- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:28 Téma összefoglaló
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imilenni
addikt
-
ddt500hu
veterán
-
kchryss
veterán
-
ddt500hu
veterán
-
kchryss
veterán
Szedd le a teszt szervert és nézd meg mit ír ki első belépésnél. Ha jól tudom írni szokta, hogy ha kapsz kompenzálást és ilyesmit a jobb alsó sarokban az érteítési központban.
Sokan kérdezék a wg-től, hogy mi a helyzet kredit szempontjából ha mindkettő a garázsban van, de választ nem kaptak rá. Szerintem nem kapnál a 9-esért kredit kompenzációt így akkor jársz jól ha a 9-est eladod a 10-est pedig a garázsban tartod. De azért megvárhattad volna hátha jön még erről hír a patch előtt és hátha visszakaptad volna a teljes árát.
-
kchryss
veterán
-
zodo
nagyúr
Szövegértés
Ebből már nem mászol ki, ne kavarj!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Te megkapod mindkettőt (új IX-X) anélkül hogy garázsban állna a SU mert neked ott áll a jelenlegi X-es Obj. 263 amiből lesz IX-es és kapod ajándékba a X-es obj. 268 v4-et.
Szóval már csak az a kérdés hogy jól tetted-e hogy most féláron eladtad ha a wg teljes áron kár térített volna.
-
jano_77
nagyúr
-
zodo
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
"Te teljesen nem általános eset vagy azzal, hogy mindkettő tank a garázsodban van"
Ezt írtam én is, vagyis a Te viszonylag szerintem ritka esetedre igaz lehet, de nem általánosságban. A korábbi hozzászólásodat meg nem láttam, de ettől függetlenül nem igaz a mondatod. Ha ide jön vki, aki kevésbé jártas mint Te vagy, akkor teljesen fals módon azt gondolhatná, hogy nem kell a garázsban lennie a SU-nak ahhoz, hogy megkaphassa az Obj-et! Viszont ez NEM igaz, csak a Te kivételes esetedben. Így esetleg már világos, hogy mi volt a problémám? Ami egyébként nem probléma, csak gondoltam előzzük meg a félreértéseket. Ennyi és itt be is fejeztem.
-
zodo
nagyúr
Igen ha eladod akkor is lesz újkori tier IX obj. 263 és tier X obj. 268 v4
Kredit kérdést csak a wg tudná megmondani.
Legénység átültetés egyértelmű, volt su legénység lesz új obj. 263 míg régi obj. 263 legényei átülnek az obj.268 v4-be.Szerk:
jano_77 védelmére kelve, igazat adok neki mert...
Akinek nincs a garázsba a su-122-54 az is megkapja a tier IX-est meg a tier X-est is.
Akinek nincs a garázsába a SU-122-54 az nem kap semmit.
Ha ki van fejlesztve akkor sem kapja meg az újkori tier IX obj. 263 -at hanem csak ki lesz fejlesztve. (Én olvasatomban akkor kaptam tankot ha az ott áll de ezért még fizetnem kell)
Tier X tankról szó sincs a SU kapcsán tehát biztos nem kap új X-es tankot ha ott áll a garázsban a SU ha nem. -
jano_77
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Speciális eset vagy mert mindkettő csere előtt álló tank a garázsodban áll.
Jelenlegi SU-122-54 helyett megkapod az újkori Tier IX-es Obj. 263-at.
Jelenlegi Tier X-es Obj.263 helyett megkapod az újkori Tier X-es Obj 268 version 4-et.
Mivel ezek egyszerű tank cserék talán nem járna értük kredit jóváírás (normál esetben) de én elvárnám hogy kapjak egy Obj. 263 kredit jóváírást.Indoklás: Mivel ha csak ki vannak fejlesztve a patch érkezésekor az adott járművek akkor csak kifejlesztve kapja meg de még ki kell fizesse ha használni szeretné.
de talán a megfelelő téma / hivatalos wg fórumban erre is választ találsz mert ez csak a saját véleményem!
-
jano_77
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
-
K6000
aktív tag
-
ollie
MODERÁTOR
-
[HUN]Dani
őstag
-
[HUN]Dani
őstag
-
dfsz34
őstag
"Ha a T71 light tankot medként használod akkor az esetek 80%-ban biztos halál garantált."
Itt egy replay, most mentem, hogy szerintem mit lehet egy T71-el kezdeni, arany lőszer nélkül szigorúan.[link]. Az igazság persze hozzátartozik, hogy a pálya fekszik neki, arty sem volt, bár a T71-ben annyira nem zavarnak az artyk, volt már, hogy kilőttek teljes gáz mellett, 100 csatából 1x, de általában még a splash is elkerül. Hatodik zérzékem van, úgyhogy nem sok ideje van az artynak becélozni, akkor sem, ha megálltam... Ha lett volna arty, akkor nem állok le középen lövöldözni, hanem folyamatos mozgás, bár a vége felé már nem nagyon spotoltak.
Arannyal lett volna még 3-4-500 sebzéssel több, de jelenleg nem vagyok eleresztve annyira kredittel, mert gyűjtenem kell a batmobil-ra, nemsokára meglesz. Meg szerintem annyira nem is igényli a T71 az aranyat.
-
Angel1981
veterán
"És hogy még egyértelmű legyen a WG ezeket a ligh tankokat úgy alkotta meg, hogy a játékosok FELDERÍTÉSRE használják."
Az elv lehet, hogy ez, de ahogy valamelyik kolléga írt itt korábban, ténylegesen ezt a taktikát a pályák max. 1/3-ában lehet használni. (Nagy, nyílt pályák, tele bokrokkal.)
Az okok a következők:
- a magas szintű tankoknak mind 400 méter körüli a látótávja, plusz az esetleges módosítók, mint coated optics, consumables, situational awarness, stb. - nem olyan nagyon nehéz kiszúrniuk egy scoutot, hiába, hogy annak mozgás közben nem változik a camoja
- a mostani pályákon magas szinten már gyakori eset a "mindenki lát mindenkit", mert egyszerűen kicsik a pályák! Ha lennének 1200x1200, vagy akár esetleg 1500x1500-as pályák, sokkal jobban lehetne használni tisztán felderítésre a scout lightokat, ténylegesen információval szolgálnának arról, hogy vajon merre csoportosulhat az ellenség? (Ez szerintem ráadásul egy tök izgalmas szerepkör is lenne, hasonlítana a valósághoz!)Nem véletlenül gondolkodik a WG azon, hogy minden magasabb szintű tanknak nerfelje, a scoutoknak meg buffolja a látótávját - mondjuk megértem, mert egyszerűbb, mint gyorsan csinálni fél tucat, 1500x1500-as pályát.
#69453 Habib[HUN]: "Igazából egy könnyű tanknak szerintem a feladata kissé összetettebb annál hogy pusztán felderítsenek."
+1 az utána leírtakra
-
Bingisz
addikt
-
dvids
aktív tag
"Ha a T71 light tankot medként használod akkor az esetek 80%-ban biztos halál garantált."
Hogy használod a light tankodat olyan pályákon, ahol a harcok zárt térben zajlanak, ahol a maximális látótávolság 400 méter alatti? Ha számvetést végeznénk a jelenleg játékban levő pályáknál akkor kb a 2/3-ukban ritkán használható ki a light tankok egyetlen egyértelmű előnye: a mozgás közbeni magas álca. Innentől pedig oda jutunk amit mondtam is: kvázi medium tankként kell játszani ezekben az esetekben. Na persze a medium tankok sem mind ugyanolyanok, úgy kell játszani egy light tankot is mint egy könnyen páncélozott mediumot.
-
Bingisz
addikt
-
dfsz34
őstag
A T71-be nem kell arany, mióta játszom vele 2x táraztam aranyat bele, elhasználtam kb 8 darabot összesen. A másik, hogy pontosan el tud bánni a nagy böszme TD-vel vagy a lassú tornyos tankokkal, mint az E100, csak a környezet legyen adott hozzá, magányos tank, nyílt terepen (körbefutható legyen). Mindig flankra kell mozogni vele, legjobb ha az ellenfél háta, hát, oldal, gyenge pont, kb ebben a sorrendben igyekszem célozni és simán elég az a pen. Van hozzá sebessége, hogy a manőverező harcot folytassa az ember.
-
szbalogh
addikt
-
dvids
aktív tag
-
Angel1981
veterán
"Ezt a WN8 -as értékelést felejtsük már el könyörgöm."
Azért valamihez viszonyítania kell egy klánnak, pláne egy ilyen jó klánnak.
A WN8 pont azért jobb, mint a WN7, mert tankra bontva vannak a követelmények (az más kérdés, hogy jó pár van, aminél "furcsa" az a bizonyos követelmény).
Olyan játékosról pedig még nem hallottam, aki csak magas szintű lightokkal megy, és ez gátolja abban, hogy beliluljon.
Kicsit olyan ez, mint egy jó állásra való jelentkezés - valahol meg kell húzni a követelményeket, aztán majd a próbaidő eldönt, hogy maradhat-e az illető, vagy sem?
Aki meg valamiben annyira jó, hogy messze földről híres, azt úgyis beveszik, a stat nem is számít - újabb példa; anno, az én időmben, aki az általános 8-ban megrendezett országos matekversenyen bekerült a legjobb 10-be, az automatikusan felvételt nyert az olyan gimikbe, mint pl. Berzsenyi, vagy a Fazekas, felvételiznie sem kellett.
-
ddt500hu
veterán
-
Bad Pritt
félisten
-
Mcray
senior tag
-
Mcray
senior tag
Biztos nyelvi korlát az oka, hogy mindig van valami kivetnivaló van abban, amit írok, pedig nem szánom annak.
Mini T29, nálam annyit tesz, hogy okosan, tornyozva teljes lefelé téríthetőséget kihasználva, az a front páncél messze jobban pattint mint bármi más abban a tierben. Lényeges a lefelé téríthetőség, mert a többi tank azt sem tudja, hogy mi az. A T-20 féle 10 fok sincs sehol a Comet-éhez képest, ha jól emlékszem.
A Mini azt is jelenti, hogy messze nem annyira átlőhetetlen mint a T29, csak a módszer hasonló amit megkíván.
Használhatóságát nézve pedig nem mini, mert van olyan jó mint a T29 a maga nemében.
Ja a lényeg. A játékosok 99%-ának (nekem is), problémás a Comet tornya ha okosan használják, és csak egy csík látszik ki belőle.
-
vhw
addikt
-
dfsz34
őstag
Hát igen, nem frontális támadásra való. Flankolni meg olyan dolog, hogy beszélni könnyű róla, gyakorlatban meg nem mindig van rá lehetőség.
Ezért mondják, hogy könnyű tankkal a legnehezebb játszani. Nagyon jól kell érezni a csatát vele, hogy hol van szabad folyosó vagy egyáltalán mozgástér, ahol elmehetsz a TD-kért vagy artykért vagy magányos tankos, akit meg lehet lepni.
Igazából átlagban kell lehozd az 1200-t, ami tényleg nem egyszerű, de azt kell csinálni, hogy olyan csatákban, ahol adja magát a lehetőség a maximális lehetséges sebzést ki kell osztani, mert lesznek bizony olyan csaták, hogy még egy sebzőt sem fogsz tudni lőn. Ahol magányos TD-van, arty, meg általánosságban ahol gyenge páncélozottságú tank, már rá is kell mozdulj. Keményebb ellenfeleknek meg oldalát, inkább a seggét, ha lehet egyáltalán flankelni.
Majdnem minden pályán vannak olyan helyek, ahonnan oldalba lehet kapni a vonuló ellenfeleket, oda lehet menni vele és használni a remek álcáját, csak ahogy írtam a saját csapat könnyen megtékáz olyankor vagy kinyom a bokorból egy hatalmas isu akinek kell a hely és különben is takarodjál spotolni, hogy ő kényelmesen tudjon lőni (és aki mondjuk szlovák színekben pompázik és ehhez mérhető agyi kapacitás meg elfojtott agresszió szorult belé, bár mióta nem utal a magyar mivoltomra a nevem, kevesebb ilyen jellegű agressziónak vagyok kitéve eme nagyszerű környező népek fiaitól
) -
Angel1981
veterán
-
dfsz34
őstag
Nekem 722 az átlagom vele (és nő folyamatosan, mert ebben a stock állapot is benne, sőt még nincs 6. zérzék, azzal legalább +100, mert tovább maradok életben és még egy lövéssel simán számolhatok pluszban), 48% WR mellett, de tényleg az van, hogy mocsok, önző a csapattal semmit nem törődő játék stílust alkalmazok vele, mert annyira én nem vagyok pro, mint pl a diegho, akinek szenzációs körei voltak ezzel a tankkal (most megnéztem, neki 825 az átlag sebzése vele és tudom ,hogy neki sem volt hatodik zérzék, szóval egy százassal jobb nálam, de szerintem az ő szintjén lehet, hogy ez stat rontás
). Lapítok, sunyítok, gyenge ellenfélre megyek, nyílt terepen sunnyogót próbálok elkapni stb, de semmi esetre sem megyek túlságosan előre, evvan. Gyakran fenyegetnek a csapattársak, téká veszély foka is elég magas, de annyit azért mozgok, hogy ne tékázzanak, ha látom, hogy agresszív a csapatom nagyon.A lorraine-batchat legénységét húzom benne, mert megtartom majd a nyolcas tankot, de egy statpad tanknak is jó lenne tulajdonképpen, de csak komoly legénységgel és némi aranyosítással. Mindenképpen erősebb a tierjében, mint a két nagyobb testvér.
-
dfsz34
őstag
Sajnos a WN8 harcra kényszeríti a könnyű tankokat is, más megoldás nincs. Cserébe elég alacsony a szint, pl T71 esetében 1200, amit óvatos taktikával simán lehet hozni. Sniper módban meg nevetve, csak akkor kiteszi magát az ember a saját csapata dühének, mert mindenki arra vár a bokorban, hogy majd a scout előrerohan meghalni.
Már a passzív scoutolás is veszélyes, mert nem értik, hogy egyáltalán mi az, ha próbálom a chat-ben magyarázni. Hiszen nem mozog. Volt már, hogy saját arty vágott oda nekem, majdnem az összes hp meg a parancsnok bánta.
Amúgy én nagyon unom ezt a primitív hozzáállást, hogy a csata arról kell szóljon, hogy valaki spotol a sok mesterlövész meg mindenféle tankban lesnek messze hátul és próbálnak nem mellélőni, több-kevesebb sikerrel. Ennél sokkal összetettebb ez a játék, de mindegy is, tudjuk, hogy mit lehet kezdeni a lövök párat a tankkal játékosokkal, akiknek még a bokorig eljutás is kihívás, hogy közben ne ütközzenek össze-vissza.
Lehet még a csapattal tartani és kihasználni a töltőtárat. Kiiktatni az ellenfelet egy tárból, ha elég a hp a potenciális bekapott lövéshez.
Még ami működhet, hogy csak annyira előremenni, ahonnan még jó fedezékből lehet harcolni, miközben a spot is jön.
A saját csapat viszont nagyon is valós veszély egy olyan scout-ra, aki sebzésre megy és nem hajlandó elől rohangálni öngyilkos módon. Bokorból simán kitolnak, saját társak belém lőnek, főleg a retardált fajta, akinek a passzív scout semmit nem mond.
Még azt a trükköt szoktam csinálni, hogy mozgok, de nem elöl. Bár ilyenkor is van ugatás, de a düh mértéke ilyenkor általában nem ér el olyan szintet, hogy tékázzanak.
Pl. a varázserdőbe soha nem megyek scout-al. Le...rom, hogy mit vár el a csapat, ott biztos a halál és gyakran alig szerzek közben spot dmg-t, sebzés nulla. Összeségében egy gyatra csatát tudok csak ott menni. Nem azt jelenti, hogy soha nem megyek oda, de biztosan nem az elején, volt már ott 10e spot is nekem, de a vége felé és a győzelem múlt rajta. Inkább mozgok hátul vagy oldalt a dombon próbálok spotolni. Persze még így is van ugatás, de mivel mozgok, ezért még nem tékáztak meg ott.
(#63295) scyllarus Engem mondjuk nem zavar a wn8, pont az amx12t az egyik legjobb húzó tank, ha sikerül olyan módszert találni, hogy elkerüljem a saját csapatom dühét és a tékát. Megkapta a tártöltős ágyút, amit tier7-ben is használ a nagy testvér, kicsit rosszabb töltés idővel, de összeségében ha cigánykodik vele az ember, akkor meg lehet lőni a 750 elvárt szintet. 2e sebzésre már 11e wn8-t ad.
A gond az, hogy tényleg nagyon speciális, szerintem suttyó, önző harcmodort kell vele alkalmazni és például a WR gyalázatos lehet vele, mert keveset spotol az ember, nem igazán támogatja a csapatát, pontosabban azzal foglalkozik, hogy sebezzen, tipikusan olyan ellenfeleket, akiket amúgy is kilőnének a társak.
-
scyllarus
veterán
-
xenom0rph
őstag
Ez rendben van, de ha nincs szakasztársam? Ismerősök közül senki nem játszik, beléptem egy ilyen kezdő-közepes klánba, onnan se jön/megy senki szakaszozni mert már megvan a kialakult társaság. Így az esetek 99%-ban egyedül játszok. Esetleg valami közepes szintűeknek való klán ,olyan tagokkal akik vevők lennének szakaszra, ilyet tudnál/tudnátok mondani?
-
dvids
aktív tag
Tény, hogy a Cromwellhez képest elsőre sok mindenben visszalépés, de ha ettől elvonatkoztatsz akkor egyáltalán nem rossz tank. Tény, hogy a penetration kicsit alacsony (ez volt az első tankom, amivel úgy éreztem hogy arra lett tervezve, hogy vegyed a prémium lőszert...), de még ezzel együtt is kiváló tank.
A tornya pattogós, de természetesen átlőhető pár helyen (ahol nem fedi a gun mantle) és a löveg körül is ha elég nagy csúzlikkal lövik. De ez nem is arról szól, hogy teljesen rábízhatod magadat a toronypáncélra (nagyon-nagyon kevés tankkal lehet ezt megcsinálni, pláne mediumok közt), nem szabad kiállni és megvárni hogy szépen becélozzanak, de azért fog pattintgatni. Elég alacsony profilú a torony talán az egyik legnagyobb lövegsüllyedéssel az egész játékban, ezt kell kihasználni a legjobban meg persze a kiváló DPM-et.
Hogy szemből nem megy át az egyik legkeményebben páncélozott tier 9-es heavy? Szerintem ez elnézhető egy tier 7-es mediumnak. Egy az egyben nem is kell feltétlenül tudnod legyőzni egy ekkora szörnyet. Ámbár ha sikerül trackelni akkor körbe is lehet táncolni szerintem, azért ahhoz elég fürge a Comet. Nem lassú az, csak a Cromwellhez képest.
Gyanítom persze neked egyszerűen nem fekszik a tank a játékstílusodhoz, ami tök normális dolog és megértem ha utálod is ennek megfelelően, csak meglepődtem mert eddig mindenki nagyon kedvelte akit hallottam. Nekem is nagyon bejön, szerintem kiváló tank és az eredményeim is jók vele a magam szintjén, bár még olyan rettentő sok meccset nem mentem vele.
-
sequator
senior tag
Nekem sem lett szíven csücske a Comet. Az SP event miatt vettem meg, már régen ki volt fejlesztve, de az adatai és mások beszámolói alapján is rosszabbnak tűnt mint a Cromwell.
Sajnos bejött a papírforma, tényleg rosszabb, mint a Cromwell. Legalábbis nagyon más stílust igényel. A jobb toronnyal egy kicsit már jobb, de legjobb ágyúja szinte semmivel nem jobb mint a Cromwellről örökölt (+3 pen és +5 dmg).
Meglett az SP, többet nem is mentem vele azóta sem, majd lassanként csak a napi duplákkal fogom szépen elvonszolni magam a Centurionig.sautia
-
dvids
aktív tag
-
Mister_X
nagyúr
Bár én még csak tesztszerón próbáltam a két tizest, annyira azért nem rossz a 113. A frontja pattogósabb, egyszerűbb hull downba vinni, 121-nek meg nem ez a feladata, ezért bekaphat fájdalmasabb lövéseket is. Mindkét tank nagyon jó, mozgékonyak, jó az ágyújuk, a felépítményük. Engem ami megiesztett a 121-nél (meg a japán 10-esnél), hogy megyek előre ötvennel, ellenség spottolva, majd egy éles 90 fokos kanyar után 47-tel megyek tovább

-
LobiDrg
aktív tag
-
ddt500hu
veterán
Nem értelmezek semmit félre!!! TE nem fogd fel amit mondok!!! Egy rohadt tank megy előttem keresztbe a tisztáson! Eltűnik, megjelenik, eltűnik, megjelenik. Én egy egyenlőszárú háromszög csúcsán ülök ő átmegy előttem az alapján és 1mp-ként eltűnik megjelenik. Ezt mivel magyarázod? Vagy azt, hogy a feléd közelítő tank tőled 50m eltűnik majd megjelenik a pofádban!
Nem érdekel, hogy történelem/méret hű-e a camo értéke! Az érdekel, hogy egy tökéletesen felspottolt látható tank miért tűnik el véletlenszerűen? -
Jakuu
őstag
Ez igy igaz. Itt egy kis http://www.wotinfo.net/en/camouflagesegitseg is neki.
-
L4mie
veterán
-
Th1sN04ll
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
Annyira igazából nem fontos, hogy szenvedj vele, fejben szoktam számolni, csak néha ha intenzív a küzdelem, elfelejtek egy-egy lövést hozzáadni.

Csak eddig külön nem találtam, csak damage panelt, ami a kapottat jelzi, de annak sok értelmét nem látom, tekintve, hogy egyből látom, mennyi az annyi. -
Th1sN04ll
senior tag
-
PaJa1
őstag
Én Aslain mod csomagjából válogatok, nekem nagyon bejön. Csak 1 kiegészítőt tettem hozzá.
9.0ig magamnak kukáztam össze a modokat és csináltam a saját konfigom, de most már csak az aslain-félén állítok egy kicsit és nagyon patent.
Van minden szinte ami eddig volt és STABIL a játék. Ezt értem a fagyás, kidobás, laggolás, élvezhetelenség megszűnésére. -
Remus389
nagyúr
-
LK
addikt
Köszi a tippeket Jolet-nek is! A VK45.02 A-val figyelem az eseményeket,és ha sikerül oldalba kapni valakit,azt teszem. Sajnos sokszor pakol be 4-8 db T10 és pár db T9 ellen,ilyenkor marad a repesz lőszer,WT-ket,Arty-t,és másokat oldalról is jól szed.
T9-es tankok javítása mennyibe fáj? (pl. IS8? )
-
Jolet
őstag
nem csináltam minden csatából videót és nem is most játszottam őket, ha megfigyelted
de gondolom magad is tudod a választ, kell egy jó pozíció és el kell találni a gyenge helyeket miközben magad távol tartod a sebesüléstől :-)
azért tettem be ezeket a replayeket, mert én ebben a stílusban használtam minden csatában, és ez volt az alapkérdés
például az imádott tigris2 és e75 párossal nem tudnék betenni ilyet, mert utáltam őket, mint a szart...más szóval nem vagyunk egyformák
angel: az a pálya teljesen megváltozik, nekem nem tetszik az új, de lehet hogy csak szokatlan...
-
törölt tag
-
Angel1981
veterán
Hát, prémtankként még akár lehetne is belőle valami - messze rálicitálva a "TOG fun factor"-ra!

Nagyobb, lassabb, vékonyabb a páncélja - YESSS!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#52530 Diarmand: nekem van, és 30 csata alapján IMÁDOM!!!
Igen; nagy, lassú, nem túl jó a páncélja, de egyrészt ott a kitűnő ágyú, a kedvezményes MM, a fantasztikus HP, a jó kredithozam, és maga a TOG ÉLMÉNY!!!
Győzködöm öcsémet, hogy vegyen Ő is, mert ketten 2x akkora fun!
Csak azért nem mentem vele az utóbbi időkben, mert egyébként is ömlik a pénz.... -
Angel1981
veterán
-
Spenike
tag
-
törölt tag
Ha gyűjtögeted a tank ászokat, akkor biztos nézegeted, hogy kinek mennyi van.
Az előbb egy kereséssel ezen figurákba botlottam bele:Tadzka_LT 308
Dr_Schmerz 287
the_ace_of_spades 242
OPA_PORGO 238
RenovatioCZ 227
Fantom_CZ 213
Aliensaur 200 -
Simulacrum
senior tag
-
dfsz34
őstag
Az ász azért kicsit csalóka, mert pl nekem tier5 alatt csak a t7 car, fcm pak meg a pzs35 meg most visszavettem a hetzer-t a 4 frag akció miatt, szóval tier5 alatt erre a négyre van ász és összesen van kb 70 ászom, a többi mind tier5 és afelett.
Majd egyszer, ha már kihúztam az összes engem érdeklő tankot, akkor megcsinálom az ászokat tier 5 alatt is.
Ott lényegesen könnyebb ászt elérni a sok kezdő miatt, csak ugye nem tudom, hogy ki hogyan volt vele, de én minden ágat húztam az elején és tier5-ig viszonylag hamar elszaladtam, de persze pocsék játékkal, tehát nincs ász azokra.
Tényleg nem nagyképűség, akár a hetzer példája is bizonyítja, amivel sorozatban tudtam ászt hozni, hogy még arany sem kell, csak gyakorlat és tier1-4-ben viszonylag könnyen lehet ászt elérni.
Szerintem a tier5 alatti ászokat ki kéne venni, esetleg tényleg néhány nagyon kurrens tanknál kihívás, pl a t18-ra nehéz lesz, mert 8 sniper kill-re is csak első osztályt adott.
A tier5 is olyan, hogy a ritka tankokra könnyű megcsinálni, de pl kv1 már érdekesebb, de mondjuk a tier5 már ok, az kihívás.
Vagy még jobb példa, t69 vagy t57 ászért vért kellett hu..ozzak, messze messze komolyabb csatával lehetett csak elérni, mint mondjuk a t7 car ászt.
-
Zadia
őstag
-
Simulacrum
senior tag
-
Zadia
őstag
-
Bingisz
addikt
-
simron
tag
-
Habib[HUN]
senior tag
-
ddt500hu
veterán
-
Simulacrum
senior tag
Tökéletes összefoglaló, szó szerint egyetértek vele. Annyit érzek másnak mint te, hogy szerintem nem vészesen lomha a JPZE100, szerintem teljesen megfelelő gyorsaságot bír elérni, kicsit lassan fordul, de elfogadható.
Én azért nem váltok, mert nincs két jó legénységem és a JT-ből semmiképp nem szedem ki őket, mert az a tank egy álom, imádok vele játszani.Leo PTA esetében sajnos tényleg igazak a statisztikák, nem túl jó tank. Durva, hogy az ágyú értékei a JT-hez hasonlóak, mégis ez iszonyat lassan szűkül és rettentő nagyról indul a célkör. Tipikusan nem med ágyú, nekem sajnos nagyon nem fekszik, de a Leo 1 kell, ezért muszáj vele játszanom. Idővel azért rá lehet érezni hogyan kell vele menni, de nem könnyű az biztos. Az E-50 mindenben jobb tank nála.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Napfénysüti
nagyúr
Engem leginkább a lassúsága tántorít el na meg ez a hosszú töltésidő. Amíg ez tölt addig a JT-rel majdnem 3-at lehet lőni aminél szintén megvan ennyi sebzés. Bár tény hogy nagyobb elrettentő ereje van 1 hatalmas sebzésnek mint több kisebbnek.
Sebességre mennyivel lomhább mint a kistesó JT? Mert már az sem épp egy Ferrari.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Angel1981
veterán
Mondjuk úgy, hogy egyetértek a WoT wiki leírásával:
"The long 107's penetration and damage are comparable to those of German long 105mm from the Tiger II and it is relatively accurate. This allows it to work much like the Tiger II as a slow, long-range sniper with thick armor, capable of going into close-range combat if needed."
Az biztos, hogy "sniperebb", mint mondjuk egy IS-3, de úgy játszva azért valóban nem olyan hatékony, mint mondjuk egy Tiger II.
Igazából UP az a tank; ahhoz az alfához a 3.4-es célzásidő pofátlanul hosszú - és nem ez az egyetlen, amiben értethetetlenül gyenge. -
törölt tag
-
CHaooSS
őstag
-
Antonius1978
addikt
Engem erdekelne ez a dolog.Mindkettobe jelentkeznek, mert turhetoen jatszom, de neha egyes helyzetekben tanacstalan vagyok, nem tudok donteni (jol).Hatha meg felszednek valamit

olcsii engem hajott a vagy, hogy meglegyen az IS-6, mert ellenfelkent kerultem vele szembe, es mar akkor megtetszett

En is kellett nyomassam, mert a kinai agon csak a T-34-1 volt meg - es enyhen szolva azzal nem tudok jol jatszani - de a kinai 5os T-34-en volt nemi TP es visszavettem, meg kihuztam vele a 6os 59-16 kinai felderitot, igy a 2 kinai tankkal mar elboldogultam a gyujtogetes soran, ugyanis bejott ez a felderitosdi.
Ugyanis mivel a francia agat csak regebb huztam ki egy bizonyos szintig - 1 garazshely miatt - a francia 12t-vel nem volt semmi tapasztalatom.Szerencsere a parancsnokot meghagytam a barakkban, mert gondoltam ra hogy egyszer majd kelleni fog.Es mivel ez az egyetlen francia agam volt kihuzva, muszaj volt a 12t-vel nyomassam vegig a 100 ezer TP-t.Naszoval bejott a 12t-vel a felderitosdi (pedig nem sok tapasztalatom volt a felderito tankokkal), igy a kinai felderitovel is tudtam jo koroket menni.
A japan agat is csak 5os szintig tudtam kihuzni SZTP-bol, ki kellett gyujtsem a TP-t a Chi-To-ra, de mivel erosen megtetszett, azzal sem volt gond kihuzni a 100 ezret.
Tier 10 : tegnap engem is elkapott a gepszij, orommel mentem csatazni, ilyen napot sem sokat tudtam feljegyezni a wotos palyafutasom soran.En is az E-100/Maus parossal csataztam.Volt hogy eleg pofas sebest osszeszedtem (magamhoz kepest) az E-100-al, volt vagy ket 4500 feletti sebzeses korom is.
Raadasul az egyik menetben 4 (kilottem) - utanna 3 tankkal csikicsukiztam, es 2 tuzer is ramfigyelt neha
Igaz volt 2 palya amin AFK voltam, mert fenn volt a magyar dumas mod, es attol kiakadt, amikor leszedtem, akkor beengedett Windstormra, Winter Ruinberg es meg 1 masik atdolgozott palyara.UI : 21 csatat mentem, 71% nyeressel, a WN8am 17xx lett, a WN7 es a tobbire nem emlekszem.
-
jano_77
nagyúr
sajnos lejárt a szerk. időm:
(#49946) K6000: osztom a véleményedet, hogy nem szeretem, akár mi nyerünk 2-3 perc alatt 15-0/1/2/3-ra, akár veszítünk ennyi idő alatt hasonló arányban, mert ezek szar csaták! Veszítsek egymás után 10x is akár, de legyen élvezetes, jó kiegyenlített csata, mikor az egyik csapat mondjuk 15:12/13/14-re nyer vagy veszít! Na az már rendben lenne!
(#49947) Bingisz: és az rendben van, hogy egyik oldalra mondjuk T7-es platoont, másikra T8-as vagy urambocsá' T9-es platoont tesz be?!? Mert szerintem nem, nagyon nem! És erről beszél K600 és még jó páran itt a fórumon, akikre sokan azt fogjátok, hogy sírnak....nem, nem sírnak, csak nem értik/értitek meg sokan, miről is beszélnek.
....és cseppet sem ritkák sajnos a 15:3-as csaták....sajnos 
(#49949) dfsz34: én egyet értek azzal a javaslatoddal, hogy XP és kredit számításnál vegye figyelembe a rendszer a dmg, spot és kill teljesítményt, mert hiába sebez vki 4K-t egy csatában és öl mondjuk egyedüliként 3 (szumma ölés a csapatban), ha a sok hülye miatt elveszítik a csatát, akkor cseszheti, mert lófaszt sem kap! Ezen kellene változtatni és akkor hiába a vereség, sokkal másabb lenne a játékos szája-íze is! Nem frusztrálná annyira, hogy bukta a csatát, mert akkor tényleg az lenne, hogy megtett mindent és ennek megfelelően meg is kapja a jutalmát.
(#49954) SHiZUOKA: hiába látod Te, hogy hoppá baj lesz, mert üresen maradt az egyik szárny - történetesen lehet, hogy pont az ahol a legnagyobb eséllyel bukkan fel az enemy, ha egyedül mész oda, akkor szart sem érsz....se Te, se Diego, se senki! Ergo, hiába tudod az összes map csínját-bínját, ha hülyék közé kerülsz, akkor nincs mit tenni egyedül.....de még 3-an sem nagyon.
(#49963) unravel: gyanítom nekem szántad, csak elfelejtetted válaszként küldeni......igen képzeld, igen bosszantó, mikor több mint 1 percet kell várni arra, hogy bekerülhessek a csatába.....mondjuk ha van 30 percnyi időm, akkor sokkal jobban fáj ez.
-
unravel
őstag
-
dfsz34
őstag
Abszolút igazad van.
Én sem akarom túlságosan az anomáliákra terelni a beszélgetést, bár ugye akik tagadják a létüket, azok valószínűleg vakok. A véletlenben az a szép, hogy bármit rá lehet kenni, akármit.
A lényeg sokkal inkább a játékélmény és hogy ne okozzon frusztrációt.
Szerintem pár módosítással máris sokat tudnának javítani (a győzelmi bónusz szerepének csökkentése és az egyéni teljesítmény jobb honorálása, mindegy hogy a vesztes vagy a győztes csapatban követte-e el valaki, az rng-t át kéne gondolni, szerintem a 25% túl sok, ha lehetséges, akkor egy algoritmus kicsit simítana az mm általá kiválasztott 30 játékos elosztásán). Ennyi.
Azt nem tudja valaki, hogy lehet a Wg-nek írni ilyen javaslatokat? Megírnám nekik is.
-
Bingisz
addikt
-
Bingisz
addikt
-
unravel
őstag
-
jano_77
nagyúr
-
Angel1981
veterán
Igazából nem a páncél dönti el, hogy az adott tank hol küzdjön, hanem az ágyú.
Egy IS, IS-2, meg még esetleg a T29 a pontatlan ágyújával csak szenved nagy távolságból, ergo nekik "muszáj" közel menni, ha érvényesülni akarnak. Pláne ott a nagy alfa, ami peek a boo-nál fokozottan tud érvényesülni.A következő karakterisztikák döntik el, hogy mi hová való:
nagy alfa, pontatlanság (mondjuk 0.4 felett), lassú célzás (2,9 felett) ---> közelharc
közepes / kis alfa, pontosság, gyors célzás ---> sniperSzóval első kérdésre a válasz; T7-ben egyértelműen az oroszok a közelharcosok, azok tényleg ne maradjanak hátul. A többieknek szíve joga, de szerintem a pl. a németek nem tudnak közelharcban többet hozzátenni a csatához, mint távolabbról, vagyis nekik nem "kötelező" brawlerkedni, ugyanez az oroszokra meg nagyon nem igaz.
Vegyünk pl. egy IS / Tiger P sarokharcot, Is kibújik, lő, talál, sebez 390-et, Tiger viszonozza 240-el, ezután mindkettő visszabújik. Ki járt jobban?
Vegyük a másik esetet, ugyanez a két tank 400 méterről, nyílt terepen. Az IS imádkozhat, hogy találjon, a Tiger P meg jó eséllyel lebontogatja, fedezék sem kell neki.A második kérdésre a válasz:
Az hogy top / middle / bottom tier mond neked valamit?
Vagy te attól függetlenül, hogy hol helyezkedsz el, minden tankoddal ugyanolyan stílusban harcolsz?Mi a helyzet akkor, ha Tiger P kerül T7-es csatába?
Lássuk csak! Valszeg neki van a legtöbb HP ja, a legerősebb páncélja, és a legnagyobb átütésű ágyúja. Ebben az esetben tényleg pofátlanság elvárni, hogy mondjuk egy T7-es med, vagy egy T6-os heavy mögül lődözzünk.
Mi a helyzet akkor, ha T8 / T9-be kerülünk?
Pl. Jó eséllyel szembekerülhetünk olyan TD-kel (Ferdinand, T28 proto) amik úgy átviszik a 200 mm-es frontunkat, mint a vajat, ugyanakkor mi a 200-as penünkkel egyáltalán nem biztos, hogy meg tudjuk sebezni őket!Volt egyszer egy Tiger P csatám Sacred Valleyn, T9-es csata, már mindkét félnél komoly veszteségek voltak. Valahogy untam már az egészet, és a csapat is cseszegetett, hogy heavy vagyok, menjek már előre, úgyhogy mentem, bár rosszat sejtettem. Összetalálkoztam egy T30-al egy dombon. Ő bátran kijött, és BUMM -800 HP nekem, én visszavágtam bele 240-et. Mivel lejtőn tolatott, nem tudtam utánamenni, és meg egyet belerakni, ő viszont a másodikkal kivégzett.
Ha ott maradok az eredeti helyemen, aktív binoval, biztos előbb veszem észre, mint ő engem, és többet tudtam volna belenyomni. Ez csak egy példa, de több ilyen is megesett, és mindig meggyőzött róla, hogy ez a tank inkább sniper, csak T7-ben menjen előre, de ott is inkább azért, mert "illetlenség" nem előre menni.
Hogy ugyanezt egy IS-el is el lehet játszani? Lehet, de 0.46-os "pontossággal" nem ajánlatos, és a látótávja is gyenge, azzal valóban be kell vállalni a közelharcot még T9-ben is - nem utolsó sorban az a 390-es ágyú még a T9-es vasaknak is fáj.És végezetül; nem mondom, hogy aki nem így játszik vele, az rossz játékos, de szerintem elsősorban erre való, és ugyanaz a játékos ha így játssza, többet tud belőle kihozni, ennyi.

#48413 SHiZUOKA: nekem Jimbo, Locastan, zoom, damage indicator, de a 9.0-tól elhagyom a Jimbot, mert szerintem az a bug, hogy a célkereszt "hozzátapad" a horizonthoz, az ennek köszönhető.
Majd kiderül. -
Angel1981
veterán
Az ágyúkarakterisztikája egyértelműen sniper beállítottságú, a frontpáncél meg hiába annyi amennyi, közelharcban belövik a kupolát, vagy az alsó lemezt, úgyhogy tartom a kijelentésemet.
(És akkor már a "szokásos" "sírást", hogy mindenki arannyal lő, és a páncél nem ér semmit, meg sem említem.)
Ok, T7-ben valóban nem illik vele hátul maradni, akkor én sem szoktam.A T29-re meg szerintem nagyon nem kell célzásgyorsító, ahhoz a sebzéshez a 2,3 másodperc több, mint jó.
#48408 SHiZUOKA: a modok, amik a wot infon, és a wot shot-on fent vannak, azok biztos, hogy nem illegálisak. A wothungary-t annyira nem ismerem, de alapból feltételezem, hogy egy neves portál nem fog illegális modot felrakni, szóval szerintem az ottaniakat is lehet bátran használni.
Én egyébként azon kapom magamat, hogy patchről patchre kevesebb modot használok - a statjaim mégis nőnek.
-
lnk
aktív tag
-
Flickering
aktív tag
-
Joe-T
tag
-
dfsz34
őstag
-
csapee
őstag
-
odrif
MODERÁTOR
-
zsolthee
senior tag
-
törölt tag
Én kempinovkán szedtem össze e-25-tel 2 perc alatt 240 spot sebzést, mert átsétáltam a mezőn a házakhoz scoutolni.
Előre be is írtam, hogy a csapat figyeljen, mert lesz lőnivalója.
Természetesen mindenki elindult hegyet mászni és erdőt kerülni.
Az egyszem scoutunk felcsapott testőrnek, és beállt az artynk mellé.
Egy szem is-3 maradt a bázison, és ő sniperkedte össze azt a csodás találatot.
A csata után megnéztem 12 lövésből 1 talatot ért el.Az ellenfél olyan csodás volt, hogy majd 1500 sebzést bevittem nekik, mire kilőttek.
A vége döntetlen lett, mert az ellen 5 heavyje, miután sikeresen megvédte a bázisát, nem mert átmenni foglalni, vagy esetleg kilőni a megmatadt is-3 + scout + arty csapatunkat. ,
-
csapee
őstag
-
zsolthee
senior tag
-
jano_77
nagyúr
-
Mcray
senior tag
"Tiger (még a nerf előtt)"
Hogy mííí előtt?

Azt ugye tudod, hogy most van esélyem Tigerrel visszarohanni zászlót védeni, míg korábban a sebessége miatt buktam mindig a csatát. A lövéseket most gyorsabban köpködi, mint valaha így 1 V 1-ben egy Tiger P-t úgy kiszedsz mint a szél.
Milyen nerf? Az, hogy most nem úgy gyorsul mint egy tier 9 Centurion? Nem hiszem, hogy egy igazi Tigris (vagy Tigris 2), aminek a legénységének külön ki volt kötve, hogy csak lassan és finoman tapossák a gázt, mert:
1) Nincs üzemanyag
2) Nem bírja a váltó
...jobban gyorsult mint a most játékban levő megfelelője. -
Linkin
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
- Apple Mac mini M1 2020 - 16GB/256GB SSD - Erősebb verzió! - Szép/Megkímélt állapotban
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szövegértés![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pont jó lesz!