- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
TOTÁL NEM HIÁNYZIK A START MENÜ, 3 NAP ÉS MEGSZOKJA MINDENKI !!!
-
sinya85
senior tag
Winfos 8ban van olyan mint a hétben, a számítogép kezelése?
-
KvPt
tag
Hello!
Az msdn:aa-ról leszedhető win8 már végleges verzió vagy csak valami rtm/próbaverzió?
-
Drag77
senior tag
sorozat függőknek:-) Trackseries
-
Hunork
veterán
Üdv!
A kérdés nem hagy nyugodni.
Tehát: A Számítógép/Kezelés/Felhasználói fiókok... pont alatt megváltoztathatom a nevemet ékezet nélkülire? Pusztán szépséghiba, illetve most már tudom, egy-két játék csinál plusz mappákat a Users-be, nyilván nem tetszik neki az ékezetes fióknév.
Én így gondolom (soha nem csináltam), név megváltozik, bejelentkezek az msn email címmel, jelszóval, és átmásolok mindent az ékezetesből a nem ékezetes fiókba a users mappában. Ez így van, vagy törődjek bele, és majd egy reinstallnál nem leszek ilyen marha??? -
szabeska
addikt
Még annyival egészíteném ki a dolgot, hogy voltak ilyen programok, amik olyan dolgokat állítottak át a rendszerben, amiket én nem szerettem volna átállítani - rendszer optimalizáció címén - . Például a vizuális hatásoknál kb 10 opció mellől kivette a pipát, így nem a legjobb megjelenést kaptam. Plusz még ki tudja, miket buherált meg.
-
szabeska
addikt
Épp ezért használom csak a ccleanert. Pl a win7 rendszerem 2 évig volt fent, és semmit nem lassult ezalatt. 2 év után is csak azért tettem fel újra, mert új winyót vettem. Én is láttam, amikor próbálgattam mindenféle takarító programot, hogy leszed egy csomó mindent, de amikor nem használtam sem lassult le a gép. A titok annyi hogy mindent rendesen kell uninstallálni, törölni kézzel a visszamaradt mappákat, így nem marad szemét. Egy erősebb gépen pár visszamaradt registry bejegyzés úgysem lassít semmit, szerintem... Csak kíváncsi voltam, aki takarító programokat használ, mindigis használta-e őket, és észrevett-e bármi változást a használat miatt
Mert én nem igazán. No igen, az alap user gépére talán nem árt, de pont mi, akik itt vagyunk a fórumon, vagyunk olyan szgép használati szinttel rendelkező egyének, hogy cleanerek nélkül is tisztán tudjuk tartani a gépünket
-
lck
senior tag
Persze igazad van. De hoztak nekem vissza gépet 1 év után. Aminn XP alatt 80 folyamat futott, kb: 20 giga szemét fájl volt, és a registry karbantartás 10000 körüli érvénytelen bejegyzést törölt.
Karbantartás után újra használhatóvá vált, és nem kellett új wint raknom.
Az általam említett észrevétlenül lefutó karbantartás hosszútávon egészen használható szinten tartja a gépet az alapuser támadásaival szemben. -
Marci__
tag
Megjelent a Start8 0.95, még beta, de nagyon jó.
Viszont $5 lesz 30 nap próba után. :/
Na jöhet a flame -
lck
senior tag
válasz
szabeska #14766 üzenetére
Személy szerint Ccleanert nem szeretem. Szerintem nem annyira jó mint amilyen népszerű. Az általam írt Wise programok szerintem hatékonyabbak, Azon kívül beállíthatók hogy külön folyamat futtatása nélkül, a gép üresjáratában hajtsanak végre automatikus karbantartást.
-
Bali27
addikt
Gyerekek... Az a szitu hogy most vettem a 2x2 Gb ram mellé (amin win7 alatt mentek ezek a progik) 2x4 Gb-ot.. És most 12Gb van a gépben.
Visszatettem a 2x2-t de azokkal sem mennek a progik.. tehát kijelenthetjük hogy a Win8nak van vele valami baja.. Ja a The Bat Portable és a Win7 tweaker portable meg simán megy..A Win8 mail csak a microsoft mailjét támogatja?
