- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
qolu
csendes tag
Sziasztok!
Yeelight celling lamp vásárlásán gondolkodom. A 650es verziót tényleg nem forgalmazzák szinte sehol(és ott elég drágán), vagy csak én nem találom? Ha nem forgalmazzák, akkor tudnátok nekem más gyártótól mondani olyan lámpát aminek a tetején van külön hangulatfény?
Előre is köszönöm! -
TGa
tag
Sziasztok! Xiaomi Smart Home Kit-ről van szó, az előre beállított riasztó funkció nem tartalmaz késleltető funkciót eszközre sem és riasztásra sem a belépéshez. Hogyan lehet megoldani, hogy a bejárati ajtó nyitására ne szólaljon meg azonnal a riasztás? Magyar szett, magyar régió.
-
vegyszer
addikt
válasz
Robertoq #3342 üzenetére
Ugyan nem magyar, de szlovák raktáras ZigBee Gateway [link]
Esetleg kérdezz rá, hogy szállítanak-e ide, vagy nézz szét a hardverapro.hu oldalon. Néha van eladó.De a xiaomi.hu oldalon lévő kezdő szettet se vesd el. [link] Árban nem biztos, hogy olcsóbb kintről apránként venni minden egyes mutyüt. És ott darabra is van szenzor, kapcsoló, konnektor, és sok minden más is.
Én a hőmérők közül raktam egyet ki (az Aqara félét raktam ki az eresz alá. eső nem éri, de van benne nyomásmérő szenzor is).
Szenzort a Banggood/Gearbest oldalról vettem. Mikor melyik hol volt olcsóbb. Mind kiválóan teszi a dolgát.
-
Robertoq
őstag
válasz
vegyszer #3333 üzenetére
Első körben ezeket szedtem össze:
Gateway:
https://www.aliexpress.com/item/32821192659.htmlKonnektor:
https://edigital.hu/halozati-eloszto/xiaomi-mi-smart-plug-zigbee-okos-konnektor-p739167Nyitásérzékelő:
https://edigital.hu/riaszto/xiaomi-xmmwads-mi-zigbee-nyitaserzekelo-riaszto-okosotthon-szetthez-ytc4039gl-p686583Füstérzékelő:
https://www.aliexpress.com/item/33000008075.htmlHőmérő:
https://www.aliexpress.com/item/4000838681793.htmlVízérzékelő:
https://www.aliexpress.com/item/4001260583216.htmlOrosz app letöltve, akkor ezek elméletben működni fognak vele, ugye?
Illetve szeretnék egy külső hőmérőt is hozzá, de azt nem találtam.Amúgy nem értem hogy itthon miért nem kapni gatewayt? Mert a két edigitalos eszközt addig nem tudom használni mégha meg is érkezne holnap.
-
ANW2
tag
Tiszteletem mindenkinek!
Vettünk nemrég egy MI LED Smart Bulb (White and Color) okos izzót. A problémám az hogy nem akar összekapcsolódni a hálózattal. A router re rákapcsolódik a DHCP klient listen szerepel. Digi net 1000 van nálunk. Viszont kipróbáltam egy másik telefonnal hotspotot csinálva mobilnetet megosztva működik azonnal.
Kérdés hogy mit kell tenni a digivel vagy kinek szóljak?Köszönöm előre is
Üdv, Ádám
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Okosotthon szetthez lehetséges e vásárolni hatótáv növeléséhez gatewayt... sajnos az egyik érzékelő túl messze helyezkedik el a központi egységtől(zigbee szabvány)
-
vegyszer
addikt
válasz
Robertoq #3332 üzenetére
A konnektort olcsóbban megkapod a Lurdyban.
xiaomi.hu esetleg a xiaomishop.hu oldalon is nézd meg.
Az érzékelő se sokkal drágább itthon.
De mindenképpen kell egy ZigBee Gateway hozzájuk.
Oros appal (keress vissza itt) megoldható a régiók okozta inkompatibilitás, hisz az csak szoftveres gát.Könnyen létre lehet hozni szabályokat. Pl ha mindkét ajtó nyitó érzékelő nyitott ajtót érzékel, akkor a konnektort tegye ON állásba. Egyébként meg OFF-ba.
-
Robertoq
őstag
Szükségem lenne egy ilyenre
https://www.kalyhasbolt.hu/Vezetek-nelkuli-elszivas-vezerlo-alljzat-AS-510viszont arra gondoltam hogy kiváltom ezzel a kombóval
https://www.aliexpress.com/item/4000463541993.html
https://www.aliexpress.com/item/4000628437062.htmlMeg lehet oldani hogy akkor ad áramot ha ki van nyitva az ablak? Illetve egyből kettő érzékelőre gondoltam, mert ha a redőny le van engedve akkor önmagában kevés az ablaknyitás, azt nézné a másik érzékelő (fedett részen van, teraszon)
Konnektornál az van hogy:
Is China connected to mainland China?
Only eu server
Milyen gateway ajánlott? Később hőmérőt, mozgásérzékelőt szeretnék rákötni még. -
asdf_
veterán
Van nem Xiaomi okosotthonos topic? Bár igazából butaotthon a kérdés, wifi-s szobatermosztátot keresnék.(gázfűtés, 230V).
-
g0dl
addikt
A xiaomi gatewayre létezik olyan alternatív szoftver, ami nem csatlakozik semmilyen felhőhöz (se kínai, se amerikai se orosz stb.), csak az otthoni szoftverhez. Én a távoli eléréshez inkább vpn-t használnék.
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam otthonra egy Xiaomi smart home sensor kit kezdőszettet otthonra ami hibátlanul működik... azt szeretném megoldani ha okos gombot megnyomjuk ami a ház elején van akkor a hátul a garázsban megszólaljon a gateway sajnos nagy a távolság csengő és a gw között esetleg egy másik köztes gateway áthidalná ezt a távolságot? -
vegyszer
addikt
válasz
Robertoq #3318 üzenetére
A link lemarad Xiaomi Aqara Two-Way Wireless Relay Controller
Persze ez is Kínában olcsóbb, de van relative értelmes leírása itt. -
vegyszer
addikt
válasz
Robertoq #3318 üzenetére
Attól függ hogy milyen jelet küld. Ha egy egyszerű rovidzár kapcsoló (mint ha a két eret összeérintenéd), akkor ott van erre a Xiaomi Aqara Two-Way Wireless Relay Controller (Kétutas vezeték nélküli relé-modul). Esetleg ha 3 ér megy le, és mondjuk A B C a három ér, és AB leengedi az ajtót, BC felhúzza akkor is ez még tudja ezt oldani.
Nem mélyedtem el a témában, nem látom, hogy két éren hogyan is van vezérelve a kapu. Mert akár végálláskapcsolóval elég lehet egy érpár is, de inkább kérdezz rá. Gondolom ha lent van, ha fent, ugyanaz a csengetési pillanat jel végig húzza a kaput fel vagy le.
Szerintem nem reménytelen a dolog, sőt!
De ez ZigBee-s, azaz egy ilyen Getaway mindenképpen kelleni fog hozzá. -
Robertoq
őstag
Sziasztok! Hörmann garázskaput szeretém felokosítani, valahogy nyithatóvá/zárhatóvá akarom tenni távolról. Jelenleg a távirányító mellett van egy fali billenőkapcsoló (csengőkapcsoló) ami ad egy impulzust 2 eres kábelen az egységnek és az nyit vagy zár. Ezt valahogy elő lehetne idézni Xiaomis eszközzel?
-
Vici
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Mi home 360 kamerám.
Több családtaggal is megvan osztva.
Meglehet nézni valahol hogy ki nézi, és mikor a kamera képet? -
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Bocsánat a dupla posztért, csak közben végigpörgetve a topicot látom, hogy elvileg az orosz app lenne a megoldás a problémámra, de sajnos nem igazán működik.
Felraktam a legfrissebbet, MiHome_5.8.16_63076_vevs.apk, és sajnos ugyanazt írja ki, mint a playes app: ha alap képernyőn megnyomom az eszköz hozzáadást és kiválasztom az eus konnektort, akkor mutatja a két meglévő gatewayem és azt írja, hogy egyik se kompatibilis, ha pedig a gatewayen belül akarom hozzáadni, akkor nem szerepel a listában az eus konnektor.
Szerver továbbra is Kína. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kérdés: jelenleg 2db kínai gateway-em (azt hiszem DGNWG02LM) működik 30-40 érzékelővel kínai szerverre állítva, lan com protocol engedélyezve, működnek rendesen HA-ban, xiaomi appot csak új eszköz felvételéhez szoktam használni, netes kommunikáció letiltva.
Szeretném a meglévő kínai ZNCZ02LM konnektorjaimat lecserélni az eus verziójú ZNCZ04LM-re ami csak eu szerveren működik, van is nálam már pár darab belőle.
Ehhez beszereztem egy kínai ZNDMWG03LM multimode gatewayt, ami eu szerverre állítva látja megfelelően az eus konnektorokat, viszont ennek a multimode gatewaynek csak homekites HA integrációja van, ami kritikán aluli és most készült el nemrég egy mqtt-n kommunikáló réteg, ami még nem tökéletes.Van még elfekvőben egy kínai DGNWG02LM gateway-em, amin elérhető lenne a lan com protocol, viszont ezt nem tudom átrakni eu szerverre, mert amikor az app keresi a gatewayt, más a keresett SSID, mint ami a kínainak van.
Meg tudom valahogy oldani, hogy a kínai gateway eus szerverre csatlakozzon és fel tudjam hozzá venni a ZNCZ04LM konnektorokat?
Vagy a kínai gatewayhez kínai szerveren felvenni az eu only konnektort (megjelenik a listában alapból, csak kiírja, hogy nem jó régióban vagyok hozzá)? -
Drughi
addikt
Ahogy nézem ezek többsége már beszerezhető itthon.
Első körben az alap home kit-et venném, de a mozgásérzékelőnek sok hasznát egyelőre nem látom. A nyitásérzékelő jó a bejárati ajtóra, de máshova nem tudom rakni. (3. Emeleten vagyunk)
Én is 2-3 hőmérséklet és páratartalom mérőben gondolkodok, illetve 1-2 kamerában.
Ami nekünk még fontos lehet, az az éjjeli fény. Ezt esetleg a mozgásérzékelőkkel lehet kombinálni? Vagy az éjjeli fényekben alapból van szenzor? -
bl4ze
veterán
válasz
Real_Necro #3300 üzenetére
Az igen! 100% és 3 hete megy, nem túl nyüzsis helyen.
Ez elég meredek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest