Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doris Lune
tag
Hát, sajnos a Card Reader nam akar múxeni....
A chipset driver is fent van.
Ott a sárga kérdőjel, és nem tudok neki mit adni....
Mi hiányozhat?
Vagy mit nem csinálok jól? -
félisten
válasz Doris Lune #34401 üzenetére
hali!
Több driver csomaggal kell próbálkozni(persze csak a kártyaolvasó driverét cserélgesd )
[link]
Egy igen méretes, de nagyon lassan letöltődő XP driver csomag
(Ne kérdezd mi van benne, nem tudom... )Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Doris Lune
tag
válasz Fire/SOUL/CD #34402 üzenetére
Köszi szépen, próbálkozom!
-
Doris Lune
tag
A második link megvan, de nincs benne odavaló driver.
-
Ferink
tag
Üdv!
A következő a problémám. A legutóbbi XP telepítés óta (sp2 volt korábban, most sp3-ast tettem fel) a Windows indulásakor nem kezdenek el futni bizonyos programok, amiknél be lett ez a funkció állítva telepítéskor pl.: HDD thermometer, Everest, Registry cleaner. Arra lennék kíváncsi szembesült-e már vki ilyen problémával, és ha igen mi lehet a megoldás.
Köszönöm.
-
Doris Lune
tag
Az első link sajnos szintén nem tartalmaz card reader olvasó drivert, ez megvan, ezt használtam a driverezésnél.
Az xp-ből hiányozhat valami, ami nem ismeri fel a micro sd-t? De mi?
Lehetne-ezt pótolni valahogy, hogy ne kelljen mégegy xp-t gyártani? Én, amit találtam a googleban, egyik divert se fogadja el. -
félisten
válasz Doris Lune #34406 üzenetére
Hali!
Hát ilyen "herélt" XP raktál fel, akkor van rá esély, hogy olyan dolog is hiányzik, aminek nem kellene. Pakolj fel egy teljes eredeti XP SP3 Pro-t(igaz nem sok hely fog maradni) de legalább kiderül, hogy az XP-ből hiányzik valami, vagy simán rossz a card reader.
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Doris Lune
tag
válasz Fire/SOUL/CD #34407 üzenetére
Olyan jó lett volna megúszni ezt, hiszen csak egy driver hiányzik, ami nincs sehol....
Minden más műkszik.Amúgy már 1x véletlenül működött, sp2-nél, a wifivel együtt jött be, de azóta sem....
-
törölt tag
válasz Doris Lune #34401 üzenetére
az eszkozkezeloben kivalasztod, jobbklikk properties, ott van a 'details' ful alatt a device id v a hardware id. azt lehet guglizni.
-
válasz Doris Lune #34410 üzenetére
Az segítene, ha _pontosan_beírnád a hibaüzenet szövegét, valamint azt hogy mikor kaptad.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
törölt tag
válasz Doris Lune #34410 üzenetére
1.) csak ez felkialtojeles?
2.) bios-bol nem kell engedelyezni a kartyaolvasot?
3.) egyebkent mi a gep? -
localhost
Közösségépítő
válasz Doris Lune #34413 üzenetére
Mi? Lejárt driver? Meg kéne vásárolni? Nem értem miről beszélsz!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Doris Lune
tag
válasz Doris Lune #34414 üzenetére
Biost megnézem, ha megtalálom....
-
törölt tag
válasz Doris Lune #34416 üzenetére
van itt hozza egy 300M-s drivercsomag (allitolag a .net 3.5 install miatt ekkora), ezzel mennie kell az osszes eszkoznek.
-
Doris Lune
tag
válasz #25954560 #34418 üzenetére
Ez már megvan, köszi! Már mindent próbáltam!
Feltettem a net Framework 3.5-öt, ma este nekiállok, és leszedegetek megint mindent, majd vissza, s ha most se megy, Nlite. (Csak tudnám, melyik komponenshez nem szabad nyúlnom....) Nem egyértelműek annyira az Nliteban az elnevezések. -
félisten
válasz Doris Lune #34419 üzenetére
Hali!
Ennyi idő alatt már 5x felrakhattad volna a full XP SP3-at... Aztán akkor kiderülne, hogy mivel van gond, a "kifilézett" XP-vel, vagy a kártyaolvasóval.
Úgy hogy nagy levegő, aztán irány telepíteni...&rew
Már korábban én is linkeltem azt a csomagot...Az se lett jó...Fire.
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #34420 üzenetére
ja, vakeger vagyok.
-
leyo76
senior tag
válasz Doris Lune #34419 üzenetére
nlite jelzi hogy mit érdemes kivágni és mit nem, szerintem nem vágtál ki kulcsfontosságú dolgot, szimplán valami más hibádzik, lehet csak biosból van tiltva (frissítés óta)
-
x123456
aktív tag
Van egy kis gondom XP-n és nem igazán tudom eldönteni, hol kezdjek keresgélni: XP SP3, Lightroom 1.4 és egy idei nVidia driver a környezet (szerintem) lényeges elemei.
Egy VGA driver frissítés óta a Lightroom szemetel a képernyőre. Pl. fotó alatt a megnyitáskor megjelenik egy "Loading" felirat. Miután valóban betöltődött a teljes kép, a felirat elméletileg eltűnik, gyakorlatilag némi szemét ott marad belőle a képernyőn.
Ezt következetesen teszi. Sajnos nem vagyok biztos benne, hogy a driver csere okozza a dolgot. Látott már valaki hasonlót? Valóban driver gond? Vagy kezdjek új kártyát keresni?
(az más téma, hogy a Lockon rep.szimulátorom ocsmányul néz ki, meg néha hülyeségeket csinál - miatta kellett egyébként a driver update, de a szimulátor nem lett jobb )
Sajnos az egyelőre esélytelen, hogy újratelepítsem a windowst... -
-
x123456
aktív tag
válasz leyo76 #34425 üzenetére
Valami MSI 8600GT a kártya, a driver meg... most épp az msi-től letölthető legújabb (ez asszem, januári), előtte meg egy júliusi referencia driver volt rajta.
Csak az a fura a dologban, hogy ezt a két programot leszámítva nem találkoztam olyan gonddal, ami akár driver, akár kártyahibára utalna... (pl. linux alatt semmi gond vele és az Il2 1946 is problémamentesen, bár kissé akadozva fut rajta) -
félisten
válasz x123456 #34426 üzenetére
Hali!
VGA karik esetén, (ami napjainkban alapvetően ATI/AMD és NVidia-ban ki is merül), ezek honlapján kell driver után keresgélni.
Innen letöltheted a legutolsó drivert, ami támogatja(többek közt) a kártyádat: [link]
(A Supported Products fülön megnézheted, hogy milyen kártyákat támogat a driver még)Fire.
-
x123456
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #34427 üzenetére
Pontosan ezt tettem, látszólag azóta rendetlenkedik.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz x123456 #34429 üzenetére
Hali!
Ja, sorry, csazt egy kicsit félreértettem akkor ezt "msi-től letölthető legújabb (ez asszem, januári), előtte meg egy júliusi referencia driver volt rajta."...
(Ebből az jött le, hogy az MSI től egy januári illetve egy még régebbi(tavalyi) driverrel próbálkoztál)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
x123456
aktív tag
A lehető legrégebbi WHQL drivert felrakva minden OK(-nak látszik).
Na erre mondjatok valami okosat!Amikkel próbálkoztam (mind MSI, mind a referencia driver) szintén WHQL minősítésűek voltak... A kártyám kb. két és fél éves...
-
Doris Lune
tag
leyo76
Bakker
A biosba be se tudok menni!
Del-t ír amikor bejön a képernyőn, nyomjon Del-t, az USB inicializálsa után.
Nyomok, de jön a winows logo.....
Végigpróbáltam az F-es billentyűket, az Entert, Esc-et, semmi.
Egyedül F5-nél a csökkentett mód lehetséges, ill. onnan F8, de az se a bios.Ezt már nem hszem el!
Így meg nem nézem, le van-e tiltva a kértyaolvasó!
Biost enged frisíteni, belépni meg tilos?
Még nem tettem vissza a fullos xp-t.
De tele van a cipőm!!!!!!!
-
válasz Doris Lune #34434 üzenetére
És ha az USB init elött nyomsz DEL gombot?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
leyo76
senior tag
válasz Doris Lune #34436 üzenetére
Mennie kell, bekapcs után rögtön kezd el nyomkodni a del-t, be kell hogy lépjen!
-
Doris Lune
tag
válasz leyo76 #34437 üzenetére
Nyomkodom, de nem és nem. Nem is értem....
Közben készül a fullos xp sp3, csak játékok, nyelvek, Túra, billentyűzetek, (kivéve magyar ), idegesítő kutya, hátterek lettek kidobva, összes drivert bennehagytam, szolgáltatásokhoz sem nyúltam. Mérete: 459,19Mb
Ja, és beleintegráltam az S6 MID drivereket, remélem, nem lesz gáz belőle.Talán ma este felkerül.
-
need
addikt
Üdv...
Szükségem lenne ha tudna valaki segíteni abban hogy küldene képet az EasyBcd
VieW Settings oldaláraHogy van a C meghajtó elérése vagy és pontosan milyen sorokat kell beirni!?
nagyon fontos lenne!!!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
leyo76
senior tag
Nem egészen értem mit szeretnél, de itt egy kép a sajátomról, két op. rendszer, itt, D-re mutat, értelemszerűen ha nálad c-n van akkor oda kell hogy mutasson:
Ha csak egy op rendszer van akkor annak gyökerében a boot.ini nevű fájlocska szövege:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT -
leyo76
senior tag
válasz Doris Lune #34438 üzenetére
hajrá, hajrá
kíváncsian várom a végeredményt
(ps abból nincs baj hogy beintegráltad, a legrosszabb ami történhet hogy nem működik a driver és felkel raknod 'kézzel')
-
Doris Lune
tag
válasz leyo76 #34441 üzenetére
Megcsináltam az xp-t, ahogy mondtam, felügyelet nélkülire állítottam, hogy nyugodtan tudjak mellette mást is csinálni, egy darabig jól ment, elkezdte a telepítést, így otthagytam, aztán jövök be: a képernyőn kéklik a halál...
Csináltam újat, és inkább nem tettem bele az új drivereket.
Most tolódik fel éppen... most már figyelem... -
need
addikt
válasz leyo76 #34440 üzenetére
Már X akták szinten vagyok a gépemmel!
2 op rendszer futott rajta és péntek reggel elfeküdt a windows 7 olyan furcsa hibával aminek a lényege hogy Master és Slave vinyoval van valami kehe! A RAID 0 tömbön ilyen nem létezik hogy M. S. Először memória hibára gondoltam mert a windows xp sem indult el! Kivettem az egyik memoriát és az Xp elindult! A win 7 továbbra is ugyan azt a hiba üzenetet küldi!
Gond egy száll se van nekem windows 7 rendszer helyre álító lemezem biztonsági mentésem na azzal nem jött össze kb 30 giga értelmetlenül van fent biztonsági mentés címén a gépen!
Na de nem adtam fel van partíció mentésem is azzal vissza raktam a windows 7 és annak rendje modja szerint elindult nem volt menü ittem! nyüszögött a hálózati kártya miatt azt felraktam a win 7 alá és úja indult na akkor lett menü választó és az xp elindult természetesen a windows 7 azt irja hogy nem találja az indító szektort! de akkor 5 perccel előtte hogy tudott elindulni?
Na akkor Easy BCD megnéztem xp alatt hogy is vannak a dolgok!
Na azt ahogy megláttam nem értettem hogyan indult el egyáltalán az xp?
Össze vissza vannak a betűk meg parancs sorok C:/ hivatkozik és benne van a win 7 indító sora de viszont az a D:/ van!röviden ennyi a történet!
1.Most arra gondoltam hogy újra rakom a win 7 és az Easy BCD szerkesztek neki indító menüt hogy az xp is elinduljon!
2. mind 2 op rendszert újra rakom!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
leyo76
senior tag
hát ö nincs az össze vissza:
ha easybcd-vel akarod kezelni a dolgokat akkor azzal átadtad neki a beosztást, ezért tűnik rendezetlennek, de minden jól áll
azt hogy konkrétan mely partícióra van telepítve, neked kell tudni, easybcd-ben add new entry, be adod hogy mely meghatón van a többit ő intézi
ha már ennyire össze keverted a w7-et akkor azt érdemes lenne ledúrni és egy tiszta telepítéssel visszarakni, majd bcd-vel elkészíteni a boot menüt..
-
Doris Lune
tag
Működik minden!!!!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!Ha utolérem magam, teszek fel a kütyüről működés közben egy videót, aki szeretné, meg tudja nézni, hogyan fut a 2 gb-os SSD-s MID-en (Benq S6) az xp sp3.
Nehéz szülés volt, de megérte!
Remélem, sok örömet fog a készülék okozni, és beváltja a hozzá fűzött reményeket, azaz használható lesz. -
Addye
csendes tag
Üdv mindenkinek. Keresgéltem, gugliztam de semmi érdemlegest nem találtam.. az az én nagy problémám, hogy:
2 vinyó 2 oprendszer.. az egyiken xp, másikon win7.
igazából xp-t használok, a win7 csak próbálgatásképp lett felrakva, de nem kell az. lehúztam azt a winyót amin a win7 van, de bootolásnál felajánlja mind2-t ugyanúgy, és alapból a win7-en van a kijelölés. mit csináljak, hogy az xp induljon kérdezés nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OpenMediaVault
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Mesterséges intelligencia topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC játékok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest