Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70301) Pano válasza Semplar (#70300) üzenetére


Pano
addikt

Köszi, de én ezzel inkább nem élnék.
Ez már túlmutat az FP szintjén.

(#70302) UserX


UserX
őstag

Lenovo T420 (Win10 PRO) laptopra feldobtam az agyonpromózott F-Secure-t. A 255 HUF-os Avira Pro-t váltotta., azzal sem volt semmi baj, néha EEK-et futtattam, de tiszta volt a gép. A SAFE-el mintha egy kicsit könnyedebb lenne, szerintem vállalható, tisztességes iparos munka, sallangok nélkül. Egyszóval, tetszik! :K Az Androidos telóra is feltettem. A 'nagy' PC-n azért marad a Kaspersky! ;] :P

(#70303) kidnou válasza Szellem. (#70297) üzenetére


kidnou
senior tag

Jó ideje használom, észre se venni hogy van, teszi a dolgát nem fogja a gépet. Egyetlen problémám van vele, mikor Chrome alatt fizetnék számlát, nem engedi tovább lépni a hitelesítéshez az oldalt a védelem, idő túllépésre el is utasitja. Ha kikapcsolom a böngészőben a banki védelmét akkor semmi gond. Alapvetően nem zavar, tisztában vagyok vele, hogy valamivel nálam akad össze de még nem jöttem rá mi az oka

(#70304) Szellem. válasza UserX (#70302) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

A 'nagy' PC-n azért marad a Kaspersky! ;] :P
Az nem baj. Maga az F-Secure sem hiba nélkül való, de nagyon erős a védelemben, a gépen meg nem lehet észrevenni! Hajrá. :)

(#70305) #09179072 válasza Szellem. (#70297) üzenetére


#09179072
törölt tag

Én alapvetően kíváncsiságból kezdtem el használni, mert az ESET IS-el se volt túl sok gondom. Egy hibát találtam az ESET szoftverében (webkamerával kapcsolatos beállítás nem működött valamiért), de azóta lehet, hogy javítva lett. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy leragadok az F-Secure-nál. Ami azonnal megtetszett, hogy egész egyszerűen semmiféle sallang nincs benne. Semmiféle "feltúrbózom a szápítógépedet" szerű hülyeséget nem találni benne. A szoftver jól átlátható, és hibamentes, legalábbis amióta (kb. fél éve) használom, nem találkoztam túl sok működésbeli problémával. Egyetlen dolog idegesít, hogy néha felugrik a szoftver főképernyője, hogy "jaj, nyomd be ezt, mert nem vagy totál biztonságban", arra az esetre, ha kinyomok valami általam szükségtelennek vélt opciót. Nem vagyok egy marha nagy vírus tesztelő, de az biztos, hogy teszi a dolgát. Mivel rendszeresen látogatok orosz oldalakat (szeretem a rus zenét), így a megfelelő böngésző beállítások és kiegészítők mellett jó, ha van egy megbízhatónak vélt víruskergető. Nem egy média fájt elcsíptett és oldalt letiltott. Előbbi esetében jó pár fájlt a kíváncsiságból feltöltöttem a virustotal-ra is. Tehát ha valaki ki szeretne próbálni egy sallangoktól mentes, egyszerűen kezelhető és normálisan leprogramozott vírusvédelmet, szerintem bőven tegyen egy próbát a Finn termékkel. Annak külön örülök, hogy az F-Secure (még) nem állt be a "pakoljuk tele minden sz*rral, mert szükség van rá" féle bizniszbe.

Ami viszont zavar, bár ez nem maga a termék hibája.
- Az F-Secure oldalon iszonyatosan az arcomba tolják, hogy "a világ legjobb vírusvédelme..." stb.
- Vaskos ára van, ha az F-Secure oldalán vásárolod meg.

[ Szerkesztve ]

(#70306) Szellem. válasza #09179072 (#70305) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Az igazság az, hogy sokaknak bejönnek a hosszú 1 éves promók, plusz maga az a tény, hogy a termék észrevehetetlen a gépen! Nem túr bele a hálózati kapcsolatba, nincsenek benn driverek és semmi felesleges kiegészítők, amiknek konkrét védelmi szerepük nincs, de bugot azt tudnak okozni.
Ők inkább abban utaznak, hogy egyszerű, de annál hatékonyabb legyen a program, és piszok módon fontos nekik a felhasználók adatvédelme.
Több helyen olvasni, hogy az F-Secure mint vállalat sem kormány, sem szervezet mögé nem állt be. Nekem ez tetszik.
Amellett, hogy észrevehetetlen és nincs benne sallang, viszont erős védelemben!
Az oldalukon meg kell a marketing. Ennyi. Mindegyik cégnél ez van, plusz a gyári oldalon sosem érdemes megvenni a termékeket.

(#70307) #09179072 válasza Szellem. (#70306) üzenetére


#09179072
törölt tag

Bízom benne, hogy meg is maradnak ezen az úton, és nem állnak be a különféle szervezetek mögé ők is. Bár az az igazság, hogy mindig van az a pénz.. :U

Egyébként kérdezni akartam, csak elfelejtettem. Múltkor írtál olyat, hogy az ESET jó termék, de nem telepítenéd fel. Tudsz valamit az ESET háttérműködéséről? Kíváncsi tett a megjegyzés.

(#70308) Szellem. válasza #09179072 (#70307) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Sosem álltak be sehová, maximum olyan kezdeményezések mögé, aminek valóban volt értelme és célja.
Amúgy az F-Secure lelke a DeepGuard és a CloudAV ami saját fejlesztésük, illetve többmotoros AV ellenére zseniálisan könnyű. Amikor BD motort használtak az Avira előtt akkor is nagyon könnyű volt a termék.

Egyébként kérdezni akartam, csak elfelejtettem. Múltkor írtál olyat, hogy az ESET jó termék, de nem telepítenéd fel. Tudsz valamit az ESET háttérműködéséről? Kíváncsi tett a megjegyzés.
Ennek egy részét nem írom itt le. Az ESET termékek szoftveresen kellően össze vannak rakva, de semmi több. Évek óta nincs fejlesztésük, ami meg van az inkább parasztvakítás. De ezt már Zoli is leírta előttem. Az árazásuk ocsmány és nem csípem a szlovák terméket. Sosem bíztam meg benne igazán. De ez én vagyok. Valakinek meg az ESET a tökéletes program. :R

(#70309) Jack Oneill válasza Szellem. (#70308) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Ezzel egyetértek sajnos. Egy fejlesztes van csak es az a gepi tanulas. Ez az elozo verziohoz kepest azert eleg jo. De nagyon rajuk ferne egy rancfelvarras. Az a penz, amit beszednek(nem olcso) , nem hiszem, hogy nem fordithato egy grafikai megujitasra, mert az raferne. Vedelem tekinteteben szerintem rendben van, de itt is lehetne mit fejleszteni. Az utobbi idoben megalltak.

[ Szerkesztve ]

(#70310) Szellem. válasza Jack Oneill (#70309) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Az a gépi tanulás egy parasztvakítás, pontosabban az a parasztvakítás, hogy ez belekerült az új termékekbe. :D Már benne volt, csak évek alatt tesztelték meg reszelgették és a GUI-ban nem volt konkrétan ilyen menüpont. Most meg lett és el lehet mondani, hogy micsoda innováció. Proaktív védelem területén az ESET egy komolyabb vírus esetén elhasal.
Ezzel én nem lehúzni akarom, mert nem rossz termék, de:
1.: A magas ár, nem tükrözi a fejlesztéseket és a védelmi képességeket és ugye VB tesztekre alapozni egy védelmet az ma már nem sikk, hanem inkább gáz.
2.: A hazai support példás, de nem utólag kell megoldani ha már fertőzés van.
3.: A magas ár feltételezné, hogy gőzerővel fejlesztenek és olyan technikákon dolgoznak, amik egyedülállóak, de ez sajnos nincs így, mert a marketinget kell megfizetni elsősorban.
Nem akarom lehúzni az ESETET, de róla is leírom a negatívat is, nem csak a pozitívat! :R

De sajnos nem csak az ESETnél van ez így. Más cégek is megmaradtak a láposban és mindegyikkel van valami gond.
Régen a cégektől megszokhattuk, hogy ha új év, akkor új fejlesztés, új GUI, stb. Ma már ez elmarad! :R

(#70311) #09179072 válasza Jack Oneill (#70309) üzenetére


#09179072
törölt tag

Ne viccelj már, mi az, hogy megálltak? Átszámozták X.0-ról Y.0-ra. :DDD :DDD :DDD Mit akarsz még? :))

(#70312) Jack Oneill válasza #09179072 (#70311) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Ja bocs 😄😄😄😄

De a viccet felre teve nagyon nagyon kellene valami latvanyos, megfoghato ujitas, minden ceg tekinteteben. A kaspersky-re kivancsi leszek, mi az a nagy valtozas, ami jon.

Egyebkent nekem eddig az ESET jott be leginkabb, most is azt hasznalom... Nem tudom, meddig. Ha most valtanek, akkor Kapsy vagy Fsecure.

[ Szerkesztve ]

(#70313) junior11


junior11
veterán

Microsoft Defender nem játszik senkinél? ;]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#70314) Mikulásbá válasza junior11 (#70313) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Én csak azt használom minden gépemnél. :B

(#70315) #09179072 válasza Jack Oneill (#70312) üzenetére


#09179072
törölt tag

Őszintén megmondom, lehet, hogy baromság, de én pl. a vírusírtó szoftvereket nyílt forráskódúvá tenném elsősorban. Jelenleg ott tartunk, hogy nagyjából mindegyik termék egészen normálisan véd (tegyük fel, hogy elhisszük, ugye volt olyan volt bennfentes amerikai pofa, aki konkrétan kijelentette, hogy a vírusírtók önmagukban elég nagy fenyegetés). A fejlesztést tehát nem itt kell gyökeresen megváltoztatni, továbbvinni. Ha a forráskódot nyílttá teszed, attól még nem lesz sebezhetőbb a szoftver, viszont sokkal több hibát lehetne rövidebb idő alatt javítani, mivel ahogy pl. bármilyen open source szoftver esetében, ott a nagyközönség. Biztosra veszem, hogy nem kis tábor lenne, aki besegítene javaslatokkal, felfedezne kritikus hibákat, bugokat, stb. Ráadásul a felhasználó bizalma is növekvő tendenciát mutatna ezekkel a cégekkel szemben, mert egyszerűen látsz a szoftver felépítésében mindent, és nagyon gyorsan kiderülnének a turpisságok (pl. mennyit és egyáltalán küld-e vissza anonimnak vélt adatokat a fejlesztőknek a cucc). Lehet én vagyok egyedül ezzel, de úgy gondolom, hogy a jövő az open source fejlesztéseké, mert annak pont a csapatmunka, a közösségi építés a lényege, nem az, hogy szét sz*passad a másikat. Persze OS szoftverekből is létezik mindenféle szenny, de azért azoknál elég hamar kiderül, hogy gond van velük.

(#70316) Semplar válasza junior11 (#70313) üzenetére


Semplar
őstag

Addig kényelmes még tiszta a gép, de ha már vannak szürke zónás programok, akkor megunható a sok fals+ riasztás. :)

“Don’t worry, nothing gets away here, the place belongs to the Mafia.”

(#70317) snakebait


snakebait
senior tag

Sziasztok!
Eddig Eset - et használtam asztali pc-n és mobilon is. Decemberben lejár az éves licenc és gondolkodom nem hosszabítom(habár semmi bajom vele), hanem megpróbálkoznék az F-secure - val, annyi jót írtatok róla és nem utolsó sorban az ár is számít. Ami az Alza. hu oldalon a leg kedvezőbb ahogy itt a fórum ajánlásokat olvasom. Kérdésem; ha megveszem ott az egy éves licencet egy eszközre akkor gondolom csak egy gépen egy f-securet aktiválhatok ami érthető. De ha mondjuk a 3 eszközre veszem akkor abba beletartozik mondjuk a mobil is? Play árúházból letöltöm mobilra és a vásárolt licencel tudom aktiválni?

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#70318) AtHoS válasza snakebait (#70317) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Mielőtt agybafőbe költekeznél:
- először ezt húzd be [link]
- utána pedig ezzel tudod kitolni a felhasználási időt [link]

576 napra 5 gépes licensz

read-only mode on the forum

(#70319) snakebait válasza AtHoS (#70318) üzenetére


snakebait
senior tag

Nem tudok előbbre lépni, mindig az f-secure regisztrációs oldalt dobja be, gondolom akkor először a hivatalos oldalon regisztrálnom kell, létre kell hoznom egy saját fiókot és majd csak utána tudok tovább lépni? :B
Ja, és ha telepítem pc-re, mobilra akkor Magyar nyelvűek lesznek majd? Mert a mutatott képeken minden Angol :F

[ Szerkesztve ]

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#70320) snakebait válasza snakebait (#70319) üzenetére


snakebait
senior tag

Sikerült félig. Létrehoztam a fiókom a vebhelyen, megkaptam az egy éves licencet 5 gépre, telepítettem egyenlőre mobilra... Most még arra kellene rájönnöm hogyan lesz belőle 2 év... :F
Esetleg segít valaki? :B

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#70321) AtHoS válasza snakebait (#70320) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A 7 hónapos bővítő link végéről másold ki az aktiváló kódot, majd a fiókodban Redeem-nél add meg

read-only mode on the forum

(#70322) snakebait válasza AtHoS (#70321) üzenetére


snakebait
senior tag

Opsz, így már sikerült. :B Köszönöm szépen :R

Poco F5-12/256 +Huawei Watch Gt2

(#70323) Szellem.


Szellem.
Topikgazda

Felraktam ma a Windows 11-et és mellé vissza az F-Secure SAFE-t. Hát eddig sem volt gondom a sebességével, de most lehet a 11-nek köszönhetően, de most szór szerint berobban a képembe minden. Észre sem lehet venni a gépen az F-Secure-t.

(#70324) Xelo válasza Szellem. (#70323) üzenetére


Xelo
addikt

ugyanezt tapasztaltam win11 es eset is parossal. :D fasza az uj windows, design is kellemes, gyors es stabil. :K

(#70325) Pano válasza Szellem. (#70323) üzenetére


Pano
addikt

11 alatt mennyi memóriát eszik az F-Secure?
Csak azért kérdezem, mert ugye az átalakított memória kezelés miatt gyorsabb a 11, kíváncsi vagyok, hogy ez ilyen esetekben látható-e.

Én azért még várok a W11-el. Meg az, hogy nem lehet a tálcán a csoportosítást megszüntetni, nálam nagyon nagy deal breaker. Egyszerűen nem bírok úgy dolgozni.

[ Szerkesztve ]

(#70326) M3oH válasza Pano (#70325) üzenetére


M3oH
addikt

Pont a kiherélt tálca miatt tértem vissza Win10re én is :)

Amúgy, tavalyig használtam F-Sec-et, most "beesett" 31 hónap ajándékba, váltottam is vissza rá. Remek terméknek tartom 1 év kihagyás után is.

(#70327) Szellem. válasza Pano (#70325) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

32 giga Ramnál én ezzel nem foglalkozom. :D

(#70328) Szellem. válasza M3oH (#70326) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Zseniális termék. Én szeretem őket nagyon.
Beesett 31 hónap? Az nagyon jó, de én meg sem szólalok akkor. :D :D :D

Nekem nem tűnik kiheréltnek a tálca. Sőt, nagyon is bejön:

[ Szerkesztve ]

(#70329) Pano válasza Szellem. (#70328) üzenetére


Pano
addikt

Kiherélés alatt azt értette szerintem, hogy a csoportosítást nem lehet kikapcsolni és nem tudod bármelyik képernyőszélre mozgatni, csak registry buherálással.

Azért kérdeztem a memória használatot, hogy számilag ott mennyi. No mindegy. :)

[ Szerkesztve ]

(#70330) Mikulásbá válasza Pano (#70329) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Közép vagy bal szél a beállításoknál meg van.

(#70331) Szellem. válasza Pano (#70329) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Tényleg nem szoktam foglalkozni vele.
De itt egy kép:

Elég sokat fogyaszt.
Azt tudom, hogy egy hete néztem Windows 10 alatt a KTS-t és a Kaspersky csak 90-100MB-t eszik meg a memóriából.

(#70332) Pano válasza Szellem. (#70331) üzenetére


Pano
addikt

W10-en is ennyi, tehát nem több, de nem is kevesebb.

(#70333) Szellem. válasza Pano (#70332) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Szerintem semmi köze a Windows 11 vagy 10-nek ahhoz, hogy mennyit használ a memóriából. Értem, hogy az oprendszer kezeli, de az AV meghívja a számára szükséges mennyiséget. Itt meg ennyi.

(#70334) Hoffer válasza Szellem. (#70333) üzenetére


Hoffer
őstag

Nekem speciel a Bitdefender win 10 alatt 450MB-ot evett kb win 11 alatt kevesebb mint 200MB

(#70335) Szellem. válasza Hoffer (#70334) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Semmi köze a Windows 11 hez szerintem.

(#70336) Cs1csó válasza Hoffer (#70334) üzenetére


Cs1csó
félisten

A BD mindig is sok RAM-ot zabált, én 300MB-ra emlékszem.

(#70337) M3oH válasza Szellem. (#70328) üzenetére


M3oH
addikt

Igen, 31 hónap beesett HotStuff fórumtársnak köszönhetően :)

Hát engem ott vesztett el W11, hogy a tálcát nem lehet a kijelző jobb oldalára áttenni. Évek óta úgy használom, megszoktam. Illetve, fájlokat sem lehet átdobálni a tálcagomb fölé vive az egeret, stb. Ezek apróságok, de 2 hét után inkább ment vissza a W10. I7-7600u procis 4 éves laptopom sajna amúgy sem támogatott...

(#70338) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

Hátha valakit érdekel.... a notebook.hu-n a Norton most akciózik!

(#70339) qqcqqc


qqcqqc
őstag

Valaki tud segíteni ebben a F-sec hónap esőben? Nagyon nem megy ez az angol ip. Chrome alá felraktam Touch VPN bővítményt, és így sem megy, azt írja, hogy az én régiómban érvénytelen. Van már F-sec fiókom, lehet, hogy itt a baj?

(#70340) Pano válasza qqcqqc (#70339) üzenetére


Pano
addikt

Nekem a Browsec VPN szokott rendesen működni, esetleg próbálj meg azzal UK szeróra csatlakozni.
Igen, az alap promo csak új ügyfeleknek van, tehát új fiókot kell regisztrálnod a promo linken.

(#70341) Xelo


Xelo
addikt

eset internet security memóriahasználat windows 11 32gb ram mellett :DDD

(#70342) junior11 válasza Xelo (#70341) üzenetére


junior11
veterán

Eset mindig is jól bánt a memóriával, és nem terheli a gépet sem.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#70343) Thusor válasza Cs1csó (#70336) üzenetére


Thusor
őstag

MacOS 11.6-on használok BD-t. Átlagban 800-900 MB memóriát simán elhasznál, de egyébként nem igazán terheli ezen felül a gépet.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#70344) Xelo válasza junior11 (#70342) üzenetére


Xelo
addikt

én 1-2 éve váltottam kasperskyről eset-re, eddig csak pozitívat tudnék róla mondani. :K amit sokszor felhoznak ellene hogy nem fejlesztenek, és igaz, nincsenek nagy újdonságok a programban, de folyamatosan optimalizálnak. a védelme jó, antiphishingben top, nagyon stabil és gyakorlatilag semmit nem eszik.

(#70345) Szellem. válasza junior11 (#70342) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

Az, hogy valami 32, 100 vagy 300 megát eszik lényegtelen! Más termékek, más megoldások. Nem attól nem fogja a gépet egy termék, hogy mennyi memóriát eszik. Tudok olyan terméket mondani, ami az ESET-nél is kevesebb memóriát eszik és érezhetően fogja a gépet!!!

(#70346) Xelo válasza Szellem. (#70345) üzenetére


Xelo
addikt

szerintem se lényeges a ramhasználat, főleg 32gb mellett, de az eset a memóriát se fogja meg mást se. :)) ettől függetlenül, ha nem lenne aktív sokéves előfizum rá, akkor valszeg fsecure dolgozna a gépemen.

[ Szerkesztve ]

(#70347) Szellem. válasza Xelo (#70346) üzenetére


Szellem.
Topikgazda

16 Gb mellet sem jelentene semmit. De értjük egymást. Én elmondtam, hogy mi a személyes bajom az ESET-el, de azt is írtam, hogy ez ne tántorítson el senkit tőle. Nekem pont elég és tökéletes az F-Secure SAFE. Nagyon szeretem őket. De valakinek például fapados, mert szereti a csillivilli sok-sok beállítást. :) Megvárom még a 21.4-es Kaspersky-t, mert állítólag különleges dologra készülnek. Ha nem jön be, akkor marad 938 napig a SAFE. :)

(#70348) junior11 válasza Szellem. (#70345) üzenetére


junior11
veterán

Tudom, bár én csak mobilon használom az Esetet, és szintén meg vagyok elégedve velük.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#70349) #09179072 válasza junior11 (#70348) üzenetére


#09179072
törölt tag

Nekem mobilon kifejezetten a hívásszűrője tetszik, ott eléggé komoly szabályokat lehet beállítani.

(#70350) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

VÉGRE! -> FS Protection PC 18.2 releases -> Tamper protection

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.