- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Nagyon nem kell nézegetni, mit tud... nagyjából szobahőmérsékletű
lenne a víz (terhelés mellett is), viszont elviselhetetlen zajjal.
Nekem csak a kisebbik Mo-Ra van. Azon dísznek van egy 22 centis
venti alacsony fordulaton (épp csak indul): kis terhelésnél az is elég!
De azért nem szoktam lekapcsolni a 4 db FM181-et sem. Halk az is.
12V-on meg emberes szélzaj van, és szobahőmérséklet körüli érték.Passzívan járatva én nem terhelnék rá. Mert oké, hogy ideig-óráig a
hőmérséklet vállalható marad, de én a HDD hűtésem miatt nemigen
szeretem elengedni a vízhőfokot. Pedig úgy több hőt tudna leadni.
Igazából nem biztos, hogy halkabbí/jobb lenne 1 db 36 centis venti...
Kis légszállításnála motorzaj a nagyobb gond. Egy leszabályzott, de
amúgy bazierős motor meg hajlamos morogni. (4 kisebb jobb lehet.) -
nbg
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Persze, ez mar akkor leesett, hogy ezt a konkret termeket "nem feltetelnul" a PC-s felhasznalasra szantak, mikor atszamoltam a m3/h erteket l/m-re... Ez nem hogy nem lenne csendes, de nem csak a radiator szallna fel vele a sztratoszferaig, de a komplett lakas is, mert ez kb. pakskettovel is elbirna...

Csak mondjuk furcsallom, hogy a mora3 nepszeruseget tekintve senki nem kinal hozza meretben passzolo, hasznalhato, egy darab, nagyobbacska, lassan porgo, csendesebb ventit...
(De komolyan foglalkoztat, hogy mar csak a vicc kedveert is beszerzek egy ilyesmi legkavarot, es megnezem, mit tud...
) -
DigitXT
félisten
Egy ilyen venti egyáltalán nem biztos, hogy szeret alacsony fordulaton menni...
Oké, hogy 12V-os, de ez 12V-on nem kérdez, hanem kb. leszedi a fejed. Alatta
meg nem kell tudnia menni, mert 10,5V alatt tök üres akksiról van szó - az autó
már be sem indul. Ha meg jár a motor sz.r generátor kell, hogy ne legyen töltés.Ajánlom figyelmedbe a specifikációját, mennyit bezabál: 17.4A, tehát kb. 200W.
Cserébe kW-okat tudsz vele kordában tartani, 3450 m3/h légszállítás mellett.
Az 2030 CFM...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha maradsz PC-s vonalon, 1A fogyasztás alatt, ekkorában necces találni.

Pedig az ötlet nem rossz! Biztosan működne tök vállalhatóan, és jól is nézne ki.A magam részéről az egyik legnagyobb PC-s venti, amit kézben fogtam, az egy
Aerocool V-touch Pro ház gyári, 40 centis példánya, vmi 0.8A motorral.
(Lassan forog, állítólag csak 400 rpm, de úgy sem néma, és egy 420-as Mo-Rát
be se terítene. És így szállít 250CFM-nyit, azaz kb. 425 m3/h-t: 1 nagyságrend.)Megjegyzem már ezt sem triviális "leszabályozni": az Aerocool írja is, hogy még
véletlen se kössük az előlapi szabályzójukra, nem szereti. De majd egyszer egy
kis step-down konverterrel kipróbálom, hogy hány voltról hajlandó még elindulni.
Fordulatszám visszajelzése persze nincs is, mert minek azt. (Hát, ez ilyen.
)Az általad felületes kereséssel példának felhozott venti inkább arra hajaz, mintha
bemennél egy légtechnikai boltba, és kérnél egy épületszellőztető ipari ventit: na,
ez a példány csak 1360 rpm-et tud, de azzal 3830 m3/h-t mozgat, 190W fogyival.
És "csak" 66 dBA. A szoba dísze lenne. Vagy eleve többfunkciós valami.
-
flexomaci
tag
Sziasztok!
Nos elkészült végre. Több hónap gyűjtögetés, kb. 5x annyi cső és 2 garnitúra csatlakozó. Gépház fúrás és faragás. Az első választás monsoon csati volt, de az a ragasztásos manőver zsákutca lett végül. Maradt az alphacool. Ráadásul az első összeszerelés végére, kifeküdt az alaplapom.
Így fél óra üzem után, egyből bontás lett a dologból. Jelenleg egy ideiglenes lap, próbára pont tökéletes. Van még mit javítgatni, de legalább működik. 

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
gyonyoru.
es itt latszik milyen hatalmas a haz, elveszik benne az egyebkent irdatlanul hosszu 290(X) ref.
-
-
nbg
senior tag
Sziasztok,
"lapra", aztan falra feldobott, nyitott konfiguracioban gondolkodom, es ezzel kapcsolatban jutott eszembe a kovetkezo kerdes: ha egy darab, aktualis, felso-, kozepkategorias CPU-t, es egy darab, aktualis, felso-, kozepkategorias GPU-t, egy azon korben rakotnek egy 420-as mora3-ra, majd megtamogatnam mondjuk egy darab ilyesmivel, alacsony fordulaton, (ez a konkret modell csak egy hirtelen, feluletes kereses eredmenye 12V-os, nagyobb meretu ventikre) az vajon elrne egy normalis hutesi teljesitmenyt? Igazabol nem tunningban gondolkodom, inkabb egy halk(abb), mutatos(abb), falra dobott rendszert szeretnek...
Elore is koszonom a tanacsokat, velemenyeket!udv,
nbg -
KAMELOT
titán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Mindjárt jobban mutat!

-
Weareus
addikt
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Tényleg érdekel az eredmény.

-
Weareus
addikt
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Érdekes. Teszt alatt érdemes lenne megnézned, hogy a pull/push-hoz képest csak pullban vagy csak pushban hogy alakulnak a hardver-hőfokok azonos fordulat mellett.
-
Snip3r_HUN
addikt
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
De igen kivehető régen ott volt a szivattyú elhelyezve, de így sikerült a csövezést rövidebbre hagyni. amúgy abban van az SSD és a vinyó is.
(#48184) Weareus : Az NB-B12-2 nem pwm-es, mind a 6 db vezérlőre van kötve és onnan vannak szabályozva, tesztet majd hétvégén ráeresztem.
-
Weareus
addikt
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Szép munka! Ventik pwm-esek? Fordulatszám-hőfok hogy alakul load alatt?
Tesztet akarunk, tesztet akarunk! -
LLKobe
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Faintos

Alulról nem tudod kiszedni a pumpa alól a 3,5"-es keretet? Ha jól látom üres... -
Snip3r_HUN
addikt
Bent az új radiátor aminek hála egy sor venti és a radi is bentre került, kívül pedig a tető alatt a másik sor venti ahogy lennie kell. Légtelenítés szintén megvan, a hőfokok jók.
Majd dobok fel pár jobb minőségű képet.
Kábelezés még hátravan, valamikor ősszel/télen lesz a cm táphoz teljes harisnyázott szett...![[link] [link]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2017-07/26/429691_llzq9xaydm0pp5zr_img_20170726_143351.jpg/800)
-
válasz
Weareus
üzenetére
ezekkel kapcsolatban a tapasztalataim -ex-akvaristaként:
sokkal hangosabbak, nem szabályozhatóak (illetve nem a fordulattal, hanem pl. szívónyílással vagy farsot adnak neki), 230 V, tehát ezt ki kell vezetni. Rezegnek, silányabb minőségre, mint a PC verziók. Jah, és ezek szabad kifolyásra vannak tervezve, nem fognak sokat emelni, vagy egy vékonyka blokkon áttolni rendesen-
nagyobbat kell venni, az meg drágább.Resun, Eheim és felfelé amúgy erősek és jók vannak, de azok ára is magasabb. Főleg a hang aggasztó, este a 275 l aksiban a Resun-t még 3 m-re is lehetett hallani, mély búgó hang, engem zavart.
Csövek a leg kevesebb. Felénk gazdaboltban élelmiszeriparit (átlátszó) lehet olcsón kapni.
-
Weareus
addikt
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Szerintem is. Lehet, hogy a réztetős D5 trónfosztója lesz?

[link] -
Weareus
addikt
Mostanában nézegetem az akvarisztikai pumpákat, találtam köztük 2500 forintosat is.
Az vajon milyen lehet?
-
-
BandiT85
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
Na hogy legyen egy kis ON, vissza írt az EK, hogy nagyon sajnáljuk a kellemetlenséget, meg hogy ilyen lassan válaszoltak, de még kell nekik egy kis idő (mihez??), hogy megoldást találjanak a problémámra... ( mondjuk cserélni kellene a selejtet?), stb.
Amúgy nagyon udvarias levél, lehet hogy a következővel udvariasan küldenek el, mondjuk azzal, hogy végül is a blokk nem ereszt, tehát jó, úgyhogy ferde videokártyát kellett volna venni, akkor minden fasza...
-
proci985
MODERÁTOR
Használt valaki EK folyadékot több, mint két évig a rendszerben? Gondolkodok, hogy van-e erőm leereszteni a héten a vizet és kitakarítani a rendszert, de meg akarom úszni. Hőfokok okék, áramlás van rendesen.
igy elszíneződve nincs, a CPU blokk picit koszos, de az már tavaly is így nézett ki.
elfoglalt emberek rovatunkban ma a fórumtag, akinek igazából már nincs ideje pepecselni a vízzel.
-
Grózi
Topikgazda
Na lapozzunk,kezd sok lenni az off-megvan ennek a témakörnek is a topicja!!!
-
Weareus
addikt
Jah, 'akkó' ez a Vega is akkorát szólt, mint egy vizes petárda kb.

Így nem lesz hi-enden "ződ" konkurencia. -
KAMELOT
titán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Tudom neked nem kell 4K. Oda meg elég ami van.
(#48157) seniman: Szerintem mivel új termék, így ráírnak többet hátha valaki megveszi.

-
Snip3r_HUN
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
pl az "as long as CF is supported you are good to go" az inkabb a magyar aholnak felel meg, bar ez szovegkornyezet fuggo. itt az if mukodik, de kevesbe valasztekos.
KAMELOT: akkor lesz nevetes, ha a ket es fel eves ujkoraban kb ennyibe kerulo 295x2t nem fogja verni. namost az elozetes, nem hivatalos driveres meresek alapjan 3dmarkban nem megy tobbet. tetejeben a fogyasztasa se annyival jobb.
mondjuk a 290X CFnek meg van nemi jarulekos koltsege, boven kell neki a radiator felulet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Igaz, ezt akartam irni csak a german nyelvcsalad "as long as" szerkezete rault a szintaktikamra.
-
KAMELOT
titán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Öreg kártyát már cserélheted is. AMD VEGA FE

-
Weareus
addikt
Jó is az, amikor az ember tisztában van a hőmérséket és a hőmennyisèg (entalpia) közötti különbséggel.
Emlékszem volt egy kolléga (Simonjana talán, de ez nem biztos), aki egy cf-es (sli-s) full vízhez a meglévő mora mellé vett egy másodikat, de kb. elég hamar el is adta. -
-
DigitXT
félisten
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Ja, hogy lábmelegítőnek meleg vízzel, közelről? Az hatékonyabb, valóban!
Ha jobban eloszlik a hő, akkor az egész szoba bemelegszik. A hőérzeted
csak később változik, bár én nyáron/klíma nélkül marhára nem örülök neki.
(Hiába a MO-RA3: a hőt a gép megtermeli, az fűti a szobát... Ez van.
) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
u ne is mond nekem is lehet at kene meg a heten takaritani a blokkokat.
-
DigitXT
félisten
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Hidd el, hogy akárhány ventit raksz rá, akkor is be fogja fűteni a szobát.

-
Omli85
őstag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Kályhát olvastam de végül is

-
Tikakukac
titán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Környékfüggő. Hang és duplán porszigetelt gépházam van Pest belvárosban, 2 hónap után már neki kell menni ecsettel, mert milis a por a gépben is, a lakásban meg agyhalál.
Most vidéken vagyok, itt semmin és semmiben nincs porszűrő és ha 2 hétig nem törlök át mindent, akkor sem mondanám meg, hogy 1 napja vagy 2 hete nem takkeroltam polcokat.Nagyon-nagyon helyfüggő ez sajnos

-
Weareus
addikt
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Azért láttam már tisztább felületet, bàr nem a sajátomét, amit pár hete szedtem szét. Van a tiéden is "cumó" rendesen, csak vékony, filmszerű.
-
Snip3r_HUN
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
1,5 éve raktam össze a vízhűtést, de alig van por a gépben!

-
válasz
LLKobe
üzenetére
Cégnél már "legenda" vagyok. Amikor elhívom munkatársakat, akkor mindig kell vmit pakolni: konyhaszekrény, fólia, drótkerítés... már ha mondom vkinek, h ugorjon be, csak legyintenek, h mondjam inkább mit kell pakolni és jönnek

Nálunk 20 nm szigetelést kell a falra felpattintani, gyerekjáték. Szabadon választott napon.

-
Grózi
Topikgazda
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Hát erre tényleg ráfér!
Kedden nálunk festés,stipi-stopi!!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LLKobe
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Ha már egyszer 3 hét szabadságon vagyok
Szombaton betonozás nálunk.
-
syC
addikt
Reális, hátszél mentes cpu blokk tesztet esetleg tudna valaki ajánlani? Esetleg olyat talált valaki, ahol szerepel Barrow blokk is? (1 videó van fent youtube-on, valami orosz nyelvű csoda)
-
Tikakukac
titán
válasz
Omli85
üzenetére
Igen az is benne van. Mikor felteszi valaki a kérdést miért és miért pont úgy csináltam a vizemmel, akkor nem is kezdem el sorolni. Az évek és a tapasztalat. Nem kell elhinni, de amíg a Föld bolygón nagyjából azonos a feltételek mindenütt, pont úgy brutál szopó lesz ez is, mint nekem volt.
TESCO-Zsömle: Klasszik elqrvulás. Nem tudom miért kell ilyen messzire elmenni viszont...
Man0gatya: Ha szeretsz mosogatni és szerelni, akkor élj a mának!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Man0gatya
aktív tag
Ételfestékkel (folyékony) mennyire rossz ötlet színezni a hűtővizet?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Az oké, de ha visszaemlékszel anno az EK is pont így kezdte. Relatíve minőségi blokkokat gyártott és alávágott az akkori nagyok (Innovatek, Watercool) árainak. Ez a tendencia megszűnt, mióta ők a nagyok.
Mikor a Supreme HF-et vettem, akkor az volt a legjobb potom 18-ért, pedig voltak nála drágábbak, de már akkor ott loholt a sarkában a POM tetejű Raystorm 13-ért. Szóval aki márkát vesz, az sokat fizet a névért. Bizonyos szint felett pedig minimális a realizálható teljesítmény-különbség.
-
Tikakukac
titán
válasz
üzenetére
Kellően gyenge pumpával és kretén elhelyezéssel úgy 2,5 hónap. V31 és DC-LT kombóval. Végül naponta megforgattuk ketten az egész gépet úgy, hogy lekötöztem mindent mindenhez. Na 3 nappal ezután nem evett több vizet. Utána jöttem rá, hogy ez a felülre radit dolog is max arra jó, hogy a málnásba bemenjek.
-
törölt tag
Egy 360-as radiátor kb mennyi idő alatt légtelenedik le?
-
Cyberneko
tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Valamivel dugaszold be a nyílásait, és úgy rakd el.
-
Walter_White
senior tag
Adott 1 kérdés, ami lehet hülyeség, Eladtam a Lapom - Procim - amiröl leszedtem vizet, - a Blokkot eladnám, - radit- fittingeket - áramlásmérőt- pumpát megtartanám, viszont belül a radi,ha csak áll, a szekrény legmélyén az uj Proci jöveteléig (ami akár November - December is lehet) belül nem oxidálódhat? , vagy annyi, hogy hagyjam hadd száradjon ki teljesen, és mikor ujra előkerül, mintha új lenne? ( EK COOLANT-előre kikevert folyadékkal volt feltöltve a rendszer)

-
BandiT85
aktív tag
válasz
Thorus
üzenetére
Azért az EK-tól sem kell hasra esni, olvasd vissza a hozzászólásaimat. Röviden:
1, csavarodott dupla 180-as radi, ami a csavarhelyei alatt szét volt ba****, mondjuk inkább sérült volt a lamellázat, foly is. Tök új volt mellesleg.
2. szintén zsír új EK 1080 Acetal, ezúttal közvetlenül az EK-tól rendelt, fekete műanyag részében akkor kifli, hogy ha eldobtam volna, vissza is jött volna. Lassan két hete megy a huzavona, support szerint jó, nem lesz gond ha meghajlítom vele a 1070-et mint állat... Most már lassan egy hete beregisztráltam az RMA rendszerükbe cserére, azóta csend. Ha nem cserélik elmegyek és bedobom velük az ablakukat...
-
Tikakukac
titán
válasz
ViZion
üzenetére
Fecskékre a nyarat én már nem bízom.
Nem ledezünk, nem plexizünk, nem aluzunk. És nem a szépség miatt. Nagyon nem a szépség miatt (na jó, a ledezés az amiatt). Ennyi.
Man0gatya: Meg kell venni. Egészen addig, amíg nem az én pénzemből zsonglőrködik valaki a gépével, főleg vízzel elektronok közelében mélyebben nem érdekel

-
-
szicsu.leon
csendes tag
Sziasztok.
Nekem full Barrow a rendszerem, kivéve a pumpa.
Eddig semmilyen problémával nem találkoztam, kellően igényes, és minőségi cuccokról beszélünk. Igaz tesztet még nem tudtam csinálni, (csak nyomás próbákat végeztem a termékeken, ahol mind kiválóan szerepelt.),
mert jelenleg itt tartok:
Én nyugodt szívvel merem ajánlani ezeket a terméket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Le Mans Ultimate
- Anime filmek és sorozatok
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- World of Warships
- WordPress oldal befejezése + élesítése – azonnali kezdés, kiemelkedő díj
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Így fél óra üzem után, egyből bontás lett a dologból. Jelenleg egy ideiglenes lap, próbára pont tökéletes. Van még mit javítgatni, de legalább működik. 
![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2017-07/26/429691_llzq9xaydm0pp5zr_img_20170726_143351.jpg/800)

![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2017-07/25/429691_somfttcvhocbj8aw_20170725_154315-1.jpg/800)
![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2017-07/25/429691_eyqes15r6sfihc4b_20170725_151740-1.jpg/800)
![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2017-07/25/429691_sod8uayglk2kbjy8_20170725_141051-1.jpg/800)
![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2017-07/25/429691_fnkfh6tknh9yxf6m_20170725_140932-1.jpg/800)