Új hozzászólás Aktív témák

• Gülredy

tag

Az előbbi feleadatot befejeztem, amely egy windows form-on végzendő feladat volt.

Most egy exlcel worksheet-en végzett feladathoz kellene segítség. Ilyen macro-s dolgokat még nem tanultam soha, de ez a kiadott feladat.

Szóval a problémám egyszerű, mégsem találok rá megoldást.
    Van az excel táblázaton egy combobox, amelynek értéket kell adni. Ezt meg is tudom tenni, de csak úgy működik az én verzióm, ha a visual basic editorból lefuttatom. De így a felhasználó meg nem fogja látni a három variációt, csak ha elindítaná a programot.
    Próbáltam a general részbe berakni, de úgy meg akárhányszor futtatom a programot mindig hozzáadja a három kategóriát a kategória combobox-hoz így nem három lesz belőlük hanem annyiszor három ahányszor futtatom a programot!

Szóval itt a kód. (így nem látja a user megnyitáskor a három kategóriát, csak ha F5el lefuttatja visual basicből)
    Private Sub Worksheet_Activate()
    With ActiveSheet.ComboBox1
    .Clear
    .AddItem ("Regény")
    .AddItem ("Verseskötet")
    .AddItem ("Folyóirat")

End With
    End Sub

Hogyan tudnám a combobox-nak értékül adni ezt a három kategóriát úgy, hogy az már a dokumentum megnyitásakor benne legyen. Ha lehet kerülném a cellákból betöltött adatkénti megadást. De ha nincs más...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés