Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#20501) ux1 válasza bubi92 (#20500) üzenetére


ux1
addikt

Előbb talán nézd meg... Blade Checker vagy Mr Pigfish

Ha most vetted nem valószínű hogy gen1 pláne ha 2.2-es froyo van rajta....

-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-

(#20502) bubi92 válasza ux1 (#20501) üzenetére


bubi92
őstag

használtam vettem(de pl. fóliás a kijelző, akksi vadiúj szóval jó biznisz volt:P). pigfish-el megnéztem és g1-es.

(#20503) ingyom007 válasza bubi92 (#20500) üzenetére


ingyom007
tag

a topic legelső hsz-ében ott van minden varázslat nekem sikerült belőle mindent megcsinálni...

(#20504) xSide válasza bubi92 (#20502) üzenetére


xSide
őstag

Ám mivel szolgáltatós, menj fel a honlapjukra és frissítsd hivatalosan!
Utána meg úgy mókolod, ahogyan csak tudod:)

[ Szerkesztve ]

(#20505) Keeperv85 válasza xSide (#20504) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Csak ne azzal a leírással.... :N

(#20506) xSide válasza Keeperv85 (#20505) üzenetére


xSide
őstag

Miért az első isteni hsz-el sokra viszi?
Nekem nen okozott gondot a trés frissités sokadik ismerős blade-je esetében sem...

(#20507) putyu71 válasza Glatius (#20472) üzenetére


putyu71
csendes tag

XI. kerületben lakom :)

(#20508) bubi92 válasza xSide (#20504) üzenetére


bubi92
őstag

oksa, köszi. és milyen romot érdemes felrakni?

(#20509) CSorBA válasza Keeperv85 (#20479) üzenetére


CSorBA
őstag

Nah bevittem, a szerintem halk telefonomat a szervizbe. A szervizes megnézte, belebeszélt, közben a fülénél volt a másik, majd mondta, hogy szerinte nem halk és visszaadta :(

(#20510) apeelme válasza xSide (#20506) üzenetére


apeelme
addikt

Hozod a formád...grat :U
Valószínűleg azért nem okozott gondot mert nem lépett fel probléma, nem akadt meg a frissítés folyamat...rengetegszer volt róla szó itt a topicban (is) hogy a szolgáltató leírás rossz, és hiba esetén ha követed a leírást akkor téglázod az eszközt.
Az "első isteni hsz" pedig ha nem tetszik akkor nekiláthatsz egy újnak, vagy kérj módosítást, egyéb esetben - finoman fogalmazva is - illetlenség más munkáját leminősíteni úgy hogy TE is azt használtad anno...

[ Szerkesztve ]

(#20511) sto1911 válasza CSorBA (#20509) üzenetére


sto1911
veterán

Szerintem eroskodnod kellett volna, ill. megmutatni azokat az adatokat, amiket itt kaptal, ill. lehetoseg szerint egy masik blade-et melletenni, es lemerni mindkettot. :U Vidd vissza addig, mig be nem veszi valaki, ill. keress masik boltot/szervizest.

(#20512) bubi92 válasza apeelme (#20510) üzenetére


bubi92
őstag

első dolgom az első hsz.-t elolvasni volt, de én tényleg nem találom ott, a gen1-gen2 konverziót, pedig még ctrl_f-et is használok:D szóval nem az hogy átsiklottam rajta.

ha ez alapján csinálom, akkor boldog leszek?:D

[ Szerkesztve ]

(#20513) xSide válasza apeelme (#20510) üzenetére


xSide
őstag

Tévedsz, nem használtam:)
Nem értem mi alapján próbálsz kioktatni (megint), miért fáj az egyeseknek, hogy másnál nincsenek problémák?
Hagyjuk már ezt a ki-kicsoda játékot, ha ennyire problémás lenne a gyári frissitő miért van még mindig elérhető állapotban?
Ha pedig valóban problémás miért nem keresnek titeket javitsátok már ki?
Bye bye blade fórum, örülhetsz!

(#20514) Keeperv85 válasza bubi92 (#20512) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Nem. Ne TPT-vel csináld, mert nem alakítja át teljesen! Jól használható a gyári frissítés, csak pár dolog hibás a leírásban.

Pl:

Azt ne várd, hogy ha kivetted az akkut, akkor be fog kapcsolni a készülék az USB.n és még a rendszer is elindul. Bekapcsol, de bootloopban fog esni-kelni. Nem gond, ez ilyenkor normális.

Általános hiedelem, hogy csak akku nélkül szabad frissíteni. Ez nem igaz. Semmi gondot nem okoz, ha benn marad. Ennek ellenére ajánlott betartani ez, mert akku nélkül gyorsabb a folyamat és a rövidebb idő alatt kevesebb a hibára az esély.

Van itt egy játékszabály, aminek széllel szembe pisált az összes szolgáltató: soha se futtasd le sikertelen próba után újra a telepítőt úgy, hogy előtte nem lépsz ki és meg nem győződsz róla, hogy semmit sem hagyott a gépen! (C:\Windows/sysdy mappa, rejtett). Ha ez elmarad, akkor semmi perc alatt megölöd a telót.

Folyamat közben van védelem az exe fájlokban. 4 féle állapot kimenetet használ:passive, ready, reset, succes. Az első kettő nem fontos nekünk, ez az alap. A reset érdekesebb, mert ilyenkor nem sikerül a telefont visszaváltani FTM módba. A készülék hátsó felében lévő reset gomb használatos ilyenkor. Ha helyette lehúzod, akkor vége a történetnek. Többé nem kapcsolod be.

A folyamat után és nem alatt keletkezik egy chanel1.nvm fájlod a C:\Windows\sysdy mappában. Ha elteszed később is van rá esély, hogy fel tudod éleszteni a készüléket. Ha még mentés előtt kilépsz a program törli a mappával együtt, így ha hibás lenne az IMEI szám a frissítés után már esélyed sem lesz azt helyreállítani.

Toldott kábel, előlapi usb, hub stb... nem lényeg. Áramszünet viszont nem lenne nyerő. Kritikus pont 3%-os állapot az amss.bin felírása (aka. "bootloader" ) és a 97%, ilyenkor írja az NV tárterület tartalmát vissza. Ha itt elfekszik, akkor főleg a bootloader után, többé nem tudod bekapcsolni.

Nagyjából ennyi. Remélem közben valaki mire leírom rávágta a TPT-re hogy jó lesz... :U

[ Szerkesztve ]

(#20515) bubi92 válasza Keeperv85 (#20514) üzenetére


bubi92
őstag

huu köszi a részletes leírást, DE megmondom őszintén nem vártam meg a választ, mert reggel óta nem nagyon kaptam, meg hát na... bevagyok indulva a telóra:D de sikerült a tpt-s módszerrel fel is raktam a ice armor-t és mükszik.
lesz ebből valami hátrányom, hogy így csináltam? visszacsináljam(már ha lehet) és csináljam meg újra az exe-s módszerrel?

(#20516) maggi1886076 válasza bubi92 (#20515) üzenetére


maggi1886076
addikt

célszerű lenne megcsinálni.előbb-utóbb úgy is megcsinálnád...

Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/

(#20517) sto1911 válasza Keeperv85 (#20514) üzenetére


sto1911
veterán

"mert akku nélkül gyorsabb a folyamat" - hogyhogy, miert?

(#20518) kelzsoca


kelzsoca
félisten

ZTE Blade

Szoftverfrissítés Windows alól:

● Töltsük le a szolgáltató oldalról a nekünk szükséges telepítő csomagot a számítógépünkre.

● Indítsuk el a programot rendszergazdaként. A program mappájában (C:\Windows\Sysdy, alapban rejtett mappa) találunk egy ilyen fájlt: driverinstaller.exe, ezt a biztonság kedvéért futtassuk le (driverek telepítése)

● Szedjük szét a telefont: hátlap le, akkumulátor ki!

● A PC-re vagy notebookba csatlakoztassuk az USB kábelt! (a frissítést ajánlott notebook-ról végezni)

● Ne használjunk semmiféle toldott kábelt vagy hosszabítót, usb hubot, (asztali PC esetén, ha lehet a hátlapi USB-t használjuk) a telefon közvetlenül legyen összekötve a PC-vel!

A telefont a hangerő LE nyomva tartása mellett csatlakoztassuk az USB kábelre, egészen addig tartsuk lenyomva a hangerő LE gombot, ameddig a telefon képernyőjén az FTM felirat nem látható! (amennyiben custom recovery van a készüléken, rakjuk vissza a gyárit)

● Ha mindent jól csináltunk, akkor a PC-n a kis programban, amit indítottunk, a START felirat aktívvá vált, tehát készen áll az indulásra.

● Nyomjunk rá a START feliratra, és elindul a frissítés!

● Várjuk meg ameddig a PC-n futó program végez: tehát 100% és SUCCES vagy OPEN szöveg látszik a képernyőn, de a programot NE zárjuk be!!

● A sysdy mappánkban most már megtalálható egy bizonyos Channel1.nvm fájlt, ezt mindenképpen ki kell menteni akár több helyre is az alkalmazás bezárása előtt, a késöbbiekben fontos lehet!!!!

● Ha ez megtörtént az alkalmazás bezárható, USB kihúzható, telefon összerakható, majd bekapcsolás!

Fontos:

Amennyiben a frissítési folyamat során valami hiba miatt megáll a frissítés, és az alkalmazás ablakában megjelenik egy RESET felirat, akkor a készülék hátulján lévő reset gombot nyomjuk be (kamera mellett találjuk)
Hibás vagy elrontott frissítés esetén NE húzzuk le az USB kábelről a készüléket, és NE kezdjük újra a frissítést, ez esetben kérjünk segítséget a megfelelő szakmai fórumon, hogy mi a teendő ez esetben.

===================

A kis leírást Keeperv85 kollegával szedtük össze és írtuk le nemrég, ahogy látom most aktuális ide is, esetleg az 1. hsz-be is betehető.

[ Szerkesztve ]

https://vertigostore.eu

(#20519) Keeperv85 válasza bubi92 (#20515) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Ugyan. Semmi baja nem lesz. Csak nem kell meglepődni, ha a szétkapott félig frissített FW mellett drasztikusan elkezd merülni, vagy valami miatt FC-znek a programok, esetleg egyéb anomáliák tapasztalhatóak...

(#20520) Keeperv85 válasza sto1911 (#20517) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Részletezzem, vagy inkább lehiszed ha azt mondom, hogy gyorsabb? :) Röviden: nem fut egyik védelem sem, ami az NV területeket lezárná, így nem is kell feloldani sem őket. Nem tud elindulni a rendszer, ezért arra a szubrutinra sem kell figyelni. Kevesebb tesztlépés.. stb...

(#20521) sto1911 válasza Keeperv85 (#20520) üzenetére


sto1911
veterán

Nagyjabol ertem, eleg ennyi is, koszi:DD Csak azt nem gondoltam, hogy ez eszreveheto mennyisegu idobe telik.

(#20522) GAbre


GAbre
veterán

Üdv!

Van a tft,és az fpc-s kijelző.

Mind a 2-őt be lehet rakni blade telóba?
Vagy ha tft-s kijelzős volt,akkor nem lehet már fpcset berakni!?

Avatar

(#20523) bubi92 válasza Keeperv85 (#20514) üzenetére


bubi92
őstag

Köszi neked is és Kelzsocának is! Sikerült vissza és exe-s módszerrel újra csinálni. És utólag is bocsi, a hülye kérdésekért. Most már minden evidensnek tűnik. :R

(#20524) Pietrosz


Pietrosz
addikt

Üdv!
ICS-t szeretnék kipróbálni, ehhez kérnék segítséget.
Ami most van:
gen2-es blade 3.1.0.1-es recovery és cm7-es nightly még a szerver problémák előtti utolsó verzió. Belső tárhely/összes hely-re 162mb-ot ír. Partícióhoz nem nyúltam nem tudom hogy kell állítani. Első lépésként ezt szeretném valahogy backupolni, hogy vissza tudjak erre bármikor menni, ha úgy gondolom. Lehetőleg minden beállítással együtt. Ez hogy lehetséges?
ICS-el elvárások lennének, hogy működjön az fm rádió, kamera és youtube gondokról olvastam, de jó lenne ha azok is mennének.
Melyiket ajánlanátok?
Felrakás úgy történik mint az előző nightly-k? Csak most gondolom mindenre wipeot kell nyomni.

(#20525) ux1 válasza Pietrosz (#20524) üzenetére


ux1
addikt

ICS alatt nincs Fm rádió. A kamera sem jó.

-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-

(#20526) bubi92


bubi92
őstag

tudnátok olyan helyet mondani pesten, ahol lehet akkufedelet kapni?

(#20527) Pietrosz válasza ux1 (#20525) üzenetére


Pietrosz
addikt

Akkor ez bukta :D
Rádió nélkül talán kibírom, de kamera az kellene. Semmilyen formában nem jó, vagy csak panoráma módban? Illetve gondolom az se mindegy melyik romról van szó.

(#20528) mayurihu válasza Pietrosz (#20527) üzenetére


mayurihu
csendes tag

Csak a panoráma nem jó, de YouTube is csak Low Qualityben megy.

Senkinek sincs mindig igaza, egyesek viszont mindig tévednek.

(#20529) TRob1 válasza Pietrosz (#20527) üzenetére


TRob1
veterán

De, sztem tök mindegy. Ezek amolyan "általános" hibák ICS-ben.

¤ R'n'R ¤

(#20530) Keeperv85 válasza mayurihu (#20528) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

A kamerával több gond is van. Nem megy az AF, nincs mélységélesség kontroll stb. Lehet vele lőni egy-egy képet, de elég tré.

FM rádió nem lesz belátható időn belül. Még támogatásért felelős részek is ki lettek ütve.

(#20531) kelzsoca válasza Keeperv85 (#20530) üzenetére


kelzsoca
félisten

Mint ahogy zárt driverek hiányában a teljes videógyorsítás sem várható, lényegében elmondható, hogy az ICS soha nem lesz kész a készülékre, nem véletlenül nem kezdte egyik gyártó sem az ARMv6-os készülékeinek ICS-re történő frissítését.
A Samsung ugyan tett egy kósza ígéretet a Galaxy Ace-re (azonos SoC) de abból sem lett semmi, nyilván nem véletlenül.

https://vertigostore.eu

(#20532) Pietrosz


Pietrosz
addikt

Köszi, akkor kihagyom inkább, ez így már túl sok negatívum. Majd egy újabb telefonnal... :)

(#20533) bubi92


bubi92
őstag

na még egy hülye kérdés mára:

elfogyott teljesen a helyem, hiába raktam át sokat sd-re amik onnan is müködnek. én vagyok a hibás vagy tényleg csak ennyi hely van :F

(#20535) t181


t181
senior tag

Üdv!
Felraktam a Modaco-n található MIUI-t (MIUI.v4).
Meglepően gyorsnak, használhatónak tűnik.(KonstaT CM9-e az alap)
Az egyetlen problémám, hogy nem magyar. Illetve nekem semmi bajom az angollal(van még orosz és kínai), ha csak ennyi "baj" van vele, akkor marad is, de korábban lett ide posztolva egy program neve, ami a lokalizációt állította át. Tehát a ROM marad angol, de az appok magyarnak fogják látni.
Ennek a programnak a nevére lennék kíváncsi.

Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4

(#20537) t181 válasza #40993792 (#20536) üzenetére


t181
senior tag

Köszöntem! : )

Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4

(#20538) tlac


tlac
nagyúr

gondolkozok, hogy feltenném a cm7-et
de nem tudom melyiket is kellene:
-stable 7.2
-vagy a nightly-k közül valamelyiket: a 20120617, 20120624, 20120701, 20120708

milyen tapasztalatok vannak velük és esetleg ismert hibák?

tudtok nekem adni olyan git-es linket, ahol meg tudom nézni, hogy milyen submitokat tartalmaznak a fenti nightly buildek?
mert akkor talán el tudnám dönteni, hogy van-e bennük valami fontos hibajavítás

(#20539) Sulthekk válasza tlac (#20538) üzenetére


Sulthekk
aktív tag

Nem inkább a gerrit-re gondoltál? Git-en a repo miatt eléggé szét van szedve a dolog, nem hiszem hogy azt egyenként mind át szeretnéd nézni...

Ez ugyan nem Blade-specifikus szűrö, hanem egy általános, de azért a célnak megfelel: [link]

[ Szerkesztve ]

(#20540) tlac válasza Sulthekk (#20539) üzenetére


tlac
nagyúr

nem
hanem pl. a stable utáni nightly-ban mik vannak benne pluszban
nem ismerem hogyan vannak a cm-ben a branchek vagy hogyan vannak kezelve a blade specifikus dolgok, és annyira nem is vonz, hogy sok időt beleöljek
de hátha valaki tud adni egy linket a konkrét problémára

(#20541) apeelme válasza tlac (#20540) üzenetére


apeelme
addikt

Parancsoljon Uram: [link]

(#20542) kiralytom


kiralytom
aktív tag

Sziasztok. Van a telóhoz rádió kieg? Kerestem az áruházban de csak netes állomáskezelőket kaptam. Mivel a, alap rádió 2esével ugrik és csak a páratlan számokon így sok csatornát nem tudok fogni a sávon pl. helyi szegedi rádió, petőfi, sőt 3adöt lehet beállítani. Valami tipp?

(#20543) apeelme válasza kiralytom (#20542) üzenetére


apeelme
addikt

A rádió beállításainal a Sáv-nál válaszd ki az Európai régiót, és 100Khz-es lépésekben fog menni, ugyanis az alapértelmezett az Észak-Amerikai. ;)

(#20544) kiralytom


kiralytom
aktív tag

Ha leteszeszem a készüléket nehezebben érzékeli az ujjbegyeket,a gépelést. Zavaró, hogy van, hogy 5-6szor is le kell utni,hog bevegye. Ez normális? A végét már tenyérbe egy kézzel gépeltem. Sokkal gördülékenyebb,de így sajnos nem lehet rendesen két ujjal gépelni.

(#20545) TRob1 válasza kiralytom (#20544) üzenetére


TRob1
veterán

A telefon az telefon amit kézben tartanak, és nem asztali gépként használják (általában) :U

Amúgy igen, így van, ez normális.

¤ R'n'R ¤

(#20546) kiralytom válasza TRob1 (#20545) üzenetére


kiralytom
aktív tag

Ez a telefon, azért már nem az a telefon :) kézi számítógépek ezek. Köszönöm a megerősítést!

(#20547) TRob1 válasza kiralytom (#20546) üzenetére


TRob1
veterán

Nem, ez telefon. Mobiltelefon. Még mindig. Az már más kérdés, hogy tudása több mint a régebbi telefonoknak, illetve hogy sokan elfelejtik az eredeti funkcióját egy telefonnak, és az úgymond plusz tudását hozzák előtérbe/hiszik elsődleges tulajdonságoknak. :)) (De ezektől függetlenül még mindig sokkal xarabb netezni rajta mint vmi pc-n/net- notebookon, sokkal rosszabb filmet nézni rajta mint bármi máson, sokkal gagyibbak a játékok és xarabb irányítani is mint egy céleszközön vagy pc-n, sokkal xarabb fotókat csinál mint bármelyik "igazi" fényképezőgép, xar vele programozni, képeket szerkeszteni... stb. és még sorolhatnám reggelig - NJa ezért telefon ez és nem sz.gép)
A kézi számítógép nálam egy laptop, és nem egy egérmozi. :DDD

A fentiek az Én magánvéleményem (amik ettől függetlenül részben vagy teljes egészében megfelelnek a valóságnak :)) )

Amúgy nincs mit. :)

¤ R'n'R ¤

(#20548) tlac válasza apeelme (#20541) üzenetére


tlac
nagyúr

kösz, ez egész jónak tűnik

(#20549) Sulthekk válasza TRob1 (#20547) üzenetére


Sulthekk
aktív tag

Ha használtad volna a T21-esemet, akkor szerintem az érveidből igencsak sok (netezés, filmezés, játék, illetve bizonyos esetekben még a programozás is) megdőlne. :DDD

2005? Optimista vagy... Inkább 2000-2001, ezen még win98/win2000 matrica van... :D

[ Szerkesztve ]

(#20550) TRob1 válasza Sulthekk (#20549) üzenetére


TRob1
veterán

2005 körüli gépet akörüli okostelefonnal hasonlíts össze :DDD

Amúgy asszem még ma is jobb 14colon nézni egy filmet mint 3-4colon (legalább látok is vmit és nem csak nézek :P ), a gta3 is elmegy rajta vígan, és bill+egérrel azért valszeg mégiscsak jobb, a netezés is kényelmesebb 14colon + egérrel és írogatni bill-el ide a fórumba :D, a programozást nem tudom, nem programozok, csak programozók mondják hogy géppel egyértelműen jobb, sőt...) :))

szerk: Jaa, akkor tényleg az vagyok.
Sebaj, az a lényeg hogy egy akkori játék ma menőnek számít telefonon a kis képernyőn a xar irányítással, akadozva... ;]

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.