Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- VHS digitalizálás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
luzer0901
üzenetére
Nézd, excelről beszélünk. Igaziból fingom sincs, hogy lehet-e egy cellába képet beszúrni. Ha lehet, akkor nyert ügyed van, ha nem lehet, akkor marad a szöveg. Én látatlanban arra tippelek, hogy nem lehet a cella tartalma kép, de lehet tévedek. Néha engem is meglep, hogy felhasználói szinten is mennyi mindent tud az excel.
-
martonx
veterán
válasz
luzer0901
üzenetére
pl. csikó léphet:
2 cellét horizontálisan, és 1 cellát vertikálisan. Vagy 2 cellát vertikálisan és 1 cellát horizontálisan.
Az excelnek munkalapoknak van onchange vagy valami ilyesmi eseménye. Ezzel megnézed, hogy honnan indult, hova jutott és megnézed, hogy ez szabályos-e. Ha nem szabályos, akkor kiadsz egy undo parancsot, ha szabályos volt, akkor nem csinálsz semmit. -
martonx
veterán
válasz
luzer0901
üzenetére
Na, így már azért más. Akkor nem kell mesterséges intelligencia, és tényleg excelben kell megoldani (az eszemet eldobom).
Igaziból ha jól értem egyedül az kell, hogy a sakk szabályait ismerje a program, és szóljon ha valaki szabálytalanul lépett. Ez így már azért mindjárt más.
Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ezzel kezded. Fórumtársak, van-e kedve valakinek karácsonykor leírni azt a pár sor kódot, amivel el tudna indulni luzer0901? Mondjuk egy csikó lépésének ellenőrzését, mert még talán az a legbonyolultabb.
Illetve luzer901 tőled kérdezem, hogy mi az, ami nem megy ezen? -
martonx
veterán
válasz
luzer0901
üzenetére
Ez esetben mi lenne ha írnál nekünk konkrétumokat? Konkrétan mit értesz vba-s megvalósítás alatt? Excelben, wordben, powerpointban, netán outlook-ban kell-e sakk programot írni? Vajon te is érzed-e, hogy mennyire vicces már maga a feltételezés is? Ergo én azt gyanítom, hogy a feladatot sem sikerült megértened. Ha esetleg a konkrét feladat szöveget bemásolnád ide, nem pedig csak a saját interpretációdat, az sokat segítene.
De hogy ne keltsek hiú reményeket, én biztosan nem fogok neked sakk programot készíteni. Annyit szívesen segítek, hogy értelmezem helyetted a feladatodat, és elindítalak a helyes irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPad topik
- PlayStation 1 / 2
- Milyen videókártyát?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- RTX5070/ Ultra9 275HX/ 32GB DDR5/ 15.1' OLED/ Premium Care garancia/ bontatlan, új/ Legion 5
- NZXT Kraken Z53 RGB(fehér)+NZXT H5 Elite ATX(fehér) garancia 2026.01.31-ig
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (Sony E)
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest