Hirdetés
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Üdv!
Egy hozzáértő számára szerintem egyszerű kérdésem volna. Elkezdtem ismerkedni a C-vel (MS Virtual Studio 2010 segítségével), és a bináris keresésre épülő egyszerű játékot szeretnék csinálni.
while(x!=1)
{
tipp=((min + max )/a);
printf("Ez a szam a %d ? \n", tipp );
scanf("%c", &valasz);
if(valasz =='=')
x=1;
else if(valasz == '<')
min=tipp;
else if(valasz == '>')
max=tipp;
else if(valasz != '>' && valasz != '<' && valasz != '=' )
printf("Kerlek valaszolj, vagy nem tudok tovabblepni! \n");
/* Nem működik jól. A scanf után úgy veszi, mintha nem történt volna semmi, visszaugrik a ciklus elejére, végrehajtja a printf-t, és újra a scanf jön. */
}Ahogy az a megjegyzésnél is olvasható, a program majdnem jól működik, de:
Megteszi az első tippet, majd megvárja, hogy válaszoljak (kisebb, nagyobb, egyenlő az általam gondolt szám). Eddig jó. De most jön a de. Megadom a választ, nyomok egy entert, majd kiírja az új tippet, jönne egy scanf, de azt mondja, hogy nem adtam meg tippet, és az utolsó else if-re ugrik, majd újra kiírja a tippet, jön a scanf és itt már megvárja, amíg beviszem az adott karaktert.Valaki meg tudná mondani, hogy hol a hiba?
szerk.: azt elfelejtettem leírni, hogyha az utolsó else if nincs, akkor scanf után a scanf-re ugrik. Az utolsó else if pont ezért (is) került bele, hogy megnézzem, hogy miért ugrik oda, és a működésből arra következtettem hogy azért, mert az első beolvasást üresnek veszi.
Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- Tenisz topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Gyúrósok ide!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- asrock b660 pro rs+intel 14600k+64gb ddr4 csere ps5 pro ra!
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- GARANCIÁLIS Lenovo Legion (Ryzen 6600H 16Gb DDR5 512Gb SSD Nvidia 4Gb) GAMER/Tervező laptop
- Samsung S22 Ultra // 256/12Gb // PhantomWhite 45w töltővel
- EVGA 2070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest