irni azokat a bajokat.Bár sok mostani játék ilyen szinvolalon teljesitene.Úgyhogy ennyit az én "izlés ficamomról"..

[ Szerkesztve ]

(#26638) szasanyi válasza vaksi8 (#26637) üzenetére


szasanyi
félisten

Szerencsére a többség jobb színvonalon teljesít. Én is megvettem, 1 hétig sem volt meg... nem véletlenül. A GTAIV egy bughalmaz, PC-n egy kisebb erőművel lehet csak jól játszani magas grafikai beállításokkal, konzolon gyalázatosan akadozik. De ha hibátlanul futó, magas grafikai szinvonalú jó játékot szeretnél de bizonytalan vagy, szólj és mondunk jó párat. ;)

(#26639) mrhitoshi


mrhitoshi
veterán

Kipróbáltam a BF3 bétát PS-en. És szerintem elég jó a grafika ahhoz képest, hogy egy kis sz@r GPU van a PS3-ban. Viszont ami nagyon szembetűnik, azok az árnyékok részletessége, de ezen kívül szerintem nem rossz. Bár még iszonyat sok bug van benne, de el tudom képzelni mekkorát fog ez a játék durranni PC-n. Nagyobbat fog szólni, mint a Crysis 2 az biztos. :K

PS4

(#26640) DM-Fan válasza mrhitoshi (#26639) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

"Nagyobbat fog szólni, mint a Crysis 2 az biztos."

Annál nem nehéz. :U

Get Moded!

(#26641) mrhitoshi válasza DM-Fan (#26640) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Pont azért írtam. ;)

PS4

(#26642) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

az normális, ha egy játéknál az olvasó hangosan olvassa be azt? olyan a hangja, mintha egy cd olvasót olvasás közben folyamatosan ráznék. korong eredeti és karcmentes.

(#26643) vaksi8 válasza szasanyi (#26638) üzenetére


vaksi8
senior tag

Még jó hogy 2012 ben jobb grafikai szintü játékokat sikerül produkálni...
Nálam nem igen akadozik még mindig ezt állitom.
És ha majd egyszer rá leszek szorulva az igen magas szakmai tapasztalatodra,majd jelzem.

(#26644) chubii válasza DM-Fan (#26617) üzenetére


chubii
senior tag

Most már van pár órám a játékban és kezdek rájönni,hogy Medium helyett Easy-n keleltt volna elkezdenem :) A Big Daddy-kel meggyűlik a bajom rendesen . Kb 5-6. próbálkozásra sikerül kifullasztanom, ha sikerül. Egyébként jó a játék, tetszik a stílusa...

[ Szerkesztve ]

It's gonna be legen - wait for it - dary!

(#26645) DM-Fan válasza chubii (#26644) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Van kihívás a játékban, az biztos. Amíg hozzá nem szoksz a harcmodorhoz, amit alkalmazni kell, illetve el nem kezded tápolni a karaktert egy adott irányba, addig nehézkes lehet elbánni a Big Daddy-kkel. Jótanács: mindig szedd össze az összes dolgot, amit csak találsz, így a hullákat is mindig nézd át, illetve nézz be a zegzugos helyekre is, mert sok minden van szétszórva, amelyekre nagy szükség lesz! Minden felszedett dollár számít, ahogy sajnos minden elhagyott is! A tonic-okat is mindig kapkodd össze, nyisd ki a széfeket, stb. és állandóan fejleszd a karaktert és upgrade-eld a képességeket az automatáknál, valamint fokozottan figyelj oda a fegyverek fejlesztésére is - nagyon figyelj oda a Power To The People automatákra, mert a fegyvereket csak itt lehet upgrade-elni és egy időben mindig csak egyet, egyszer, ezért fontos, hogy egy ilyen automata mellett se menj el anélkül, hogy használnád! Ezek nélkül játszhatatlanul nehéz lesz később a játék, mert egyre keményebb lesz, arra készülj fel!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#26646) szasanyi válasza vaksi8 (#26643) üzenetére


szasanyi
félisten

Ne haragudj, de a leírtak és a nickneved... csak segíteni akartam na. :B :D

[ Szerkesztve ]

(#26647) pinyö69


pinyö69
csendes tag

sziasztok.
Új monitort vettem, amiben nincs beépített hangszóró. A PS3 hdmi keresztül van rá kötve kérdésem az, hogy tudok hangot elérni? milyen kábellal kössem össze?

(#26648) TazLeacher válasza pinyö69 (#26647) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

PS3-on átállítod a beállításokba az audio kiemenet, és akkor nem HDMI-n fogja nyomni a hangot.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#26649) pinyö69 válasza TazLeacher (#26648) üzenetére


pinyö69
csendes tag

Átállítottam, de semmi. Csak hdmi-vel van összekötve a monitor és nincs hangszóró benne. Nem vágom, mert ilyenre nem volt gondom az előző monitorommal abban volt beépített hangcucc :F Vagy valamit rosszul csináltam?

(#26650) AMD_ok válasza pinyö69 (#26649) üzenetére


AMD_ok
őstag

Nem,de a hangot másra kell kivezetned, másik kábellel (nem fogsz hangot hallani, ha nincs hangcuccra kötve a PS, ugye? :U )

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.