Js és véletlen felfedeztem a Win(gomb) + X kombinációt aki eddig nem tudta volna rajtam kivülSzinte minden ott van.. Vezérlőpulttól kezdve kezelsig minden..
-
solyom76
senior tag
válasz
Alister71 #14761 üzenetére
Sziasztok, mobil netes kérdés.....
Adott egy ausztriai BOB előfizetéses internet,ZTE Mf-190 usb stikkel ,de az istenért nem bírom működésre bírni.Telepítettem win7 komp.módban is úgysem.Bejön a kis ablak,de egyszerűen még azt sem kínálja fel ,hogy beüssem a pint, csak keresi a modemet...de nem találja...Esetleg valaki? -
T_Stark
őstag
A 90 napos Enterprise-t használom, eddig mindig írta a jobb alsó sarokban hogy hány nap múlva jár le, most viszont eltűnt, nem ír semmit. Másnál is ilyen?
-
Bali27
addikt
Csináltam lapozófilet.. Automatikusan a marha csinált 5G-t.. a 12G fizikai mellé
No mind1.. De ettől függetlenül nem indultak el azok a programok amik eddig elindultak..
Mi lehet az oka szerintetek? Memóriacímzésre hivatkozik.. Próbáltam Xp sp3 ra és Win7 re átállítani a tulajdonságainál, mindhiába..
Ja és ezek Portable progik.. Photoshop, Win optimalizálók és ilyesmik. -
Bali27
addikt
Néhány program nem indul el..Van 12Gb ramom, lapozófile letiltva... Ha biz progikat el akarom inditani amit win7 alatt sierült futtatni most ilyen-olyan címen található utasítás a 0x000000 memóriacímre hivatkozott és ez miatt nem végezhető el a lalala..
Ez a lapozófilet hiányolja? És ha a válaszotok igen, akkor 12Gb mellet mennyit érdemes megadni neki hogy ne túl sokat használja?
Ja és csináltam egy 1 Gb os Ramdriveot... Esetleg oda a lapozófilet? -
NZKK
tag
válasz
Neil Watts #14745 üzenetére
Igazából még az elején jelöltem be, de sokat újraindult.
Viszont most jutottam el oda, hogy szükségem is lenne rá, egy virtual XP személyében, merthogy van 1-2 program, ami csak íly módon képes elindulni.
Procim: E8500
szal támogatottmégse. -
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
Szeretnék beszámolni a mai tapasztalatokról, és lesz majd 2 kérdésem is.
Szóval, Win8 eredeti fent, minden rendben, minden szép.Mindenben törekszem a megbízhatóságra, eredetiségre, ezeket a programokat telepítettem fel:
Ccleaner / Spybot S&D / RegCleaner (finn)
Total Commander (mert megérdemlem, de muszáj, a Dos 6.22-ből rám ragadt, igaz, akkor NC volt...)
BurnAware, AVS Cover Editor
Photo Impression / Irfanview
3Dmark 11 / Cinebench / Fraps /CPU és GPU-Z
WinRar
Office 2010 SP1
VLC Player
Alaplaphoz a Win8 illesztőprogramok
NV Driver
Steam / Origin / UPlay / Rockstar Sosial Club / GFWS Live
És telepítés után Windows UpdateKérem, minden rendben volt, de ezekre figyeltem fel, megosztom, hátha jó lesz másoknak:
NV Driver csak úgy ment fel, hogy csak a monitoron volt kép. Előtte ugye megnéztem a klónozást, és úgy telepítettem fel, de akkor nem ment. 5 perc idegességet képzett, de végül all right.
Alaplaphoz tartozó programok közül az XFastUsb progi csak úgy települt, és megy, ha a setup és az indító exe is utána Win7 kompatibilitási módban van.
UPlay program, számomra megdöbbentően, szintén csak Win7 kompatibilitási módban fut, azaz, elindulni elindult, frissített is, de maguk a játékok már nem indultak el, csak a kompatibilitás beállítása után.Steam: semmi gond, csupán szinkronizálás, minden rendben volt.
Rockstar: Max Payne 3 újra húzva lemezről (de csak felülírt, gyors volt), utána frisítés, és mindent megjegyzett, szintén piros pont.Origin: na, igen, a nagy kedvenc...
Minden játéknál ott virított a Telepítés gomb, hiába volt útvonal, stb. ME3, NFS The Run azonban a fentebb írtak szerint csak "átolvasta" az adatokat, majd telepítette a DLC-ket és hamar magához tért. Azonban a BF3, Darkspore, MOH teljes telepítésen esett át, igaz, nem lemezről, hanem online, így legalább a legújabb verziók kerültek elő.
A rendszer tehát kellemes, és gyors, bár nálam HDD-n azért nem kétszer annyira, mint egyesek mondják, de valóban fantasztikus lett.
Viszont két anomália akadna. Ezt hagytam utoljára.1. Ma kétszer is belassult a rendszer...igaz, ment egy telepítés (Crysis Warhead, és lemezről), de ez nagyon fura volt, még Win7 esetében 1szer sem tapasztaltam ilyet. Még a Feladatkezelőre is kellett várni, nem keveset... A fiammal imént beszéltem, azt mondta semmi gond nem volt, mióta eljöttem otthonról, lehet, hogy a mai napi igen erős igénybevétel okozta...nem tudom...
2. Ami 1etlen nem tetszős nekem, az az, hogy bekapcsolás után, ha asztalra váltok, és ott vannak ugye a régi mappák, feleségemnek, fiamnak főleg, akkor a bennük lévő ikonok iszonyat lassan veszik fel a normális kinézetüket. Ez azért furcsa, mert itt bent, egy E2180/2GB Ram gépen is gyorsabban jelennek meg a mappák tartalmai. Ez mitől lehet? Vagy a Win8 esetében is igaz, hogy 1-2 hét használat után megjegyzi a fontos dolgokat? (indexelő szolgáltatás...stb segítségével)
Amúgy nagyon jó és szép, tényleg elismerésem a MS felé, TV-n pedig egész gyönyörű a rendszer.
Egyelőre ennyi, ha van ötlet a két anomáliára, osszátok meg! -
aAron_
őstag
üdv!
valakinek nincs véletlenül infója azzal kapcsolatban, hogy DreamSpark-os win8 updatelhető lesz-e a véglegesre? (reinstall nélkül) vagy esetleg ez már az?
köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Létezik, hogy a procim nem támogatja a SLAT-ot, és nem fogom tudni használni vele ezt a Hyper-V-s cuccot?
-
válasz
Neil Watts #14745 üzenetére
Ötször. Utána meg telefonon kell. Ha meg dobozos van, akkor korlátlanul.
-
Szia!
Bejelölted ugye a szolgáltatásoknál telepítésre? Utána újraindult a gép, majd a Windows töltőképernyőnél megint elkonfigurálgatott, majd megint újraindult? Utána automatikusan betöltődött a rendszer úgy ahogy szokott, vagy kissé többet várakozott nálad a Windows logonál?
Mert nálam a Win logonál konkrétan meghalt a rendszer.
A coreinfo ezt írja a procimra:
Az AMD meg ezt: [link]
Tehát támogatott. A virtualizáció is be van kapcsolva!
================
Amúgy egy kulccsal hány telepítési/aktiválási ciklust lehet elvégezni ugyanarra a gépre online (természetesen legálisan. Már korlátlan?)?
Üdv. core2
-
Bali27
addikt
válasz
Neil Watts #14742 üzenetére
Pfff.. akkor még 1 nap van basszus
Akkor rakom fel majd a 7 et amig meg nem lehet venni....
A Mail programjában mást is be lehet állítani mint hotmail? pl gmail vagy ilyesmi? :SPalemoont használok.. Itt vannak akedvenc kiegészítőim amiben az IE igen csak nem jeleskedik.. Ha átírnák a Firefox kiegjeit IE-re akkor igen csak betesztelném és ha ugy van átállnék.. De így esélytelen..
-
válasz
Bali27 #14738 üzenetére
1. Amennyiben legális forrásból származó rendszert használsz akkor az nem fertőzütt. Ha igen, akkor a program téved.
2. Nincs 30 napod, hanem összesen 3 ha jól tudom.
========================================
Amúgy lehet hogy cask én vagyok így ezzel, de szerintem tök jó lett az Internet Explorer 10
Üdv. core2
-
Bali27
addikt
Sziasztok 2 kérdésem lenne..
1/ Ma Trójai keresőt futtattam és ezt dobta ki.. Win8 alap védelem van..[link]2/ Most Win8 pro van fent.. És egyenlőre hogy nincs aktiválva annyit veszek észre hogy pár óránként bejön a kék képernyő hogy aktiváljam.. 30 nap után durvább lesz? Vagy ha aktiválom pl megveszem
akkor miben lesz más vagy előnyöm belőle?
-
apollo12
veterán
válasz
Neil Watts #14733 üzenetére
szoftveres tuning a lapomnak
-
norbi0604
aktív tag
Üdv!
Eddig nem volt az értesítési területen semmiféle beviteli módokhoz kapcsolódó ikon vagy állapotjelző, de most valamiért valaminek a hatására (fogalmam nincs, lehet egy program miatt) megjelent. Valahogy vissza lehet varázsolni, hogy ne látszódjon?)
-
-
apollo12
veterán
heló erre van megoldás?? [link]
-
Ismert hiba:
Többmonitoros rendszernél így beállítva IE10 alatt eléggé idegesítő hibába ütközünk:
Magáról a hibáról elég annyit tudni. hogyha a hibás beállítással nyitjuk meg az IE10-et, akkor nem fogunk tudni az egér középső görgőjével folyamatosan görgetni.
A hibáról az első bejelentés itt
Üdv. core2
-
NZKK
tag
válasz
#41133696 #14605 üzenetére
Nagyon birom ám, mikor Vista - W8 párhuzamokat vonnak.
Vista esetbében pont a felhasználói felület volt az, ami mindenkinek tetszett, csak a hardverigénnyel - kvázi a "motorháztető alatt"-al volt gond sok helyen. A W8 meg pont fordítva van: Mindenkinek tetszik, ami a motorháztető alatt van, csak a felületet nem hajlandó megszokni sok ember.
Szerintem rohadtul nem egy kategória a kettő.
-
Hunork
veterán
válasz
Neil Watts #14706 üzenetére
Üdv!
Nálam is szintén megy, több játék, BF3, MOH, ME3...
Még egy Origin játékot kell beüzemelnem, és Steam/Origin/UPlay kész.
Aztán jön a kakukktojás, a Max Payne 3, ami Rockstar Social Club-os, nem tudom mi lesz, remélem, nem kell elölről/kezdeni/telepíteni... -
-
solyom76
senior tag
válasz
Neil Watts #14710 üzenetére
AZ ám ,de mi azt nem tudom,kezd idegelni ez a win8......
-
-
solyom76
senior tag
Sziasztok,megint itt vagyok.Szívat a win8.Már vagy 3 szor újra raktam,de minden 7. -8. ujrainditásnál ,behal a rendszer,semmi nem segít rajta, /HDD ERROR 0x0 /.A hdd több teszt szerint is 100%-os. Mi lehet a hebrákja??? Tísztes kedvező hozzászolásokat köszönöm!!!!!
-
apollo12
veterán
válasz
nála eddig tökéletesen megy cod 7, bf3, cs.go de az valamiért jobban fut
-
polonic
félisten
válasz
BF3 tökéletesen megy.
-
-
Hunork
veterán
válasz
Воланд #14700 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Amit megjegyeznék, az pár dolog: Origin/Uplay játékokat újra le kellett szedni, illetve jön le most is BF3, nem értem, miért nem lehet ezt megoldani úgy, mint a Steam esetében. (ott csak szinkronizálás volt...) Bár az is igaz, hogy ME3 és NFS The Run esetében pár perc volt csak... És tudom, ez nem a W8 hibája.
Több esetben be kell állítani a Win7 kompatibilitási módot is (UPlay).
Mindegy, most inkább telepítek, töltök, frissítek. Meg ebédet készítek a fiamnak...
Este melózok, szerintem lesznek kérdéseim ezerrel, remélem itt leszel! -
front3r
őstag
válasz
Neil Watts #14703 üzenetére
Nézz meg egy próbát úgy, hogy ezt kikapcsolod --> AMD Cool'n'Quiet
-
-
front3r
őstag
válasz
Neil Watts #14701 üzenetére
BIOS-ban normálisan be van kapcsolva a virtualizáció? Nézd már meg pls!
-
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF