- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikron
tag
Szovjet tier 4 a Yak-9 vagy a La-7 a kezelhetőbb ?
Előnyök hátrányok melyik ág a jobb ?
-
BR-Steel
tag
Tele a hócipőm az olyan enemy játékosokkal akik RB elbújnak. Te meg keresgéljed miközben fogy a bázispontos.
Undorító az egész
ilyen véget bukni meccset. Nem bújkálna ha bannolnák pár hónapot.
-
RG4L
őstag
válasz
D.Orion #8396 üzenetére
True story.
Sajnos nem tudok többet hozzáfűzni. Tudom javasolni minden itteni fórumtagnak, hogy ezeket a "Wager" fosokat hagyják meg, várjunk még vele, hogy értelmes leírás és teljesíthetőség legyen hozzá. Lejárati idő nincsen rajta, szóval elvileg ez megmarad, és halmozható. -
D.Orion
veterán
Na nekem is ez a bajom vele. Valami ruszki aki sejti az angolt, mint én a latint. Adott hozzá egy leírást, amit rajta kívül nem ért senki. Kettőt kidobtam az ablakon, majd a Best Squad-ot megcsinálom haverral jövőhéten(ha addig véletlenül le nem jár aktiválás nélkül). Egyébként nem tudom, hogy képzelik ezt... Még arcade-ban sem egyszerű sok csatán keresztül tartani pl. az 5 kill-t. Simán hozzák vissza az X2-t ezt a sok szart meg töröljék.
Azt se értem, hogy pl. a tavaly év eleji küldetés mi a facomnak van még az Achi menüben. Mi a frnacért nem lehet egy-egy mini update-el eltüntetni onnan azt a sok incomplete baromságot. Belépek a menübe és más se jön velem szembe, hogy ezt se csináltad meg, azt se csináltad meg. Holott akkor még nem is játszottam...
-
RG4L
őstag
válasz
D.Orion #8394 üzenetére
Szerintem ez valahogy úgy működik, hogy ha kaptál egy olyat, hogy ki kell nyírnod 5 játékost egy meccsen, akkor ha három egymásutáni meccsen sem sikerült ezt teljesítened, akkor vége az egésznek, azaz nem tudsz a következő "szintre" lépni.
Értelmetlen, semmit nem magyarázó leírása van ezeknek, nem egyértelmű. Legalább kértek volna fel akárkit, aki anyanyelvén beszéli az angolt, hogy készítesen egy korrekt leírást hozzá.
Én pl. olyanokat nyitottam a ládában, hogy Thunderer/Antimech wager + Wingman/On Hand wager. Most kereshetem elő, hogy ezek az achievmentek egyáltalán mit takarnak. Bonyolult ez az egész, nem is fogom aktiválni őket, majd csak ha lesz 30 különböző ilyen szarom, aztán az egyik majdcsak bejön... ahogy látom, ezeken nincsen úgymond "lejárati idő", mint a boostereken.
-
D.Orion
veterán
válasz
D.Orion #8384 üzenetére
Ez valami ultra nagy bugos valami. Se ez a destroy se a mission marker nem számol semmit. Mind a kettőre kiírta, hogy ended aztán ennyi. Incomplete... Sehol nincs leírva, hogy hány csata alatt kell összeszedni a követelményeket. A 10 mission marker 3 csata után eltűnt incomplete státusszal. Ez ami a lófütty?
Komolyan mondom szánalmasan amatőr ez a Gaijin.
Magyarázza már el nekem valaki, hogy mégis miket kellett volna csinálni. Egy maradt, gondolom ebből ki lehet találni, hogy a többi milyen volt. Itt Best Squad kell, 10db. Eddig oké, de mégis mennyi csatából? Mert az eddigiek is csak úgy eltűntek pár csata után és akkor sem számolt semmit mikor egy csatában elértem a megfelelő eredményt. -
RG4L
őstag
válasz
octopus666 #8392 üzenetére
Az oszt' crew slot
-
RG4L
őstag
válasz
D.Orion #8389 üzenetére
Öhm. Ott a legalján írja, hogy "All player's crew slots: III-IV rank"
Biztos nem hagytál bennt, teljesen véletlenül valamelyik slotba tier 1-2 vagy 5-ös szintű repcsit/tankot?szerk: most látom a screenshotodon, hogy a Stuka, ami be van téve neked egy slotba, az tier 2-es. Cseréld le, és próbáld meg így!
-
RG4L
őstag
válasz
trassher #8380 üzenetére
Picit kiegészíteném PAtr0n válaszát. Amire te lősz, az egy úgynevezett lead marker, azaz, ez a kis pötty az ellenséges gép sebességvektorának irányában egy pont, ami nagyjából belövi neked, hogy hova kéne céloznod, hogy az az adott gép úgymond belerepüljön az általad eleresztett lőszerekbe.
Te PAtr0n... ha a gépre szerelt fegyverek úgy lőnének, mint a lézer, akkor pont, hogy nem a lead markert kéne célozni, hanem telibe a gépet, mivel a fénysebesség egy picit más kategóriába esik, mint ezen lőszerek kezdősebessége.
Visszatérve a témára, megpróbálom neked vázolni, hogy miért nem találnak a lőszereid. Nem tudom melyik nemzettel játszol, ezért több példát is fogok hozni.
A játékban minden egyes fegyverzet és lőszer le van modellezve, több kevesebb sikerrel: a lőszerek kezdősebessége (muzzle velocity) és a tűzgyorsaság (rate of fire). Ezáltal a játékban van különbség például az amerikai 12.7mm-es és a japán 12.7mm-es között, van különbség az orosz 20mm-es és német 20mm-es között.
Az sem mindegy, hogy a repülőkön hova van szerelve a fegyverzet. Ha megnézed amerikai gépeknél a P-47-et vagy P-51-et, mindkét szárny végig van pakolva gépfegyverekkel, pont úgy, mint egy brit Hurricane vagy Typhoon gépen, míg például az oroszoknál a Lavochkin széria (La-5 / 5F / 5FN / 7 / 7B / 9) gépágyúi úgymond a motorburkolatra vannak szerelve és propelleren keresztül tüzelnek, illetve, ha megnézed pl. az amerikai A-20, B-25, PBJ gépeket, láthatod, hogy azok kétmotoros gépek, az orrukba van szerelve X darab gépfegyver.
Tehát, nem mindegy, hogy hol van a fegyverzet, nem mindegy, hogy az az adott fegyverzet milyen tulajdonságokkal rendelkezik. A lead marker minden egyes esetben ugyanott van tudtommal, ezt úgy értem, hogy ez tényleg csak egy tippelés a játék által, hogy nagyjából merre kéne lőnöd, illetve ha ennek a kis karikának a mozgásást figyeled, akkor láthatod, hogy hogy változik az ellenséges gép sebességvektora. Teszem azt, repülsz egy brit Spitfire-el, amin van 2db 20mm-es ágyú és 4db 7.7mm-es gépfegyver. Lövöd a markert, lehet, hogy ez azt fogja jelenteni ezesetben, hogy találnak a 7.7mm-es lőszereid, de a 20 millisek pedig "elmennek a gép előtt vagy mögött" a más kezdősebesség miatt. És igen, itt jön képbe, hogy milyen fegyverösszetartást állítottál az adott helyzetben. Ezen a Spitfire gépen minden fegyverzet a szárnyba van szerelve, tehát igenis hatással van rá az összetartás. A lead marker olyan 700 és 800 méter között jelenik meg. Ha a te összetartásod 400 méter, és már ilyenkor elkezdesz rá tüzelni, akkor nem várhatod, hogy bármi is betaláljon az ellőtt lőszerekből. Ebbe még akkor bele kell kalkulálni azt, hogy a fegyvereknek amúgy is van egy előre beállított szórásuk, amit az egyik patchben csökkentettek. Ez például nagyon észrevehető volt az amerikai F8F-1B-n, amin van 4 darab AN/M3 ágyú a szárnyakba szerelve, elkezdtél vele lőni, és hatalmas szórása volt a lőszereknek, mintha effektíve sörétessel lőttél volna.
Ha pedig például egy La-5-össel repülsz, aminek 2db 20mm-es ShVAK ágyú van szerelve a motorburkolatára, teljesen mindegy, hogy milyen összetartást állítasz be a fegyverekere. Ezek úgymond orrfegyverzetek, nyílegyenesen lőnek a géped elé, és nincsen összetartásuk, várhatóan párhuzamosan kéne haladniuk a lőszereknek, de persze itt is van szórás. Ezzel az orrfegyverzettel már akár 1km-ről is lehet lőni egy előtted, egyenesen haladó, mit sem sejtő gépet, mert lehet tudni, hogy bizony ezek a lőszerek nem fogják keresztezni útjukat.
A másik sztori az, amikor például egy Bf 109-esed rendelkezik 3db 20mm-es ágyúval, 1-1 a szárnyakban egy pedig a "motorban". A szárnyakra szerelt ágyúk miatt szükség van összetartásra, de a motorból tüzelő egyetlen ágyú pedig a fentebbi példát fogja követi. Ha mondjuk kitapasztaltad idővel, hogy bizony, a német ágyúkkal a lead marker elé kell lőni, mert kisebb a kezdősebességük, mint a brit Hispano ágyúknak, akkor sem biztos, hogy mind a három ágyúdból kilőtt lőszer találni fog.
Szóval igen, egyelőre talán lutrinak tűnik számodra, idővel majd ráérzel és evidens lesz.
-
munnergep
senior tag
Érdekes egy gép.
Nincs semmilyen kiemelkedő tulajdonsága, mégis jó vele menni.
Ha oroszok ellen megyek és egy jó yak játékos kiszemel magának, akkor végem. Ám, ha nem vesznek komolyan vagy kevésbé jó az ellenfél játékosa és nagyon nagyon gépészkedek (fordulás közben leveszem a throttle-t, de nem teljesen, hogy maradjon egy kis kraft a motorban mikor megint rányomom 100%-ra + flaps játék, stb.) akkor KICSESZETT hatékony tud lenni. De mint minden japánhoz, ehhez is kell csapat.
Ennyi
De most hanyagolom, mert ezzel a patch-el én most nem ülök japán gépbe. -
-
D.Orion
veterán
Kis help kéne:
Itt mit kell elpusztítani? Mert 5 kill nem elég egy csatában az már biztos... -
Francia91
veterán
válasz
octopus666 #8382 üzenetére
Besült a fegyver. Ha sokáig folyamatosan lősz vele, előfordul. Középen alul ki is írja, hogy "Gun jammed"
"Weapon Maintenace"-ra kell pakolni a Crew pontokat, és javulni fog -
octopus666
tag
Mi a fene van akkor, ha még van lőszer a gépben és nem tudom kilőni ?
Párszor előfordult mostanában.
-
PAtr0n
addikt
Az oké, tudtam is hogy csináljuk, hisz én is fordítottam egy darabig, csak azt nem tudtam, hogy fel lehet hajítani a "félkész" verziót.
Más: Meglett a 2 gép nekem is, de ahogy elnézem nagy százalékban mindenkinek a He 112-t és a LaGG-ot dobja.
trassher:
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Azt tanuld meg hogy aim assist (ahogy te hívod: marker), csak egy támpont, ami a lehető legoptimálisabb lövési helyzetet mutatja neked. Tehát ha mondjuk úgy lőne a gépfegyvered mint a lézer, és a golyók csak egyenes pályán mozognának, akkor be is találnának. De van nekik esésük, és az sem mind1, hogy orrban van a gépágyú vagy a szárnyakban. Ha szárnyakban van, azoknak lehet "összetartást" megadni, azaz méterben megadni hogy hol keresztezzék egymást a golyók a levegőben. Tehát, ha te megközelítsz egy gépet mondjuk 500 méterre, és az összetartás is 500méterre van belőve akkor egy pontba találsz be az ellenséges gépen.
A pilóta kilövés meg sok lesz eleinte, amíg a pilóta Vitality skill-jét nem növeled a crew fül alatt. Ez több életerőt ad neki, ergo jobban bírja a lövéseket. -
trassher
addikt
Köszi!
Próbálkozok, már át lett állítva a kiosztás de így sem érek sokat ha nem tudok lőni. Hiába nézek youtube videókat, hiába lövök a marker elé kicsivel nem találom el a gépet csak 10-ből egyszer. Mindegy hogy 400 méterre van tőlem vagy 200-ra akkor sem talál csak nagyon kevés alkalommal. Ez miért lehet? Próbálgatom mindig hogy elé, mögé, pont a jelzésbe de nem úgy megy mint kéne. Mást meg nem is látom honnan lő, mégis kilövi a pilótát egy kattintásból.
-
PAtr0n
addikt
válasz
octopus666 #8375 üzenetére
Mi ez a hekkelt magyar nyelv? Tiszta fura.
-
RG4L
őstag
válasz
trassher #8373 üzenetére
Gratula! Ha jól tudom új játékos vagy, na az a LaGG-3-as segíthet, hogy megindulj az orosz ágon is majd, ha még nem tetted volna.
Előző hozzászólásodhoz: ne feledd, hogy van még egy olyan opció is, hogy "additional guns". Én úgy használom őket, hogy az összes fegyverzettel egyszerre tüzelek bal klikkel, jobb klikk a zoom (illetve finom zoom a görgő), valamint a kis kaliber-nagy kaliber-egyéb fegyverzet az 1-2-3 gombokra van bindelve, amik pont a kormányzáshoz szükséges (QWEASD) gombok felett vannak, így kényelmes. Próbáld ki, ha gondolod. -
trassher
addikt
LaGG-3-23-at kaptam +2 skint is hozzá.
-
Francia91
veterán
Jó, mára ennyi volt....
Mindkét meccs elején (USA) csapattárs belém eresztette az egész tárat csak úgy heccből
Ennyi elég volt, pedig most kezdtem volna -
trassher
addikt
Lenne egy kérdésem mivel megkavarodtam kicsit. Ugye be van állítva LMB-re a kis kaliber, RMB-re a nagy kaliber. Na most ha van a gépen 7.62 az a kicsi, a 12.7 volt eddig a nagy. Most hogy bejött a 20-as így gondolom az a nagy kaliber. Akkor a 12.7-es most melyik gombbal megy? Próbáltam, a nagy működik és a 7.62-es is. De maradt még a 12.7 amivel sehogy sem tudok lőni. Mit állítok be rosszul?
Szerk.: Tárgytalan. Rájöttem hogy teszt repülésnél a 12.7-es fegyverek nem voltak a gépen.
-
BR-Steel
tag
Megcsináltam a 7 győzelmet és a kvízt mégsem kaptam semmit ez miért van ?
-
Micsurin
nagyúr
Rohadt jó , He112 és Lag3-23
Kapott valaki DB7-et ?
-
D.Orion
veterán
válasz
gradient99 #8366 üzenetére
Igen, Achi->achi menüben megtalálod.
-
gradient99
tag
Sziasztok! Megcsináltam helyesen a kvízt, az lenne a kérdés, hogy jelzi-e valahol hogy mennyi csata van hátra a nyereményig?
-
trassher
addikt
8/10, nyeremény egy orosz decal ami nincs sehol.
Azonnal megjelenik a nyeremény vagy majd csak ha vége a quiz-nek?
-
trassher
addikt
Ez a quiz nem bugos kicsit? Egyik kérdés az volt hogy mi az in-game premium valuta. Kattintom hogy golden eagle és nem jó mivel a current result jobb felül maradt ahogy volt.
-
-
D.Orion
veterán
Megcsináltam, 8/10 lett. Nagy nehezen, került vagy 50 percembe.
Lagg-3-23 a nyeremény. 5/7-nél tartok győztes csatákban. Elvileg 7/7-nél kapok még egyet?
Egyébként két nehéz kérdés van amit valszeg el is rontottam.
Melyik volt az első 75mm-es gun-al szerelt repülő a játékban:
PBJ-1H
HS-129B3
M410-A1-U4Én HS-129B3-ra tippetem, mert 410-nek nincs is 75mm-e. PBJ nekem meg új gépnek rémlik.
Másik nehéz kérdés:
Melyik volt az alábbiak közül az első tankos map ami bekerült:
Karelia
Kuban
Carpathians -
D.Orion
veterán
Megtaláltam nagy nehezen a quiz-t, de olyan kérdések vannak, hogy sehol nem találok rá választ... Komolyan mondom, én aki nem voltam closed beta tester mégis honnan tudjam, hogy melyik map mikor került be a játékba?
Számomra ezek az információk nem elérhetőek, mert a mai napig zárt topikok, hírek. Ugyanez a helyzet repülők esetében is. Esélyem nincs kideríteni, hogy melyik mikor került be.
-
D.Orion
veterán
Nem szoktam ide írni, bár a topikot folyamatosan olvasgatom. Eléggé gyenge vagyok repülős részből, de az RB-vel folyamatosan és kitartóan próbálkozom.
Ma gondoltam előveszem a kicsit D-5 Stuka-t, mivel jött rá ez a két gunpod. Első csatával ki is fejlesztettem nulláról a sok 7.92-est. Leszedtem vele Norway-on két A-20G-25 -öt, de nem éreztem ütősnek. Ja meg F6F-et reptéren. No, de meg is lett a 20mm-es gunpod. Gondoltam megnézem mit tudok belőle kihozni:
Igen későn léptem be a csatába, mert két gyönyörű FW-200-C1-et kísértem míg bombáztak. Aztán:
A-20G felülről rácsapva 800 méterről 3sec alatt széthullott.
F6F + F4U reptéren javítás közben egy rácsapásból. 2-2 sec alatt.
F2A valahogy odakeveredett, 1 bemérőlövés és szétesett.
A20G head-on 800méterről darabokra szakadt.
Beutifighter szintén head-on szeretett volna, de aztán inkább ki akart térni, hát a szárnyát szegtem.Nagyon jó az a gunpod, de óvatosan kell vele lőni, mert rángatja a gépet. Csak finoman vele srácok, klick-klick.
-
trassher
addikt
Mi a különbség a custom battle és a to battle módok között? Custom-ben nem fejlődök és a research is áll. Ez miért "jó" így?
-
RG4L
őstag
válasz
munnergep #8340 üzenetére
Mindentől, kivétel nélkül. Vegyük a japán oldalt. A pálya közepén található egy kismillió AAA, minden egyes AAA kilövése 100 ticket, plussz pillboxok, tankok, a négy cargo, a 3 light cruiser, tényleg kivétel nélkül minden viszi a ticketet, nem is véletlen indul valami 6000 körüli mennyiséggel.
Viszont legutolsó tapasztalatom szerint itt nincsen automatikus win egyik oldalra se, egysze csak beakad a pálya menete. Szövetséges oldalon beakadnak a tankok a partra, a cargok pedig nem mozognak semerre. Nem egysze mentem már 1 óra hosszás, azaz teljes idejű meccset ezen a pályán.
-
PAtr0n
addikt
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Malibutomi #8332 üzenetére
-
BR-Steel
tag
Miért nem vezetik be RB, hogy enemy ne bujkáljon, mivel elég unfer dolog szerintem.
úgy csatát nyerni.
-
Francia91
veterán
válasz
munnergep #8325 üzenetére
Amcsi/brit csapattal játszva sokszor előfordul, hogy egyedül maradok legalább 2-3 ellenfél ellen, ebből 1-2 ott köröz a reptér felett, nehogy leszálljak.... Ilyenkor jól jön, ha van miből repülgetnem és keresni a maradék ellenfelet, vagy netán földi célpontokat pusztítgatni
-
munnergep
senior tag
válasz
Francia91 #8324 üzenetére
Csak én szeretek alacsony üzemanyag szinttel menni?
Nekem full üzemanyaggal olyan mint ha nem is akarna emelkedni meg fordulni se amivel repülök.
Ha tankolni kell és még életben vagyok, akkor általában azt jelenti nyerünk (én vagy az elején murdelok meg vagy megnyerjük, 90%-ban ez szokott lenni) -
RG4L
őstag
Tanúlság: mindig tankolj többet. Feljegyezem.
-
PAtr0n
addikt
Pont a "particle density" csúszkát hagytad maxon?
Nekem laposon rengeteget gyorsult, amikor levettem teljesen, látványban meg nem láttam változást.donmackó:
Kedvem lett volna nyomni egy facepalmot, aszittem ezt egy öreg WT-s már tudja.De nézd el nekem a szemtelenséget, egyszer (még az elején) én is megkédeztem itt.
-
donmackó
addikt
Hogy lehet a régi irányítást visszakapni a repülőkhöz? Elég idióta lett avval a hatalmas keresztel a monitoron. Újraraktam a játékot mert 1.45 óta csak frissítgettem és már nagyon töredezett lett hiába a töredezettség mentesítő. Próbáltam volna JU-88-al menni egy RB-t erre mégy irányítani sem tudtam rendesen, nemhogy még zuhanó bombázni.
-
-
tihanyi89
tag
Sziasztok! Van itt olyan aki Asus g75vx géppel nyomja, érdekelne mi a legoptimálisabb grafikai beállítás. Köszi
-
RG4L
őstag
Hehe, pedig ez lenne a II.VH legjobban emelkedő gépe (elvileg jobb, mint F8F és társai).
Most megnéztem, nekem fullra fejlesztve 12.8m/s-ot ír... Ennél az A6M5-nek is több van írva.Mindegy, nem kell figyelni ezekre a számokra, szépen emelkedik a Raiden, de egy közepes gép összességében. Ha elkezdesz repülni és tapasztalni vele, meglátod.
-
Francia91
veterán
Nalam az egyik FW 190-esnel volt ilyen stock allapotban, es tenyleg rohadt szarul emelkedett... Azt hiszem, az F8-as volt. Most fullra fejlesztve is csak 15,3 m/s az emelkedese... Mondanom sem kell, az osszes F8F, P-51 es Spitfire felettem van minden meccsen, fordulni meg szarul fordul. Csak azert jatszok vele, hogy kifejlesszem ra a 30 mm-es agyut. Meg ugy emelkedek vele, hogy ki a palya legszelere, minel messzebb az ellensegtol, 2x annyi ido alatt feljutok arra a magassagra, ahol ok repulnek
Mondjuk az 1.47 ota az F8F sem emelkedik ugy, ahogy eddig... Szerintem -
trassher
addikt
Sziasztok!
Új vagyok, annyira hogy még csak 1 meccset játszottam. Ha hülye kérdéseim lennének akkor ez az oka. -
Francia91
veterán
válasz
munnergep #8302 üzenetére
Csak ha ráadják a kraftot a motorra, pillanatok alatt otthagynak a fenébe
. tudom, mert én meg a Ki-43-asokat szivattam Thypoon-nal és Spit-tel
. Meg fordítva... Én kevés olyan helyzetet fogtam ki, hogy fordulózni kezdjek, mert kb csak arra való a Ki-43: emelkedni és fordulózni. Még egy Pe-2-est sem tudok vele utolérni, pedig fullos a Ki-43-asom, röhögve otthagy
A Zero-kat is szerettem, de sebesség ott is nulla
Ráálltam a Ki-84-esekre, azok legalább sebességben az ellenfél szintjét hozzák
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)