- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
Sziasztok. A php.ini file-ban volt egy elutes, ezert nem toltotte be az uj ertekeket a rendszer.
A hasznalt php.ini file helyet a
sudo php -i | grep "Loaded Configuration File"
paranccsal kaptam meg terminalban. Szerencsere ezzel a paranccsal ki is irta, hogy melyik soron van a hiba a php.ini-ben.A vegen a helye meg itt van: /etc/php/7.2/cli/php.ini
Koszi a segitseget!
-
Flowtation
őstag
válasz
Stanlee #5998 üzenetére
Én ezt anno nagy hirtelen pluginnel oldottam meg. Asszem tuxedo big file uploads a neve. Lehet, hogy nem elegáns, de működik.
-
-
-
vic999
csendes tag
-
Stanlee
őstag
Sziasztok! Tegnap futottam bele abba a problemaba, hogy a wp szerint a max upload filesize 2 MB, amikor php.ini-ben 128-ra van allitva az ertek. a php.ini-t valtoztattam az apache2 meg a php7.2 mappaban is, de semmi hatasa nem volt.
Google baratom azt dobta fel, hogy a .htacess-ben meg a wp-config file-ban is meg lehet valtoztatni ezeket az ertekeket, engem az erdekelne, hogy van-e valami hivatalos doksi, ami leirja, hogy melyik file-ban szereplo ertekeket veszi figyelembe a wp, mert ez a 3-4 helyen valtoztassam meg aztan valamelyik csak hatassal lesz a WP-re megoldas nem igazan jo.
-
sz.j
nagyúr
A Google Search Console megint jelzett egy hibát a Bejegyzések" között, nevezetesen azt, hogy "A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz".
A bejegyzési oldalak némi változtatás után a SC- n elindítottam a "Javítás ellenőrzését" és egy idő után ezt a hibajelző oldalt dobta fel.
Pedig a menün kívül minden kattintható elem aránylag messze van egymástól ....Ez tulajdonképp mi, esetleg még mindig közelinek érzékeli az elemeket egymáshoz? És ha igen akkor hogy lehet a hibát megszüntetni?
Előre is köszi a segítséget.
-
mrrr74
aktív tag
Szia,
Nethely. Volt, hogy este 9 körül próbából hívtam őket, fél 10-ig beszélgettünk és megtaláltuk a megoldást. Telefonon is segítenek, de a ticket nyitásra is gyorsan válaszolnak. Árban is teljesen korrektek, plusz van ingyenes 256MB-os tárhelyük is.
Közben megnéztem, nettó 3.000ft a költöztetés adatbázissal, tárhellyel, az nem egy hatalmas összeg szerintem és semmit nem kell Neked csinálnod. SSL is a csomagban, PHP beállítási lehetőségek domainenként, most álltak át kb. 1 hete 10Gbites hálózatra. Egy tárhelyen 3-5 domain és a hozzá tartozó weboldalak lehetnek. -
Flowtation
őstag
Szia!
Nemrég emlegettük itt páran, én náluk vagyok: mediacenter -
M^xx
aktív tag
Üdv fórumtársak!
Van egy jelenleg is működő wordpress oldalam, jelenleg egy virtuális szerverről üzemeltetem kisebb nagyobb sikerrel van rajta woocommerce és elementor oldalépítő ami lényeges. Na most eljött az idő, hogy egy támogatottabb környezetbe újra felépítsem az elejétől az egészet gondolkodtam a költöztetésen, de olcsón azt sem úsznám meg. Így a téli uborkaszezonban inkább az alapoktól újra felépíteném. Szeretnék tanácsot kérni tapasztaltabb fórumtársaktól melyik szolgáltatónál érdemes kopogtatnom tárhely ügyében? A weboldal körülbelül 4-5 Gb jelenleg, de ez nem is fontos, inkább a szolgáltatások és a támogatás érdekelne. A háttérmunkához nem értek van segítségem, de nem akarok mást ezzel terhelni így olyan szolgáltató kell ahol, ha gondom van megoldják. Fontos lenne, hogy a google által biztonságos legyen szóval SSL mindenképp kellene, ez jelenleg is működik https://www.woodstone.hu fontos lenne még, hogy gyors legyen az oldal, nem mint most
szóval szeretnélek kérni titeket, hogy ajánljatok megbízható, segítőkész és a feltételeknek megfelelő tárhely szolgáltatót.
-
törölt tag
Elképzelhető, hogy van hozzá köze.
Mobilon a formotok nem teljesen van a helyén:
Fixelhető, ilyesmire:
input[type="text"],
input[type="email"],
textarea {
max-width: 100%;
box-sizing: border-box;
font-size: inherit;
font-family: inherit;
font-style: inherit;
font-weight: inherit;
padding: .25em;
}
input[type="submit"] {
padding: .5em;
width: 180px;
margin: 1em auto;
display: block;
text-transform: uppercase;
} -
sz.j
nagyúr
Talán mondanom sem kell, hogy amikor itt téma volt (kb. 2 hónapja) a Kezdőoldal kivételével a weboldalunkat átállítottam egy oszloposra és a jobboldali oszlopból a lényegesnek tartott tartalmat (Rólunk írták, Érdekes és hasznos cikkek) leraktam a láblécbe.
Ennek az "eredménye" az lett, hogy ugyan a látogatok száma kb a régi maradt, de az érdeklődők és a megrendelők száma lényegesen lecsökkent.Valamivel több mint egy hónap elteltével visszaállítottam a régi kétoszlopos elrendezést, bennük az eredeti tartalommal és szinte azonnal a változtatás előtti számú érdeklődő és megrendelés lett.
-
törölt tag
Valójában a kemény az, hogy sales üzenet volt, tehát még kerestek is volna rajta bőven több domain + tárhely megrendelése volt a cél. Emellett már vittem hozzájuk kb 15 ügyfelet, nem is a prémiumért.
Szerencsére a WP-k alá elég sok a választék, a nagyobb oldalakhoz pedig amúgy is csak VPS-t tudtak felkínálni, ami manapság már szintén nem volt kiemelkedő képességben-árban.
Sajnos erről az jön le, hogy ilyen "beállítjuk és elfelejtjük" kategóriás cég, persze lehet, hogy csak kifogtam a legkevésbé motivált emberüket.
Most már mindegy, ezt bukták, nem könyörgök nekik, hogy válaszoljanak a levelemre.
Elégedett voltam velük, de ennyire azért nem jók. -
The DJ
addikt
Egy próbát mindenképpen megér a dolog. Ezek nem extra kérések, ezek kötelező alap dolgok lennének ma már és egy tárhelyszolgáltatónak kutya kötelessége meglépni az ilyen frissítéseket. Nem is túl bonyolult a folyamat valljuk be őszintén, nem is nagyon lehet mire fogni a halogatását. Próbálni kell kérvényezni náluk a PHP frissítést és remélhetőleg nem lesznek elutasítóak. Ha mégis, akkor nincs mese, költözni kell, ha nem akartok feltört, hibáktól hemzsegő, reklámokkal és csúnyaságokkal telipakolt weboldalakat.
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5976 üzenetére
Úgy látszik, hogy nekem szerencsém van/volt a tárhelyszolgáltatóval. mert laikusként jó párszor írtam nekik, és max pár órán belül részletesen és számomra is érthetően (majdnem hogy szájbarágósan) válaszoltak ...
Ezen túlmenően nagyon sok beállításhoz, így például a PHP-hoz is, szabad hozzáférése/változtatási lehetősége van az usereknek.
Nem reklám, de hátha jól jön valakinek, a mediacenter-ről van szó. -
törölt tag
A tárhely szolgáltatást is elérte itthon a "nem divat dolgozni" trend. Most már az eddig normálisabbakra is 1-2 hetet várok teljesen alap full specifikus kérdésekre, én zártam a saját ticketem mert meguntam, hogy levegőnek néznek.
Egy WP-t kiszolgálni nem nevezhető már különc igénynek, mondjuk én néha kicsit meredekebbeket szoktam kérni, de azok is olyanok amik külföldön már évek óta sztenderdek...
Úgy néz ki aki nem akar lemaradni, de mégis fontos, hogy itthonról szolgálja ki az oldalait, az tanulhat meg fejlesztés mellett VPS-t adminolni sajnos...
Megtehetném, hogy viszek minden ügyfelet Google Cloudra, jó eséllyel ott sem kapok supportot, de effektíven itthon sincs, akkor már legalább a kapacitás olyan amilyen kell.
-
The DJ
addikt
Ezeknek a problémáknak nincs köze a domainekhez, az őskövület, elavult PHP verzióval van a gond, amit a szolgáltatód használ a tárhelyen. Napi szinten találkozom ezzel amióta a WordPress megköveteli a minimális 5.6-os PHP verziót és még mindig elképedek azon, hogy milyen katasztrofális helyzetek vannak itthon tárhelyek terén.
Hihetetlen, hogy mennyien használnak még 5.3-5.4 alapú PHP verziókat, de láttam ennél öregebbet is. És persze nincs lehetőséged változtatni, ők meg nem törődnek vele. A pluginek nem mennek, a WP-t nem tudod frissíteni, szép lassan minden szétesik, jönnek a biztonsági problémák, aztán a feltört weboldalak, a bevétel és forgalom kiesés és sorolhatnám...
Megoldás: Normális tárhelyre költözni. A reggeli kávéd árából megoldható már. Legyen cPanel, lehessen PHP verziót választani, elérhető legyen a 7.x ág, legyen normális support, megbízható szolgáltatás. De lehet boxolni a jelenlegi szolgáltatóval is, kérni kell őket, hogy frissítsék a tárhelyen található PHP verziót 7.x-re minél előbb. Amint ez megtörténik tudni fogod frissíteni a WP-t és az összes bővítmény is életre kel, ami jelenleg nem megy vagy nem telepíthető.
-
gozso
őstag
-
gozso
őstag
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni... van esetleg olyan akinek van tapasztalata a sulinetes domain-ekkel kapcsolatban?
-
The DJ
addikt
válasz
Atomantiii #5969 üzenetére
PHP 7 kompatibilis sablont és bővítményeket kell használni. Frissíteni kell mindent.
-
Atomantiii
addikt
Weblapomon szerettem volna php-t frissíteni 5.6-os verzióról mondjuk 7.x-re.
Viszont ha ezt meglépem, akkor eltűnik az összes bejegyzésem tartalma, csak a fejléce marad meg, illetve a bejegyzés dátuma.
Mit lehetne ezzel kezdeni, hogy ne tűnjenek el a bejegyzéseim?
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Van valami ötletetek arra, hogy web push notificationt küldjön ki egy wordpress weboldal úgy, hogy csak az adatbázisba történik változás?
Értem ez alatt azt, hogy:
Építek egy mikrokontrollert, ami bizonyos időközönként adatot küld a webszervernek, és általam választott táblába rögzít (post_meta, comment, stb). Így létre tudok hozni új bejegyzést a weboldal vezérlőpult használata nélkül, viszont nekem az kéne, hogy erről a mysql adatbázisban történt változásról push üzenetet küldjön!Ha van bármi tippetek szívesen fogadom!
-
vic999
csendes tag
Szia,
Add hozzá ezt az egyedi (custom) css-hez (ha csak ez az egyetlen táblázat a cél)
table#supsystic-table-20.supsystic-tables-wrap.table.supsystic-table.stripe{
width: 100%!important;
}vagy ezt:
table#supsystic-table-20.supsystic-tables-wrap.supsystic-table{
width: 100%!important;
} -
Met
nagyúr
Valakinek van ötlete hogy itt a segítség részen miért ugrik össze a kép alatti táblázat? Alt-ot nyomva rendes szélességre vált.
-
Taci
addikt
Köszönöm a részletes választ.
ott valami nagyon nem oké
Még most tanulom ezt az egészet, szóval elhiheted, még nagyon sok minden nem oké.Az SSL-plugint azért használtam végül, mert ahány helyen csak néztem, hogy kell kézzel beállítani, valami eltérés mindig volt a leírtak között, így arra gondoltam, hátha egy sokat telepített plugin legalább a biztosan megfelelő beállításokat adja.
Mert az oldalon, amit linkeltem, ez volt, ehhez képest viszont csak eltérő infókat találtam:RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
(Mint írtam párszor, nekem ez a terület még új, egyelőre tanuló üzemmódban vagyok, szóval ha már tanulok, szeretném jól csinálni, csak nehéz, ha eltérő információk vannak.)Az Analytics-ot érintő szerkesztést is megcsináltam volna kézzel a PHP fájlban, a nehézséget az adta, hogy Multi Site hálózatról van szó, ahol lesz 20-30 (vagy több) aloldal, és nem akarnám mindegyiknek egyesével szerkesztgetni a fájljait. A plugin pedig automatikusan megcsinálja minden új aloldalra.
Vagy inkább mégis csináljam kézzel, ezzel is megszabadulva egy plugintól?Köszönöm!
-
The DJ
addikt
Minden oldalhoz más pluginek szükségesek, nincs általános lista, hogy ezt és ezt mindenképp használnod kell. Amit lehet meg kell oldani nélkülük és nem kell mindenhez plugint telepíteni, ez azért fontos.
A Yoast rendben van, ha figyeled is a javaslatait és az alapján írod a tartalmat, a WP Super Cache is maradhat, ha jól be van állítva. Mellé az Autoptimize viszont felesleges teljesen. A WordFence is hasznos, ha optimalizált WAF is van bekapcsolva mellé, a Really Simple SSL viszont teljesen felesleges, ugyanígy az Analytics plugin is. Ha plugin kell az SSL beállításához, akkor ott valami nagyon nem oké, az Analytics kód elhelyezése pedig 1 perces művelet és egy PHP fájlt kell szerkeszteni hozzá a sablonban.
A robots.txt-t én alapesetben nem szoktam babrálni, de azzal sincs gond, amit beleírtál. Pár közismertebb feltérképező botot kitiltottál, de ez nem gond, ha nem használod a szolgáltatásokat, amikhez tartoznak.
A .htaccess-be se kell belenyúlni alapértelmezetten, a sebesség optimalizáláshoz szükséges szabályokat majd beírja magának a plugin, amit használsz erre a célra.
-
Taci
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Lenne pár kérdésem, természetesen WordPress-t is érintő témákban.
1) Milyen plugineket használtok? Szolgáltatást bemutató oldalt készítek (még nagyon az elején vagyok...), így csak a legalapvetőbbeket telepíteném. Ezeket látom eddig hasznosnak:
- Yoast SEO
- WP Super Cache
- Autoptimize
- Wordfence Security
- Really Simple SSL
- Google Analytics for WordPress by MonsterInsights
Ti ismeritek/használjátok ezeket? Ha igen, van esetleg valami best practice ezek beállítására, konfigurálására? Napok óta bújom az anyagokat, de minél többet olvasok, annál több kérdésem lesz, mert hol így ajánlják a beállításukat, hol úgy. Ha lenne valami fix összefoglaló anyag, 2019-re optimalizálva, az megkönnyítené sokunk dolgát az információ végeláthatatlan tengerében.2) Milyen tartalmat érdemes robots.txt-be felvenni? Olvasgattam, ott ennyit írtak, és egyelőre ennyi is van beállítva:
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
User-agent: SemrushBot
Disallow: /
User-agent: AhrefsBot
User-agent: dotbot
3) Milyen tartalom kerüljön a .htaccess fájlba? Az enyém most így néz ki:
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
# Images
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 year"
ExpiresByType image/gif "access plus 1 year"
ExpiresByType image/png "access plus 1 year"
ExpiresByType image/webp "access plus 1 year"
ExpiresByType image/svg+xml "access plus 1 year"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 year"
# Video
ExpiresByType video/mp4 "access plus 1 year"
ExpiresByType video/mpeg "access plus 1 year"
# CSS, JavaScript
ExpiresByType text/css "access plus 1 month"
ExpiresByType text/javascript "access plus 1 month"
ExpiresByType application/javascript "access plus 1 month"
# Others
ExpiresByType application/pdf "access plus 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 1 month"
</IfModule>
# BEGIN rlrssslReallySimpleSSL rsssl_version[3.2.5]
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC]
#wpmu rewritecond honlap.tld
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^honlap\.tld [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.honlap\.tld
#end wpmu rewritecond honlap.tld
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]
</IfModule>
# END rlrssslReallySimpleSSL
# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
# add a trailing slash to /wp-admin
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
RewriteRule . index.php [L]
# END WordPress
# Block WordPress xmlrpc.php requests
<Files xmlrpc.php>
Order deny,allow
deny from all
</Files>
Köszönöm!
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #5948 üzenetére
Nálunk nem egy oldalról van szó, hanem az egyik aloldalunkon lévő képet jelentette meg egymagában egy új oldalon a Wordpress ....
Gondolom, hogy ezt az oldalt hiába küldeném be ellenőrzésre, újra hibát írna ... -
sz.j
nagyúr
Ez volt az a beállítás ami megszüntette a lágy 404-es hibát, most már a linkre kattintva nem a kép hanem a szülőoldal jelenik meg ahol a kép eredetileg van.
(Máskülönben a Sugóban lévő angol nyelvű szöveg az alábbi:
"Redirect Attachments to Post Parent
This setting will redirect media attachment URLs back to their parent post. If you embed an image into a post/page and link it to the Attachment Page then this will redirect to the parent post when a visitor clicks on the image.")Köszönöm a segítségedet.
-
The DJ
addikt
Elég bugyuta fordítás, nem világos teljesen mit is csinál. De ártani nem árt, kapcsold be, utána tesztként próbáld megnyitni a korábban problémásnak jelölt kép csatolmány oldalát. Ha továbbra is megjelenik és megnyitható, akkor nem oké a dolog, ha viszont helyette máshová dob át az oldal, akkor valószínűleg jó lesz így is, mert ebben az esetben a csatolmány oldalak kapnak egy automatikus átirányítást.
-
sz.j
nagyúr
Bocsi, hogy "nyaggatlak", de nem hagy nyugton a probléma .. Esetleg nem ez lenne az?
Mert a Súgó-ban az alábbi olvasható:"Mellékletek átirányítása a szülő oldalra
Ez a beállítás a média csatolmányainak URL-jét visszajuttatja a szülői üzenethez. Ha beágyaz egy képet egy bejegyzésbe / oldalba, és összekapcsolja azt a Mellékletek oldalával, akkor ez átirányítja a szülői bejegyzéshez, amikor a látogató a képre kattint."
-
sz.j
nagyúr
Esetleg nem ezek közül valamelyik (vagy minkét) opció lenne?
-
The DJ
addikt
A SEO plugined (Yoast, All-In-one, stb.) beállításaiban nézz szét, lehet változtatni az elválasztót. Ha nincs SEO plugined, akkor az említettek telepítése megoldás lehet.
(#5934) sz.j: Ki kell kapcsolni a média csatolmányok saját oldalát, amit alapértelmezetten generál a WordPress, az esetek 99 százalékában semmi hasznuk és csak galibát okoznak. Yoast SEO megléte esetén ennyire egyszerű: [link] Vagy van rá plugin is: [link]
-
Taci
addikt
Lehet, már késő van, és amúgy egyszerű a válasz, de:
A honlapok címénél az elválasztó random módon változik,
- van, hogy: Honlapom|
Oldal 1
- és van, hogy: Honlapom-
Oldal 1
Kiborít, mert nem találom, miért és hogyan változtatja ("|
" vs "-
").Ti tudjátok esetleg? Köszi!
-
sz.j
nagyúr
Közben keresgéltem a témában és ezt az oldalt találtam, ami némi infót ad a "lágy 404-el" kapcsolatban, de újból felmerül az előző hsz-ban is feltett kérdés.
Hogy lehet a "lágy 404 hibát" megelőzni, mert azért az kissé nonszensz lenne ha minden kép (közel ezer db) vagy bármi más hibáinak kivédésére 301-es átirányítást vagy 404-et kellene a .htaccess fájlba írni ...?
-
Taci
addikt
válasz
sarasota123 #5933 üzenetére
Szerintem innen válogathatsz (nem próbáltam még egyiket sem): [link]
-
sz.j
nagyúr
Az alábbi levelet kaptam a Search Console-tól:
"Lefedettség kategóriájú problémákat észleltünk a webhelyen .....
A Search Console megállapította, hogy webhelyét 1 Lefedettség kategóriájú probléma érinti:
Legfontosabb hibák
A hibák megakadályozhatják, hogy az adott oldal vagy funkció megjelenjen a Keresés találatai között. Webhelyén a következő hibákat találtuk:
A beküldött URL lágy 404-es hibának tűnik ....."Megnéztem a kifogásolt URL-t amin az egyik aloldalunk egyik képe egymagában látható. Ezt az oldalt nem mi hoztuk létre hanem vélhetően maga a WordPress vagy a használt theme ....
Egyáltalán mit jelent az, hogy "lágy 404-es hibának tűnik"?
És hogy lehet ezt a hibát megszüntetni, valamint a hasonló hibák előfordulását megakadályozni, mert szinte minden oldalon vannak képek amiket újból kifogásolhat az SC? -
sarasota123
aktív tag
sziasztok, tudtok ajánlani valami módszert amivel a wordpress weboldalamnál a blog szekció postjaihoz lehetne tenni egy megosztás facebookon gombot?
-
Taci
addikt
Off, de igazából ide (is) tartozik:
A honlap kötelező elemeit (GDPR, ÁSZF, Adatvédelem, Impresszum stb.) be lehet szerezni mintaként, és személyre (vállalkozásra, honlapra) szabni? Vagy mindenképp jogász kell hogy megcsinálja? Vannak neten ilyen csomagok, az alap csomagot ilyen 30-50e Ft között láttam. Azért jó lenne, ha tudnátok mintákat, amiknél csak a szükséges adatokat kell átírni, és kész is. (Tudom, Google-keresés, de mindenre kiterjedően (eddig) még nem találtam. És igazából az sem tiszta, hogy most minden kell (ÁSZF, Adatvédelem, Impresszum), vagy egyik esetben csak ez, másikban az. Megköszönném, ha "irányba állítanátok".)
Köszi! -
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5929 üzenetére
Köszi az infót, de még nem próbáltam.
Közben sikerült odáig eljutnom, hogy mobilon is nagyobbak lettek a betűk, viszont ha elforgatom a telcsit vagy a menüben másik aloldalra megyek akkor újra kicsik lesznek a betűk és csak a második vagy harmadik oldalfrissítéskor lesznek nagyobbak ...
Természetesen mindez törölt előzményeknél és inkognitómódban.
-
törölt tag
Media query-vel, viszont ahogy néztem a sablont amit használsz nincs rá "mindent elkapó" megoldás, végig kell nézni hol ütköznek az elemek mobilon és hozzá adni őket a szabályhoz:
pl:
@media screen and (max-width: 960px) {
.single-view .entry-content {
font-size: 1.4rem; /* 1.4*16 */
}
} -
sz.j
nagyúr
Az # 5925 szh-ban pontatlan voltam, mert a Google nem általánosan (asztali és mobil) tartja kicsinek a betűméreteket hanem csak mobilon ...
Íme a levelük:
"Search Console
Mobilos használhatóság kategóriájú problémákat észleltünk a webhelyen
A Search Console megállapította, hogy webhelyét 2 Mobilos használhatóság kategóriájú probléma érinti:
Legfontosabb problémák
Webhelyén a következő problémákat találtuk:
A szöveg túl kicsi, ezért nem olvasható
A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz"Remélem, hogy helyesen gondoltam azt, hogyha növelem az asztalin lévő betűméretet, akkor arányosan növekedni fog a mobilon lévő betűméret is?
Vagy tévedek és ilyenkor a mobil betűméretét másutt kell állítani? -
sz.j
nagyúr
Srácok!
Tudnátok abban segíteni, hogy az Oldalak és a Bejegyzések betűméretét hogy tudnám növelni, mert a Google megint "reklamált", hogy kicsik a betűméretek?
Jelenleg így van beállítva, de hiába változtatom meg a 16px bármire (18-22px között) semmi változás nincs a méretben ....blog-view .entry-content {
padding-top: 4px;
padding-bottom: 4px;
font-family: Arial, Sans-serif;
font-size: 16px;
font-size: 1.000rem;
line-height: 1.6;
}
.single-view .entry-content {
margin-bottom: 10px;
font-family: Arial, Sans-serif;
font-size: 16px;
font-size: 1.000rem;
line-height: 1.6;
} -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Napok óta "curl: (77) Problem with the SSL CA cert (path? access rights?)" hibával szívok. Ezáltal nem tudom frissíteni, nyávog a jetpack, wordpress.org-ot nem éri el az oldal, stb.,stb.
A következőket néztem meg és ellenőriztem. látszólag minden jó, de a hiba továbbra is fenn áll:
- Friss-e a CA? Az. Mondjuk itt meglepően vettem észre, hogy saját cert store-ja van a WP-nek. Értelmét nem nagyon látom, hisz a hosting környezetnek így is úgy is aktuálisnak kéne lennie. De aug 12-i CA bundle elég kicsi eséllyel lehet out datet...
- SSL Cert chain oké-e? Az elején nem volt az, de kijavítottam. Utána se lett jobb a helyzet. Bár ugye nem az oldalam cert-jével volt a gond eddig sem.
- Frissítés php 7.1-ről 7.3-ra.
- Csináltam dummy .php oldalt, hogy teszteljem úgy mit mond a curl. Minden hiba nélkül le tudtuk tölteni azt az addon update-et, amit a WP nem.Végül az lett a megoldás, hogy az sslverification-t false-ra tettem. Ez ugye elég favágó, de legalább már megy, aminek mennie kéne. Pontosabban a fentiek. Ennek hatására meg új hibák jöttek elő. Pl. a "Health Check & Troubleshooting" addon köszöni szépen, de nem indul el. Illetve "UpdraftPlus Backup" sem futott le az este.
Van tippetek, hogy mi lehet a gond? 10/9 azt írják a fenti hibára, hogy out dated a CA, de nem az. Illetve parancssorból és dummy php oldallal szintén jó. Ez az ssl verify kikapcsolás meg nyilván nem megoldás...
u.i.: Nem tudom, hogy lehet-e összefüggés, de nemrég kikapcsoltam az "All In One WP Security" addont. Előtte "csak" a jetpack-et nem tudtam összelinkelni az oldallal. Viszont ilyen gondjaim nem voltak. Igaz nem vonható egyértelmű időbeli összefüggés az addon kilövése és a feni hiba megjelenése között.
-
CharlieDrop
veterán
Hello Ismét.
A múltkori segítségedet mégegyszer köszönöm. Lenne egy újabb, már biztosan magamba fordultam és egyszerű lenne a megoldás, csak nem megy
A probléma a következő, WooCommerce rendeléshez kellene egy gombot tennem (ami eddig megy is), amire ha rákattintunk eldob egy másik oldalra pár adattal. Ez a nem WP-s oldalon form actionnel volt megoldva a változók POST-ban utaztak, ugye 1-1-ben nem lehet másolni a functions.php-be, mert kikukázza a form és /form sorokat.
Ha jól gondolom jQuery lenne a megoldás, de ha azt teszem bele, akkor kapok egy gyönyörű
Access to XMLHttpRequest at 'céloldal' from origin 'induló oldal' has been blocked by CORS policy: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource.
hibaüzenetet.
Hiába van benne a .htaccess-ben az Header set Access-Control-Allow-Origin "*" (csak tesztjellegel ilyen), ugyanúgy kapom a hibaüzeneteket.
Próbáltam a functions.php-ből add_action('init','függvény'); párossal, ahol a függvénybe ment a php header utasításával a fenti, de úgy sem jó.
Mi a túrót nem vehettem figyelembe? -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami ingyenes sablont (ha van ilyen) egy egyszerű portfólió oldal bemutatására. Egy építkezésről lenne szó, Főoldal kis bemutatkozás, Aktuális projekt, Ingatlanok, Kapcsolatok. Ennyi lenne az egész pár képpel, esetleg később maximum egy élő kamera felvételt kellene még be rakni.
-
The DJ
addikt
válasz
#54715584 #5919 üzenetére
"Extra addon miért kell, ezt nem értem?"
Van olyan tárhelycsomag, ahol csak egy fő domain használata engedélyezett, többet nem fogsz tudni hozzáadni. Szóval a csomagtól függően lesz megszabva, hogy mennyi addon domaint hozhatsz létre. Van, ahol korlátlan, van ahol csak pár darab, van ahol semmi.
Egyébként wordpress.com esetén is tudsz hozzáadni saját domaint amennyire emlékszem.
Tárhelyválasztásról írtam cikket anno: [link]
-
törölt tag
Extra addon miért kell, ezt nem értem?
Találtam közben pár oldalt, van, ahol korlátlan domain jár egy tárhelyhez, de általában minden oldal 99%-ban elérhető, SSD-t használnak, van email cím, stb.
Van valami ajánlott oldal? Magyar vagy külföldi? Vagy igazából mindegy, mert technikailag teljesen megbízhatóak?
Esetleg van valami, amire kell figyelni?Bocsánat, ha már off ez itt, eddig a sima .com oldalt használtam, a wordpresses domain-nel, de most szeretnék saját domaint, és teljesen kezdő vagyok.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Új vagyok ebben a témában, most tanulom, és én úgy tanulok, hogy amíg nem értek egy témát, vagy nem tudok egy problémát megoldani, addig nem megyek tovább.
Na most eléggé megakadtam, egy elég fontos dolgon, és sajnos nem tudom, hogyan tovább - ebben kérném a segítségeteket:
Arra már rájöttem, hogy ha azt szeretném, hogy a sablon, amit letöltök és használok úgy nézzen ki, mint az a példa oldalakon és a képernyőfotóikon van, akkor importálnom kell a "demó adatokat", illetve telepíteni a szükséges pluginokat. Ehhez pl. a ThemeGrill sablonok eleve feltelepítik a ThemeGrill Demo Importer nevű plugint, ami a saját témákkal (és csak azokkal) nagyon jól működik, az a végeredmény, amit a példaoldalon látok - más sablonokkal viszont nem működik. És ez probléma. Telepítettem más ilyen típusú plugint is (pl. Import Demo Data), de egyszerűen a sablonok (általam próbált) nagy részével ez sem működik.
Adott pl. a következő sablon: SKT Gym (Szerző: SKTThemes). Egyszerűen nem tudok rájönni, hogyan tudnám megkapni a demó oldal kinézetét, hogy azt tudjam szerkeszteni. De ez csak egy sablon a sok közül, amit egyszerűen nem tudom, hogyan tudnék "működésre bírni". Átállítom a kezdőlapot, végignézem a beállításokat, de már nagyon el vagyok veszve.Segítenétek, kérlek, hogy mi ennek a "hivatalos módja", hogy bármelyik sablon amit WordPress-en belül letöltök és telepítek, annak a demó oldalát kapjam vissza, hogy azt tudjam utána testre szabni?
Köszönöm!
-
The DJ
addikt
válasz
CharlieDrop #5913 üzenetére
Alapból tudja ezt a WordPress, minden felhasználó be tudja állítani a saját preferált nyelvét, ami csak számára lesz aktív.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
lenne egy olyan kérdésem, hogy van-e olyan bővítmény ami csak az admin felület nyelvét állítaná át?
lenne egy magyar Woo-s oldal, aminek lenne külföldi kezelője és csak az admint nézné, viszont magyarul nem tud.
Köszi a válaszokat
-
törölt tag
Sziasztok,
1 tárhelyen lehet több WP oldalam / domain-em?
Lenne mondjuk egy recept.hu, egy zene.hu, stb. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok még ilyen téren ezért elnézést, de nagyon egyszerű kérdést tennék fel.Vettem egy tárhelyet ahova automatikusan feltelepítette a Cpanel a WP-t.
mivel a domain nevem még nem él, ezért szeretném elérni az admin felületet az ip címmel.
A 1.1.1.1 cím után mit kellene beírni, hogy elérjem a WP admin felületét?
1.1.1.1.1/domainnevem/wp vagy wp/admin-nal próbálkoztam de 404 hibát kaptam.Köszönöm a segítséget.
-
Met
nagyúr
Interconnectit-el cserélgetem a domain címet az sql-ben és most néhány képnél nem írta át a címet.
Ez miért van?
Fejléc képek (nem minden oldalon).
Sql-ben rákerestem az ideiglenes domain-re, talált kettőt, átírtam a jó címre.
Ennek ellenére a képek nem jelennek meg az oldalon, elementorban ott van, állítok valamit hogy tudjak egyet menteni és megjelenik a kép végre az oldalon. -
-
sz.j
nagyúr
A véleményetekre és egyben a javaslatotokra lenne szükségem.
Adott az egyik weboldalunk, ami eddig kétoszlopos elrendezésbe volt, de most erősen gondolkodom azon, hogy egyoszlopossá alakítom.
Az oldal első két menüpontjára kattintva még a régi kétoszlopos elrendezés látható, míg az összes többi oldal és a bejegyzések is egyoszloposak lettek (például az egyik)Hogy őszinte legyek nekem valamiért az egyoszlopos elrendezés jön be jobban, de mivel az oldalsávban elhelyezett widgetekben általam nagyon fontosnak tartott infók vannak, ezért vacillálok a váltáson.
A fentiekkel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének amikre várnám a válaszaitokat és javaslataitokat.
- Ezt "félve" kérdezem, mert tudom, hogy a sablon kissé régimódi, de szerintetek melyik elrendezés tűnik "modernebbnek"?
- Melyik elrendezés a "vevő-barátibb", ezáltal melyiktől várható nagyobb forgalom/látogatómegtartás/megrendelés?
- Szerintetek az jó és helyes megoldás lenne ha az első két oldalt meghagynám kétoszloposra, ahol a sidebarban láthatóak lennének az általam fontosnak vélt infók/vélemények, a többi oldalnál/bejegyzésnél pedig a láblécbe újabb widgetekbe tenném a legfontosabbnak ítélt tartalmakat?
- Ez utóbbihoz vajon mit szólna a Google (duplikált tartalom)?Előre is köszönöm a válaszaitokat/javaslataitokat.
-
Met
nagyúr
Ezen az oldalon a keresőt hogy tudom rögzíteni?
Egyszerűen nem találom hogy mit kellene bemásolnom a Sticky Menu (or Anything!) -be.
Próbáltam még a JetSticky For Elementor-t de hiába kapcsolom be az egész soron vagy csak a kereső oszlopán, nem marad a helyén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest