- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Draken
őstag
Sziasztok!
A sulitól kapott dreamsparkos hozzáférésem alatt található win kulcsok egyidejűleg több gépen is használhatóak, tud erről valaki valamit?
-
Osiris
őstag
msinfo32.exe-vel szeretném egy távoli gép rendszerinformációit lekérdezni, de sehogy nem sikerül:
Mi kéne ahhoz, hogy ez működjön? Természetesen mindkét gépen windows van 8.1-en fut az msinfo32 és egy windows server 2012-ről kérdeznék le, de ugyanez a hibaüzenet van akkor is ha egy másik 8.1-es gépről próbálok lekérdezni. A gépek úgyanazon a hálózaton ugyanabban a workgroupban vannak, de domainben nincsenek.
Tudja valaki, hogy lehetne elérni, hogy a távoli gépről is működjön a rendszerinfó lekérdezése?
-
Ribi
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #58373 üzenetére
Hogy én ezzel mit szíttam tegnap.
Simán bootol a gép pendriveról, látja az SSD-t, majd kiírja a "We couldn't create a new partition or locate an existing one" szöveget. Neten olvasva mondtak diskpartot meg AHCI kibekapcs minden vackot, de semmi. Már USB2 pendrivera is áttoltam az egészet, amiről persze valamiért nem akart bootolni. Ami végülis szerencse is volt, mert benyomtam a boot menüt. És ott volt az UEFI usb boot. Gondoltam mi baj lehet, indítom úgy. És a mocsok úgy elkezdett települni. -
embe
nagyúr
Hali!
Egy nagyon bugyuta kérdés. Ha betölt a rendszer akkor mindig feldobja az "Ez a gép" ablakot - a mappákat és meghajtókat. Nem nagy ügy mert kiixelem és kész. De nem lehet valahogy kikapcsolni?
Köszi a választ előre is! -
Draken
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Lenne egy eredeti win8 kulcsom. A rendszert az elmúlt időszakban frissítettem 8.1-re. Vettem egy ssd-t és friss telepítéssel szeretnék indítani, van rá esély, hogy a 8.1.et tudjam aktiválni egy 8-as kulccsal? Köszi előre is! -
szabonagyur
félisten
válasz
Attila2003 #58387 üzenetére
Majd megjavul egyszer, addig meg marad a napi manuális frissítés.
-
Attila2003
tag
válasz
szabonagyur #58385 üzenetére
Köszi, akkor nem csak nekem vacakol! telefonos segítség következik! De kit hívjunk fel?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Attila2003 #58384 üzenetére
Valamiért nem jó az auto update része a defendernek... hiába állítod be a WU-t is automatára nem megy, pont pár napja néztem egy gépen ahol szintén ez volt a baj. Sőt WU-ról nem is ment fel a telepítés csak magából a defenderből indítva.
-
Attila2003
tag
Nem tudom ki hogy van vele, de mostanában bekevernek a frissitések 8.1-re. Legalábbis nekem. Például ugye az avast kinyirta a windowst, akkor újra telepítés után a windows 8.1 saját antivírusát hagytam meg. Ez meg olyat csinál, ha van hozzá frissités még ha nem is jelzi, nem működnek a csempék. Frissítés keresés, talál egyet a defenderhez, telepítés, újraindítás akkor elindulnak a csempék mint a golyók. Hogy lehetne ezt megoldani, vagy a defender csak tegye fel magától az updateket?
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
A fényképek mappába tettem új képeket, hogy a csempén megjelenjenek. A régieket töröltem, de mégis azokat mutogatja.
Hogy tudom beállítani ,hogy a mostani friss képeket változtassa ? -
Bogyó bá'
nagyúr
Hülye kérdés: megoldható-e bármilyen módon, hogy desktop háttérnek mozgó animációt, egész konkrétan egy élő webcam folyamatosan közvetített stream-jét tegyem be?
-
laccy88
senior tag
sziasztok! a régi gépemről átköltöztem az újra. mindkettő 8.1-et futtat.Hogyan tudom szinkronizálni a kezdőképernyő csempéit, illetve a telepített alkalmazásokat(áruházból)?
-
totomusic
tag
Rendszergazdaként szeretnék automatikusan indítani 2 programot, és eddig nem sikerült megoldást találni rá.
Szerintetek megoldható? És ha igen, hogy? -
Воланд
titán
válasz
Sweet Lou 6 #58369 üzenetére
de, formazni fogja.
-
-
kivlov
aktív tag
válasz
szabonagyur #58367 üzenetére
Mindegyik nyelvi fájl teljes nem csak az angol csak a régióban is át kell állítani...
nálam szlovák és német is van fent sehol nincs maradék szöveg -
kispx
addikt
válasz
fap333 #58370 üzenetére
Jah, bocs, a sietségben félreolvastam. Nálam ez gyakran megesik.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Nla\Cache\Intranet
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Signatures\Unmanaged
Registryben ezekről a helyekről töröld. -
Sweet Lou 6
addikt
Valaki használja a Storage Spacest?
A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy adott egy adatokkal teli hdd és egy külső, usb-n csatlakozó hdd-t szeretnék beállítani mellé tükörtárolónak (tehát a leírásban a Two-way mirror). Miután beállítottam, a belső (adatokkal teli) hdd-t nem fogja formázni a tükrözés előtt, ugye? -
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Win8.1 operációs rendszerem van, és azt szeretném elérni, hogy egy adott vezetékes hálózatot elfelejtsen. Wifi-nél egyszerű a dolog, a hálózatoknál jobb-klikk a kapcsolatra, és ott van, hogy "hálózat elfelejtése", de vezetékesnél nincs ilyen, és a mentett (valaha használt) hálózatok listáját sem találom sehol.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Peti -
flash-
veterán
windows 8.1 et új uefis notebookra dvdről is lehet uefi módban telepíteni ?
-
tomp
félisten
Szeretem nyitva hagyni mindig a számomra fontos alkalmazáskat. pl viber, posta, skype stb.
Összesen 5app van a bal oldali alkalmazás váltóban. A gépben 6GB RAM van, lapozó fájl kikapcsolva. Ha a használt memória mérete eléri a 4GB-ot akkor az appokat bezárja. Azaz amikor előhozom őket bal oldalról újra várni kell, hogy betöltse. Hogyan lehet ezt kikapcsolni? Van még szabadon 2GB, mégis leállítja ezeket a rendszer. -
kivlov
aktív tag
válasz
szabonagyur #58362 üzenetére
nekem minden felirat átváltozik én magyarra tettem fel angolt és mást is...
csak a beállítása után még a vezérlőpult - terület - felügyelet alatt a beállítások másolását is be kell állítani illetve az unicode beállítást is ez után nekem minden átvált e nélkül tényleg maradnak foszlányok -
sixpak
nagyúr
válasz
King Unique #58358 üzenetére
OK, világos.
Köszönöm.qqcqqc: köszi...de nem értem miért van szükség mindkettőre.
-
King Unique
titán
válasz
sixpak #58357 üzenetére
Alapvetően a másik kollega deaktiválásos felvetésére ment válaszként, illetve azt hittem arra gondolsz te is, nyilván, ha full tönkremegy, akkor ezt nem tudod...
De, ha már felveszed MS supporttal a kapcsolatot, elregéled nekik, mi a szitu, akkor szerinted kell deaktiválással foglalkoznod?
-
sixpak
nagyúr
válasz
King Unique #58355 üzenetére
És ezt meg tudom csinálni mondjuk egy elfüstölt alaplapú géppel is?
Na mindegy, köszi. Veszek új alaplapot is és esténként imádkozok, hogy ne menjen tönkre, ha már harmincakárhányezret kiadtam az oprendszerre. -
SZATA
senior tag
sztornó
-
genndy
addikt
válasz
sixpak #58352 üzenetére
Az OEM átviteléhez mindenképpen support kell (halló, csókolom, meghalt az alaplapom, kicserélték, szeretném újraaktiválni a vindózt), a dobozos simán továbbvihető, csak előtte a régi gépen deaktiválni kell (ennek a menetének még nem néztem utána, én is nemrég váltottam ilyenre).
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok.
Windows 8.1-et szeretnék vásárolni.
A kérdés, hogy az OEM verzió átvihető-e az alaplap halálakor egy másikra?
Vagy mindenképp a box (retail?) verziót vegyem?
Az OEM 25 ezertől kezdődik, a BOX 32 ezertől...viszont sok bolt van, ahol csak OEM verziót árulnak. Hogy van ez?
Köszönöm. -
Jenne
őstag
válasz
papesz5 #58349 üzenetére
Hát az elképzelhető, hogy az avast! a ludas a dologban. Fiam gépén is az volt sokáig, aztán történt az, hogy az avast! talált pár fertőzést (szerinte) és kért egy újraindítást az eltávolításukhoz. Na ezután hasonlóan kezdett az a WIN8 is viselkedni mint a Te gépeden. Avast le,majd rendszerhelyreállítás és NOD fel.
-
Jenne
őstag
válasz
papesz5 #58345 üzenetére
Segítő ötletet nem tudok adni de megkérdezem. Melyik vírusirtót használod, hogy ilyeneket törölt?
Én szombaton délután vettem egy új laptopot , gyárilag feltelepített WIN 8.1-el. Csak ma jutottam el addig/volt rá időm, hogy a WU-ról lehúzza a frissítéseket és telepítse is. Közel két óráig tartott az 59 db frissítés. Gond nélkül települtek a frissítések, nálam nem okozott problémát. -
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Van egy teljesen felfrissített Win8.1-em, eredeti meg minden. Erre ma látom, hogy az összes frissítés amit felrakott megint elérhető a WU-ben. Sőt még az U1-et is mutatja pedig alapból azzal integrált telepítőt töltöttem le anno az MS-től.
-
papesz5
tag
Sziasztok!
Van egy Dell laptopom.(Inspiron 3537)Tegnap a vírusirtó törölt pár eddig használt program .exe fájlját. Pl. Total Commander,WoT. Elkezdett lassulni a gép..Az indított dolgok nem válaszoltak,csak pörög a karika sokáig. Win 8.1 van a gépen,ha igaz.(ezt a pár sort 5 percig írtam,állandóan megáll )Tudom látatlanba nehéz ,de mi lehet a baj?
(Pár hónapig nem voltam itthon,net sem volt,és nem frissített a gép.Tegnap azt is megcsinálta,és lehet,hogy az volt a baj?)
Köszönöm! -
SZATA
senior tag
Hi!
Van egy Samsung RF511-es laptopom, amin a HDD-n a gyárilag telepített Win7 fut. Hamarosan bővíteni fogom egy SSD-vel, a winchester pedig átköltözik az optikai meghajtó helyére.
Az SSD-re az akciós (15€) W8 Pro upgrade menne. Úgy szeretném telepíteni, hogy utána pl. a BIOS boot ordernél lehessen választani, hogy melyik rendszert akarom indítani.
Megoldható ez? Kell valami különlegeset csinálni emiatt a telepitésnél?
A Win8-at közvetlenül lehet telepíteni a kapott image fájlból készített adathordozóról, vagy előtte fel kell tenni az SSD-re is egy Windows 7-ez?Köszi előre is!
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Az egy hete vásárolt Fuji A544-es laptopomon OEM 8.1 van. Most valamiért megadta magát a rendszer, folyamatosan pörög a "Szolgáltatások kezelése 100% kész - Ne kapcsolja ki a számítógépet" üzenet. Ez megint egy jól sikerült frissítés / frissítés visszavonása effektus lehet?
Előre is köszi!
-
sanyek2
senior tag
válasz
szabonagyur #58338 üzenetére
Sajna nem találok szlovák nyelvű lp.cab fájlt, mivel nincs multilanguage telepítőm :/
Meg azt se tudom hogyan lehet update-ről letölteni csak az önkicsomagoló cab nyelvi fájlokat. -
sanyek2
senior tag
válasz
szabonagyur #58336 üzenetére
A 4. pont kiegészítése keltette fel a figyelmemet, hogy egyszerű parancsokkal, és nyelvi fájllal meg lehet oldani win 7 alatt.
-
sanyek2
senior tag
válasz
szabonagyur #58334 üzenetére
Igen, jól érted.
A win 7 Pro esetében olvastam korábban, hogy a megvásárolt nyelven jeleníthető csak meg a pro verzió, de ezt ki tudták küszöbölni.
Azt reméltem már találtak megoldást a 8.1 alatt is a furcsaságra. -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudakolni, létezik-e megoldás az üdvözlőszöveg "Üdvözöljük" másik nyelvre való állítására?
Konkrétan a szitu az, hogy Szlovák anyanyelvű ismerősöm laptopját telepítettem újra, és billentyűzet, progik, és windows is megkapta a Szlovák nyelvű beállítást, de az "Üdvözöljük" és a egy pillanatra felvillanó "Leállítás" maradt magyar nyelvű. Emellett ha az update újraindításos frissítést telepít, akkor ott is magyar nyelvű a szöveg.
Update-el letöltött frissítésről van szó, amit a gépházból indítottam.
Registry a legracionálisabb számomra, de nem ismerem az elérési útvonalat, illetve a módosítás következményeit.Valakinek van megoldása rá?
Magyar nyelvű x64-es 8.1 Enterprise -
mokus1
addikt
8.1 x64-el van egy kis problémám, valami marha sok helyet foglal.
Milyen temp mappákat tudok üriteni manuálisan? -
törölt tag
válasz
csiben1 #58326 üzenetére
hozz létre ütemezett feladatot, ami rendszerindításkor, vagy bejelentkezéskor fut le, admin jogokkal. Feladat ütemezése, Windows 7-es leírás, nyócasra is jaú lesz.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Van egy hama urage egerem, aminek feltelepítettem a gyári programját, ami ott van a rendszerrel automatikusan induló programok között.
Viszont, amikor bejön a win, akkor egy darabig nem megy az egér, gondolom ezt azért csinálja, mert akkor tölti be a programot.
Hogy tudnám azt megoldani, hogy az egér egyből működjön, ne kelljen várni? Elég letiltani a progit? Utána az elindul, vagy nekem kell manuálisan indítani?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58325 üzenetére
A notit már el is vitték (SSHD tartalmát nem néztem, de biztosan törölt mindent ez a "recovery" cucc)
Köszi az infót, mindent !
/most fejlesztem Dual PIII -am (MSI Pro266TD Master-LR (MS-9105)) egy szuper SSD -vel és Sata Raid vezérlővel/
asszem megyek majd felétek is az SSD totyikbaL
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!!
Mitől lehet az, hogy a gép bekapcsolásakor vagy újraindításakor egyből a biosba lép be és nem a rendszert tölti be?
Hétvégén új gépházba költöztettem a harvereket és azóta csinálja ezt, elötte nem volt ilyen gond.
Mi lehet vele? (alaplap ASUS M5A97 EVO R2. és windows 8. 64 bit van fent)Köszi!!
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Lenne egy program amit a windows indításával rögtön el szeretnék indítani. Ezen leírás alapján be is másoltam az indítópult mappájába a program parancsikonját, de így sem indul el. Ezek után kikapcsoltam a fiók felügyeletet, hátha ez miat nem indul el, de így sem jó. Valakinek ötlete, mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm segítséget! -
válasz
MaxxDamage #58324 üzenetére
Majd leellenőrzöd, hogy mit csinált vagy mit nem, de a "teljes lemez tisztítás" opcióval történő recovery, az mindent le szokott takarítani.
(Nem kötelező felhasználói fiókot létrehozni, egy ügyfélnek sem hozok létre automatikusan, csak ha kéri) -
MaxxDamage
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #58323 üzenetére
Köszönöm !
A célom pontosan ez volt (mivel eladom a lapost) csak elég lassan megy a % felfelé (de már mintha végezne lassan) akkor mindent töröl a lemezről ? (a torrent letöltéseket is, képek, dokumentumok, stb)
Bár ezeket indítás folyamat elött is tudtam volna törölni/kinek volt eszébe.../ lényeg, hogy lementettem magamnak mindent. Lényeg, hogy a fiókom (Microsoft) nyoma se legyen.
UI.: Most bejött a rendszer és a "Régió és nyelv" opció van, tehát teljesen visszaállt !?
L
-
válasz
MaxxDamage #58319 üzenetére
Ha a teljes visszaállítást választottad, akkor "minden" partíciót töröl, majd létrehoz, formáz és újrahúzza a teljes rendszert, egy olyan állapotot fogsz kapni, mint amikor megvetted a lapost. EZ HP esetén gyakran a felhasználó ismételt létrehozásával kezdődik.
-
szabonagyur
félisten
Szia
Idézve a téma összefoglalóból:
A rendszer minden egyes bejelentkezéskor jelszót kér, hogyan tudom ezt kikapcsolni?
Nyisd meg a futtatást és írd be, hogy "netplwiz", a megjelenő ablakban vedd ki a pipát a "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" jelölőnégyzetből majd kattints az OK gombra és add meg a bejelentkezéshez használt felhasználónevet/e-mail címet és jelszót. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Alap ismeretekkel rendelkezem ezért így mondjátok el.
Szombaton vettem egy új laptopot és ezen már fel volt telepítve a Windows 8.1 Op. rendszer.Az első bekapcsoláskor kellett pár adatot megadnom és itt hozott létre egy fiókot is nekem. Az a gondom,hogy minden bekpcsoláskor kéri a felhasználó nevet és a jelszót. Annyit kiderítettem,hogy ez miért van és miért kéri (sajnos vélhetően nem figyeltem amikor létrehoztam a fiókot), mert rendszergazdai fiók lett.
Hogyan lehetne azt elérnem, hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor betöltődik a win és ne kérje ezt a jelszót?
Idősebb vagyok már és eddig XP-t használtam. Ha kérhetem és aki tud segíteni akkor számomra érthetően és lépésről lépésre írja meg. Lehet akár privátban is, hogy ne untassuk a többieket.
Előre is köszönöm a segítséget. -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #58318 üzenetére
Gépház/felh.fióknál találtam olyat, hogy a rendszer alaphelyzetbe áll. és teljes lemez tisztítás a kiválasztott. Kíváncsi vagyok mit csinál
L
-
MaxxDamage
félisten
Win8.1 Pro esetén a felh. Fiók törölhető? (Microsoft fiók) és a jelszava hol lekérhető, vagy megváltoztatható úgy hogy nem tudom mi is az? (rendszer nem kér jelszót, úgy van a rendszer beáll.) eladom a gépem és fiókom el szeretném tüntetni. Recovery nem megy, sem a lemez boot... (ratyi HP BIOS és rendszer....)
L
-
=WiNTeR=
senior tag
Találkozott már más is azzal hibával Internet Explorer 11 alatt, hogy a youtube videók cache-elése elindul, majd hirtelen megszakad és kezdi előről az egészet beakasztva a lejátszást? (néhány másodperces időközökkel csinálja megállás nélkül, de nem minden esetben wtf).
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #58315 üzenetére
Közben sikerült.
A provisioning-ot Enable állítottam, ott megkérdezte, hogy akarom-e installálni a kulcsokat, és már meg is van.
szabonagyur: Köszi a segítséget.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #58314 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
szabonagyur #58312 üzenetére
Alatta lehet Standard és Custom-ra állítani. Ha Customra állítom, akkor tudok állítani ilyen kulcsokat. De mindjárt megnézem jobban még miket lehet ott.
-
szabonagyur
félisten
válasz
MasterMark #58309 üzenetére
Pedig azon nem kell sokmindent állítani, beállítod, hogy secure boot, esetleg alatta szokott lenni, hogy install secure keys még azt csináld meg.
-
Bici
félisten
válasz
szabonagyur #58308 üzenetére
Oks, kössz!
Közben a minitool partition wizard-dal lenyomtam minden más OS-t a winyóról, és valahogy sikerült bootolhatatlanná tenni a Win 8.1-et, pedig nem nyúltam egy windows-os partícióhoz sem.
Ezt hogy tudom helyre hozni?
-
MasterMark
titán
Üdv
A Secure Boot-ot nemigazán sikerül beállítani. Be van kapcsolva, de a Win azt írja nem működik.
Valaki tud segíteni? -
Bici
félisten
válasz
szabonagyur #58305 üzenetére
Okés, de nekem már van fent egy belakott rendszer, rengeteg progival, amit munkára használok, így nem állnék neki újratelepíteni, mert az elvinne egy egész napot.
-
Bici
félisten
Sziasztok!
Win 8.1 esetén valahogy meg lehet szabadulni a 350MB-os partíciótól, ha nem EFI módban használom a gépet?
Más OS-ek számára kellene Primary partíció, de egyet elfoglal ez a kis 350MB-os kis vakarcs.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!