Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcus.fenix
aktív tag
Sziasztok!
Hoztak egy gépet azzal a problémával hozám, hogy nincs hangja.
Beazonosítottam a lapot és a chipkészletet (VIA) telepítettem a chipset drivert, majd az integrált hang driverét, és probléma nélkül fel is mentek, és a hangeszköz szépen megjelent az eszközkezelőben, miszerint "megfelelően működik". Ez szép és jó, de nincs hang továbbra sem. Hangok nál írja is hogy nincs hangeszköz, majd kicsit mélyebbre túrva azt az üzenetet találtam hogy az eszköz illesztőprogramja telepítve van, de nem működik megfelelően... (ettől függetlenül nem felkiáltójeles, IRQ-ja van, és el is van indítva...) még több AC'97-es drivert is telepítettem, hogy mit mutat, de semmi...Erre letiltottam, és hoztam bele egy hangkártyát, AMI SZINTÉN UGYANEZT PRODUKÁLJA. Windows Audio rendszerfolyamat fut. Fogalmam sincs hogy mi a csöcs van, de most újratelepítem, hátha csak valami/valaki rendbehozhatatlanul beletúrt az XP audió alrendszerébe, de ha ezek után is cseszekedni fog, akkor nem tudom mit tegyek...
Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...
-
ANT
addikt
válasz marcus.fenix #33601 üzenetére
Esetleg nem egy Windows-frissítés után szállt el a hang? Itt pl. ilyesmiről megy az eszmecsere.
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
marcus.fenix
aktív tag
Igen, ezt én is megtaláltam, és a HD Audio-val tényleg volt ilyen probléma, viszont ez egy ezer éves Mercury lap (tudom, minőség mindenek felett), ráadásul a dedikált hangkártyának azért szólnia kellene. Azért a KB888111-et felraktam, de nem történt semmi.
Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...
-
-
válasz McKane #33597 üzenetére
Persze. Ne akkor frissíts amikor fílmet nézel.
vezérlőpult->Biztonsági központ->Automatikus frissítések
Itt átállítod automatikus-ról Letöltés és értesítésre. Ekkor letölti, de nem telepíti automatice, hanem csak akkor, ha rákattintasz a tálcán megjelenő sárga pajzsra.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
brd
nagyúr
válasz erikke17 #33594 üzenetére
Nem lehet megmondani. Annyit foglal, amennyi módosulás történt. Pl. egy javítócsomag telepítéséhez (SP1-2-3) akár 3-4 GB-ra is szükség lehet, hogy biztosan maradjon visszaállítási pont. A százalékos beállítás varázsát pedig már leírta a topictárs.
The only real valuable thing is intuition.
-
JX
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A Windows XP másodszori telepítésre is induláskor hibát jelez azt írja hogy tegyem be az eredeti lemezt mad nyomjam a J-t a javításhoz. És ez persze nem sikerül...
Mi lehet a hiba oka ?
Köszönöm !!! -
JX
csendes tag
válasz pukkancska #33612 üzenetére
Már több gépre raktam ezt a Windowst soha nem volt vele gond, párszor elindult rendesen aztán gondolt egyettt és a következő inditásnál már megint hibát jelzet.
-
ivana
Ármester
Újraraktam az XP-t egy netbookon USB-ről és az óta kiírja indításnál, hogy válasszak az USB-s és a rendes windows között, csak egy pillanatra, de élég idegesítő. Mit kéne csinálni itt a boot.ini:
[Boot Loader]
timeout=1
Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="USB Repair NOT to Start Microsoft Windows XP Home Edition - magyar" /noexecute=optin /fastdetect -
ivana
Ármester
válasz marcus.fenix #33603 üzenetére
Nekem volt ilyes mi, hülyeségnek tűnhet, de Vezérlőpult->Hang és audió eszközök->Hang->Hardver kipróbálása-> Csináld végig a varázslót. Nekem ez után működött.
-
JX
csendes tag
válasz pukkancska #33612 üzenetére
Amúgy biztos hogy a Nite-val szerkeztett a lemez mert integrált dolgok vannak benne
SP 3 de más nem, a lényeg az hogy eddig ez tökéletesen müködött más gépeken.[ Szerkesztve ]
-
JX
csendes tag
válasz pukkancska #33618 üzenetére
Igen csak ezzel de előzőleg mes rendszer volt rajta és már ott is ezt a hibát írogata néha ,néha azthitem hogy egy új telepítésel megjavul.
-
törölt tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy ha egérrel egy mappába akarok belemenni, kiírja, hogy Cannot move the folder to trash, do you want to delete it?
Először azt hittem vírus, de Ubuntu Live alatt ugyanez a jelenség. Mi lehet ez? Partíciós tábla sérült?
Előre is köszi!
-
-
Lenry
félisten
nem törlik le az eddig meglévő frissítéseket, mindössze újak nem fognak jönni az SP2-höz.
tehát annyi fog történni, hogy ha a határidő nem frissítesz SP3-ra, akkor csak az addig megjelent patcheket töltheted le, de újak már nem fognak megjelenni, csak ha felrakod az SP3-at
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
sz.j
nagyúr
Ha nem törlik le az eddigieket, akkor az sp2-es xp-met tudom sp3-ra frissíteni, mert az is fent lesz. Vagy rosszul értelek?!?
De lehet, hogy jobb, biztonságosabb lenne ha bele integrálnám az sp3-at az xp-be ....
Nem tudtok egy "szájbarágos", lehetőleg egyszerű integrálási leírást adni?
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
iwu
addikt
hali,
bár nem igazán értem a kérdést, de ha sp3mas telepítőlemezt akarsz csinálni, akkor egyszerű és kiváló módszer: nlite
bemásolod a telepítőt egy könyvtárba, egybe a service packot, és a prog szépen összeteszi és megcsinálja az iso-t, bele tudod tenni a frissítéseket, drivereket is, stb..
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
sz.j
nagyúr
" Ha rájössz a hiba okára tedd közzé légyszi, mert én is ugyanezzel a problémával küzdök."
Úgy néz ki, hogy nálam megszünt a hiba.
Két nap óta, amióta szinte percre pontosan egyszerre frissült az xp-m és a CIS (Comodo), azóta tökéletes a gép, nincs Start Menu megnyítási hiba.Kár volt reinstallálni a gépet, de most már mindegy ....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Pont egy ilyen, az integrálás menetének a leírásra lenne szükségem, mivel sajna nem igazán értek ehhez ...
Elszúrni meg nem szeretném[ Szerkesztve ]
-
Davidof92
senior tag
Üdv. Igencsak furcsálltam, hogy a 15 giga oprendszernek hagyott partíción nincsen csak 123 mega szabad helyem. Ma frissítette magát az XP, előtte több mint 2! giga volt. 19 frissítést töltött le, ezek között volt a service pack 3.5? is. Ezek együttesen megennének 2 gigát?
És kérdezném, hogy ezek mik?
Mert úgy vettem észre, ezekbe van a frissítések telepítője. Ezeket nem kellene kitörölnie a windowsnak, miután felrakom őket? Ezek együttesen majd egy gigát elfoglalnak, de nem hiszem hogy fontosak a rendszernek, inkább csak a helyet foglalják. -
brd
nagyúr
válasz Davidof92 #33640 üzenetére
Óóóó..., te még nem láttál Vistát/Win7-et? Ott még durvább a helypazarlás.
Azokban a könyvtárakban a frissített file-ok/beállítások vannak, innen szedi őket a windows, ha eltávolítod az adott frissítést. Tehát, ha biztosan nem akarod az adott frissítést eltávolítani (mondjuk, ha 2-3 éves a könyvtár dátuma, akkor ez szinte 100%, továbbá, ha SP3-ad van, akkor az abban foglalt frissítéseket is), akkor ezeket ($NTUninstallKB...) nyugodtan törölheted. További növekedést lehet elérni, ha a SoftwareDistribution nevű könyvtárat is törlöd. Ide az Update által letöltött frissítések kerülnek, ill. itt tárolódnak pl. a frissítés beállításai is. Továbbá törölhető a ServicePackFiles is, de ha így teszel, akkor készülj fel, hogy ha bármilyen Windows komponenst adsz hozzá, akkor kérheti a telepítőlemezt (amely a rendszeredre telepített Service Pack-et kell tartalmazza, ez akkor problémás, ha mondjuk a gyári telepítőd csak SP2-es, viszont a gépre azóta felkerült az SP3; ilyenkor a gyári telepítőt nem feltétlen jó használni).
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Szeretném a notebookomra a saját XP-t feltenni, de kékhalált dob, gondolom az ahci miatt. Sajnos biosban sem tudom kikapcsolni. Mi a megoldás? Integrálom az SP3-t vagy ebben sincsen benne az ahci driver vagy telepítés közben F6-nál betöltöm csak az a gond, hogy nem találok ahci drivert.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz pinnacle #33644 üzenetére
Ezzel elvileg mennie kell.
pukkancska: Mi olyat nem tud az XP kihasználni, amihez van driver? DX10-11 persze nyilván nincs az XP-ben, ezért ha ilyet használó alkalmazások nyilván nem fognak így működni, ill. az előtöltés is hiányzik belőle, ezért megfelelő memóriamennyiség esetén (min. 2 GB) bizonyos dolgokban (pl. alkalmazásindítás) gyorsabb lehet a Vista/Win7.
[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
válasz pinnacle #33644 üzenetére
letölt, kicsomagol, integrál, kész
persze integrálásnál a több driver, mappából opciót válaszd..
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Én megszoktam az XP-t, semmi pluszt nem találtam a Win7-ben és valahogy az XP betűmegjelenítése jobban tettszik, a Win7 kikapcsolt állapotban is "cleartype"-os. A floppys ahci drivert, hogy lehetne USB-re tenni? Közben megtaláltam, a biosban az achi kikapcsolásának lehetőségét. Lehet, hogy így kellene telepíteni és utána ezt. Nem tudom, hogy utólag lehet-e telepíteni, illetve egyáltalán van valami előnye az ahcinak a hagyományos módhoz képest?
leyo76 én is gondolkodtam az integráláson csak nem tudom, hogy nincs-e speciális ahci drivere a Toshibának?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs