Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
-
LOGOUT
XBOX ONE TOPIK

Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
nagyúr
válasz
üzenetére
Azért az sokkal jobban el van maradva, hiába papíron 1TFLOPS a Switch (One S 1,4).
Eleve csak 4GB LPDDR4 RAM található benne, egy 1.02GHz-es 4+4-es ARM alapú CPU (lényegében egy Tegra X1). Nyers erőben tehát sokkal erősebb még egy FAT One is. De mivel több mint 60 milliót adta el belőle így megéri rá még egy agyon butított Witcher 3-at is kihozni rá.
Viszont itt is látszik, hogy alapvetően ha rászánják az energiát, akkor ár sok kompromisszummal de funak rajta modern, multiplatform játékok is.
Vagyis ha kifejezetten nem olyan játékot fejlesztenek majd SX-re, aminek elengedhetetlen részét képzi annak a hardvere (mint pl. PS5 esetében az SSD-re épülő új Ratchet and Clank), akkor le lehet azokat butítani egy One-ra is. Igaz elképzelhető, hogy akkora különbség lesz (ha nem nagyobb) mint pl. egy One X-es Witcher 3 és a Switch kiadás között). Futni fog, élvezhető is lesz, de igazából nem biztos, hogy akarjuk majd így látni. -
Def26
félisten
crossfire x -et megnézte már valaki? érdemes letölteni?
-
NyMRooD
addikt
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Szóval származtatott szám, csak nem ívvel át az architektúrák kötözz, tehát nem fejezi ki egy gép valódi erejét, a memória, ssd és egyéb különbségek is sokat fognak jelenteni a lockhart és a onex között.
Köszi, így már értem, valószínűleg az elnevezés zavart meg, abból gondoltam, hogy egy mindenek felett átívelő mérőszámról van szó. Mondjuk így érdekelne a Nintendo switch viszonya a current gen két alapgépéhez, mert ott ugye teljesen más a cpu és gpu architektúra is, ráadásul nem hdd-t használ.
-
negyven2
nagyúr
válasz
NyMRooD
üzenetére
x TFLOPS = x TFLOPS-al. Ez szerintem egyértelmű. Viszont x TFLOPS hatékonysága már nem mindig egyenlő x TFLOPS hatékonysággal. Más szóval, induljunk ki a pletykákból, egy felvázolt példával. A 6 TFLOPS- os One X futtat egy adott játékot, mondjuk stabil 1080p/60fps-el, ugyan ez a játék az RDNA2 alapú 4 TFLOPS-os "Lockhart"-on is képes ugyan ezt megcsinálni, vagyis ugyan azon beállítások, grafika, felbontás, képfrissítés-el tudja futtatni a kisebb TFLOPS-os gépen is.
Viszont a "Lockhart" nem csak ennyiben fog különbözni egy One X-töl, ha nemhogy abban már az új Zen 2-es alapú CPU lesz (szemben a Jaguar alapú One X-el), abban már SSD lesz (szemben az 5400rmp-s HDD-vel) és ha a pletykák igazak a gépről, akkor igaz, hogy csak 12GB-RAM lesz benne mint a One X-ben, de itt már GDDR6 alapú lesz. Plusz az összes új generációs technológia jelen lesz ott is (pl. Velocity Architecture).Vagyis Cerny azon kijelentése, hogy nem érdemes összehasonlítani a TFLOPS számokat, az igaz, mert egyrészt az előző generációval azért nem mert közben történ pár technológia átalakulás a szegmensben, másrészt meg szimplán TFLOPS alapján különlegeset tenni gépek között nem egyszerű, a többi komponens együttműködése miatt miatt. Ezt már az jelen generációban sem lehet csak szimplán így meghatározni.
Egyébként a One X az előnyét a PS4 Pro-val szemben nem kifejezetten az erősebb GPU-nak köszönhette, hanem annak, hogy a 4GB-al több memóriának.
Egyébként lehet, hogy baromságot írtam, mert én ezt a szösszenetet az alapján írtam ami számomra lejött a különböző cikkekből.
-
pzstm
titán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
de csak akkor ha nem pentium celeron procit raksz mellé
-
Solten
őstag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Mondasz valamit. Az optimalizacio hihetetlen a boxon... Pelda a World of Tanks; A ONE S ugye mindossze 1.4 teraflops, de vezeted a tankot, hajlik az antenna, lobog a zaszlo a szeliranynak es erosegnek megfeleloen, dulongel jobbra-balra a tankra hajtogatott takaro es az "ottfelejtett" rekesz sor/bor/udito a lanctalp sarhanyojan. Kozben szakad az eso vagy hovihar van. Ezektol egy 4x erosebb PC teljesen osszef*sna magat.
-
hombre[EU]
nagyúr
itt a teraflops-> 2 x gpu clock x stream processors

videójátékok szempontjából semmit nem jelent,ha nem azonos architektúrán hasonlítgatjátok ezeket...pl. az rtx 2060 kártya is ~6tflops mégis dupla annyi frameraten pörgeti a Controlt,mint egy onex (azonos képminōség mellett)
A lényeg: már a Lockhart is sokkal jobb gép lesz,mint bármelyik konzol most a piacon...mert azon el fognak indulni a nextgen játékok
-
Solten
őstag
válasz
szimszonos
üzenetére
Nem tudok semmi konkretumot ahogy Te sem. Amiket olvasgatsz az mind spekulacio. Irnak 6-8 teraflopsot is a Lockhartra. Mas forras szerint a PS4 Pro es a One X koze lesz belove a teljesitmeny. A Lockhartban kevesebb RAM lesz a Series X-hez kepest, ezert lesz 1440p-re optimalizalva. Tudna a 4k-t de csorbulna a jatekelmeny a Series X-hez kepest. Plusz nem mindenkinek igenye a 4k, es sokan QHD monitoron jatszanak.
-
NyMRooD
addikt
válasz
üzenetére
De ha jól tudom a TFLOPS már egy származtatott szám, ami pont az ilyen technológiai, architektúrális különbségek áthidalására szolgál, pl egy gpu-nál nem mind1 az architektúra, az órajel, a magok száma, gyártási technológia, etc de külön külön kár őket hasonlítani, mert nem sokat mondanak és éppen ezért van a TFLOPS, vagy rosszul tudom?
Cerny azt is mondta, hogy nem számít a TFLOPS és sokan azt mondták, rá, hogy csak terel, mert gyengébb lesz a PS5.
-
NyMRooD
addikt
válasz
üzenetére
Hát eddig itt is csak azt kommunikáltátok, hogy a TFLOPS a lényeg, semmi más, nyilván a one x és az esetleges lochart között számítani fog pl az, hogy utóbbinál gyorsabb lesz az összes adatbusz, meg ha változó frekvenciával üzemel mondjuk a cpu/gpu akkor valószínűleg az is hosszabban lesz képes tartani a magasabb frekit, na meg nyilván ott van az, hogy ssd lesz benne meg ilyesmi, de ettől függetlenül a TFLOPS az TFLOPS mind a két esetben, csak nem számít annyira mint amilyen hangsúlyt kap. De ha van valami más oka is annak, hogy azt mondjátok, hogy TFLOPS != TFLOPS akkor azt fejtsétek ki légyszi részletesebben, mert annyira nem vágom a témát és tényleg érdekel.
-
Zoleee83
addikt
válasz
üzenetére
Mondjuk 1440p-vel elég gányul nézne ki UHD Tv-ken, nem hiszem hogy ezt Ms megjátsza.
Visszalépés szaga lenne, felskálázás ide, vagy oda, nem sok értelme lenne a felbontás korlátnak mikor van egy jó teljesítményű X jelenleg is.
Tippre megmarad a jelenlegi X a One S helyett, és jön a két új gép, annak így lenne létjogosultsága + nem kéne egy idő után a jóval gyengébb One/One S -sel foglalkoznia a fejlesztőknek. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
CartmanLand0
senior tag
-
törölt tag
válasz
szimszonos
üzenetére
One X TFLOP nem egyenlő Series S/X TFLOP-pal.
-
l.skywalker
Topikgazda
Insurgency Sandstorm is eltolva:
-
Crytek
nagyúr
[Felvásárlás előtt áll a Bloober Team?] Az egyik potenciális vevő a Microsoft lehet.
"A krakkói székhelyű fejlesztőgárda nemrégiben közzétett egy jelentést, melyben az olvasható, hogy megkezdték egy potenciális felvásárlás előkészületeit. Összesen hat lehetséges vevőt említenek, akikről név szerint ugyan nem esik szó, annyi azonban kiderült, hogy három amerikai, két lengyel és egy brit cégről van szó – vagyis a Microsoft is könnyedén ott lehet közöttük.A híreszteléseknek további alapot ad, hogy a Bloober Team legújabb pszichológiai horrorjátéka, a The Medium éppen a májusi Inside Xbox adásban lett leleplezve. De korábban is voltak már szoros szálak a stúdió és a Microsoft között (gondoljunk csak a Blair Witch kezdeti exkluzivitására), így összességében nem lenne meglepő, ha végül az Xbox Game Studios kötelékében kötnének ki."
-
Beniii06
addikt
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
-
Beniii06
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nekem valamiért nem töltődik be az oldal ezen a linken.
-
Beniii06
addikt
válasz
üzenetére
Ha újonnan veszed és kapsz róla számlát, akkor onnantól számítva 2 év érvényes rá. A szétszedés, portalanítás ez idő alatt garanciavesztéssel jár, mivel ezt egyben kapod meg és nincs benne olyan alkatrész, amit te cserélhetnél. Jól szellőző helyre kell tenni és lehetőleg fektetve használni.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nemáár most már Series S is?
Paszthmek kicsináltok.
#XboxOneX #Lives #Matter
Találkozunk az eseményen. Maszkot hozzatok. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ha valaki kiprobalja pls irjon rola par szot!

-
Fernet
senior tag
válasz
üzenetére
Szia!
Nálunk egy One X van otthon, kevés az olyan nap, hogy nincs bekapcsolva. Gyerek is játszik, én is. Nem egyszer ment már 8-10 órát egyhuzamban. Bírnia kell, hiszen erre tervezték.
Nálam két év után kezdett hangosodni a ventilátor, szétszedtem, kitakarítottam, újrapasztáztam és olyan a hangja mint újkorában. Mondjuk azért macerásabb művelet mint PC-n, de egy youtube-os videó után nem vészes.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
És Insider tagoknak elindult a zárt béta, június 24-ig 06:00-ig:
https://crossfirex.com/en/news/3120591 -
l.skywalker
Topikgazda
válasz
oriic
üzenetére
Megjött a hivatalos:
CrossfireX - Nyílt BétaJúnius 25-28. között
-
Solten
őstag
válasz
szimszonos
üzenetére
Ehh, csak most tunt fel hogy mire is valaszoltal (kora reggel inkabb ne forumozz...)... A One X-et azert emlitettem meg mert papiron erosebbnek igerkezik a Lockhart (TFLOPS). De ahany oldal - annyifele pletyka. Majd meglatjuk.
-
Solten
őstag
válasz
szimszonos
üzenetére
Mit nem sikerult megertened? Nem volt szo a jelenlegi generaciorol. Az X (Series X!!!) tudja majd 4k UHD-n a 60-120 fps-t. A Lockhartrol (Series S!!!) irtam hogy az meg a 1440p-t (60 fps) fogja tamogatni. Nyilvan egy fele annyiba kerulo es kb fele akkora keszulek nem lesz pariban az X-el.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szimszonos
üzenetére
Az alacsonyabb felbontásból, hogy sikerült kimatekozni, hogy biztosak gyengébb lenne a kisebbik nextgen mint az X?
-
szimszonos
őstag
válasz
Solten
üzenetére
Te nagyon nem vagy képben az X specifikációiról.2160p a max felbontás amit tud 4k játékok esetén.Az S az 900p-1080p.Tehát a gyengébbik nextgen ami " csak" 1440p lesz tehát mind felbontásban mind teljesítményben is gyengébb lesz az X-nél.Azt írod hogy nem lesz olyan combos mint a Series X.Persze hogy nem mivel a Series X lesz a legerősebb és az az X utódja.Valószínű hogy a nextgen konzolok között is a legerősebb lesz.
-
Remiel
őstag
lecseréltem az ultrawide monitorom erre Acer Predator XB321HK - 32 col 4K 60Hz G-Sync IPS, de nem tudom beállítani a boxon a 4k és sajnos fogalmam sincs miért
azt mondja a tévém (bár ez ugye nem az) nem alkalmas rá, vagy én értek félre valamit?
-
JamesHun
addikt
ma 2x is csinálta a kontroller, hogy töltőre volt dugva és kikapcsolt játék közben.
Aztán kivettem a play it-es aksit és aksi nélkül játszottam vagy fél órát és nem kapcsolt ki.
Más is járt már így? -
kENNYkEEE
csendes tag
Sziasztok!
Kérdés:
Vettem egy új xbox-ot, valamiért megvagyok kavarodva. Mikortól indul a gép garanciája? Az első bekapcsolástól vagy a vásárlás napjától?Másik kérdés:
Elromlott az egyik kontrolleremen RB gombja, már nem garanciális azonban szeretném megcsináltatni. Kit ajánlotok? Mennyibe kerülhet? Esetleg próbáljam meg home made kicserelni?köszi előre is!
-
Crytek
nagyúr
Syndicate
Shadows of the DamnedPárossal mi lett lejártak a licenszek vagy miért nincs már megvehető állapotban?
-
Edgar2621
őstag
-
l3irdys
csendes tag
-
KardosAttila
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Én most a kingdom hearts 3-nál vettem észre, hogy ott is számolja a játékidőt, ott a statoknál "play time" szerepel "Time played" helyett. Kingdom come deliverance-nél is ez a helyzet a "Total time played" statnál. Nagyon látszik, hogy egy frissítéssel beleírtak egy sor kódot, hogy a "Time played" stat ne frissüljön.
-
negyven2
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
akkor megvan
Itt a nettó játék időt mutatja. Vagyis nincs benne a töltés, menü, átvezetők, újrakezdések. Csak a tiszta játékidő amit az utolsó mentés tartalmaz.
Mondjuk ahogy nézem, így is inkább végigrohanttál a sztorin, pedig rengeteg mellékes lehetőség is van benne
-
negyven2
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem mind Online, a Social Club-on mutatja az időt:
Mind az Xbox App-ban (de itt már a második végigjátszás és az Online is benne van)
-
AMD Power
titán
Ma delutan befejeztem a RDD2-t. Nagyon nagy élmény volt! Az iranyitastol eltekintve hatalmas jatek! Ami bosszant,hogy beragadt 14 oranal a "jatekidom', igy nem tudom hany orat jatszottam vele, illetve a vegere kicsit elvesztettem a story-t a rossz angolom miatt. Igy nem igazan ertem a veget a jateknak. Mi miert lett. De amigy szenzacios lett.
-
törölt tag
válasz
Plebi
üzenetére
Amikor home-oltam unokatesóm gépére, akkor pl.: a ryse-t nem lehetett telepíteni, mert inaktív volt a telepítés gomb.
Ezt akartam felrakni kontroller tanulás céljából, de esélytelen voltam. A megvásárolt RDR2 egyből indult, ami még nem volt gp-s játék akkor, de külső ssd-ről gyorsan fel tudtam rakni. -
A home-olt xbox esetében (rokon fiókja van hozzáadva és homeolva az én One X-emen) ha a rokonom a saját gépén játszik és be van jelentkezve, akkor nem érem el a játékokat letöltésre? A már letöltöttek mennek, de pl a Minecraft dungeons érdekelt volna, de csak annyi jelenik meg, hogy join to GPU.
-
BT86
tag
válasz
Medocsabi
üzenetére
Azért ez a méretcsökkentés nem annyi, hogy áttervezünk ezt-azt és kész...
A kisebb hely miatt kisebb alkatrészek, hatékonyabb hűtés stb kell. Ezeknek a tervezési, tesztelési és előállítási költségeit pedig az árcédulán tudják csak kompenzálni. Egy komolyabb teljesítményű laptop se véletlenül kerül sokkal többe, mint egy ugyanolyan teljesítményű pc+monitor.
Nyilván fontos része a tervezésnek, hogy megfizethető is legyen a konzol minél szélesebb réteg számára. -
Medocsabi
addikt
Szerinted mitől lenne drágább mit a lemezes változat? A mostani generacioban is olcsóbb az all digital. A jelenlegi kialakítása az XSX-nek minden csak nem hatékony ami a hűtést illeti. Ez igaz a hely kihasználására és a hűtési mechanizmus hatékonyságára is. Pl az "s"- ventije közvetlenül a hőleadó bordáról szívja ki a meleget,az "x" pedig a lemellákon keresztül tolja át. Az új konzolnál meg felül tolja ki a meleget, és nem közvetlenül a bordáról. Ergo faszán be fogja fűteni az egész gépet. Ennél sokkal jobban szellőző mini itx-es gépem is volt már, hasonló hűtési felepitessel, és pont a hűtés abszolút hatékonytalansága miatt cseréltem le. A ramok konkrétan egy fél napos működés után olyan forróak voltak,hogy kézzel nem tudtam megfogni. Ebben meg minden BGA. Azaz minden melegít mindent. De ne legyen igazam. De nekem nem lesz első napos vétel,adok neki pár hónapot,és nagyon remélem hogy tévedek,és baromi jó gép lesz, minden tekintetben :)
-
lsg
tag
Sikerült valahogy felülírni az egyik játék mentését a felhőben (Lego Worlds). Sajnos a fiamnál nagy kedvenc és már megvolt szerezve szinte minden. Hiába telepítettem újra ugyanaz a jelenség (már eleve nagyon lassan töltődik be a mentés is, van vagy 30 perc), gyakorlatilag előlről kellene kezdeni. Valakinek van valami ötlete? Support ezzel nem hiszem, hogy foglalkozik, pedig nyilván megvan még valahol a mentésem.
Járt már hasonlóan valaki, ahol sikerült megoldani a visszaállítást? -
RudY
addikt
Micro megoldotta, már másodszor törlik helyettem, de most már megveszem máshol olcsóbban:

We’ve refunded you for Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
( CD PROJEKT RED )
Quantity 1
Available: 18 November 2020 -
hubertus33
tag
Sziasztok!
Én is csatlakozom egy One X Cyberpunk 2077-el eddig megvagyok döbbenve hogy mennyivel gyorsabb az One-s nél a Forza Motorsport 7 egyenesen über fasza
-
Medocsabi
addikt
válasz
üzenetére
Már miért ne lehetne megvalósítható? Egy pillanatra nagyon megörültem, nekem becsípődésem, hogy vissza kéne menni a ps2 méretre az összes konzolnak
Valmamiért mindenki úgy gondolja hogy nem megoldható, mert kell a méret a hűtésnek. Pedig a laptopom ennek a teljesítménynek ~ a 125%-a. Mégis laposabb, kisebb, és könnyebb, és bőven lehűti a hardvert. Szóval nem űrtechnológia, és szerintem letarolná a piacot. -
Beniii06
addikt
válasz
oriic
üzenetére
"Jól el lett felejtve ez is."
Sajnos, pedig az eredeti z8games-es amerakai változat volt a legjobb. Egy kicsit pay2win játék volt, de voltak benne olyan elképzelések, amit máshol azóta sem látni(kill spring, Hero mode, Escape mode) és free playerként is élvezhető maradt a játék(a ribbonok kigyűjtésével M4 CustomCrystal azért befigyelt az acc-on. A CS bizonyos szempontokból elbújhatna mögötte, csak már mindenki "elfelejtette" és én is inkább csak emlegetem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cyrin
üzenetére
Sehonnan, mivel még hivatalosan nincs bejelentve a játék tesztelése. Ilyenkor minden adatlapra azt teszik ki, hogy még nem elérhető és csak kódot tudsz beváltani hozzá (Vélhetőleg a belsős teszterek miatt). Ha majd az MS elárulja hivatalosan, hogy indul a teszt, akkor ha open béta lesz simán megjelenik ott egy új gomb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
utoljára frissítve: 2018.02.19 l.skywalker
- PlayStation 5 Standard Edition megkímélt, megbízható darab + 3 játék
- Playstation 5 lemezes eladó!
- Sony PS 5 dobozában (2025.09-ben vásárolt) 2 év gar, számla!
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi az infót!

IntelKiller7