Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53251) BitRider válasza spe88 (#53250) üzenetére


BitRider
aktív tag

Bármilyen használt 2018-as vagy újabb gép jó a Win 11-hez. Majdhogynem bármi az utóbbi 6 évből, így remélem, nem nagyon baj, hogy nem élem át a dolgot és az antikapitalista dumát most. Egy 10 éves telefon is katasztrófa, azóta rengeteget fejlődött a világ. A procik 40 nanométerről már váltottak az 14-re (8. generáció) és sokszoros sebességre úgy, hogy ezzel együtt a fogyasztásuk is a töredéke. Mindez a te pénztárcádon és az idegszálaidon spórol, így teljes mértékben indokolt egy nem egészen 100 ezres kiadás 5-8 évente. Egyáltalán nincs szó arról, hogy évente kellene cserélgetni a telefont vagy a számítógépet.

[ Szerkesztve ]

(#53252) BitRider válasza spe88 (#53250) üzenetére


BitRider
aktív tag

Az meg, hogy egy Update miatt megakadjon a meló azt jelzi, hogy totálisan hulladék, alkalmatlan a gépparkotok. Már egy 8. generáción se veszed észre, ha abban NVMe SSD és legalább 8 GB memória dolgozik (50 ezer forint egy ilyen HP EliteDesk Mini asztali gép), és azt nemigen kell bántani még jópár évig. Ez a cég és a rendszergazda sara akkor, hogy ennyire igénytelen nálatok a szett... Ha nincs 50 ezer forintja egy cégnek egy számítógépre személyenként, akkor ennyi erővel a rolót is lehúzhatná.

[ Szerkesztve ]

(#53253) milan26 válasza BitRider (#53252) üzenetére


milan26
senior tag

Ne haragudj, de irgalmatlan nagy butaságokat beszélsz, és nem az informatikai részről.

Nem antikapitalizmusról van szó, szegény a saját kis gépét akarta beüzemelni, és nem tudta, csak nehezen, pedig hardveresen még tökéletesen alkalmas lenne a feladatára.

100 gépet lecserélni már nem 50k, hanem 100*50k, ez még nem is a legnagyobb baj, de egy működő rendszert ilyen szinten megbolygatni teljesen felesleges, amíg jól használható. Nagyon-nagyon sok meló mindent telepíteni, beállítani, belakni.

(#53254) BitRider válasza milan26 (#53253) üzenetére


BitRider
aktív tag

A bevételt is szorozd meg 100-zal! Nagyobb cégnél még kevésbé kifogás ez, amit írsz. Sok munka, igen, ami nincs elvégezve. Ne haragudj, de nem fogom hirtelen megsajnálni a magyar cégeket, ahol mindenen és addig spórolnak, amíg össze nem dől valami...

Én is imádtam a mini kis penge telefonomat tizen sok éve, mégse jutna eszembe ma azzal rohangálni, fényképeket készíteni, vagy bármilyen mai feladatot rábízni. Ugyanez van a számítógépeknél is, valahol én a 8. generációnál húznám meg a határt, ami fölött már egészen kezesek. A Win 11-egy nem vagyok kibékülve, de az, hogy a Win 10 (2015) óta nem változott semmit az alapkövetelmény, azért megjegyzendő. Egyedül talán a weboldalak memória-igénye, de az egy pár ezer forintos memóriamodul kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#53255) milan26 válasza BitRider (#53254) üzenetére


milan26
senior tag

Az már a másik véglet, amit te mondasz, sajnos olyan is van. Multiknál, mint pl az én cégem, nem csak a magyarokon múlik, nekünk sok mindent végig kell vinni a német kollégákon és a Microsoftnál is. Ez mind rengeteg idő,galiba. Ésszerű időnként természetesen gépparkot kell cserélni, de ez nem csak szakmai kérdés.

A 8. gen is teljesen igaz, ha új hálózatot építesz. De egy működő 6.gen-t most azonnal ki kell dobni? A raktári gépeket is? :)

[ Szerkesztve ]

(#53256) BitRider válasza milan26 (#53255) üzenetére


BitRider
aktív tag

Nem mondtam, hogy bármit ki kéne dobni, és a generációk közt árnyalt a különbség, nem olyan éles a határ. De egy 6-os azért lényegesebben jobban fut, mint az említett 3-as, csak hogy a példáknál maradjunk. Egy 3-asat azért már illik elengedni lassan. A 8. gen előtti masinák hosszú távon netezni jók egy legalább 5 évig támogatott Linux-szal. Nade talán mára elég is itt az off.

[ Szerkesztve ]

(#53257) milan26 válasza BitRider (#53256) üzenetére


milan26
senior tag

:K

(#53258) spe88 válasza BitRider (#53252) üzenetére


spe88
senior tag

Ha már a munkahelyen lévő dolgokról van szó: Közel milla körüli CAD gépeink vannak. Azokat nem fogják sűrűn cserélni. Nem a hardver okoz problémát az esetek többségében, hanem a szoftver. Sosem volt a Windows a stabilitásáról híres. Nyilván ilyen komplex és egyre komplexebb rendszereknél ez nem is elvárható. Nem véletlen, hogy kritikus rendszerek még mindig nagyon csupaszított rendszeren futnak. Az ilyen 2-5 évente új OS az csak az end usereknek jók, akik max kicsit bosszankodnak, hogy megfagy, laggol stb., mást nemigen tudnak/fognak választani. Egy munkahelyen már kritikus lehet ez. Az meg, hogy makkangat meg egy frissítésnél a Windows arról meg már 1000 mém született, ez nem véletlen. Ehhez még hozzá jön az amúgy is komplex OS mellé egy multis környezet még komplexebb ilyen-olyan toldozott-foldozott rendszerei. Meglepő 1-1 frissítésnél a lehalás? Nem. Olyannyira nem, hogy az IT-részleg az ilyen esetekre nem vehet ki szabit stb. A frissítés is pont, amiatt történik, mert félnek, hogy majd meghackeli a rendszert valami kártevő, nem azért, mert abban bíznak, hogy stabilabb lesz az end usernek.

A dumám meg nem antikapitalista. Én szeretem, hogy fejlődik a világ, csak nem tudom ez nyersanyag-energia szempontból mennyire fenntartható, de ahogy írtam is erről külön topicban lehetne beszélni, mert ez itt off. Legyen akkor vége is valóban az offnak.

Köszi a segítséget amúgy mindenkinek.

Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

(#53259) BiP válasza spe88 (#53232) üzenetére


BiP
nagyúr

Visszatérve az eredeti problémára:
- Fent a Media Feature Pack, fent a YouCam --> kamera működik online testerrel
ez a megoldás miért nem volt jó végül?
- Azóta volt időd újrarakni a rendszert nem N-es Win10-zel? Mi a helyzet?
- Win7-tel próbáltál több drivert is?
- más (pl. usb-s) kölcsön webcammel sem megy? Tehát a Win része szaródott el vagy csak a laptopodhoz való driver nem akar menni?
- Win7 drivert (gondolom újabb nincs) nem tudod működésre bírni Win10 alatt?
- Win10-re valami generic webcam drivert nem ajánl fel az opcionális frissítések között?
(nekem egy ezeréves USB DVB-T stick megy Win11 alatt, driver már nincs hozzá, de a Win talált hozzá valami generic cuccot, és azzal megy gond nélkül).

(#53260) spe88 válasza BiP (#53259) üzenetére


spe88
senior tag

- Mert azt nem ismerte fel a Skype, meg a böngészőben nyíló chatszolgáltatósok. Hogy a tester miért ismerte fel, nem tudom
- Újraraktam sima rendszerrel, most az a helyzet, hogy a kamerát észleli, nem kér media feature packot, viszont fekete a kijelző, mintha lenne valami a kamera előtt, de nincs értelemszerűen
- win7-et nem tudtam felrakni, mert az AHCI driver nincs benne a telepítőben és hiába tallózom ki neki telepítésnél, nem észleli. Régi Win7 simán felment rufusos boottal, de az már nincs meg (valami másik telepítő kéne, de hivatalosan szokásos Win7-ek már nincsenek, warezon meg az van, amit próbáltam)
- Win10-en belül a driver a helyén van az eszközkezelőben, és az IOBit sem talál helyette valami frissebbet/megfelelőbbet

Ugye Win10-en is ment amúgy a kamera évekig, csak az utóbbi időben írja ki az online tester, hogy egy másik szoftver használja. Gondoltam format segít... Kipróbáltam sok mindent (gépházban adatvédelmi engedélyezés, appengedélyek, bios-ban kerestem hátha letiltodott, de nem találtam sort rá vonatkozóan, driverfrissítés -uninstall reinstall, regedit stb.)
Sok cikk szól, hogy nem megy Win10-en. De gondolom régi már a hardver és ez a kamera épp nem adta ki az új Win10-en, hiába működött a régin, a tied meg kiadta. :)
Még 1-2 dolgot megpróbálok, aztán ha nem, akkor külsös kam. Ennyi idő alatt már 10x elsétálhattam volna a MediaMarktba vagy valahova. :D

Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

(#53261) BiP válasza spe88 (#53260) üzenetére


BiP
nagyúr

Még 1-2 dolgot megpróbálok, aztán ha nem, akkor külsös kam. Ennyi idő alatt már 10x elsétálhattam volna a MediaMarktba vagy valahova. :D
Na igen. A konklúzió helyes, bármelyik bolti webcam ütni fogja a beépített cam vga minőségét. Ettől még bosszantó, és én is mindent kipróbálnék, tesztelnék, próbálnám megoldani. Főleg azért, mert létezik olyan kombó, amiben működik, ad képet, tehát a hardver életképes.

Valami használja témakörre: (hátha segít a nyomozásban)
Finding out which app is using the webcam
Which application is currently using my camera on Windows 10?

[ Szerkesztve ]

(#53262) zsoltip


zsoltip
őstag

Üdv Fórumtársak!
Microsoft Project helyett keresek olcsóbb, vagy freeware alternatívát.
Mit javasoltok?

(#53263) tpeter77


tpeter77
addikt

sziasztok,
Windows 10 és 11-hez keresek driver kereső/telepítő programot. Van néhány hardver elem, amit nem talál meg a win frissítője. (régebbi hardverű, vagy nem márkás gépeknél nincs gyári szoftver erre a célra)
Melyik szoftver ajánlott erre e célra?
Köszönöm.

(#53264) dqdb válasza zsoltip (#53262) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az online megoldások közül a Clickupra és Notionre nézzél rá, ha szerencséd van, akkor az ingyenes változatuk hozza azt a tudást, amire szükséged van. Elsőre furcsák lehetnek, mert kissé más megközelítést alkalmaznak, szóval betanulási időszakra számítani kell.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#53265) spe88 válasza tpeter77 (#53263) üzenetére


spe88
senior tag

IOBit Driver Booster esetleg. Nem freeware.

Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

(#53266) milan26 válasza tpeter77 (#53263) üzenetére


milan26
senior tag

(#53267) BitRider válasza spe88 (#53265) üzenetére


BitRider
aktív tag

Jaj, ne... hagyjuk az ilyen hulladékokat!

(#53268) spe88 válasza BitRider (#53267) üzenetére


spe88
senior tag

Elég bloatware az biztos, sokszor segített, de volt, hogy csak rosszabb lett, bár ez amennyire tapasztaltam az összes driverletöltős programmal így van. Sokszor még a konfig gyári oldalán található drivertől is kifagy a gép. :)

Az utánam írt Drivermax az jobb? Mert akkor áttérek arra.

Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

(#53269) tpeter77


tpeter77
addikt

Windows 10 alatt a beépített gyári Fényképek programból eltüntettek egy fontos részt: a videószerkesztés menüt.

A képekből készített a tanár néni videót úgy, hogy egy meghatározott idő múlva váltotta a program a következő képet. Beidőzítette, hogy pl 10mp múlva jöjjön be a 2. kép és 20mp múlva a 3. kép, a 4. csak 5mp-ig látszódjon, stb. és közben a háttérben ment egy zene is...

Magyar nyelvű, ingyenes programot keresek erre a célra. Tudnátok segíteni?
Köszönöm.

(#53270) efemm válasza tpeter77 (#53269) üzenetére


efemm
tag

Powerpoint. oktató anyag pl., de szerintem ált.isk. felsős tananyag már.

(#53271) Dr.NX válasza efemm (#53270) üzenetére


Dr.NX
addikt

Ingyenest keres.

Elfogadom a sütiket.

(#53272) milan26 válasza Dr.NX (#53271) üzenetére


milan26
senior tag

Diákoknak ingyenes az Office Magyarországon. Amúgy meg Impress.

(#53273) Jarod1


Jarod1
addikt

Sziasztok ! Van valami program ami megmutatja mi használja az ALT+F5 kombinációt?

(#53274) BitRider válasza Jarod1 (#53273) üzenetére


BitRider
aktív tag

Hotkey Screener

A Detect All gombot érdemes elkerülni, mert minden szart triggerel, ami létezik. :) Keresd meg a kívánt kominációt és csak arra kattints rá, hogy kiderítse, mi használja. Kipróbáltam, listázza a billkombinációkat, majd a foobar2000 elindítása és egy frissítés után valóban nőtt az elérhető hotkey-ek száma.

[ Szerkesztve ]

(#53275) BitRider


BitRider
aktív tag

Tudtok ajánlani tiszta, egyszerű email csekkoló programot Windows-ra? Alapvetően Gmail-hez kell. Tudom, hogy be lehet állítani notifikációkat a böngészőben, de jó lenne valami automatikusan futó program a system tray-be, ami nem Thunderbird vagy hasonló szörnyeteg.

Upd. 1: Kár, hogy a Beeper-ben nincs ilyen, pedig az a mindenféle üzenetküldőkön kívül még SMS-t is kezel, így lehetne tényleg mindenes.

Upd. 2: Most nézem, hogy a Beeper alternatívája, a Ferdium kezel Gmail-t is (kár, hogy Android SMS-t viszont nem). Ha nincs más, akkor ez már megfelelő lehet.

[ Szerkesztve ]

(#53276) BitRider válasza BitRider (#53275) üzenetére


BitRider
aktív tag

A Ferdium minden szolgáltatást webalapon köp ki a felületére. Hozzáadtam egy Gmail-t, Messenger-t, Discord-ot meg egy custom weboldalt és máris 1,4 GB RAM-ot használ. :D Amúgy jó cucc (lenne).

[ Szerkesztve ]

(#53277) BiP válasza BitRider (#53275) üzenetére


BiP
nagyúr

Beépített Windows Mail (Posta vagy mia magyar neve) nem jó a célra?

(#53278) dqdb válasza BiP (#53277) üzenetére


dqdb
nagyúr

Idén kivezeti a Microsoft azt a szoftvert.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#53279) BitRider válasza BiP (#53277) üzenetére


BitRider
aktív tag

Már rég töröltem, illetve tényleg mini klienst keresek. Végül szerintem Trillian lesz, a szokásos ősi multi IM kliens, az legalább IMAP alapon csekkol emaileket és kb. 7 MB memória felhasználásával tud jelezni a system tray-ből. :D Néha van előnye, ha valami k. régi – de azért karbantartott.

[ Szerkesztve ]

(#53280) dqdb válasza BitRider (#53279) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem ilyen választ vártál, de alternatíva lehet a Vivaldi elsődleges böngészőként és a beépített levelezőkliense.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#53281) BiP válasza dqdb (#53278) üzenetére


BiP
nagyúr

Idén még elérhető dec31ig, szóval csak jövőre vezeti ki. És utána sem kell azonnal törölni, csak nem lesz támogatott.
Hogy helyette az egyszerűsített Outlook mennyire lesz egyszerűsített, kicsi, használható, jó kérdés.

(#53282) BitRider válasza dqdb (#53280) üzenetére


BitRider
aktív tag

A megoldás a Trillian lenne egyértelműen, mondjuk még bajlódok az autentikációval. Szimpla IMAP csekkolás beállítható időközzel, és közben kiderült, hogy még 30 MB memória se kell hozzá, csak 7... :D

Hogy a Beeper-ből hogyan hagyhatták ki a Gmail kezelést, az talány – pedig azt a klienst amúgy is használom (Messenger, Android SMS, Discord és a Signal összefogására).

[ Szerkesztve ]

(#53283) dqdb válasza BiP (#53281) üzenetére


dqdb
nagyúr

Idén még elérhető dec31ig, szóval csak jövőre vezeti ki. És utána sem kell azonnal törölni, csak nem lesz támogatott.
Használod a gyakorlatban? Ha igen, akkor látnád, hogy a Microsoft mennyire erőszakosan* akarja átállítani rá a felhasználókat, külön poén, amikor az új Outlook indul el helyette, és sokszor több kilépés-indítás kör kell, hogy álljon vissza a régire. Ha nem, akkor lásd az előző mondatot.

Windows Store-ból telepíthető termék, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nem vonják csak úgy vissza mindenki gépéről. Ha nem, akkor is marad az erőszakos frissítésre kényszerítés, és bármikor jöhet egy API változtatás az outlook.com oldalán, amitől használhatatlanná válik, mint az előd Windows Live Mail esetében is történt.

* ugyanez történik a Teams esetében, sokszor komoly rituálé a régi és jól működő klienst elindítani, mert az új és problémás változatot erőlteti helyette

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#53284) BiP válasza dqdb (#53283) üzenetére


BiP
nagyúr

Jogos. Nem használom, de cikkekben olvasom én is, hogy erős az átterelés. Olyan Microsoftos módra.
Ahogy az is igaz, hogy jan.1 után, miután leveszik a Storeból, a működést is tilthatja, valóban.
Szóval köszi a kiegészítést.

De tárgytalan is, a kérdezőnek úgyse vált be, csak egy tipp volt a részemről.

(#53285) BitRider válasza dqdb (#53283) üzenetére


BitRider
aktív tag

Teams... bakker, követni se lehet, hogy melyik kliens mire jó. Van a Classic, van a sima, meg van a New, de ezt a letöltéseknél sehol sem jelzik egyértelműen. Az egyik nem kezeli a sulis / workplace-es dolgokat (de miéééért?), a másik simán szar, a harmadik meg ki tudja, miért létezik. Hihetetlen, amit művelnek.

BiP: Az ilyet valóban kerülöm nagy ívben. De közben a Trillian se vált be, nem tudtam rábírni a hitelesítésre, a POP3-ra meg szimplán nem reagált. Így, utólag se bántam meg, hogy töröltem a NeszeTools-ról. Szóval továbbra is kis IMAP klienst keresek. :D

[ Szerkesztve ]

(#53286) cigam válasza BitRider (#53275) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

PopMan

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#53287) BitRider válasza cigam (#53286) üzenetére


BitRider
aktív tag

Közben kipróbáltam 2 email klienst, az eM Client-et (160 MB mem) és a Spark-ot (340 MB mem), egész jó cuccok. Az utóbbit sokáig nem ismertem, de abszolút befér a Thunderbird és az eM Client mellé harmadik full mail kliensként (plusz mobilos kliensei is akadnak). Kár, hogy ilyen ocsmány ikonja van, pedig a felületével nincs gond és marhára beállítható.

Namost, a PopMan megoldja az ellenőrzést 6-12 MB memória felhasználásával. :D Egyből felajánlotta a webes Google belépést is, így 10 mp volt beállítani. :) Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#53288) SkyLine3000


SkyLine3000
addikt

Üdv!
Olyan keresőproggit keresek, ahol meg lehet adni a keresendő fájlok pontos méretét, teszem azt 4627x3472, stb és csak ezeket a méretű fájlokat listázná ki.
Már leszedtem pár keresőt, de ezt egyik sem tudta.

(#53289) BitRider válasza SkyLine3000 (#53288) üzenetére


BitRider
aktív tag

Windows... rákeresel az adott mappastruktúrában a kívánt fájltípusra (*.jpg) > átkapcsolod Details nézetre az ablakot > jobb klikkelsz valamelyik oszlop címére és a listából hozzáadod a Dimensions opciót > rákattintasz az új oszlop címére bal klikkel, hogy kiterjedés alapján rakja sorrendbe a képeket, ennyi. Szerintem ez alapján már meg lehet találni a kívánt képeket. Itt van rá valami ősi applikáció is, nem tudom, mennyit segít.

[ Szerkesztve ]

(#53290) cigam válasza SkyLine3000 (#53288) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Intéző alapból tudja. A keresőbe írd be:
width:>=4627 height:>=3472
magyar windowson
szélesség:>=4627 magasság:>=3472

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#53291) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Van egy mfd lemezkép file-om, amihez tartozik egy mds "segéd" file is. Nomost én egy olyan megoldást keresek, ami ezt a két file-t együtt tudja "kezelni". Virtual CloneDrive-al be tudom mount-olni az mdf file-t, de ekkor ugye figyelmen kívül hagyja az msd file-t. PowerISO-val és AnyBurn-el is át tudom konvertálni az mdf file-t, pl. iso-ba, de megint csak az a baj, hogy akkor megint kimarad a konvertálásból az mds file. Az pedig szükséges lenne hozzá, hogy jól működjön a lemezkép.

Van erre valami program, ami képes erre?

Köszi!

(#53292) bluemirage válasza SunMount3r (#53291) üzenetére


bluemirage
őstag

A legtöbb régi cd/dvd program kezeli. Régen ez teljesen alap volt. ...mds

Alcohol 120%, powerdvd(cyberlink), imgburn is szerintem. Az utóbbi szerintem free volt és egy egész nemzedék dolgozott vele.

[ Szerkesztve ]

Meliora sunt bono inimica

(#53293) BitRider válasza SunMount3r (#53291) üzenetére


BitRider
aktív tag

WinCDEmu

Ez pont ebben az MDS/MDF és az NRG (a Nero hulladékja) képfájlban több a CloneDrive-nál. Az utóbbi inkább azért ismertebb, mert nagyszerűen beépült a meghajtók közé és ISO-ra király volt, míg a Windows át nem vette a funkcionalitást.

bluemirage: Jah, és jó megbízhatatlan szar is volt, de jobb híján...

[ Szerkesztve ]

(#53294) SkyLine3000 válasza BitRider (#53289) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Köszi!
Így is kilistáz mindenféle méretű fájlt, de legalább méret szerint sorrendbe rakva egy helyen vannak a megfelelő méretűek.

#53290 cigam: bármilyen felbontást beírva is kilistáz mindenféle méretet, nagyjából melyekben valamelyik megadott szám szerepel...
Ezt szerintem már régen is próbálgattam, de akkor sem jutottam vele semmire.

Voltak régi, 2-3mpx-es digitális gépeim, ezeknek tudtam a felbontását és ez alapján könnyebben meg tudnám keresni azokat a képeket, melyeket ezekkel a gépekkel készítettem anno.

(#53295) Dluinet válasza SkyLine3000 (#53294) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Kereső mezőbe, ha képet keresel:
jelleg:kép

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#53296) BitRider válasza Dluinet (#53295) üzenetére


BitRider
aktív tag

legalább az eredeti kérdést olvas már el!

(#53297) tpeter77 válasza tpeter77 (#53269) üzenetére


tpeter77
addikt

CapCut programmal egyszerűen megoldottam, amit szerettem volna.
Nagyon jó, másoknak is szívesen ajánlom és ingyenes. Próbáljátok ki, remélem sokaknak válik hasznára.

(#53298) SunMount3r válasza bluemirage (#53292) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Azt hiszem az esetemben az a gond, hogy ez egy "házi kotyvasztású" DVD lemezkép file (amit tuti, hogy anno valamikor még az Alcohol-al készítettek). Ha pl. MPC-BE-vel nyitom meg, akkor hibásan játssza le, de érdekes mód a sima MPC-HC-val meg normálisan. És ha megpróbálok belőle MakeMKV-val mkv-t készíteni, az már rögtön az elején valami olvasási hibával leáll.

Eddig hibába minden, most az ImgBurn-t is kipróbáltam, megpróbáltam átkonvertálni iso-ba, de az eredmény ugyan olyan rossz lett.

Az Alcohol 120%-ot is próbáltam, azzal is újra beolvasni és lementeni új ISO és MDF file-ba is, de azok is ugyan olyan rosszak lettek.

Valami olyan program kellene, ami lecsekkolja az mdf és az mds file-okat is és ha valami "hibát" talál, azokat meg lehet próbálni vele "kijavítani". Erre létezik valami megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#53299) genndy válasza SunMount3r (#53298) üzenetére


genndy
addikt

És MPC-HC-val nem lehet egyszerűen felvenni/rögzíteni? Ha úgyis csak egy video. Potplayer tud ilyet. Meg szerintem a VLC is.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#53300) BitRider


BitRider
aktív tag

Már egy ideje Bandizip-et telepítek mindenki gépére és én is áttértem rá, ugyanis van Smart Extract jobbklikkes menüje is, ami annyit tesz, hogy ha 1-nél több mappa vagy fájl van követlenül a tömörített állományban, akkor automatikusan mappát kreál, így sosem fordul elő az, hogy pl. a letöltések közé vagy az asztalra ömleszt egy jó adag fájlt. Nekem ez nagyon alap lett, sokat használom.

Tud ZIP-et meg 7-Zip-et is gyártani, ingyenes, szóval teljes mértékben pótolja az évtizedekig használt – kalóz lincensz kulccsal vagy anélkül használt – WinRAR-t.

Van egy új versenyző, a NanaZip, aminek az imént jelent meg a 3.0-ás verziója. Ez a 7-Zip eléggé ambíciózus forkja. Még nem próbáltam, de szerintem mostanában a Bandizip-pel együtt ez a két legkényelmesebb / legérdekesebb tömörítőprogram Windows-ra. Gondoltam, itt hagyom a dolgot, hátha kicsit beindul az érdeklődők számára a tesztelése. Szerintem mindig is élhetőbb lesz megfelelően beállítva, főleg ezekkel a jobbklikkes menükkel, mint a Windows fájlkezelője, még akkor is, ha az megkapja a 7-Zip kezelést.

A PeaZIP-et is próbáltam, de hiányzott belőle pár alapvető dolog számomra.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.