Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43201) kokov válasza darvak (#43168) üzenetére


kokov
tag

Rendszergazdaként használnám. A vonatkozó felhasználó tagsága között ott a "rendszergazdák" is. Teljes hozzáférése van a parancsikonon is mindenhez, névellenőrzéssel is stimmel mindenhol az xp-ben. Viszont ettől a felhasználótól valamiben mégis eltér a beépített rendszergazda fiók, pedig tagsága annak is "rendszergazdák". Viszont ha azzal indítom (parancsikon, "futtatás mint" akkor jó.)
(Lehet az a gixer, hogy ékezetes karakter van az fn-ben vagy hogy két szóból áll? Mánemtom mire gondoljak)
Szerintem a munkatársam szar el valamit, amikor a felhasználót létrehozza, mert nem a felügyeleti eszközökből megy ahogy én szoktam, hanem a felhasználók kezelése felöl vagy honnan és az ott valami miatt az úgy nem kerek a végén, mert rendszergazda ugyan, telepíthet, mindent csinálhat, de mégsem 100%-os a jogosultsága valahol ezek szerint, ha egyszer a beépítettel megy, azzal meg nem, de nem jövök rá mit nem állít be, vagy mit csinál másképpen, mint én.
Nekem sem volt még ilyen gondom ez a nyomorom.

(#43202) InfiniteReality válasza kokov (#43201) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A beépített rendszergazda fiók mindig kicsit másképp működik, mint az utólag létrehozottak. Pl Win7 esetén CSAK a beépített (és alapesetben telepítés után tiltott), 500-as userID-jú rendszergazdával nem nyivákol és nem kér elevációt a bekapcsolt UAC, minden más felhasználóval igen.

Gondolom ez XP-nél is ígyvan. Persze ott még nincs UAC.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#43203) darvak válasza kokov (#43201) üzenetére


darvak
senior tag

Jobb klikk-->új-->Parancsikon:

c:\windows\system32\runas.exe /user:adminuser c:\Office mappád neve\valami.exe

Ez meghívja a run as-t, itt is be kell írni a rendszergazda jelszavát, azt hiszem csak először kéri a jelszót.

(#43204) kokov válasza darvak (#43203) üzenetére


kokov
tag

Vili, ez ugyanaz parancssorból, mint az ikonnál egerészni, csak kényelmesebb picivel, mert legalább benne lehet hagyni. Jó ötlet. :R
Most átdobtam a novell klienst, hogy a beépített fiókot hívja meg a winesek közül és a két asztalt szinkronizáltam. Ezzel így már megkerültem a hibát, csak így ha ezzel használom és benyalok egy randa rútkitet az nagyon finomságos lesz. Nemtom így a csökkentett mód elég lesz e. A csodás rejtett szervízeket ott szedtem le eddig a beépített fiókkal amit nem használtam, mert ott megtaláltam őket a Rootkit Detector-ral. Kérdés beépített fiókkal mennyire lehetnek ügyesebbek a férgek, szóval, hogy
konkrétan mi is a különbség a két fiók között, mert itt valami sumákolás van kéremcépen.

[ Szerkesztve ]

(#43205) darvak válasza kokov (#43204) üzenetére


darvak
senior tag

A számítógép-kezelésen belül, a felhasználóknál a tagságon belül is rendszergazdaként van besorolva a 2. "rendszergazda" profil?

(#43206) kokov válasza darvak (#43205) üzenetére


kokov
tag

Igen, de egyébként más gyakorlati dologban nem is jön elő a különbség a két fn fiók között. Csak ez a nyomtató driver dob egy hibaüzit amikor a winword-ben nyomtatót váltok és átklikkelek a HP-re a kioszeráról, na abban a pillanatban és persze nem is nyomtat utána a HP csak áll a listában a doksi, de csak a word-ben, az excel-ben például meg már nem, ezért gondoltam , hogy ez valami office kompatibilitási probléma és van rá valami hotfix. Valami az office97-tel van, azzal kell hogy legyen. Nem az SP3 miatt lett valami még amibe az office-nak írni kéne, de amikor a 97 kijött akkor még nem volt? Gondoltam az UAC-ra, de az többek mondták, hogy XP-re végül nem jött.

Beépített fiókba bejelentkezve semmi gond és gyönyörűen megy a word-ben is a nyomtatóváltás és a nyomtatás is. Eddig X aktás. Egyszerűen nem értem.
Újratettem az office-t, a nyomi driver-t, semmi nem segít csak ha beépített rendszergazda fn-ként indítom a word-öt és nem jövök rá mi a különbség a két fiók között. Rutinból rájöttem, hogy így megy, de azt nem tudom, hogy így miért megy. Lövésem sincs perpill. Valami jogosultság probléma.

(#43207) darvak válasza kokov (#43206) üzenetére


darvak
senior tag

Aham, excelben már jó.

Nyilván meg van osztva a kérdéses nyomtató is, ugye? :)

2003-as Office esetében ilyet még nem tapasztaltam SP3 használata mellett.

(#43208) kokov válasza darvak (#43207) üzenetére


kokov
tag

Excel-ben jó volt az elejétől kezdve, illetve a franc tudja, nem jött elő ott a hiba. Csak a wordben reprodukálható biztosan azon a ponton amikor nyomtatót váltok. Nem megosztott, sima helyi USB-s nyomi egyébként. A win-es file és nyomi megosztás lehet fel sincs telepítve, azt nem is néztem, de mivel novell van, printserver van így az csak a vírusoknak lenne hasznos. Nekem nem kell. Max akkor van fent, ha nem vettem a fáradtságot hogy leszedjem és default-ban meg felmegy.
A 2003 már más tészta, ez a 97 nyomora lesz szerintem specifikusan. Túúúdom, csak saját fejlesztésű adatbázis van a háttérben amit webes felületen töltögetnek felfelé meg access van meg minden mindennel összefügg történet van és bazira nem akarózik office-t váltani... szóval most az lesz, hogy megkerülöm ezt a hibát ha nem jövök rá, hogy mi a rák van vele.
Azt reméltem, hogy ebbe már százan belefutottak itt előttem és nem kell szopakodni. Mert a gugli egymillió találatot dobott arra, hogy a 97 utálja az UAC-ot win7 alatt. Na mondom, biztos valami sp3-as jóság lesz ez, de eddig nem találtam meg, hogy ezmiez No mindegy, hát that's all folks.

Amúgy ott indult, hogy egy öreg gépet (Win2000) cseréltünk ki új vasra (XP). Eddig még más nyomorom nincs, szóval az MS kompatibilitásban túlteljesítette az 5 éves tervet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#43209) rushty válasza InfiniteReality (#43200) üzenetére


rushty
senior tag

de igen úgy volt. mindenesetre akkor is furcsa a Doc&Settings pl. keveredve

Revolut meghívó pü-ben

(#43210) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
Hdd elküzdöttek a problémák,így lelet klónozza az acronis trueimage programmal.Egy nagyobb ide merevlemez lett beletéve,már a klónozás előtt is volt gond a rendszerrel így lett futtatva egy reset után a lemezelemőrzés.De amikor elindult az új lemezről akkor rengeteg parancsikon nem működik csak egy dos négyzet van és ha rá kikelek akkor van,hogy megtalálja a indító fájlt van,hogy nem.Van amiknél vissza jön a rendes kis ikon van amiéknél nem.Ezeket meglehet javítani újra telepítés nélkül?

(#43211) qwertly


qwertly
addikt

Bocsi,csak már nem egedet,hogy hozzá szóljak.Most akartam indítani a teljesen legális nod32 vírusirtót nem indult el hanem kiírta,hogy a Hiba történt a kernel szolgáltatással való kommunikációba.Nem szeretném most újra telepíteni a rendszert mert minden képen kell a gép.Miket lehetne csinálni,hogy a windows xp-t egy kicsit helyre rázzam.

[ Szerkesztve ]

(#43212) vilmaboy válasza qwertly (#43211) üzenetére


vilmaboy
őstag

hát rég tvolt már a kezemben xp telepítő, de mintha lenne rajt biztonsági telepítés vagy rendszerfrissítés opcio, ha bebootolsz telepítő lemezről. Azzal elvileg nem törlődnek a beállításaid stb, csak a rendszert rakja rendbe kicsit.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43213) qwertly válasza vilmaboy (#43212) üzenetére


qwertly
addikt

Szia!
Köszi választ,nekem is rég volt xp a kezembe,de félek nagyon mert ezen a gépen több évnyi levelezés dokumentumok vannak.Így szeretnék biztosra menni.

(#43214) vilmaboy válasza qwertly (#43213) üzenetére


vilmaboy
őstag

esetleg bekötni egy másik gépbe a winyót és arról kimenteni az adatokat? Vagy hirens cd-ről bootolni a rendszert és mini xp- segítségével menteni egyet?

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43215) vilmaboy


vilmaboy
őstag

Nyomja le az ENTER billentyűt a Windows XP operációs rendszer telepítéséhez.
A Windows XP Licencszerződés képernyőn nyomja le az F8 billentyűt a szerződés elfogadásához.
Győződjön meg arról, hogy a mezőben az aktuális Windows XP-példány van kijelölve, majd nyomja le a J billentyűt a Windows XP rendszer javításához.

Link... lap alsó részén van

[ Szerkesztve ]

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43216) Voice24


Voice24
őstag

Hali!
Próbáltam keresődni a témában, de nem találtam rá megoldást, így megkérdem:

Gépcsere folytán ismét telepítettem az xp-t (sp3-mal). Volt korábbról egy halom xp témám, átmentettem őket, és fel is telepítettem egyenként.
A "tulajdonságok" ablakban a témáknál ott is vannak a listában, be is tudom őket állítani, csak az a gond, hogy nem teljes mértékben működnek. A háttér és a főikonok megváltoznak, de semmi más, tehát az ablakok és a tálca maradnak a hagyományos windows stílusban. A beállításnál is látszik a probléma, mert akármelyikre kattintok rá, az előnézeti képén csak a háttér jön be, az ablakstílust mutató kisablak fekete.
Biztos valami egyszerű dolgot kellene állítanom vagy telepítenem, de nem jövök rá, hogy mit. A gép minden szempontból jobb, mint az előző, tehát az nem lehet gond, és a korábbi gépen vígan működtek ezek a témák.
Előre is köszi!

(#43217) qwertly válasza vilmaboy (#43214) üzenetére


qwertly
addikt

Úgy csináltam meg a merevlemez klónozást,de ez holnapra kell és csak a levelezés min 30GB és több 100 office sablonok amelyek folyamatosan használva vannak.Azt próbálom,hogy ebben az állapotba készítek csak a rendszer partícióról egy mentést és utána berakom a telepítő xp cd és annál választom a javítást,de azért halottam,hogy sokszor ez nem használ semmit.

(#43218) vilmaboy válasza qwertly (#43217) üzenetére


vilmaboy
őstag

szinte soha nem használ, de csodák igenis léteznek ;] És a télapó is ;]

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43219) qwertly válasza vilmaboy (#43218) üzenetére


qwertly
addikt

Majd jelzem,hogy mi az eredmény :DDD

(#43220) Badman 4ever


Badman 4ever
őstag

Sziasztok!

Az XP-m valami érthetetlen okból nem telepít automatikus semmilyen meghajtót, minden eszköznél még ha a meghajtója fel van telepítve, akkor is az inf fájlt a képébe kell tolni az új hardver/hardver frissítés varázslónak, máskülönben jön a "nem talált semmit" párbeszédablak, de ez még nem lenne gond. Olyan szintű a probléma, hogy egy egyszerű merevlemezt, amit előtte gond nélkül kezelt, most csak felismeri, de meghajtót nem telepít hozzá és így nem tudja használni. Csakhogy a merevlemezeknek egy általános Microsoft meghajtójuk van, amit nem találok, a Google se segített eddig (bár lehet, hogy most csak bénán keresek). Van valami ötletetek a problémára? Hol tudom megtalálni a Windows merevlemez meghajtóját (az inf mappában nem volt)? (Az újratelepítés nem játszik.)

A választ előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#43221) brd válasza Voice24 (#43216) üzenetére


brd
nagyúr

A uxtheme.dll-t kell módosítani ehhez. De az innen letölthető telepítő ezt megteszi neked (telepítésnél csak a system files-t válaszd ki, akkor nem nyúl máshoz). Ezt követően használhatod a régi témáidat (persze ha csak ez volt a hiba :) ).

The only real valuable thing is intuition.

(#43222) Aryon87 válasza brd (#43221) üzenetére


Aryon87
félisten

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy francos javítás SP3 alá, amit a laptop az istenért se akart feltenni már lassan 1 éve.. Ez a KB2686509
Több helyen is nézelődtem ez ügyben, de vagy nem találtam, vagy nem értettem amit írnak ez ügyben. Megtenné valaki nekem hogy értelmesen elmagyarázza a lépéseket hogy mit és hogyan? Idegesítő hogy az egész rendszer frissítése meg van állva ez a fos miatt...
A hibaüzenet a manuális telepítés során azt magyarázza hogy: "Nem telepíthető mert az egyik előfeltétel hiányzik". Tömören ezt ugatja nekem...
köszönöm a segítséget. A másik nem saját eredeti lemezes Xp, hanem kicsit buherált. viszont érdekességképpen más gépen is rajta van ez a verzió, és ott nem problémázott, sőt még az én gépemen sem (azóta már Win7 van rajta) ezen marad az Xp az alacsony teljesítmény miatt

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#43223) brd válasza Aryon87 (#43222) üzenetére


brd
nagyúr

Megoldás.

The only real valuable thing is intuition.

(#43224) Aryon87 válasza brd (#43223) üzenetére


Aryon87
félisten

Köszi, de nem lettem okosabb... Már telepítettem a KB2676562 frissítést, hozzá, de a hiba ugyanúgy fennáll. :((

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#43225) brd válasza Aryon87 (#43224) üzenetére


brd
nagyúr

Akkor ne foglalkozz vele, kár az időért. Egyszerűen tiltsd le, hogy felhozza legközelebb.

The only real valuable thing is intuition.

(#43226) Voice24 válasza brd (#43221) üzenetére


Voice24
őstag

Köszi a segítséget.
Letöltöttem a progit, de az első ablakban azt írja, hogy az sp1-el és sp2-vel kompatibilis. Mint írtam, nekem sp3 van. Ugyanúgy megcsinálja azt a módosítást?

(#43227) qwertly


qwertly
addikt

Nem működik az xp rendesen sok program nem indul de ne is lehet javítani pl:Office 2003 ilyen hiba üzenetet ad amikor a javítást vagy esetleg a újra telepítést választom.Most fogom a windows xp telepítő cd bevetni mert eddig nem volt meg :D .De már megtaláltam közbe elöjött,hogy a rendszergazda jelszót kéri arra is kellet megoldást keresnem.Remélem,hogy segít de ha valakinek erről a hiba üzenetről van valami ötlete azt szívesen meghallgatnám.

[ Szerkesztve ]

(#43228) Voice24 válasza Voice24 (#43226) üzenetére


Voice24
őstag

Végül megoldottam: letöltöttem az uxtheme.ddl-hez az sp3 patch-t, és már műxik is minden téma.
Köszi

(#43229) Aryon87 válasza brd (#43225) üzenetére


Aryon87
félisten

Köszi, úgyis lesz egy reinstall lesz, meglátjuk akkor is fog-e jelentkezni... :R

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#43230) darvak válasza qwertly (#43227) üzenetére


darvak
senior tag

[link]

mod
(#43220) Badman 4ever

[link]

[ Szerkesztve ]

(#43231) Badman 4ever válasza darvak (#43230) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Köszönöm a választ, de mint írtam, nem a vezérlővel, hanem konkrétan a merevlemez telepítéssel volt a gond, amit sikerült megoldanom közben úgy, hogy a disk.inf-t (ami mint kiderült mégis a Windows inf könyvtárában volt) kimásoltam egy külön mappába és azt tallóztam be a telepítőnek. Másképp, ha magát a "./Windows/inf" könyvtárat tallóztam be, akkor nézett rám bambán a rendszer. De ez történt az összes többi eszközömmel is, aminek a meghajtóját újra kellett telepítenem, de most már minden rendben. :)

Leszokhatnék arról, hogy mindig ilyen egzotikus hibákat gyártok, az előzőt még mindig nem sikerült megoldanom: Klikk!

[ Szerkesztve ]

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#43232) qwertly válasza darvak (#43230) üzenetére


qwertly
addikt

Köszi,de nem használt már ezt én is próbáltam :O .Úgy nézz ki marad az újra telepítés.

(#43233) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok!

Adott egy XP-s gép cégnél, aminek a rendszerét átköltöztetném egy másik gépre, mert van rajta 2 program, amit nem tudunk visszatelepíteni. Szerver programok, nem az adott gépen vannak használva, hanem távolról csatlakoznak rá.
Gép van, amit tudunk 0-24-ben futtatni csak emiatt, viszont a bonyodalom ott következik, hogy abba SATA winyó nem megy bele, a mostani rendszer pedig SATA-ra van telepítve. Kérdés tehát, hogy ha átghostolom a rendszert (ekkor még nyilván nem bootol be), majd csinálok egy win frissítéses telepítést a másik gépben, akkor vajon működni fog-e?

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#43234) vilmaboy válasza A_ScHuLcZ (#43233) üzenetére


vilmaboy
őstag

elvileg igen... bár ezt előre megmondani.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43235) default.


default.
őstag

Sziasztok!
Melóhelyen meg kell oldanom egy feladatot.

Egy belső hálózati mappát kellene offline módba helyezni, és erre az xp "Offline mappa szolgáltatása" alkalmas lenne. De van egy probléma.

a szöveg szerint:

"Az Offline mappák létrehozása:

A Windows Explorer-ben (Intéző) tallózzunk el addig a hálózati mappáig, amelyiket Offline mappává kívánunk tenni. Kattintsunk rá a jobb oldali egérgombbal és válasszuk a "Make Available Offline" menüpontot."

a gond az, hogy nálam a "jobbgombos" menüben nincs ilyen parancs.

Eredeti XP, Service Pack 3 van rajta.

Van valami tippetek, hogy miért nincs ilyen parancsom ?

előre is nagyon köszönöm !

(#43236) vilmaboy válasza default. (#43235) üzenetére


vilmaboy
őstag

ez segít? csak felületesen néztem bele. bocsi.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43237) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
Látom ez a topik jobban pörög.Így felteszem itt is a kérdésem hátha valaki tudja rá a választ.Fel lett rakva az sp-3 :DDD és most ha elindítjuk az outlookot akkor ha jön egy levél valamelyik biztosítótól és egy link is ahol megnézhetjük az adatainkat.Feljön egy ablak,hogy ehhez nincsen jogunk mert a rendszergazda letiltotta,pedig mi vagyunk a rendszergazdák.Ez egy biztonsági beállítást,miképpen tudnánk kikapcsolni?

(#43238) vilmaboy válasza qwertly (#43237) üzenetére


vilmaboy
őstag

mármint úgy érted rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználó vagy. az nem ugyanaz mint a rendszergazda... tűzfal, rooterben valami korlátozás, víruskergető blokk? stb... lehetséges?

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43239) qwertly válasza vilmaboy (#43238) üzenetére


qwertly
addikt

Van vírusirtó ki is kapcsoltam mer amikor ment fel az sp3 akkor lett egy vírusíró is felrakva.De mint írtam sp3 előtt nem volt gond utána jött elő ez a gond.

(#43240) vilmaboy válasza qwertly (#43239) üzenetére


vilmaboy
őstag

nemide... pill.

[ Szerkesztve ]

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43241) default. válasza vilmaboy (#43236) üzenetére


default.
őstag

köszi, megnézem !

:R

(#43242) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
Köszönet a fórumozok eddigi segítségét sikerült megoldani sokk gondot,de most olyan helyzet van,hogy 2db gép van hálózatba kötve.Mielőtt megborult az egyik gép ment a nyomattó és a fájlmegosztás,most újra lett rakva a fő asztali pc azóta vagy a régi pc felrakott sp-3 javító csomag miatt nem lehet a nyomtatni a 2 PC-röl.Az engedi,hogy felrakjam a nyomattó hozzá adást de a majdnem minden opció inaktív.Már nem is lehet törölni a tesz oldalt sem hanem csak a fő gépről mert ha a régi PC-ről akarom akkor kiírja,hogy nincsen jogosultságom hozzá.Az fő asztali gép op rendszer újra installálása előtt ment az is a régi gépen,hogy az outlook ban megjött levelekben levő pl:biztosító hírlevelében levő link megnyílt ha rá klikktelünk,most kiírja,hogy nincsen erre jogosultsága kérjen a rendszergazától engedélyt.De rendszergazda jogokal menyünk be a fiókunkba.

(#43243) Visormail válasza qwertly (#43242) üzenetére


Visormail
addikt

Amelyik gépet újratelepítettétek, le lett futtatva rajta az xp telepítő cd menüjében levő hálózat beállítása varázsló? Az csodákra képes.

default.: ugye még véletlenül sem home xp-ről van szó? Bocs ha alap kérdés, de sok munkahelyen találkozni vele rejtélyes okokból. Offline files is not a supported feature on Windows XP Home edition.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#43244) rushty válasza Visormail (#43243) üzenetére


rushty
senior tag

Amelyik gépet újratelepítettétek, le lett futtatva rajta az xp telepítő cd menüjében levő hálózat beállítása varázsló? Az csodákra képes.

Ezt utólag is lehet?

Revolut meghívó pü-ben

(#43245) vilmaboy válasza rushty (#43244) üzenetére


vilmaboy
őstag

start - beállítások - hálózati kapcsolatok - új kapcsolatok varázsló.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43246) Visormail válasza rushty (#43244) üzenetére


Visormail
addikt

Persze, ezt csak utólag lehet nem a boot menüjében van vagy telepítés alatt, hanem ha futó win alatt rakod be a lemezt az ottani menüjében.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#43247) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
Ha hálózatba van kötve 2DB xp és a főgépről van megosztva a nyomtatók,akkor a második gépről szeretnék nyomatni,újra telepítés előtt volt egy olyan opció,hogy amikor a nyomatásra kikelek akkor előjön a nyomatók listája és ott tudom kiválasztani,hogy melyikre menjen a nyomatás?Most eltűnt ez az opció,mit kellene vissza állítani.

(#43248) vilmaboy válasza qwertly (#43247) üzenetére


vilmaboy
őstag

egyáltalán nem is látja a második gépről a nyomtatót? nem értem pontosan...

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#43249) qwertly válasza vilmaboy (#43248) üzenetére


qwertly
addikt

Szia!
Lehet látni a nyomatókat mert 2 van egy HP LaserJet 4 és egy Epson fx300 mátrix nyomató így ha jön egy számla azt a mátrixon kellene nyomatni a sima levelet meg a HP LaserJet lenne kinyomtatva.Így is lehet de csak úgy,hogy a nyomtatók és faxok menüből kiválasztom melyik nyomtató legyen az alap értelmezett és csak utána tudok az outlook-ból megfelelőre nyomtatni.Régen pedig úgy ment,hogy outlook-ból egyből nyomtatásra klikkelve ezután feldobja,hogy melyik nyomatóra menjen és avval nyomatot.De ugyan így ment a wordböl a nyomtatás.

[ Szerkesztve ]

(#43250) vilmaboy válasza qwertly (#43249) üzenetére


vilmaboy
őstag

hmmm. ez érdekes. olyat pedig nem tud gondolom, hogy ne legyen alapértelmezett... :U Ha eszembejutna valami, hogy mitől lehet, akkor írok.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.