Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
-
The DJ
addikt
válasz
hgabor19 #3097 üzenetére
Én még mindig az ingyenes W3Total Cache-re esküszöm, eddig még nem hagyott cserben és minden esetben mérhető és érezhető javulást tudtam elérni vele. Volt, ahol brutális különbségek voltak a betöltési időkben az optimalizálás után, nem beszélve a PageSpeed Insights értékekről. Tizenpár százalékról fel lehet hozni vele 90 fölé az oldalt, ha érted a dolgod.
-
-
-
hgabor19
aktív tag
Üdv,
Van egy kis cachelési problémánk, amire a megoldást keresem.
WP előregyártott TF-es téma, és az oldal használ cookie-t.
Amit a Cache plugin(WP-Rocket) sajnos cachel, ami problémákat okoz.Mégpedig, ha a cache plugin működik, akkor bizonyos funkciók az oldalon nem működnek mert cacheli a cookie-t.
Ha a cache plugin inaktív, akkor minden funkció ragyogóan működik.Amúgy a cache plugin NGINX-szel működik együtt.
Van tipp esetleg, hogyan lehetne letiltani, akár az NGINX-ben is, hogy a cookie-t ne cachelje?Köszi előre is.
G.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
claire78 #3085 üzenetére
Szerintem a fogalmakat kell tisztába tenned elsőként!
A PHP nyelv egy HTML-t "köp" ki kimenetként.
Az oldal tartalma adatbázisban van rögzítve így annak szerkesztése az adott keretrendszer (CMS) segítségével történik.
Tehát amit láthatsz egy PHP alapú oldal esetén almappákban:
Feltöltött fotók; PHP, Js, CSS fájlok.
A böngésző csak a kimenetet értelmezi, a PHP szerver oldali programozás.
-
adatfalo
senior tag
válasz
claire78 #3085 üzenetére
A weblap tartalmát adatbázis tárolja, annak tartalmát az adminisztrációs felületen keresztül tudod módosítani(localhost/wp-admin/). Valószínűleg a sablon-t szeretnéd módosítani annak php és html, css stb. kódját pedig a sablon mappájában találod localhost/wp-content/themes/a sablonod neve/
-
claire78
senior tag
válasz
Nagytalp #3084 üzenetére
Akkor azért nem talátam..
Viszont PHP-ban is meg kellene találnom, a oldal tartalmát, de mégsem..
NAS futtat webszervert, működik az oldal, csak szinte a css fájlokat tudom szerkeszteni, mert azokat látom.
Firefox elemzője szerinte html oldal, az lehet?Tervezek tárhelyet+domain-t vásárolni, csak már előtte gondoltam kipróbálom ezt a Wordpresst.
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy egy weboldalt tervezek.. Bocsánat.
Egyenlőre Synology NAS-on kezdtem el.
Wordpressen kereszetül szerkesztgetek, de, egy kérdés merült fel bennem, wordpress mappa megvan, hol találom az index.html fájt?? -
Nagytalp
senior tag
válasz
Tav-Csoves #3080 üzenetére
Menü:
Megjelenés->Menük
Létrehozol egy menüt menüpontokkal, elmented<-->kijelölöd, hogy hol jelenjen meg.
Footer szöveg:
Például így:
.site-info {
display: none;
}Itt találod: style.css 2407.sor
Egy jobb sablonban ez állítható.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Nagytalp #3077 üzenetére
hogyha csak a footerről lenne szó akkor azt hogy tudom onnan eltüntetni? köszönöm a válaszod!
(a menüs dolgot megtaláltam)
-
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #3072 üzenetére
Újabb eredmény, de még mindig bénázom a szintaxissal. Szóval most már majdnem jó az útvonal a hibaüziben, kizárólag a https: után hiányzik a //.
Tehát két helyen van benne a site_url, az egyik itt:if( strpos($src, 'http://') === FALSE && strpos($src, 'https://') === FALSE ){
$src = preg_replace( '|([\.\.\/]+)(.*)|i' , $PT.'://'.$host.'/$2', $src);
}
else{
$makeitlocal = trim(get_option( 'site_url();' ) . '/') . '/';
$src = str_replace($makeitlocal, '', $src);
}A másik meg itt:
function wpp_path( $file ){
$f = fopen($file,'rb');
if(!$f){
$makeitlocal = trim(get_option( 'site_url();' ) . '/') . '/';
$file = str_replace($makeitlocal, '', $file);
$f = fopen($file,'rb');
if( !$f && strpos($file, 'http') !== FALSE ){
echo ('[WPP PDF Error] Please turn on "allow_url_fopen" on your server to allow insert images in PDF Document, more info here: http://stackoverflow.com/questions/3694240/add-allow-url-fopen-to-my-php-ini-using-htaccess');
}
}
fclose($f);
return $file;
}(nem könnyű javítani másnak a php kódját úgy, hogy közben magam sem tudok php-ül
)
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Nagytalp #3077 üzenetére
[link]
Hát jelenleg eléggé szembetűnő, lent. De valószínűleg igen, a footer alja.
Egyébként nem tudom hogyan tudnék a tartalom fölé rakni menüt/menü sort, most ez a probléma jött elő még, ugyanis csak tartalom alatt, és oldalsávba tudok rakni, ha jól látom a wp-admin/widgets.php oldalon. -
Nagytalp
senior tag
válasz
Tav-Csoves #3076 üzenetére
Így nem értem a kérdést. Linket kérünk szépen!
Egyébként a footer alján lévő szövegről van szó?
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok, kb 3 órája telepítettem fel életem első wordpress oldalát, eddig e107-el foglalkoztam, még évekkel ezelőtt...
Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám eltüntetni az oldal aljáról az írásokat?
oldalam neve Köszönjük WordPress!Köszönöm a választ!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
envagyok #3069 üzenetére
Alapvetően 755 a megfelelő jogosultság és tulajdonos a www-data:
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 418 szept 25 2013 index.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 16893 jún 26 17:14 licenc.txt
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 19935 márc 5 2016 license.txt
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 8692 jún 26 17:14 olvasdel.html
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 7344 okt 11 23:39 readme.html
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 5456 okt 11 23:39 wp-activate.php
drwxr-xr-x 9 www-data www-data 4096 jún 21 18:17 wp-admin
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 364 dec 19 2015 wp-blog-header.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 1477 okt 11 23:39 wp-comments-post.php
-rw-rw-rw- 1 www-data www-data 3189 okt 11 23:38 wp-config.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 2853 okt 11 23:39 wp-config-sample.php
drwxr-xr-x 7 www-data www-data 4096 okt 11 23:40 wp-content
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 3286 máj 24 2015 wp-cron.php
drwxr-xr-x 17 www-data www-data 12288 okt 11 23:39 wp-includes
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 2382 okt 11 23:39 wp-links-opml.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 3353 okt 11 23:39 wp-load.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 34057 okt 11 23:39 wp-login.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 7786 okt 11 23:39 wp-mail.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 13920 okt 11 23:39 wp-settings.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 29890 okt 11 23:39 wp-signup.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 4035 nov 30 2014 wp-trackback.php
-rwxr-xr-x 1 www-data www-data 3064 okt 11 23:39 xmlrpc.phpDe tesség már linuxot használni erre!
-
-
Dexter68
addikt
válasz
Nagytalp #3065 üzenetére
Én ezeken úgy látom, hogy a wpp könyvtár helyét határozzák meg, viszont találtam egy ilyet:
$makeitlocal = trim(get_option( 'siteurl' ), '/') . '/';
Amiről viszont azt írja a kódex, hogy elavult.
Helyette ajánják a site_url-t viszont nem tudom, hogy milyen szitaxissal lehet ebben az esetben cserélni.
Ha egyáltalán jófelé kaparászok. -
envagyok
veterán
Sziasztok.
Csináltam egy házi lamp szervert (Apache,php,mysql)
Feltelepítettem a WordPress-t, és a placester plug-in-t (ingatlanos)
Nagyjából kezd összeállni, de se az országot nem tudom átállítani Us.-ről, illetve nem tudok ingatlant feltölteni, a publish gomb nyomába után nem történik semmi.
Ha fotót töltök fel, arra is hibát ír ki, hogy JPG,BMP formátumú kell, és 1MB-nál kisebb.
Ennek megfelel a kép, a webhosting oldalon fel is kerül az upload mappába.
Az adatbázist tudja használni, mert láttam, tett már bejegyzéseket.
Mi lehet a gond? -
Nagytalp
senior tag
válasz
Dexter68 #3053 üzenetére
Szerintem ezzel lesz a baja:
$dir = basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/';
$file_jpg = basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/' . str_replace('.png', '.jpg', strtolower(basename($file)));A pdf.php fájlban találod a plugin gyökerében.
Egy kicsit lentebb van ez:
if( strpos( $file, basename(WP_CONTENT_URL) . '/uploads/wpp/' ) !== FALSE ) {
@unlink($file);Itt kellene kísérletezni!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
szijartg #3056 üzenetére
Hehe, éppen most csinálok egy ilyet.
Nálam a shop megmaradt rendes menüpontnak. A műhelytitok a navigációban van! Hogyan navigálsz a parallax oldalon? Az én esetemben a szekcióknak azonosítója van pl:
#szekcio1
, a menüben pedig azoldal_teljes_ domain_neve/#szekcioX
szerepel hivatkozásként.Így a webshopból is visszatud közlekedni az ügyfél.
A shop alapkinézetének megváltoztatásához pedig kell egy override a default shopra. Szerencsére a nálam használt sablon egy kis trükkel tudja.
-
szijartg
őstag
Adott egy parallax oldal és emellé szeretnék egy shop-os témát rakni. Hogy tudnám megoldani a legegyszerűbben, hogy mondjuk a parallax oldalon ha az internet népe rákattint a webshopra akkor a shopos téma jöjjön elő neki?
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Szükségem lenne egy olyan bővítményre ami ilyen vagy hasonló árkalkulátori funkciókat tud.
Tudtok ajánlani valamit?
-
Dexter68
addikt
válasz
Nagytalp #3051 üzenetére
A plugin a woocommerce pdf and print
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Flowtation #3046 üzenetére
A featured slider mindig a kiemelt képekből készít csúszkát.
-
The DJ
addikt
válasz
huliganboy #3049 üzenetére
Bármilyen form plugin megfelelhet erre, én a Contact Form 7-et preferálom.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Van ötletetek milyen kiegészítőt használhatnék a következő célra:
Hibajelentéseket fogadása a látogatóktól, képek, esetleg programkódok, logok csatolásával, több programnak külön külön bug riporttal és erre válaszadási lehetőséggel..
Köszi
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Van a gépemen egy AMPPS, ebből telepítettem egy WordPress-t amit próbálok életre kelteni.
Próbáltam megnyitni böngészőből az oldal/wp/index.php illetve az oldal/wp/wp-admin/index.php oldalakat de 403-at kapok. Mit kéne nekiállni konfigurálgatni hogy lássak valamit?Köszi
-
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #3045 üzenetére
Sorry a komment halmozásért, de válaszolnék magamnak, hátha valakit még érdekel.
Egyelőre megoldottam a Travelify sablon saját slider kezelőjével a dolgot. A lényeg, hogy kell annyi bejegyzés vagy oldal ahány képet szeretnék slideolni (szép szó)
A bejegyzéseknek beállítottam kiemelt képet, jobb alsó sarok. Ezután a testreszabás, slider menüpontban meg kell adni a bejegyzések ID számát és kész.
EZ lett a végeredmény.Nem tökéletes, de első körben, kódtúrás nélkül megoldható. Még annyi van hátra, hogy a feliratokat jó lenne levenni. Illetve az, hogy ez most csak a főoldalon működik. Meg kellene oldanom, hogy mindegyiken menjen. De lehet, hogy az nem kivitelezhető.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #3044 üzenetére
A travelify sablonban van featured slider opció de azt nem birom életre kelteni. Valaki nem használja esetleg?
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Két dologgal kapcsolatban kérném a segítségeteket, ezen az oldalon. A sablon a travelify. Az első, hogy az oldalban a linkek aláhúzását el lehet tüntetni? Az jó ha pl az alapértelmezett szin megmarad, csak az a csúnya vonal elmehetne. (Belenéztem a style.css-be, de abban van egy csomó a {text-decoration rész, nem tudom melyik kell.)Megoldottam.
A másik pedig, hogy a fejléces képeket most a sablon kezeli (megjelenés-fejrész menüpont), minden frissítésnél berak egyet a feltöltöttek közül. Nos én ide szeretnék egy slidert. Ugyanez a méret lenne jó, csak annyi, hogy a megadott képeket váltogassa. Megoldható ez? Ha igen akkor leírnátok szájbarágósan, hogy pontosan mit kell tennem? Esetleg csak egy plugin vagy alapos kódtúrás?
Előre is köszönöm!
-
The DJ
addikt
A WordPress egy CMS, nem sok köze van az e-mail szerverhez, amit szerver oldalon szoktunk megvalósítani különböző célszoftverekkel. Ezen kívül otthoni gépen dinamikus IP-vel soha nem fogsz tudni levelezést érdemben végrehajtani, mert a szolgáltató korlátozza és tiltja plusz amikor változik az IP címed frissíteni kellene a domain alatt is, ami elég lehetetlen feladat. Ami rögtön kellene ehhez az egészhez az egy fix IP cím, de otthoni hálózatokon nem engedélyezett ez, amit te szeretnél.
Bérelj egy VPS-t, nagyon olcsón lehet már találni, ahhoz alapból jár egy fix IP, dobj fel egy Debiant meg egy postfixet a szükséges sallangokkal, irányítsd oda a domained és mehet a levelezés webmailen keresztül.
Vagy ha ez kínai, akkor egy cPaneles filléres tárhely, ott létrehozod az email fiókokat és seperc alatt meg is vagy.
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Wordpress-t hogyan tudom rávenni e-mail szerver üzemeltetésére?
Esetleg a php-ban kell valamit telepíteni?
Van otthon egy nas-om. Arról szeretnék e-mail küldeni fogadni, a nas-ról működő oldalnak 1 e-mail címmel, pl. info@azéneldalam.hu.
A gmail összekapcsolás is megoldás, ha megoldható, de az még nem sikerült valamiért.Köszi.
-
The DJ
addikt
A tartalmi sáv szélessége fix, ha a középső primary rész szélességét növeled, akkor az oldalsáv (secondary) szélességét ugyanannyival kell csökkenteni ahhoz, hogy elférjenek egymás mellett továbbra is.
Jelen állás szerint a secondaryt 21%-ra kell csökkenteni, akkor fog újra visszaugrani a helyére.
-
The DJ
addikt
style.css 919.sor:
#primary {
float: left;
margin-left: 3.06%;
width: 65.64%;
}style.css 1105.sor:
#secondary {
float: left;
margin-left: 3.06%;
width: 31.28%;
}A felső a tartalmi sáv, az alsó az oldalsáv. A félkövérrel kiemelt százalékos értékek adják meg a szélességüket. Amennyivel növeled a tartalmi sáv értékét, annyival kell csökkenteni az oldalsáv méretét, különben nem fognak elférni egymás mellett.
-
sz.j
nagyúr
Tud rá valaki megoldást hogyan lehetne az oldal felosztásán változtatni, mert a widgetek részére használt jobboldali sáv túl széles?
A Travelify sablonról van szó. -
Dexter68
addikt
Sziasztok,
Fejlesztettem egy webáruházat, nem az ftp gyökerébe, hanem "eldugtam" egy alkönyvtárba, ahogy szoktam, majd mikor már minden működött, élesítettem, ahogy szoktam.
Van viszont ez a woocommerce Pdf Print plugin, ami nem képes feldolgozni lelkileg, hogy az oldal url-je és a wordpress url-je küönbözik és folyton hibajelzéseket dob, hogy ő aztán nem találja a saját képeit, nem találja a termékképet meg ilyesmik.
Hol találhatnám meg, hogy mit módosítsak benne, hogy működjön?
-
Nagytalp
senior tag
Tudtok megoldást arra, hogy woocommerce-ben hogyan korlátozhatnám a kiszállítási területeket utcák szerint?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Megint a segítségeteket szeretném kérni, ugyanis ma volt időm és megvettem az Avada sablont és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.Az egész egy themeforest-xxxxxxxxx-avada-responsive-multipurpose-theme mappába töltődött le amiben a következő almappák vannak:
Avada_Full_Package, ebben az alábbi mappák (és más is) találhatók
- Avada Theme
- Extras
- Languages
- Licensing
- PSD
- .DS_Strore fájl
- 0 - Read Me First dokumentumKérdésem az lenne, hogy mit kell az FTP-n keresztül feltenni, a komplett Avada_Full_Package mappát vagy csak egy részét, és ha az utóbbi akkor mit?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, tud valaki olyan plugint, amivel a posztok végén fel lehet tüntetni a felhasznált források linkjeit?
Illetve az lenne a jó, ha ezeket össze is gyűjtené és meg lehetne nézni egy felületen, hogy melyik forrást melyik bejegyzés(ek)nél használta... -
vitezfeher
tag
válasz
Flowtation #2962 üzenetére
Bocs, hogy ilyen későn válaszolok. Konkrétan milyen jellegű oldalt szeretnél? Én a Sydney sablonnal sokat szívtam, egyszerűbbnek tartom az egyedi megoldásokat.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #3015 üzenetére
A lerövidítés egyszerű, használd a more tag-et a szövegszerkesztőben. Ahhoz, hogy több karakter látszódjon a sablonban kell átírni a kódot (ahogy Te is írtad), de ez nem mindig egységes, hogy hol található.
De megpróbálhatod a function.php-be beírni ezt:function wpdocs_custom_excerpt_length( $length ) {
return 100;
}
add_filter( 'excerpt_length', 'wpdocs_custom_excerpt_length', 999 );
Innen vettem egyébként Értelemszerűen a 100-at átírhatod annyira ahány szót meg szeretnél jeleníteni.sz.j: Travelify
-
sz.j
nagyúr
válasz
Tetszik a sablonod , lehet tudni, hogy ez melyik?
-
Flowtation
őstag
válasz
Bocsi az előbb lemaradt: ITT van egy plugin, ami a megoszthatóságokat kezeli és lehet variálni, hogy hová tegye a gombokat, stb. Van egy opció, miszerint mi legyen a szöveg a gombok előtt, nekem ez ugye a megosztás szó. Namost, melyik php-t kell feltúrnom, hogy egy nyavalyás sortörést berakjak? mert igy elég hülyén mutat...
Köszönöm!
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet megoldani, hogy egy bejegyzés milyen hosszan látszódjon? Arra gondolok, hogy ITTvannak a bejegyzések és ugye most bele lehet lépni egyesével, elolvasni. Viszont ezek nem olyan hosszúak, hogy ne látszódhatnának, szerintem. Vagy ha ez nem megoldható, akkor meg lerövidíteném, mondjuk csak 1 mondatra, pl.
Megoldható ez?ELőre is köszi!
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Használ valaki iOS WordPress alkalmazást? -
Dexter68
addikt
Na, ma is tanultam valamit
Következő kérdés: woocommerce-ban hogy állítunk be "poste restante" lehetőséget?
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #3006 üzenetére
Ja, hogy cserélni kellene valamit az adatbázisban importálás előtt? Változik a domain?
Akkor meg is van a probléma
A WP-nél nem lehet text editorral cserélgetni az adatbázisban a szerializált adattömbök miatt.
További infó: [link]
Importáld a módosítatlan adatbázist a szerverre és ezzel cseréld a domaint: [link]
-
Dexter68
addikt
Nnnna van némi haladás, teszteltem másik szerveren is, ahova én telepítettem működő WP oldalt. Kiderült, hogy a notepad++ valamit belehibázik, viszont Sublimetexttel (csak ez qva lassan csinál bármit egy 23 megás adatbázissal) csináltam keres-cserét, meg mentést, azt hibátlanul beolvasta tömörítetlenül és tömörítetten is.
Ellenben, ahol működnie kéne, még mindig nem megy.
Részint aszongya, hogy:
500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.Frissítés után meg ezt kell élvezzem:
Hiba
SQL lekérdezés:
--
-- A tábla adatainak kiíratása `wp_xxxcomments`
--INSERT INTO `wp_xxxcomments` (`comment_ID`, `comment_post_ID`, `comment_author`, `comment_author_email`, `comment_author_url`, `comment_author_IP`, `comment_date`, `comment_date_gmt`, `comment_content`, `comment_karma`, `comment_approved`, `comment_agent`, `comment_type`, `comment_parent`, `user_id`) VALUES
(1, 1, 'WordPress Magyarország', '', 'https://wordpress.org/', '', '2015-07-22 11:12:54', '2015-07-22 11:12:54', 'Szia, ez egy hozzászólás.\nEgy hozzászólás törléséhez, egyszerűen csak be kell jelentkeznünk, és megtekinteni a bejegyzés hozzászólásait, ahol lehetőségünk van a hozzászólások törlésére.', 0, 'post-trashed', '', '', 0, 0),
(2, 6687, 'WooCommerce', 'woocommerce@yyy.hu', '', '', '2016-01-31 18:28:50', '2016-01-31 18:28:50', 'Banki átutalásra várakozik Rendelés állapota Fizetésre vár volt, majd Fizetésre vár lett.', 0, '1', 'WooCommerce', 'order_note', 0, 0),
(3, 6687, 'WooCommerce', 'woocom[...]
A MySQL mondta:
#1062 - Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY'(Ja, és természetesen minden import előtt kiürítem az adatbázist)
-
The DJ
addikt
válasz
Dexter68 #3003 üzenetére
Windows szerver? Why? Legalább otthonról fut a szekrény tetejéről?
Keresni kell normális szolgáltatót, ahol van normális control panel és Linux alapú a szerver. Vagy emelje meg a "rendszergazda" a PHP szkriptek futtatási limitjét, hogy importálni tudd a mentést PMA-n keresztül. Persze minden egyes sikertelen próbálkozás után üríteni kell az adatbázis tartalmát, ha ez kimarad, akkor persze, hogy duplikált tartalom lesz a hibaüzenet az importáláskor.
Vagy másik megoldás: [link]
Ha nem megy a PMA, vagy időtúllépés/server error van, akkor ezt szoktam használni. Felmásolod FTP-n, telepíted (megadod a DB adatait), utána felmásolod a work könyvtárba az adatbázis backupot és szépen importálod. Itt nem lesz időtúllépés, mert folyamatosan újratölti az importálást. Persze itt is üríteni kell először az adatbázis tartalmát.
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, remek problémába ütköztem: Költöztetnék egy weboldalt, a megrendelőnek nem jó az a szolgáltató, akit ajánlok, neki van saját bejáratott embere... ez még nem lenne baj, de amikor phpmyadminban importálnám a dumpot, akkor nekem azt mondja, hogy "500 - inernal server error", na elküldtem az adatbázist a srácnak, hogy oldja meg, erre ő ezt az üzit kapta, hogy:
09:49:29 Restoring D:\Utilities\xxxxxxxxxxxxxxxx (7).sql
Running: mysql.exe --defaults-file="c:\users\admini~1\appdata\local\temp\2\tmpwdtjuk.cnf" --host=localhost --user=root --port=3306 --default-character-set=utf8 --comments --database=webshop_xxxx_hu < "D:\\Utilities\\xxxxxxxxxxxxxxxx (7).sql"
ERROR 1062 (23000) at line 84: Duplicate entry '1' for key 'PRIMARY'Operation failed with exitcode 1
09:49:36 Import of D:\Utilities\xxxxxxxxxxxxxxxx (7).sql has finished with 1 errorsA srác persze aszongya, hogy hibás a dump.
Eddig ilyennel még nem találkoztam, pedig már költöztettem pár oldalt. Tud valaki valamit? -
lupus_l
aktív tag
válasz
spiritex #3000 üzenetére
Ha nem akar elállni ettől, próbáld egy kompromisszumos megoldás felé terelni - pl. embed YouTube kontentként beillesztés, így a látogató, ha annyira szeretné, el tudja indítani a lejátszást.
Másik, hogy az ilyen agresszív módon történő weboldal-reakciókat a Google sem honorálja, a legújabb Google SEO irányelvek szerint a felugró layereket is büntetni fogják (Optimonk és társai - pl. webshopban kupon ajánló, stb.). További infót lásd itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mercedes topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Napelem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Renault, Dacia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amatőr csillagászat
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- További aktív témák...
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest