Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94

őstag

Úgy döntöttem, hogy SQLite-ot fogok használni lokális adatbázisként, mert mind az Android, mind az iOS verziója az appnak azt használja. Ezt a leírást követtem, név szerint a következő dolgokat használom fel: sqlite-net, sqlite-net-wp-8, SQLite for Windows Phone.
    Rendesen működik is.

Szeretném ellenőrizni, hogy létezik-e már egy adatbázis, ha nem, akkor csináljon újat. Ezt hogyan tudom?

Jelenleg ez a Database.Create() metódusom:

public async void Create()
    {
    SQLiteAsyncConnection db = new SQLiteAsyncConnection(Path.Combine(ApplicationData.Current.LocalFolder.Path, "localdatabase.db"));
    await db.CreateTableAsync<Sample>().ContinueWith((results) =>
    {
    Debug.WriteLine("Sample table created!");
    });
    }

Ez nem ad vissza semmilyen infót arról, hogy létezik-e az adatbázis, ha nincs, akkor létrehozza, ha van akkor nem tudom. Egyáltalán az is baj, hogy nem a solution-be hozza létre az adatbázist, hanem (ha jól értem), az app saját izolált tárhelyére, így nagyon nézegetni sem tudom VS-ból, sőt, azt gyanítom, hogy amikor újra debug módban futtatom, minden alkalommal törli az egészet ahogy van.

Tehát nekem egy egyszerű csekkolási módszer kellene, ami megmondja, hogy létezik-e már az adatbázis (+ benne a táblák), plusz valami amivel a solution explorerben is nézhető és létező dologgá tudom varázsolni. Tudtok ilyent? :F

Új hozzászólás Aktív témák