- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Közben módosítottam. Ránézésre nem használsz semmit, úgyhogy talán nem fog kelleni. Főleg ha csak saját célra használod. Hivatalosan amúgy GDPR-os tájékoztatóba bele kell írni a sütiket, úgyhogy egy bonyolultabb jogi procedúra is jár mellé, illetve a gombnál is lehet választani, hogy mit engedsz meg és mit nem.
-
inf3rno
nagyúr
Biztos, hogy használsz sütiket? Ha nem, akkor nem kell. Ha igen, akkor beállítasz egy cookiet így: [link] ha rákattint a gombra [link], és ha jelen van a cookie, akkor elrejted a cookie bannert display: none-al. [link]
Valami ilyesmi:
<div class="cookie_banner">
<button class="cookie_banner_accept">
Minden sütit elfogadok!!!
</button>
</div>
<style>
.cookie_banner.accepted {
display: none;
}
</style>
<script>
document.addEventListener("DOMContentLoaded", function (){
var banner = document.querySelector(".cookie_banner");
var button = document.querySelector(".cookie_banner_accept");
button.addEventListener("click", function (){
var nextYear = new Date();
nextYear.setFullYear(nextYear.getFullYear()+1);
document.cookie = 'accepted=1; expires=' + nextYear.toUTCString() + ';';
banner.classList.add("accepted");
})
if (document.cookie.indexOf("accepted=1") !== -1)
banner.classList.add("accepted");
});
</script> -
hkari
őstag
Nem tudom milyen sablon ez, de nem mondanám annyira szépnek hogy érdemes lenne fizetni érte
Custom Css bővítmény is van egy raklap, kb bármelyik jó, ha nem akarsz Child-el foglalkozni.
Talán így középen lesz:
.footer-bottom-inner .row {
grid-template-columns: 1fr 0fr 0fr;
width: 100%;
}.footer--row .hfg-slot {
margin: 0 auto 0 auto;
}Viszont ezzel 1 oszlopos lesz a footer, de ahogy látom ez nem gond.
-
Met
nagyúr
Hmm, nem akarok a zsebedben turkálni, de egy cégnek ne okozzon már gondot évi 25k egy weboldal sablonért amivel ügyfeleket szerez.
Egy magánembernél akinek hobby weboldala van még rendben lenne a dilemma.Szerintem...
Viszont ha custom css, akkor kéne egy child sablont készíteni mert a "szülő" sablon frissülésekor törlődhet minden utólagos felvitt kód.
Lehet van rá már megoldás de én mindig child sablonnal dolgozok. -
sz.j
nagyúr
A neten található infó szerint ez a hiba a Wordpress 6.3-ra történő frissítését követően jelentkezett ....
GeneratePressnél megoldották, de NEVE sablonnál ezt hogy lehetne?(nem lennék meglepve ha frissítést követően sok sablonnál is jeletkezne a hiba ...)
-
zeorsdfd
senior tag
-
Met
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Mivel ez idáig a Swift Performance-ban nem álltak át a GA4 kezelésére/illesztésére és az említett bővítmények sem a legjobbak, ezért más megoldással próbálkoznék ...
Ha jól tudom, akkor a sablonunk könyvtárában található a header.php, amiben található a záró </head> taget és a követőkódot a </head> záró HTML tag elé kell beilleszteni.
Kérdésem az lenne, hogy ez a mód a GA4 esetében is alkalmazható e vagy sem, valamint aki így csatlakoztatta a weboldalát a GA-hoz annak mik a tapasztalatai?
De ha tudtok jobb megoldást kérlek írjátok meg.
-
beteg
őstag
"egy évre szóló vásárlást szoktak hirdetni"
Ez igazából azt jelenti, hogy egy évig adják a supportot és a lehetőséget az "egyszerű" frissítésre. Ami sok esetben valódi érték.De maga a kód a legtöbb esetben:
License: GPLv3
License URI: https://www.gnu.org/licenses/gpl-3.0.html"Preamble
The GNU General Public License is a free, copyleft license for software and other kinds of works."...Ami szerintem nem azt jelenti, hogy teljesen szabadon használható az adott plugin, mert ez "csak" a kódra vonatkozik, például egy template esetében azokra a képekre, amiket tartalmaz a sablon, nem.
Amit ki akarok hozni ebből, hogy amikor azt hirdetik, hogy "egy évre szól", akkor az egyértelműen a supportra és a frissítésekre vonatkozik.
(Az más kérdés, hogy ha "csak" a kódot használja fel valaki, akkor azt akkor is legálisan teszi, ha nem fizetett érte a fejlesztőnek. Ha pedig frissítés jön ki az adot pluginből és azt is meg tudja valahonan szerezni, akkor azt is legálisan használhatja. Tehát a frissítés sem feltétlen ér meg mindenkinek évi 10-200 USD-t mondjuk. A support pedig nem minden fejlesztőnél ugyan olyan szinvonalú. Van, akinél nagyon megéri kifizeti, van akinél meg nagyon nem. Szóval ezek, szvsz végfelhasználónként változó, hogy kényelmet, valódi értéket jelent-e.)
Life Time supportot én sem emlékszem, hogy láttam volna és el sem tudom képzelni, hogy lenne rá valódi igényem. Mert ha örökké fogok élni, akkor vagy megtanulom az utolsó szögig a plugint, vagy az elavul, vagy már nem lesz szükség rá, mert kihal az emberiség. Magamnak meg minek csináljak weboldalt...
-
beteg
őstag
Ahogy nézegettem, mikor kerestem, a Life Time-nál is jellemzően 1 év szokott lenni. Max 2.
Az meg, hogy a supportba mi tartozik bele, nagyon fejlesztő függő. Igazából tökmindegy. A supportjuk minősége a kérdés. Van olyan pluginem, amivel kapcsolatban teljesen mindegy, hogy mit kérdezek a supporttól, az a válasz, hogy olvassam el a sugót... -
-
-
Erre való a style.css ami nálad most ilyen:
td {
font-size: .9em;
border-bottom:2px solid var(--nv-text-color)
}Ha ragaszkodsz a bővítményhez, akkor pl. megnézhetnéd ezt az árlsita csinosítót.
-
-
-
FeniX-
senior tag
Szia, ez milyen oldal pontosan? Nekem is van pár blog-jellegű vegyes cikkekkel telerakott oldalam, amin fut a Google analytics + optinmonster plugin, de kikapcsolva és ctrl+F5 -el befrissítve, ugyanannyi idő alatt tölt be a tartalom. (~3 mp, ami alapból lassú, de nélküle is)
-
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel ...
Kipróbáltam a Site kit és MonsterInsights plugint és mindkettővel jól működik a GA4.
Ezeknél a bővítményeknél egy hátrányos tulajdonságot tapasztaltam , nevezetesen azt, hogy nagyon lelassítják az oldalbetöltődést.Várom, hogy a Swift Performance pluginját minél előbb GA4 alkalmassá frissítsék akkor szerintem újra nem lesz gong a betöltődés sebességével.
@ FeniX-
Köszi az infót, lehet, hogy később kipróbálom. -
FeniX-
senior tag
Hali, legrosszabb esetben - ha csak 1 db kódot kell beírnod - én a sablon header.php -jében szoktam belehegeszteni ezeket a dolgokat. De val.-szeg lehet a functions.php-be is, valamilyen megfelelő hook segítségével. Ha pedig külön oldalakra kell és nem akarsz még egy terjedelmes plugint használni, akkor lehet shortcode-val.
-
BarnaB@hu
csendes újonc
-
sz.j
nagyúr
Az ismertető szerint arra is van mód, hogy a Google-címkét (~ Analitics kódot) manuálisan írjuk be az oldal kódjába a <head> után, de ilyenkor minden egyes oldal kódjába be kellene írni ...
Wordpress esetében ez hogy van, mert ha jól tudom ott minden oldalhoz csak egy kód van a style.css? Elég lenne csak egyszer beírni a Google-címkét (Analitics kódot)?
-
A reszponzívitás (de szép magyar szó) miatt nem igazán jó megoldás a táblázatok használata. Bezzeg az oszlopok használatakor megadható a szélesség állítása...
Az a baj(?), hogy az asztali gépen, és mobilon is jól olvashatónak kell maradni. Ha hinni lehet a Google statisztikájának, a mi oldalunk látogatóinak 75%-a() mobilt használ:
Szóval hiába szeretek desktop-on böngészni, nem magamnak, hanem a látogatóknak készítem az oldalt. Így elsősorban mobilra kell optimalizálni. Ez pedi a táblázatok "halálát" jelenti. -
-
sz.j
nagyúr
Sajnos nem találtam megoldást a problémámra, ezért továbbra is aktuális lenne a kérdésem.
WP blokkszerkesztővel (Gutenberg) hogy lehet megcsinálni, hogy a táblázat cellái fix méretűek legyenek, és ne legyen az, hogy ha a sor első cellájába írok, akkor a beírt hosszabb szöveggel arányosan csökkenjen a második cella szélességi mérete?
Vagy a másik lehetőségnél:
Ha a Beállításoknál bekapcsolom a “Fix szélességű táblázatcellák"-t, akkor ne csökkenjen kb. felére a táblázat szélessége ?
Link -
BarnaB@hu
csendes újonc
Igen, egyre gondolunk
Alapvetően minden ami figyelemelterelő és/vagy zavaró a navigációban az rontja a CRO értékeid...legyen ez egy specifikus menü elemre kattintás, "above the fold" elemek figyelemfelkeltő hatása, stb.
Törekedni kell a gyors és egyszerű navigálásra ahol sajnos egy háttérkép mintával nem sokat szokott segíteni.
Ha pedig van egy háttérkép de a nav DIV kap egy fix színt, hogy olvasható legyen a szöveg, akkor nem csak furcsa/csúnya/old school lesz, de még egy képet is betöltetünk vele feleslegesen. -
FeniX-
senior tag
-
Met
nagyúr
-
-
Nem értem az összefüggést. Nem bízok az ilyen reset plugin-ben. Ha "resetelni" akarom, akkor létrehozok egy új üres adatbázist a WP-nek.
Plusz szinte biztos hogy nem segít a vizuális/kód nézet váltásban.Próbáld meg másik böngészőből/inkognitó módban. Lehet csak valami kliens oldali (script)szűrés gátolja a váltást. Esetleg downgrade-eld magát a WP-t, vagy nézd vissza/emlékezz vissza mi frissült/mit kapcsoltál be, hogy ez megváltozott.
-
sz.j
nagyúr
Mi a véleményetek, hogy a #8118-as és a 8119-es hsz-ban leírt hibákat meg lehetne szüntetni a Wordpress Reset pluginnal ami az ismertetője szerint az adatbázist alaphelyzetbe állítja és újra kellene az oldal elkészítése?
Annak ellenére hogy az ismertetőjéből (angol nyelvű ...) úgy tűnik, hogy nem töröl mindent, bizonytalan vagyok abban, hogy ha használva lenne ez a plugin, akkor az nem törölne e végérvényesen mindent
-
-
sz.j
nagyúr
Az előző hsz-ban említett probléma megszüntetésében hátha segít ...
Erről a weboldalról van szó
- az Oldalaknál és a Bejegyzéseknél történt változtatásokat gond nélkül el lehet menteni
- a WP Fastest Cache gyorsítótározójának törlésekor viszont szinte végtelen ideig nem történik semmi csak forog az "időkerék"
- viszont a böngészőkben nem vehető észre a hiba -
Met
nagyúr
-
tpeter77
addikt
Már az 5.8 óta így működik. A korábbi verzióra nem emlékszem pontosan, de lehet, hogy már 5.2 alatt is így ment.
Feltettem a PDF Embedder bővítményt,
Az alap sablonhoz tartozó szerkesztőben is működik.
Csak feltöltesz egy PDF fájlt, és a jobb szélső menüben alapból be van kapcsolva a PDF sorközi beágyazás megjelenítése.Erre gondoltál?
-
-
Hát az újat még a régit már nem ismerem
Lehet hogy egy PDF Embedder plugin segíthet a gondon.
-
-
FeniX-
senior tag
Esetleg nézd meg - utolsó lehetőségként - hogy elmented a html kimenetet ( CTRL + U ) úgy, ha benne hagyod a pontot, és úgy, hogyha nincs benne.
Talán a javascript csinál valami inline style-t neki és úgy látszik a különbség a két kimenet között...
bár, most megcáfolom magamat, mert ha dinamikusan generálja, akkor az ott nem fog látszódni.
hmm.. -
sz.j
nagyúr
Sikerült rájönni arra hogyan lehet megszüntetni azt, hogy az "1"-el jelzett láblécben ne legyenek kisebbek a betűk mint a 2-es vagy a 3-as, de hogy mi okozta magát a hibát arra nem sikerült rájönnöm ...
Ha bármelyik láblécrészben (1, 2, 3), esetünkben az "1"-ben, az összes szöveg linkkel van ellátva akkor lesz az hogy az ebben a láblécrészben lévő összes betű kisebb lesz mint azoknál a láblécrészekben lévőknél ahol olyan szöveg vagy bármi is van ami nincs linkelve.
Az előzőleg problémás "1"-es láblécrészben lévő linket szövegekhez mindössze egy linkelés nélküli pontot tettem és megszűnt a hiba, de sajnos nem jöttem rá hogy mi okozza a pont nélkül jelentkező hibát/betűméret eltérést
Esetleg Ti tudjátok a hiba okát? -
sz.j
nagyúr
Lehet, hogy tévedek, de mintha a 2-es és 3-as jelzésű láblécrészeknél sem lennének egyforma nagyságúak a betűk ...
Nekem úgy tűnik, hogy az 1-es részben lévő betűk egyértelműen a legkisebbek a 2-es már nagyobb és mintha a 3-as részben lévő betűk a kettesben lévőknél is nagyobbak lennének ... -
FeniX-
senior tag
-
FeniX-
senior tag
Szóval, akkor végülis a tegnapi válaszhoz summarizálva: mindent le lehet írni, ami saját értelmezés, az olvasottak után. Jól értem?
Mi van pl. a tényszerű kijelentésekkel? Valaki leírja, hogy piros az ég, akkor azt én is leírhatom, vagy a lehető legjobb tudásom szerint nézzek utána, hogy tényleg így van-e? -
-
nyesteb
tag
Igazad van, nem általános amit írtam, ez a két template valóban nagyon jónak tűnik nekem is, csak amit pár éve írtak, azóta max hozzáigazították a WP és a PHP változásaihoz, azok kritikán aluliak. Olyan helyről kell vásárolni, ahol foglalkoznak is a kiadott termékkel és nem csak a bevétel érdekli. Jó lenne, ha ezt a vásárláskor lehetne tudni..
-
adatfalo
senior tag
Igen, noindex, follow-t adhatsz neki, alap esetben erre nincs szükség, de ahogy látom egyedi template-et használ a weboldal és gondolom ott nincs jól megírva az archive template.
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
-
kuyarashi
őstag
A WooCommerce (>variables) tudja ezt, de természetesen kosárral együtt. Persze ez is kikerülhető. - Viszont nem próbáltam ki.
Ha van erre elegánsabb, vagy egyszerűbb megoldás, az engem is érdekel.
-
Azt nem tudom mit jelent a rangsorolásban, de miért ne jelenhetne meg? Bármit is beállíthatsz, pl. a Rank Match oldalán is ott a leírás, de ha végigmész a menüpontjain, te is megtalálod hamar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged