- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
afrojack1
senior tag
válasz
szabonagyur #57198 üzenetére
Köszi!
ez ugye 64bites verzió?
-
afrojack1
senior tag
Hali!
Honnan/milyen oldalról tudnám letölteni a windows 8.1 pro verziót?A kulcs már megvan!
-
Joker88
őstag
Hogyan tudom az Internet Explorerben beállítani azt hogy minden lapot 125%-os nagyításban jelenítsen meg, akármikor indítom el a böngészőt ?
Már csak azért mert mindig visszaugrik 100%-ra,miután bezártam az IE-t..
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #57193 üzenetére
Jól mondod, csak a próbaidőset nem lehet háromszor tudtommal. A többit lehet, sőt, egy regisztrációs kulcs módosításával (fejből nem tudom hol, mit) ezt még kétszer lehet eljátszani, összesen 9 alkalommal lehet halasztani, de ugye csak 30 nap a grace period. Az meg a 8-nál nincs is, ezért baromi idegesítő, ha nem tudod aktiválni a kis üzenetei meg a minden felett lévő vízjele miatt (ezért ne telepítsd ha nincs net...).
juliabrilke: Sok sikert!
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #57190 üzenetére
De igen, csak anno több helyen is írták a 8.0 idején, hogy az Enterprise Eval-t nem lehet háromszor, csak 180 napig működik. Nem próbáltam
-
törölt tag
válasz
juliabrilke #57187 üzenetére
Szerintem is működnie kell a Pro-val, de ha minden kötél szakad, az Enterprise próbát legalább egyszer resetelni lehet (rearm), szóval fél évig megy. Aztán, mivel nem tudok egyéb megkötésekről, megint fel lehet tenni
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
szabonagyur #57182 üzenetére
Kérdés ki hogyan érti a 8 magost. Mivel ezek virtuális magok így 12-re gondoltam a 8 helyett.
Jó persze a kérdésben nem szerepelt, hogy fizikairól van-e szó... -
juliabrilke
veterán
válasz
szabonagyur #57185 üzenetére
Az jó, mert 24 mag lenne a kérdés pont.
Igen, ez a támogatja a magokat sajnos csak a 2008 R2-nél ment rendesen.karak_22: a 90 napos tesz mondjuk opció lehet, mert ha nem megy, akkor maximum gyorsan leszedem és csak az időt szántam rá.
De igazából a pro is elég lenne, főleg a nagy árkülönbség miatt.
2 processzort is kezel ez a 2 típus. -
törölt tag
válasz
juliabrilke #57184 üzenetére
Anno nézegettem képeket és videókat, az Enterprise kiadásoknak támogatniuk kell a 8-nál több magot mindkét rendszer esetén, de elvileg a 8.1 Pro is kezeli. Van 90 napos próba az Enterprise kiadásból, azzal megnézheted.
Itt is van, igaz otthoni használatra kicsit borsos az ára, a Pro szerintem jobb választás.
-
szabonagyur
félisten
válasz
juliabrilke #57184 üzenetére
A neten találtam a 12 magos 24 szálas Xeonnal szerelt gépet amihez adnak Win8.1 Pro-t, ebből kiindulva kezeli.
MS oldala szerint már a Win7 X64 is támogat maximum 256 magot.
-
juliabrilke
veterán
válasz
szabonagyur #57180 üzenetére
Tegyük fel, hogy több van 8 magnál. Akkor mi a helyzet?
Szerver oprendszerben pár dolog tiltva van, ezért az nem opció sajnos.karak_22: Igen, ezért kérdeztem, mert ilyen "elméletben támogatja" dologba belefutottam már. Viszont potyára megvenni meg nem akarom.
Windows 7 alatt pl nekem 8 magnál nem mutatott többet. -
törölt tag
válasz
Kíváncsiságból megnéztem, a 8.1 egy fizikai processzort, a 8.1 pro kettőt támogat, a 10 magos, 20 szálas Xeon procit is simán kezeli. Elméletben a Win7 256 magot (vagy szálat) kezel, nem hiszem, hogy a 8 kevesebbet tudna.
szerk.: Az volt a kérdés, hogy mennyit kezel, nem az, hogy a jelenleg elérhető otthoni procikat kezeli-e
Egyébként van olyan, aki otthon is egy valahonnan szerzett Xeon-t használ.
-
szabonagyur
félisten
válasz
F_Zolee #57181 üzenetére
Te mit linkeltél be? Az 6 magos
Attól, hogy 12 szál az nem lényeg, van 16 szálas i7 de az 8 magos...
@(#57183) karak_22: mondta valaki hogy nem? Gondolom nem Xeon-t akar belerakni, ezért mondtam a 8 magos i7-et, de még az is ritka otthonra.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Pedig van.[link]
Inkább az a kérdés milyen procija van ami nincs a kereskedelmi forgalomban, hogy ne támogatná. -
szabonagyur
félisten
válasz
juliabrilke #57179 üzenetére
Hello
Ez elég hülye kérdés így, de sokat... 8 magos i7-et simán, több magos meg szerintem nem nagyon elérhető otthonra.
-
juliabrilke
veterán
Valakinek van személyes tapasztalata, hogy Windows 8.1 PRO X64 hány magot képes kezelni?
-
netpeti98
addikt
válasz
szabonagyur #57177 üzenetére
Tudom, elkészíttettem már a telepítőlemezt is régebben. Most az ezt kiváltó frissítés eltávolításával sikerült elodázni a dolgot.
Sajnos sok esetben nem volt alkalmas, amikor meg lett volna rá időm, akkor meg nem volt kedvem adatot mentetni és újrahúzni. De szerintem hétvégén végre nekiesek. Először a kezdeti problémák miatt nem raktam fel, aztán meg lustaságból, mert ha még voltak kisebb bajaim a 8.0-val akkor is sikerült mindig helyrepofozni.
Tudom annak idején, ha nekiesek már azt is elfejtettem volna, hogy volt 8.1 frissítés. -
netpeti98
addikt
válasz
netpeti98 #57172 üzenetére
Na ez volt az utolsó alakalom, hogy automatikuson volt hagyva a Windows Update.
azért egy kérdés, hogy akarok-e frissíteni rendszerverziót?
-
netpeti98
addikt
Adott egy még nem frissített 8.0. Ma magától megjelent egy Modern Setup host a feladatkezelőben, az scvhost tölt valamit a háttérben, és megjelent egy $Windows.BT, aminek tartalma hasonlít egy Windows telepítőjéhez.
Miaz most kitalálta a háttérben, hogy frissíteni fog valamit? -
bepken
veterán
nyilván ahogy az embernek kényelmesebb és gyorsabb
én a Windows gombra még Win7 alatt szoktam rá, ott jött be ugye a start menüs gyorskeresés. (most ugyanazt már "Win + Q" kombóval érem el, de még így is gyorsabb nekem, mint egérrel hadonászni a sarkoknál, majd a nyalókára kattintani
)
-
v.attis
őstag
Egy kis pozitívum a windows 8.1 számlájára (mert amúgy nem tetszik, de munkámhoz jobb, mint a hetes):
Egy samsung RV511 laptopom van és az egyik usb nem volt jó rajta, mindig levált a rádugott eszköz. Pendrive-nak használhatatlan volt, telefonhoz is. Csak a nyomtató ment róla. Mivel van a gépen 3 usb port, nem érdekelt komolyabban.
Na, ez most megjavult. Gondolom a driver is jó, vagy csak az lett jó, a lényeg, hogy működik rendesen. -
kispx
addikt
válasz
baboss #57160 üzenetére
A hibernálás kikapcsolása: (szerk.: szerintem a a fast bootot is ki kell kapcsolni)
rendszergazdai parancssorba írd be: powercfg.exe /hibernate offswap kikapcsolása:
vezérlőpult -> system -> advanced system settings -> performance; settings -> advanced fül -> change -> checkbox elől szedd ki a pipát és tiltsd le a lapozófájlt. (de inkább fix méretű, de kisebb méretűre állítsd be, pl.: 1 GB) -
bladegery
senior tag
Hi!
Hogyan kapcsolom ki az effectet amikor az egeret raviszem talcan levo programra akkor elohozza a miniatur kepet?
Kosz.Szerk: Kicsit hulyen irtam le, remelem ertheto.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #57142 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy valami piszkálta, mert a másik gépen egyből betöltötte.
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok. Problémám a következő: Egyik napról a másikra elszállt a wifi kártyám a notimban. Eszközkezelőben látszik de sárga háromszöges felkiáltójel van mellette. 10-es hibakódot ír a Windows. Frissítettem az illesztőprogramot is de semmi javulás. Atheros AR5B93 kártya van a gépben.
Pls help! -
bepken
veterán
az én régi egerem meg a puha felületet (pl.: takaró) nem szerette, olyankor néha rájött az 5 perc és úgy viselkedett, mintha folyamatosan kattintgattam volna...
aztán pár hónapra rá a duplakattokat is random generálni kezdte, majd elég csúnyán végezte a padlón..
tényleg csak kíváncsiságból - és mert én így szoktam meg - a "Win + X" billentyűkombináció továbbra se szimpatikus erre a műveletre?
-
menledge
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam keresni itt a fórumban, de nem sikerült.
Egy widget szerű feladat lista (to do list) kellene nekem. Tudnátok ajánlani? Nem kell semmi különös, csak mutassa az a heti esetleg a következő heti feladatokat.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
p87
senior tag
válasz
F_Zolee #57140 üzenetére
Szereztem egy másik egeret és tényleg egér baja lesz ami érdekes mert sehol máshol nem csinál ilyet csak a start gombon.
A másik egérrel ugyan úgy ugrik picit a mutató kattintás után de fennmarad a lista és nem villannak az ikonok.
Lehet túl gyors a kattintás sebessége vagy duplán kattint, nem tudom, de utána járok. -
Angel2014
addikt
Szóval akkor nem tudtok segíteni ebben a problémában...[link]
Digi netem van. Próbáltam állítani a ruterban tkip. aes. tkip+aes módban is de ugyan ez a hiba jelenség.
Próbáltam a rutert resetelni de semmi
Ja és képtelenség az otthoni csoportot beállítani. win8.1 64bit alatt.
Valakinél jelentkezett esetleg ez a hibajelenség? -
aizen92
addikt
Sziasztok!
Újabb agymenéssel jelentkezem.
Nincs valami lehetőség arra, hogy a tálcát egy billentyűkombinációval áthelyezzem ( pl. ctrl+shift+Á most hirtelen kitaláltam valami )? pl alsó- vízszintesből jobb oldal függőlegesbe, majd felső vízszint, majd bal függő stb.
Megelőzve a kérdéseket, sokszor helyezem át, napjában többször, és unalmas a jobb klikk ( néha nehéz is eltalálni azt a pozíciót a tálcán mert tele van futó alkalmazással, ikonnal stb. ) tálca zárolásának feloldása, majd egérrel/ujjmozdulattal áthelyezni, majd újra tálca zárolás...
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #57142 üzenetére
nekem is rendszeresen nem tudta mountolni az isot és nem is használta semmi azokat. kapott egy Virtual CloneDrive-ot, és problem solved.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #57138 üzenetére
Köszi! Nem is tudtam, hogy már nem kell külön alkalmazás. Lehet, hogy mégis kell, mert a 45GB-s iso-t nem tudja csatlakoztatni. Nem hiszem, hogy a fájl lenne sérült, mert a WinRAR meg tudja nyitni.
-
bepken
veterán
sosem próbáltam még jobb egérgombbal a start menüre kattintani...
(Win + X)
nálam egyébként nem produkál olyasmit, amit írtál, úgyhogy Nálad lehet valami hiba. (sőt inkább valószínű, hogy az egér hülyéskedik....az enyém is csinált hasonló hülyeséget, amikor már a végét járta)
-
p87
senior tag
Windows 8.1 hiba lehet, hogy ha a start gomba jobb egérrel kattintanék, csak nehezen sikerül előhozni a listát ahol a vezérlőpult, feladatkezelő stb. van?
Mindig ugrik egy kicsit az egérmutató, felvillan a lista és az asztali ikonok és eltűnik, többször kell próbálkozni, hogy megmaradjon.Nem tudom, hogy ez most szoftveres vagy egérhiba-e, de máshol nem tapasztaltam, mindenhol elsőre jó a jobb egérgomb.
-
pinnacle
nagyúr
Tudtok ajánlani, reklám mentes, iso megnyitó programot? Én a javasolt legegyszerűbbet próbáltam, Virtual CD-ROM Control Panel, de a leírás szerint, bemásolt VCdRom.sys, nem látszik telepítéskor.
-
bepken
veterán
válasz
szabonagyur #57130 üzenetére
most ezt fogom kipróbálni: [link] - elvileg az Easy Display Manager-t ki lehet játszani kicsit. (nem szép megoldás, de hátha működik)
megbízható driver kereső programot tudtok mondani esetleg?
-
bepken
veterán
sziasztok!
adott egy Samsung RV510 laptop. pár napja (újra) Win 8.1 van fent, és előjött egy olyan "probléma", amit legutóbb is csak számomra nem tetsző módon sikerült megoldani...
tehát az Fn billentyűkkel lenne gond, ugyanis alapból valamiért csak a hangerőt tudom vezérelni (hogy miért ismeri fel azt a kombinációt, a többit meg nem....számomra továbbra is rejtély)
azt már tudom, hogy ha felpakolom a Samsung Easy Display Manager nevezetű programját, onnantól mindegyik kombinációt újra ismerni fogja. a problémám az ezzel a megoldással, hogy rohadtul döcögösős lesz tőle például a fényerő- és hangerőállítás (ami ugye a lényeg volna) - mégpedig valószínűleg azért, mert egyszerre jelenik meg a Win 8 saját csúszkája, meg ennek a kis programnak a csúszkája. sőt, emlékeim szerint hajlamosak "összeveszni", ami megint csak kellemetlen.tehát a kérdésem: létezik olyan megoldás, ahol nem kell telepítenem a fent említett Samsung programot?
köszi előre is!
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Tiger. #57111 üzenetére
A szakszerűen hangzó válaszra már nem emlékszem, azt majd az MPC topikban megmondják. De valamilyen szűrő mindenképp kell a hanghoz.
"Ahhoz szükséges, hogy a filmek hangját megfelelően be tudjuk állítani a meglévő hangfalainkhoz, esetleg digitális jelet fogadni tudó erősítőnkhöz."
MPC HC-vel pedig kihasználhatod a hardveres gyorsítást filmezésnél. Bővebben itt. -
válasz
szabonagyur #57114 üzenetére
Ez elég durva megnyilvánulás mi az hogy sok lomot?Csak sértegetni tudsz de egy épkézláb segitséget nem mondtál, pedig kérdeztem nem 1 szer,azt is kifejthetnéd hogy azok közül szted mi a lom,nem mellesleg a win7 nek nem volt gondja ezzel.
-
mmdms
addikt
Helóka!
A hét elején lefuttattam egy virnyákkeresést, az avast ingyenes verziójával, talált is egy-két szarságot. Azóta viszont fokozatosan eltűnik a helyem a C-ről. 7-8 giga szokott lenni szabad, most 800 mega van.
Valami tipp merre kutakodjak? -
törölt tag
válasz
Tav-Csoves #57117 üzenetére
Az OEM rendszer alaplaphoz lesz kötve az első aktiváláskor, azt onnantól nem lehet megváltoztatni (kisebb hardverváltozások esetén még oké, de akkor is újra kell aktiválni, esetleg a telefonos support segíthet). Erre vannak külön dobozos kiadások, pl. 3 otthoni gépre telepíthető rendszer. Pontosabban már nem dobozos, mert azok megszűnnek, digitálisan lehet venni.
Lényeg a lényeg, az ismerősöd eladta a lemezt. -
exchanger
tag
válasz
Tav-Csoves #57115 üzenetére
Nincs joga, mivel csak bérled a szoftver nem megvetted. 1 alaplaphoz 1 windows dukál a megvett gépen.
-
GEPESZ66
veterán
Eddig a Ccleaner-t használtam tisztításra, beleértve a Registry hibás bejegyzéseit is.
Most újraraktam a WIN 8.1-et.
Az lenne a kérdésem, hogy továbbra is a Ccleanert használjam, vagy az op. rendszer beépített karbantartóját, ill. IE11-en belől pedig a böngészési előzmények törlését? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
szabonagyur #57116 üzenetére
Ahha, értem, köszönöm. Ezt egyébként nem tudtam. Jómagam anno a gépem linux-al vettem. Pedig serial numbert hogy magyarázta az eladó... Ha a géphez van, akkor minek serial number az ilyen korongokhoz?
köszönöm a választ.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tav-Csoves #57115 üzenetére
Hello
Amit a laptophoz adtak az hozzá tartozik, nem nincs joga eladni. Ha a laptop tönkre megy bukja a rendszert is vele, géphez van kötve. Olyan nincs, hogy nem szereti a laptop a rendszert.
UI: egyetlen hozzáadott rendszert nem lehet tovább adni.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Ismerősöm elakarta adni a windows 8-át amit az általa vett használt laptophoz kapott. Csakhogy a vevő aki megvette visszajelzett neki, hogy már egy másik gépen aktiválták az operációs rendszert.
Van ilyen?
S ilyenkor mit lehet tenni?
Így hogyan lehetne eladni?
Mert szerintem joga lenne eladni a szoftvert. De teszem azt, ha ilyen mechanizmusa van a win 8-nak, akkor ha tönkremenne egy 8-at futtató gép, akkor a szoftver is elvész?
Mellesleg a laptop nem szereti a win 8-at.
köszönöm a válaszokat! -
CJ4567
nagyúr
válasz
szabonagyur #57082 üzenetére
Az nem pirotítás, hanem mennyire fogja vissza a bootot.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
XtremLor #57106 üzenetére
Azert az nem palya, hogy ennyire elb*sszanak egy rendszert, teljesen kiherelik, funkciokat elvesznek vagy csokkentenek, utana meg azt se tudjak megoldani, hogy alap, normalis programok menjenek rendesen, mint a 7es alatt!
Rohadt dumpot se tud kesziteni kikapcsolt swappal, elkepeszto.Kezd nagyon elegem lenni ebbol a rendszerbol.
Petyyyyy: kosz, atallitom a filtert es megnezem hogyan reagal.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, win 8.1 pro 64bit.
Egy program az első telepítésem nagyon hazavágta (10-ből 9 bootoláskor használhatatlan volt a rendszer), így tegnap újraraktam mindent.
Közben kiderült, hogy a core temp volt a hibás, töröltem is a friss rendszerről, viszont utána is akadt egy kis gondom.
K-lite codec pack mega van fent, mpc-hc 64bites verzióját használom.
Hálózati meghajtóról nézek egy filmet, eddig semmi gond, de ha leszüneteltetem a filmet, majd folytatom, a hang fura lesz, akadozni és sípolni kezd, majd a gép lefagy és mehet a reboot.Vajon mi lehet a baja?
Semmilyen hangdrivert nem raktam fel külön, mindent felismert a rendszer telepítéskor. -
szabonagyur
félisten
válasz
DrojDtroll #57101 üzenetére
Hát összességében mindent kéne. Először HDD meg memória. Memória meg HDD teszt lehet van Acer képekben még a gép indulásakor lehet előhozni mint a biost.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
szabonagyur #57100 üzenetére
Nem igazán teszteltem semmit, mivel nem tudtam hol induljak el, mit kell tennem, illetve időm sem volt szórakozni vele, inkább megvártam hogy egy bekapcsolás akár 3 percet is igénybe vesz.
Amit kiírt, hogy így kereshetek rá arra rákerestem, de akkor nem találtam semmi használhatót, most már sokkal jobb anyagokat találok a lehetséges problémáról.
Utólag érdekel, hogy mi lehetett a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged