Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tisztavíz

junior tag

válasz csaszi75 #7870 üzenetére

Köszönöm a hozzászólásokat. Nem sorrendben, igyekszem mindenkinek válaszolni.
    1. osztrák spusu (MVNO, Drei hálózatán), lengyel Orange
    2. Nem tiltja, kijátszás/trükközés sem volt, alapból megy mindkettővel (értelme csak a spusu esetében van). A Yettel gyakorlatban tiltja, volt szerencsém tapasztalni, de ezt már korábban kitárgyaltuk.
    3. Nem internet szolgáltatóra, hanem a roaming szolgáltató IMS AP-jára gondoltam, mint közbenső állomás a telefon és a honos szokgáltató között. Erről is volt szó. Csak azóta már a fórumtársnál is a One-on roaming-ol és nem a Tele2-n. 4Grider azt írta direkt kapcsolat van, erre később válaszolok.
    4. A kérdés arra vonatkozott, ki lehet-e tiltani a One-t meghagyva az automatikus szolgáltató-választást. Az összes szolgáltatón 0-1 vonalka a 4G jelerősség általában és gyakran nincs 4G. Váltogat 2G és 4G között. 2G van közel teljes jelentősséggel, de ha van 4G éppen, jobb lenne az. A manuális választásnál Yettel 2G, Yettel 4G, Telekom 2G, Telekom 4G, stb. lehetőségek vannak. Ha éppen nincs 4G a kiválasztott szolgáltatón, fel sem megy vagy felmegy és hamarosan ledobja. Automatikus módban muszáj hagyni.
    5. A kérdéseket leírtam. Azt szeretném elérni, hogy normális minőségben tudjak telefonálni (legalább érteni lehessen a beszédet). Néhány napja mindkét SIM a One-ra mászik. A hangminőség botrányos szintre süllyedt (recseg, pattog, torz, kihagy) VoWiFi-n is. A WiFi is a sz...ok One vezetékes hálózatán megy a netre, de mostanában stabil, ennyire nem lehet rossz. A Yettel VoWiFi kristálytiszta volt, de arról már nem hívok semmit. A spusu-t 100%-ban VoWiFi-n használom és rendkívül meglepett a hangminőség ilyen mértékű romlása, hogy már nem lehet érteni mit mondanak. Zsinórban több hívás ilyen volt Ausztria geográfiailag legkülönbözőbb pontjaira. Tegnap kiírta, hogy nincs kapcsolat a szerverre és egy ideig nem engedett hívni, amíg magától újra nem csatlakozott a VoWiFi. Akkor kezd el ilyen lenni, amikor kiveszem repülőgép üzemmódból, felnegy a r..ek One-ra, majd visszateszem repülőgép üzemmódba. Az Orange sem jó minőségű és sok számnál a kicsörgést sem hallom, elkezd időt számolni és süket (bizonyos számoknál 100%-ban, másoknál 50%-ban vagy véletlenszerűen). A másik fél ilyenkor mindig hall engem. Ausztriából nem csak a honos spusu-val, az Orange-el is kifogástalan a hangminőség, mindegy, hogy VoWiFi-n vagy VoLTE-n vagyok. Igaz, 4G+ és 5G van (majdnem) teljes jelentőséggel, de mi köze ennek a VoWiFi-hez, ami tökéletes volt.

Új hozzászólás Aktív témák