- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
válasz
martonx #2785 üzenetére
SQL-ben mindenem kész van amit eddig használtam, de ha nagyon szorulok átmegyek.
2000 lekérdezést nem szívesen írnék át, elsőre a GUI-n próbálnám megoldani az elvárt kimenetet.Ispy
Nem olyan nagy a baj, csak brutál mire mindent legyártok.
Sima riportolás megoldható viszonylag fájdalommentesen csak épp nem a régi megjelenítést adja.
Igazából most pár dolgon vakarózok, timeout (hiába állítom), jelentés fazon ami nincs, pivot és diagram nagyon gáz így hirtelen. Meg majd még a rakás egyedi megoldás amit a formokon eddig használtam....
Esetleg pár gyakorlati tanácsod lenne a dolgaimra? -
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
válasz
Delila_1 #2779 üzenetére
Lehet én nem fogalmaztam még az elején pontosan, nem excelben próbálom megoldani, hanem Visual Studio-val. Meglévő MsSQL táblákból és lekérdezésekből jönnek az adatok.
Mindkét kérdésben én voltam a gyík....
Az elemválasztós problémámra találtam megoldást, a ComboBox-nak adott forrás összes mezője használható szűrőnek nem csak a megjelenített. Meg két külön forrást használtam amit én kevertem el....
És a diagramnál ugyan simán nem lehet rádobni adatot, de a DataSource beállítása után a Series properties-nél az X és Y tagjainak már használhatók az értékek...
Nem mondom, hogy egyszerű, de legalább elég nehézkes.Na most már csak a Pivot fazont kéne kitalálnom, hogy hozom össze, ahol összegzett adatok is vannak.
Köszi a tippeket meg a segítséget.
-
Petya25
őstag
válasz
Delila_1 #2777 üzenetére
Köszi a választ.
A grafikonnál arra gondoltam, hogy meglévő adatokból nem tudok "felhúzni" adatot a formra. Amíg DataGridView-ra simán ráteszem a táblám/lekérdezésem adatait, a Chart-ra nem tudom. Adatokat hogy tudnék feltenni? A DataSource-nak megadom a formon elérhető lekérdezést, de a Series properties-nél már nem tudom a kívánt oszlopokat elérni.
Na a második válaszodat én nem értem.
Sorszámot ugyan tudnék választani egy listából (pl 1, 2, 3) de abból hogy lesz névsor esetén Lacika. User nem tudja mi a sorszám mögötti név előre. Ez alapján tudnék egy olyan lekérdezést készíteni ahol mint paraméter felhasználnám a nevet (bár ez nem túl szép mert mi van ha két lacika van, viszont listázható) és mint szűrő adnám a formnak. Az jobb lenne, hogy ugyan nevet listáznék de a mögötte lévő ID-vel együtt tudnám kiválasztani, ahol az ID mehetne láthatatlanul a szűrőbe. Accessben ez sima ügy volt. Egyelőre ilyet nem találtam, még csak ismerkedem vele. -
Petya25
őstag
Sziasztok
Lenne két láma kérdésem.Studioban a táblázatos adatokat simán fel lehet húzni egy formra akár paraméterekkel szűrve is, addig grafikonon nem akaródzik összejönni. Annak valami trükkje van? Nem tudok ráhúzni adatot.
[link]Meg ha feltettem adatmezőket az adatforrásból egy formra csak a rekord léptetőkkel tudok köztük mászkálni. Ehhez egy comboboxot használnék, ahol rögtön a kívánt rekordra lehet ugrani. Ezt itt meg lehet oldani?
[link]köszönöm
-
Petya25
őstag
MS Access VB-ben kéne némi segítség.
Úgy kéne egy képet megnyitnom, hogy a pontos nevét nem tudom. A fájlok nevében van a kép neve + egy növekvő sorszám (amit előre nem tudok) + .jpg
Minden kép egyedi, tehát csak egy fájlt ad vissza ha keresném csillaggal: kep_neve*.jpg
De ezt így simán nem eszi meg a VB, nem ad vissza képet.
A csillaggal elérhető fájl pontos nevét kéne valahogy visszakapnom, azt már tudom használni. A sorszám nélküli verzióban fájlnév keresés nélkül is simán működik pontos névre. Ezzel próbálkozok:Dim kep_nev As String
Dim filename As String
Dim url As Stringkep_nev = "a kívülről megkapott kép neve sorszám és jpg nélkül"
filename = My.Computer.FileSystem.GetFiles("\\gep\Images\",
FileIO.SearchOption.SearchTopLevelOnly, kep_nev & "*.jpg")url = "\\gep\Images\" & filename
Shell "explorer.exe " & url, vbMaximizedFocus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged