2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Zyxel NAS326 GUI bemutató II. rész Alkalmazások

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az alábbiakban a naponta használt programok telepítéseit, beállításait ismertetem.

Transmission:
Alkalmazás központot megnyitva a válasszuk a Tallóz pontot, ott a minden alkalmazás fülön találjuk a még nem telepített és a telepített alkalmazásokat.

Kiválasztjuk a Transmission alkalmazást és a telepítést elkezdődik. Az alkalmazások mellet ahol lehet pipáljuk be a telepítés utáni engedélyezést.

A sikeres telepítés után a képen láthatóan állapotot kell látni.

A NAS upnp beállításokban a 9091 porton ki kell engedni a transmission-t és a routeren is portot kell nyitni, ha szeretnénk a hálózatunkról kívülről elérni.
Ezután indítsd el az alkalmazást.

Ez már egy belakott kép!
A beállítások rendkívül egyszerűek. A villáskulcsra kattintva ezt látjuk.

Én a „Start when added” mellől kivettem a pipát! Ennek a gyakorlati haszna az, hogy ha hozzáadok egy torrentet, akkor az nem indul azonnal. Így a letöltési helyet meg tudom adni, ahova Én szeretném letölteni. A gyári beállítás az admin/transmission/downloaded ha jól emlékszem, de Én azt nem szeretem. Az admin-t is visszatörlöm és beírom a video-t és kész. Ezután indítom , így a video (vagy tetszés szerint választott) mappába indul el a letöltés.

Mindenkinek az első kérdései között az van, hogy mire állítsa be a letöltés, feltöltés sebességet, hány kapcsolatot engedélyezzen, stb…
Az Én véleményem szerint ennek észszerűségi korlátjai vannak. Az alap beállításokon még nem változtattam és eddig jól működött.

Ahhoz, hogy kihasználjuk a nas-t , a következő a legfontosabb!
Az aktív használat. Ehhez ki kel engedni egy portot a routeren is. A lentebbi képen kiírt port számot (mindenki a sajátját ellenőrizve nyisson portot!) kell kiengedni és aktívak leszünk! A „Randomize port on launch” mellől ki kell venni a pipát, így mindig azonos porton kommunikál a transmission.

Ha jól csináltuk az alábbi változást kell látni.

Mely a trackeren is változást fog eredményezni. Ebből.

Ez lesz.

OwnCloud:

(Kérésre)

Számomra az első hiányossága az, hogy a NAS alól nem látszik. Nincs külön mappa amiben az owncloud szerveren tárolt fájlok elérhetőek lennének.

Web GUI-in az alkalmazás központot megnyitva a válasszuk a Tallóz pontot, ott a minden alkalmazás fülön találjuk a még nem telepített és a telepített alkalmazásokat.

Válaszd a OwnCloud telepítést.

Ha még nincs telepítve a php-mysql akkor azt is telepíti szükséges a működéshez.

Telepítés után a saját alkalmazások közt találjuk meg.

Ha elindítjuk akkor a http://nasip:5000/pkg/ownCloud/ ugrik és bejelentkezhetünk. Az első bejelentkezés, egyben a regisztráció is. Nem a Web GUI-ban használt felhasználó nevet és jelszó páros kéri. Saját más páros is használható. Nem csináltam képet, de hasonló lesz ehhez.

Bejelentkezés után némi információt nyújt nekünk.

A személyes beállításokban (jobb felső sarok lenyíló menü) át állítható magyar nyelvre is.
Kíváncsiságból dobtam fel néhány filmet. A böngészők kivezették a video lejátszó támogatást részben, ezért csak az mp4 file.ok játszhatók le. Avi, mkv nem, bár nem rég valaki belinkelt e gdrive-on elérhető mkv-t és az elindult, hogy hogy ne kérdezzétek. FF52 előtti verzió alatt, lejátszhatóak bővítménnyel a más video formátumok is.

Futtatható kliensek és szerverek is más szoftver környezetben.

Android alól is van app. Itt meg kell adni a szerver elérhetőségét (http://nasip:5000/pkg/ownCloud/) és a felhasználónév jelszó párost.

Hivatalos android fizetős app

Hivatalos android ingyenes béta app

Nem hivatalos android ingyenes
Lényegében megegyezik a bétával.

Remélem érthetőre sikeredett. Ha kérdésed van írj a topikba vagy privátot.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.