Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#117060) King Unique válasza Citroware (#117045) üzenetére


King Unique
titán

Azt elsődlegesen nyilván neked kellene tudni a saját felhasználói szokásaidhoz mérten, meg hogy mit szándékozol a C-re telepíteni. Magának a Windows 10-nek nyilván nem kell bruttó 1-2 TB-os lemezterületet, bőven elég lehet a tizede, vagy akár kisebb is. De ha már van annyi, akkor nyilván kicentizni sem érdemes, ajánlott legalább pl. 60-100(+) GB közöttit adni. Már ha nem lesz a C-re sok tárhelyigényes program, játék stb. telepítve, mert ellenkező esetben nyilván nagyobbat javasolt. Illetve ha esetedben ez ekkora kérdés, akkor lehet jobb lesz, ha inkább "egyben" hagyod. :))
Külön adatpartíciót létrehozni egyébként akkor szokás, ha pl. nem lesz a C-re annyi program, játék telepítve és letöltött/egyéb fájlok ott tárolva, amik igénylik csaknem a teljes lemezterületet, akkor opcionálisan lehet létrehozni külön partíciót, ahova pl. a letöltések, személyes fájlok stb. kerülhetnek. Aminek megvan az az előnye, hogy ha "tiszta" újratelepítésre kerül a sor, akkor nem kell a teljes lemezt és vele együtt mindent törölni, hanem csak a Windows partícióit, az adatpartíció maradhat érintetlen. Valamint ha rendszermentés készítése a cél, akkor csak a hasznos tartalmat (rendszer + programok) kell lementeni és nem a teljes lemez tartalmát az OS működése szempontjából haszontalan fájlokkal (pl. letöltött és egyéb személyes fájlok), ahol az előbbi gyorsabb lehet és kisebb méretű lemezképfájlt eredményezhet.
Ez a "túl nagy rendszermeghajtó is bajokat okozhat" meg nem világos mégis honnan jött, nem éppen helytálló felvetés, kijelentés. Meg itt pont a lényeg, hogy eleve inkább a túl kicsi okozhat bajokat, ha nincsen elég szabad terület a C-n a Windows megfelelő működését, egy funkciófrissítés telepítéséhez, stb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.