Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Meghalt Chuck Norris
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
sziasztok!
a sokadik kezdő kérdésem lesz, szóval bocsi azoktól, akik korábban már nem egyet megválaszoltak más topic-ban

egy egyszerű programot szeretnék, ami tartalmaz:
- egy access adatbázist
- egy "azonFind" TextBox-ot, ahová beillesztve egy azonosító számot
- egy "btnFind" gombot, mely segítségével a TextBox-ba beírt azonosítószámot tudom kikeresni
- egy "btnSave" gombot, mellyel hozzá lehet adni az adott azonosítószámot, hogyha még nincs benne az adatbázisbanPublic Class Form1
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Me.Munka1TableAdapter.Fill(Me.AzonositoDataSet.Munka1)
End Sub
Private Sub btnFind_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnFind.Click
Me.Munka1BindingSource.Filter = "[Azonosítószám] = '" & Me.azonFind.Text & " ' "
End Sub
Private Sub btnSave_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnSave.Click
Me.Validate()
Me.Munka1BindingSource.EndEdit()
Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.AzonositoDataSet)
End Sub
End Classeddig meg is vagyok - bár valamiért az adatbázist nem mindig akarja módosítani.....

na de ezekhez az azonosítószámokhoz az adatbázisban tartozik egy checkbox is!
szeretném, ha a program ezek értékeinek megfelelően (true/false) meghatározott szöveget adna vissza.egyébként az ilyesmit Label segítségével szokás kiíratni? (tehát amikor nem MsgBox féle ablakot szeretnénk, hanem csak egy szöveg változót valahova)
remélem nem kérdeztem sok hülyeséget...

köszi erőre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Színház az élet
- Gumi és felni topik
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Apple asztali gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 3700X / RTX 2060 SUPER / 32GB RAM / 512GB NVMe Gamer PC
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- Beszámítás! Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 5G (8/512 GB) független, garanciás 210 000 Ft
- LG 40U990A-W / 40" Ívelt Nano IPS Black / 5K UHD 120Hz / 2x ThunderBolt 5.0 / Adobe RGB 99%
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi VectorV100R RGB TG 750W
- DAHUA 16GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- Xiaomi Redmi A5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest