Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
válasz benedekco #33049 üzenetére
Szia!
Olvastam a problémádat, és lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem!
1. A sárga felkiáltójel az óra melletti hálózati kapcsolat ikonon található, vagy az eszközkezelőben?
2. Router admin felületét eléred?
3. vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok-nál törölve lett a régi pppoe kapcsolat? Ha nem akkor ezt törölni kellene, vagy legalább tiltani, majd utána ismét próbálkozni automatikus ip és dns beállításokkal, és a dhcp serverrel! Ha megvan a pppoe kapcsolat, akkor a böngészőn keresztül a routert sem éred el, ugyanis ezen keresztül próbál kapcsolódni, tehát ez bezavarhat!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
brd
nagyúr
válasz InHell #33047 üzenetére
Akkor ha egy Win98-as indítólemezzel be tudod bootoltatni a gépet, akkor ott egy fdisk /mbr kiadása is segít valószínűleg.
A rendszergazda jelszó egyébként kimondottan a rendszergazda user jelszava kell legyen, másik felhasználóé nem jó (ezt át tudod állítani egyébként, ha egy másik rendszergazda jogú felhasználóval lépsz be).
Ha egyik sem megoldás, akkor az EasyBCD-vel még azt meg tudod csinálni, hogy ugyan marad a Win7-es bootmenü, de az XP lesz benne az alap, és nem vár semennyit, meg sem jelenik, hanem az XP indul.The only real valuable thing is intuition.
-
erikke17
őstag
Üdv .ez egy kicsit buta kérdés de tanácstalan vagyok .
Volt egy jó ideig stabil 125GB-om az lecsökkent mert feltettem egy játékot lement 124GB-ra az elmúlt hónapban semmi instal/uninstal nem volt vagy egyéb olyan szokatalan hely emészőt dolog csinálva és lement 123GB-ra ez valami virus ami lassan felemészti a helyem vagy mi a fene??? XXX oldalakat nem látogatok vagy egyéb virustanyákat.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
félisten
válasz erikke17 #33053 üzenetére
Hali!
Valószínűleg csak az a helyzet, hogy az átmeneti fájlokat nem törlöd ki magával az XP-vel, vagy külön progival. Amikor netezel, akkor folyamatosan jönnek létre ezek az átmeneti(Temp) fájlok/sütik (Cookies) és ezek foglalják szép lassan az egyre több helyet. Aztán természetesen ha Windows Update-re is mész rendszeresen, akkor azért ott is csurran-cseppen, bár ez "lényegtelen", mert szükséges.
XP-vel a temp fájlokat így takaríthatod ki
start/Programok/Kellékek/Rendszereszközök/LemezkarbantartóHa ennél összetetteb takarítót javasolhatok, akkor meg ezt használd: CCleaner
Fontos, hogy semmit ne állítgass benne, alapon jó ahogy van és csak a Tisztító funkcióját használd.Fire.
UI: Arra ügyelj, hogy a CCleaner a böngésző előzményeket is takarítja, így ha vannak olyan oldalak, amiket rendszeresen használsz, akkor azokat tedd a kedvencek közé, ott megmaradnak.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
erikke17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33054 üzenetére
Aha értem okés köszi, mondjuk a FF gyorsitótárát néha néha üritem csak fura volt mert bő fél évig nem volt semmi komolyabban használva csak game és game semmi instal és tartotta a 125GB-ot
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
félisten
válasz erikke17 #33055 üzenetére
Hali!
Hát akkor lehet, hogy csak a játék mentett állásai csökkentik a helyet, láttam én már több gigás saved könyvtárat... Amúgy meg ez az 1-2 Giga elhanyagolható végül is.
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
erikke17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33056 üzenetére
Nem hiszem mert játékkal fél évig 125gb volt majd savek végett 124gb aztán figyeltem hogy tartja-e a 124gb tartotta is egy darabig csak nem tudom miből tudna 1gb-ot le tempelni.
De komolya ilyen virus létezik ami szépen lassan fel emészti a szabad területet???
-
félisten
válasz erikke17 #33057 üzenetére
Hali!
Vannak, főleg régebbi kártevők, amik ilyenre voltak specializálva, folyamatosan töltöttek le minden szemetet, ezáltal rendesen belassították a netezést is, meg folyamatosan csökkent a hely is nyilván. Azonban(net sebességétől függően) ezek esetén látványosan fogyott a szabad hely. (A mai kártevők legtöbbjének nem érdeke, hogy a gépedet leamortizálja, épp ellenkezőleg, mert az a célja, hogy személyes adatokat lopjon, vagy épp a te gépedről indíthatnak támadást más gépek/hálózatok irányába. Van olyan kártevő is ami még meg is védi a gépedet bizonyos típusú kártevőktől, mert csak "ő" akar lenni az egyetlen dudás a csárdában. )
Ha ennyire parázol, hátha virus, akkor: [link]Korábban már írtam, hogy takarítsd ki a temp-eket. Az hogy a böngészőből kitakarítod a sütiket, az annyit ér, mint vakondnak a napszemüveg..
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33058 üzenetére
Lassulás nincs avast nem talál semmit de még a futó cuccok között sincs semmi furanevű csak a szokásos 38, netem meg megy mint a meszes szóval azzal sincs gond.Wines temp mappát üritettem meg semmi se kérdezett a tűzfalam hogy ki vagy be akart volna menni.
Ez a baj velem annyira rendben akarom tartani a gépet
Szerk: amugy meg nem a sütiket üritettem hanem a gyorsitótárat.
[ Szerkesztve ]
-
borsodika
őstag
Sziasztok!
Az alábbi problémára szeretnék megoldást kérni:
Újratelepítettem a win-t, viszont ketté particionáltam a hdd-t, hogy ha legközelebb újrakell telepíteni a win-t akkor az adatokat ne keljen mentegetni csak a C-t formázom és a D meghalytót nem. Most a C-n nincs semmi tárolva csak a feltelepített programok és maga az oprendszer, a képek, zenék meg minden egyéb a másik partición van. Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy pl a start menüben lévő Képek, Zene, Dokumentumok mappa ne a C- particióra hivatkozzon hanem pl D:\Dokumentumok-ra? jelenleg úgy oldottam meg, hogy a C-n lévő mappákban csináltam 1 parancsikont ami a D-re ivatkozik ,de így egy kicsit macerásabb a dolog. Windows 7-en ezt megtudtam oldani xp-n egyenlőre nem tudom, hogyan lehet.Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.
-
erikke17
őstag
Üdv találtam érdekességeket a win Temp mappájában ezek vannak benne: Capability Manager
DPinst DPInst_64, NVUninst, NVUninst-amd64, nvupmp-amd64, nvupnpbrEzek mind .exe filek hogy a fenébe kerülte ilyenek ide??
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz localhost #33063 üzenetére
Gondolkoztam rajta de ha törlöm akkor nem fog majd nyavajogni a win hogy ez a file nincs meg, majd ha uninstalálni akarok???
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Xp vagy Win7 játékok alá?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
RootRulez
félisten
-
Directors066
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy XP-t pendriveról lehet telepíteni?
Ha igen akkor ezt hogyan tudom megtenni? Mit kell beállítani?
Csak mert van egy laptop amiben nincs DVD olvasó és így nem tudom rárakni az operációs rendszert. -
Ace Ventura
addikt
válasz Directors066 #33073 üzenetére
Én egyszer próbálkoztam vele, de nem sikerült.Csak vistát, és win7-et lehet.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
ro_bert17
őstag
válasz Directors066 #33073 üzenetére
Tele van a net mindenféle, fajta leírással.
-
ro_bert17
őstag
válasz Ace Ventura #33076 üzenetére
Ezt nem tudhatom!
Viszont a leírások számát figyelembe véve, szerintem meg van rá az esély, hogy megoldható a dolog. -
MikiASD
tag
Sziasztok!
Ha a windows megbukik az eredetiség vizsgán akkor mit tudok csinálni?
rakjam ujra a gépet?
nincs valami megoldás? :S -
félisten
válasz MikiASD #33078 üzenetére
Hali!
Az nagyon földtől elrugaszkodott gondolat részemről, hogy mi volna ha vennél egyet?
Bemész a sarki zöldségeshez, ha ott nem kapsz, akkor a szomszédban a szoftver nagykernél biztosan adnak szívesen...Na de komolyabban, ha szemfüles vagy, kifoghatsz olyan akciókat, ahol féláron árulják a Home/Pro OEM-eket, vagy akár még 7-10K-ért is hozzájuthatsz...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Vaze
őstag
hali
Win Xp automatikus frissitésnél mit ajánlatos elfogadni és mit nem?
vagy esetleg amit letölt frissitéseket azt mind egytöl egyig felkel instalálni?
vagy ki hogy szokta?
válaszokat előre is kösziMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
félisten
Hali!
Általában szinte mindent. Amit esetleg nem, az a böngészőválasztó képernyő(ezt külön fel is ajánlja hogy telepítse avagy sem, és mondhatod, hogy többet sem) illetve ha nincs rá szükség, akkor a .NET Framework 3.5...Nyilván legális példány esetén nem okoz problémát, ha az illegális szoftvereket "lefülelő" frissítés is felmegy, azonban ez nem csak a OS állapotát ellenőrzi, hanem más MS termékét is, így pl az Office-t is...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Vaze
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33081 üzenetére
és amugy ha feltesz minden frissitést a gépre akor nemlessz tőle lassabb a gép?
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
félisten
Hali!
Hát az első újraindításkor(ha a frissítés igényli) akkor nyilván lassabban fog indulni a masina, de egyébként nem szokott lassulást okozni. A frissítések egy jelentős része biztonsági frissítés és ez fontos a védelem szempontjából.
Amúgy a MS havonta kiad egy ilyen, csak biztonsági frissítéseket tartalmazó ISO-t, hasznos dolog, főleg ha valaki nem tud Windows update-ről frissíteni, mert ugyebár nem legális példánnyal rendelkezik. SP3 óta is számos fontos/kritikus frissítés jelent meg, amik ezen a lemezen(ISO-ban) megtalálható Bővebben
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Vaze
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33084 üzenetére
Xp frissitve (mindent feltettem amit letöltött)
Köszi szépen[ Szerkesztve ]
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
lenne egy gép amin még az internetet sem lehet beállítani, mert azt kéri, hogy rendszergazdaként jelentkezzek be hozzá. Van rajt két fiók, de a tulajdonos, sajna nem emlékszik egyik jelszavára sem... Ezt, hogy lehetne deaktiválni, meg egyben törölni?
Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
akaido
addikt
válasz Sickboy25 #33086 üzenetére
Hiren's boot cd password tools: NTPWD utility to reset windows nt/2000/xp administrator/user password.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
addikt
1. A sárga felkiáltójel az óra melletti hálózati kapcsolat ikonon található, vagy az eszközkezelőben?
Az óra mellett sárga felkiáltójel van, az eszközkezelőben semmi problémát nem mutat, a hálózatok alatt meg asszem piros X, de ez utóbbiban nem vagyok 100%-ig biztos2. Router admin felületét eléred?
Csak abban az esetben, ha kézzel FIX-re állítom az IP kiosztást a Helyi kapcsolat/tulajdonságok/TCP,IP protokoll/tulajdonságok alatt az IP-t islletve az alhálózati maszkot. (ezeket állítottam be: 192.168.1.2 illetve 255.255.255.0, az 1.1-et nem engedte)3. vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok-nál törölve lett a régi pppoe kapcsolat?
Természetesen ezt minden próbálkozásnál letiltottam, vagy töröltem. Azaz mikor a routert akartam beüzemelni, vagy csak simán minden kábel nélkül szerettem volna azt elérni, hogy a win kiosszon valami IP-t.(#33050) brd:
Értem, hogy alapesetben mit csinál a win, ennyire azért konyítok hozzá. Jelen esetben sajnos nem képes a win kiosztani. Bármit is csinálok, nem lesz IP-je a gépnek.
Sajna csak egy realtek 100MBit-es PCI kártyám van, ami meg kéne itthonra tartaléknak. Igaz próbálni talán ki tudom. (talán, macera ott bajlódni vele és nem nekem )(#33087) akaido:
Igaz nem nekem írtad. Annak idején nekem is megvolt ez a CD, köszi a linket![ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Tosee
őstag
válasz benedekco #33088 üzenetére
Routerben nincs valami biztonsági beállítás engedélyezve?
MAC Address filtering
IP Address Filtering
DHCP beállításoknál a Start, és End ip mire van állítva?
192.168.1.1 a router ip címe, tehát ezért foglalt!
Kábel nélkül nem tudod elérni a routert, főleg ha a wlan beállítások nem jók! Először kábellel működjön aztán jöhet a wifi!
Mikor bedugod a kábelt a lan kártyába világítanak rajta a ledek? Routeren világít a lan port ledje, mikor csatlakoztatva van a gép?A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
akaido
addikt
válasz benedekco #33088 üzenetére
Nincs mit!
Az említett boot cd network tools menüjében nem találsz esetleg kedvedre való tci/ip progit?Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
addikt
Egyszerűen képtelen vagyok értelmesebben elmagyarázni! Lehet velem van a baj.
Adott a számítógép. Benne minden kábel az alapvető működéshez. 220V, VGA, bill, egér. SEMMI MÁS! Se LAN se nyomtató, se semmi. Nem képes kiosztani vagy megkapni egy árva IP-t. Ha fixre állítanám nem engedi a 192.168.1.1-et mert aszondja már van ilyen eszköz a hálózaton, WLAN nincs, kábel nincs bedugva. Nincs fémes kapcsolatom semmivel csak a 220V-al! Abból meg nem jön még LAN.
Wifi nem kell, csak a gyors gépelés miatt oda került az a hülye "w" a LAN elég.
Az a felfogásom, hogy: minek dugjak rá bármit is, ha rádugás nélkül sem működik? Majd ha működik az eszköz akkor irányíthatom távolról. A win felkiáltójelezik, magyarul hiába dugok rá routert már az se fogja kiosztani az IP-t mert már a winnél bajok vannak.
LED-ek mindenütt tökéletesen világítanak/villognak.Ezek felett, bár sztem innentől kezdve tök mindegy. A router tökéletesen van beállítva. Nincsenek szűrők belőve, DHCP tökéletesen beállítva 192.168.1.100-199-ig. Persze ez felesleges mert beállíthatom akár 100-100-ra is de ez teljesen lényegtelen per pill, mert anélkül se működik csak FIX IP-vel.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
erikke17
őstag
Ez igy nem kóser eddig volt 124gb mikor avast frissitett 123 utána az avast törölt a filejait megint 124gb lett de most meg mindig 123 ez mi a rák már??Hová a francba megy a helyem csak tempelne de ennyit hova??Idegesit a dolog mert negyed évig 132 gb volt nem ingadozott stabil 132 gb és ugyan azt csináltam mint szoktam. Nem is azzal van a bajom hogy kevesebb a hely hanem hova kezdett el hirtelen fogyni??
-
Tosee
őstag
válasz benedekco #33092 üzenetére
Ha nincs bedugva a lan kártyába a kábel, akkor a win úgy kezeli, hogy nincs használatban feleslegesen meg nem osztogat ip-t!
Mikor ADSL-em volt, és csak simán modem-el kötöttem össze a lan kártyát, akkor sem kapott ip-t, vagyis ugyan így sárga felkiáltójellel jelezte, hogy nincs beállítva ip! Mikor manuálisan beállítottam egyet, utána már rendben találta!
Ennek pedig így kellene működni... Legalábbis a router dhcp serverének kellene kiosztani az ip-ket!
Egyébként milyen win-t használsz? Nem valami daytona, winter vagy egyéb csoda-rulez-t?
Vagy próbáld meg így manuálisan beállítani, ha már sehogy nem jön össze:
IP: 192.168.1.99
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: router ip-címe (amin keresztül eléred az admin felületet) pl. 192.168.1.1
DNS: ide vagy nem írsz semmit, vagy beírod ide is a router ip-címét!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
addikt
OK! Igazad van. A win nem oszt ki semmit mikor nincs benne kábel hanem jelzi, hogy nincs kábel csatlakoztatva, de ezt úgy teszi, hogy a tálcán piros X-el jelzi, hogy az eszköz készen áll, de nincs benne káblis. Kábel hiány esetén ezt az üzenetet kapom az ipconfigtól:
"C:\Documents and Settings\Ben>ipconfigWindows IP konfiguráció
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat 2:
Adathordozó állapota. . . . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Protokollbújtató adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . :
IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : fe80::ffff:ffff:fffd%5
Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : "
Ez egy normál eset, sajna azon a gépen ahol probléma van ott nem képes ilyen értelmes választ adni, sajna ezt sem mentettem el, szal nem tudok pontos dolgokat.Számomra eléggé furcsa amit írsz a modem-es dologgal kapcsolatban. Ugyanis rengetegszer állítottam már be PPPOE-s cuccot és sose volt gond az automatikus IP kiosztással. Sose láttam még sárga felkiálltójelet PPPOE modem jelenlétében (nem sűrűn találkoztam ugyan matávos cuccal mint most, de se külföldön, se invitel, se monortel területeken nem volt ilyen problémám).
Win általában jogtiszta, vagy eredeti tartalom.
Szal magyarul azt tanácsodol, hogy ha már a win/lan kártya nem látja a routert, akkor legalább izomból kézzel állítsam azt be mint alapértelmezett átjáró? Ez viszont jó ötlet, erre még nem gondoltam. Most csütörtökön megyek oda, lehet sikerül nekiülni, de nem biztos, hogy rajtam múlik majd a dolog.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Poo
senior tag
válasz benedekco #33099 üzenetére
hello
Tosee kollégát még annyival egészíteném ki h az ip címet abból a hálózatból oszt ki ami a router címe is a félreértések elkerülése végett mert nagy átlagban 192.168.0.1 a routerek alapértelmezett címe és ha 192.168.1.1-t állítasz be akkor az úgy nemfog mükszeni bár ha már jártas vagy hálózatban olvasván akkor ezt gondolom tudod is
Nekem mutternél volt ilyen felkijátójeles dolog de nem tudom mitől lehetett bár ő csak a modemhez kapcsolódott, és a felkijátójeles hálózatos dolog mellett megjelent az aktív kapcsolat is mikor betárcsázta a pppoe kapcsolatot de működésben nem volt gond.esetleg a kapcsolat újból létrehozását próbáltad-e?én azt is megpróbálnám a helyedben.
Esetleg a hálókártya nincs-e letiltva?
Ha ezeket végigzongorázod plusz amit Tosee irt szerintem menni-e kell majd.
Vigyél magaddal egy biztosan jó hálókártyát is.remélem segített amit írtam.Veszek eredeti tonereket,patronokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest