Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
válasz <Adamsky> #3732 üzenetére
A Mi Home-ot cseszték el! Tegyél fel egy régebbit: 5.8.7-ig jó!
Vagy az oroszt...********** KÉRDÉS
Beállítok erre a Smartmi 1S-re egy automatikát egy Cleargrass E-inkes hőmérővel, és nem hajtja végre a bekapcsolást, ha a hőmérséklet alacsonyabb, mint...
Se az 5.8.7-es kínaiban, se a 2055. hsz-ben ajánlott oroszban. Mit rontok el?????????? -
bb71
őstag
válasz <Adamsky> #3923 üzenetére
és bupemko:
én egy Smartmi 1S-t vettem, annál is az elején a kínaitól kapott villásdugó átalakító gyengélkedett, elővettem a fiókból egy másik ugyanolyat, azzal bekapcsolt, majd ajándék lévén üzembehelyezéskor konkrétan már be sem kapcsolt a jószág... sőt égett szagot is kiadott magából az átalakító.
Ekkor került elő egy szép méretes csípőfogó - és huss a kukában a kínai dugó, felugrott egy európai, azóta nincs bekapcsolási gond...
Viszont a fentebb írt automatika nem megy.-..
************** VEVS home
- leszedtem a régi hivatalost
- install a vevs féle 2055 hszból China mainland -del
- átállítás Hungary-ra
- bejelentkezés újra
- gateway és 2 cleargrass azonnal látszódik a keresésnél magától, DE a 3 lite hőmérő nem
- 5.9.19 vevs legújabb letölt
- régebbi vevs leszed
- új telepít China mainland-del
- Hungary-ra állít
- bejelentkezik
- látszódik a 3 lite hőmérő isA legfontosabb, hogy sokkal gyorsabban megjelennek a hőmérsékletek és páratartalmak, mint a kínai szerveres esetén!!!
De azért ez a szoftveres gányolás eléggé eltárntorít a xiaomi hype-tól...
A smartmi 1S sem elérthető pár hete a Mi Home hivatalos kínai appban sem!!!
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Elég érdekes... hardveresként nekem elsőre, de mondjuk másodikra 100-ast kell lőnöm a tervvel, a szoftveres meg csiszolgatja még hónapokig és még mindig sz@r... hibajavít 20-at, bejön 30 hiba - no comment (2,5milliós tervezőszoftver: 100-as nagyságrendben van hotfixenként hibajavítás... ja meg ennél több jön létre a hotfixtől!)
Zárszóként: a szoftveres mindenhol többet keres ennek ellenére mint a hardveresek.
I have spoken. -
bb71
őstag
5.9.19 vevs : Hungary regio, megis GMT+8 az ido, igy eleg rossz visszkovetni a homersekleteket... Miert nem gmt+1?
-
-
bb71
őstag
válasz bupemko #4005 üzenetére
Melyek is az ajánlott adaptereid?
Hogy érted, hogy nem megy a vezérlés?
3 féle létezik, ebből kettő kinézete szinte vagy teljesen ugyanaz, én nem manuálisan adtam hozzá, hanem feldobta mint lehetőség, tehát azt vettem fel, ami megjelent!
Egy githubos szoftver leírásnál találtam...
Nekem za2 van, mert valamelyik szoftver kiírta...
-
bb71
őstag
-
bb71
őstag
válasz bupemko #4017 üzenetére
Vevs Mi Home Smartmi Convector 1S (típus: za2)
Nos:
- minden hőmérő GMT+1-en mutat időt (ez egy hosszabb buhera... majd elmondom)
- legújabb vevs mi home
- a Smartmi 1S plugin szoftverét ki kell cserélni a vevs által átalakítottra:
-- kilépni a Vevs féle Mi Homeból
-- letölteni innen: https://ru.kapiba.ru/mihome/files/plugins/1000499.zip [link]
-- a csomagolt zipet kitömöríteni, és a kitömörített "Android" könyvtárat be kell másolni a belső memóriába kb. ide (a /0/Android... -tól pontos a link, az eleje Android függő) felülírással (az rn könyvtár a lényeg):- ezután Vevs Mi Home indít
- et voilá -> Smartmi 1S használható, vezérelhető!!!Automatika még mindig nem megy... habár du. 16:50-kor 1x beindult...
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
válasz <Adamsky> #4033 üzenetére
Hát azért kell, mert az 5.8.7-es Mi Home appnál újabbakban nem tudsz belépni a Smartmi 1S heaterbe: "Temporary unavailable in your country or region." !!!
root nélkül nincs élet ...Igazad van, a főoldalt kellett volna belinkelnem! https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html [link]
nincs olyan verzió - mert kínai program soha nem tökéletes, meg a termék sem...
Sőt, mivel megjelenő készülék pluginjét online tölti le, nem is lesz!********** Update
Egyébként nem tudom mi miatt, de az automatikák elkezdtek működni tegnap estétől... talán pont a plugin csere segített... vagy a kínaiak a szerver szoftvert kijavították...? Vagy az én telefonomban változott valami..[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Megosztottam a home-ot egy masik telefonnal. A gateway nem jelenik meg a masik telon... Es automatikat sem lehet felvenni ott.
Lehet egy eszkozt felvenni ket mi home appba? Vagy ha ujrainditom a masodikba felvetelkor, utana nem fogja latni az elso mi home app? -
bb71
őstag
Na feltettem egy regebbi Mi Home-ot, amiben van lehetoseg mas gyarto accountjat osszekotni a Mi Home-mal. Sikerult is a Tuyas account integralasa, a switch is megjelent.
DE csak a Xiao AI eszkozzel lehetne vezerelni, az meg csak kinai nyelven ert... en meg nem igazan birok ezen tudassal.
Igy ez nem megoldhato. -
bb71
őstag
Fel lehet venni egy eszközt pl. hőmérőt két más tulajdonú Mi Home-ba (nem megosztásra gondolok)?
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Bocsi, egy dolgot elfelejtettem: akkor működött nekem a fűtőkészülék (ugyanolyan elérhetetlen állapot), miután a pluginjét lecseréltem a vevs félére:
https://ru.kapiba.ru/mihome/files/plugins/
itt kellene kitalálni, hogy a 3H Air Purifier az melyik nevet jelöli ha egyáltalán ott van...Itt a leírásom, hogy csináltam: [link]
zhimi.airpurifier.mb3 ha ez a tied, sajnos ott nincs.[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Lehet, hogy félrevezettelek, mert én erre a hibára asszociáltam sajnos:
Temporary unavailable in your country or region. -
bb71
őstag
Kerdezem en, hogy merjem ilyeneket olvasva a termosztatot egy ilyen bizonytalan hatteru kinai szerverrol jaratni? Arra jutottam, h felelotlenseg lenne.
-
bb71
őstag
A Smartmi 1S convector megint elérhetetlenné vált a vevs-ben is!!!
-
bb71
őstag
én a hétvégén rácuppantam a Home Assistant-ra, addig jutottam, hogy a nekem lévő Cleargrass gateway-hez (BLE-WIFI) nincs szoftver készen, így a hőmérsékleteimet nem látom sajnos, egyelőre...
A két smart plug xiaomi és a Smart convector működik egy Raspberry 2-ről.
Csak azért írtam, mert tudom, hogy te is keresed a kiutat a Mi Home appból... -
bb71
őstag
Más!
Mégpedig valószínűleg, ha megnézed akkor pontosan 7 órával eltérően működik?!
China Mainland GMT+8 <-> Hungary GMT+1Megoldás:
- törlöd mindhármat (reseteled is: hosszan 5-10 mp.-ig nyomva a gombját)
- gw kihúzva áramból
- a telefon időzónáját átállítod Kína - GMT+8-ra
- Vevs elindít telón, régiót én Hungary-ra állítottam
- gateway áramba
- párosítod Mi Home-ot gw-jel
- hőmérőket is felveszed
- ha minden látszódik, akkor kihúzod a konnektorból a gw-t!!!
- kilépsz Mi Home-ból
- a telefon időzónáját átállítod Magyarországra (GMT+1)
- Mi Home elindít
- gw-t bedugod a konnektorba
- nekem volt, hogy ezután magától megjelent a gw
- ha nem jelenik meg, akkor újból párosítod a Mi Home-mal!Ezután nekem a jó időt mutatják a hőmérők és az automatikák is.
vagy ez rád nézve nem igaz, és más az ok......
-
bb71
őstag
Az itteni szürkeállomány hátha tud segíteni, ugyan Tuya...
Tuya smart socket BLE verzió, hogy kell hozzáadni a telefonhoz, hogy ne kelljen neki internet?
Egyszer régebben - 1-2 hónapja - sikerült, de most nem tudom hogy kellene és akkor hogy csináltam. Hozzáadom, wifit kikapcsolom, utána már panaszkodik, hogy elérhetetlen, pedig bluetoothon adtam hozzá manuálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest