Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9580 üzenetére
Ez még nem az igazi teszt, de találtam pár régi felvételt ahol megvolt az F-Log mellett a ProNegStd is. Amennyire emlékszem a WB azonos volt Annyi a szépséghiba, hogy az expozíció nem egyezik, van vagy 2EV különbség, és fogalmam sincs, hogy ez okozhat e különbséget a Fujinál. Lutcalc-al legyártottam expozíció változtató lutokat direktben F-Log-hoz, szóval az lett a match alapja. A matcheltnek hangyányival kisebb a szaturációja valamiért, ezt korrigáltam.
Tökéletesnek nem mondanám, de rossznak sem. Ha egy videóban egymás után jönne a két felvétel, nem tűnne fel a különbség. Lehet, hogy azonos expó mellett jobb az eredmény.
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9578 üzenetére
Való igaz, hogy a gamut még nem értelmezhető a szenzor szintjén, ugyanakkor az is igaz, hogy lehetnek olyan színek, amiket szemmel még különbözőnek látsz, de a kamera szenzora pont ugyanúgy reagál rájuk, így bármilyen gamutba is lesznek pakolva, ugyanazt az értéket kapják majd. Szóval a szenzor szintjén is léteznek limitációk, csak ezt nem lehet gamuttal leírni.
Technikailag elégséges egy olyan forrás lenne, ami képes lenne elérni a szenzornak az említett határait. Ilyen forrás jelenleg csak a való élet, szóval az sRGB ilyen értelemben nem elég. Itt segít a matematika, de erre még visszatérek.
Ha te írod a lutot, akkor az a fogalom, hogy valami elmászik, nem létezik. Ha én 7200 színről azt mondom, hogy egy másik 7200 szín legyen belőle, akkor az ha fene fenét eszik is így fog történni. Ha magad elé veszel egy kockát ami a lehetséges színeket tartalmazza (tengelyeken r,g,b), tehát így: [link], akkor ezen belül él majd valahol az a 7200 pont, kis hasonlattal élve egy felhőt alkotva. Ha egy 64-es cube-t veszünk magunk elé, akkor a felhőn belül és kívül is lesznek olyan pontok, amiknek nem tudom az értékét. Itt segít a matek. A felhőn belülieket interpolációval, a felhőn kívülieket extrapolációval lehet meghatározni. Az interpoláció viszonylag pontos, ha elég sok pontból áll a felhőd. Az extrapoláció inkább a saccolás kategória, az akkor tud pontos lenni, ha a felhőn kívül már nem nagy az a hely, amit ki kell tölteni. Tehát ha Adobe RGB monitorról vettem volna mintát, akkor nagyobb lenne a felhőm, és kevesebbet kellene extrapolálni. Ugyanakkor lehet, hogy elég jól sikerült "saccolni", és senki sem veszi észre az esetleges pontatlanságot, ezt maximum a valós életbeli példák mutatják majd meg, azok is csak akkor, ha elég élénk színeket veszek fel.
A WB érzékenységet még tesztelem, mivel ugyanazon a kamerán belül vannak a matchelendő profilok, ezért nem kellene gondnak lennie, csak pár előzetes teszt meg mást mutatott, úgyhogy erre majd visszatérünk. Különböző kameráknál lenne gáz inkább, az eoshd-s Sage srác is csinált daylight meg tungsten verziót a GH5-Alexa lutjából. -
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9568 üzenetére
Az is érdekes téma amit írsz, de a matchelés szempontjából irreleváns. Én kicsit a monitor mögé fókuszálok, hogy egységes színt kapjak, de hogy ez a szín a valósággal milyen viszonyban van, az mindegy. Annyi számít, hogy mindkét profilnál pontosan ugyanazt mutassa a monitor.
A Datacoloros példánál meg valami fogalmi zavar van. 48 patch az 48 db szín mindkét esetben (a patcheken belüli árnyalatokat átlagolva), nem értem, hogy pontosan mit jelent, hogy több a színinformáció. A gamutra gondolsz? Nem tudom, hogyan van kialakítva az a chart, lehet, hogy lesz olyan szín, ami napfényben fotózva az Adobe RGB gamuton kívül esik, de igazából fogalmam sincs. Mindenesetre ha így van, akkor a monitor ha meggebed sem fogja tudni azt a színt mutatni, ami a valós charton látszik napfényben.
Amúgy a gamut kérdés extrapolációval hellyel közzel megoldható, az extrapoláció pontatlanságát nem biztos, hogy észre lehet majd venni. Sokkal nagyobb jelentőségű a WB-ből fakadó különbség, amivel nem lehet mit kezdeni. Más WB-re más lut kell. Azok a lutok, amik működnek több WB mellett is, tehát univerzálisabbak, azok igazából pontatlanok, a lutok természetéből fakadóan ez törvényszerű. De valamit valamiért. -
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9566 üzenetére
Az első felvetést azt nem teljesen értem, mármint hogy mi a gond az RGB színekkel.
A gamut kérdés jogos, kisebb gamutból gyűjtök referenciát, mint amit a kamera lát a való világot rögzítve, ehhez kell trükköznöm, de ez mindenkire igaz, aki hasonlóra adja a fejét. Rec.2020-at még távolról sem fed le egy monitor sem, talán évek múlva. -
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9559 üzenetére
Köszi, igyekszem. Jelenleg arra van kihegyezve a workflow, hogy valamilyen log formátumból valamilyen rec.709 formátum legyen, de nincs megkötés, hogy ez most Fuji, vagy más. Még az is lehet, hogy pl. a GH5 V-Logjából szebb Fuji film szimulációkat tudnék csinálni, mint magából az F-Log-ból, a 10bit miatt. Nade nem akarom elkiabálni, azért csináltam már pár tesztet amiket még nem tudok megosztani, és ott látszik, hogy mennyire WB érzékenyek a lutok.
MrChris: ja értem, kicsit később akkor írok róla bővebben.
-
törölt tag
válasz
Tuninger #9524 üzenetére
5D Mark II-vel láttam már meggyőző raw videót, de alapban számomra nem túl vonzó...
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #9524 üzenetére
Igazából semmilyen értelmes érv nincs most a cserére. Durván kéne csengetni bármilyen váltáshoz.
Valójában egy gimbal, egy vari nd, és egy Pana 7-14 beszerzése adna hozzá a "munkáimhoz". Bíendéccsen van most kemény gimbal akció. Dof buzulás helyett meg kéne tanulni rendesen komponálni. -
hibavissza
veterán
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #9506 üzenetére
Értem, akkor ez szívás, főképp a nagylátó. Van direkt erre tervezett obi? A 7,5-es laowa 21-nek megfelelőt ad, ami már nem
is lenne rossz. -
MrChris
nagyúr
-
p_adam
addikt
válasz
Tuninger #9490 üzenetére
Nyilván jobb lesz, de nagyon nehéz összehasonlítani, mivel a T-stop különbségen kívül rendesen exponált Log lenne szükséges hozzá és nem ugyanannyira kell feljebb húzni a két kameránál.
De ez így ezzel az árcédulával (az adapter árát is beleszámítva) és ezekkel a képességekkel teljesen más kategóriában versenyez Az A6xxx széria azért állóképekre is elég jó, ez nem igazán, ez tényleg azoknak való, akinek már minden ki van építve, csak esetenként kevés, amit a GH5 tud.
Nem lennék meglepve, ha a GH6 megkapna egy ilyen méretű szenzort, de meghagyná a stabilizálást, de az ára is feljebb mászna minimum ebbe a sávba. -
Falovas
aktív tag
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9429 üzenetére
A HDR tartalomhoz ismerni kell valamelyik HDR szabványt. Sajnos túl sok van, de a HLG tűnik befutónak, az az egyetlen jelenleg, ami broadcastra is alkalmas.
Úgy kell ezt elképzelni, mintha lőnél S-Log2-t a kameráddal, és lenne egy olyan tévéd, aminek az lenne a natív gammája és színtere, mondhatni az lenne az ő Rec.709-e, így gradelés nélkül kapnád meg az élethű, nagy dinamikaátfogású képet. Na, az Iphone nem ilyen. Igaz, mivel nagyobb a kontrasztaránya, így élethűbbnek tűnhet rajta ugyanaz a Rec.709-es felvétel, mint mondjuk tévén nézve. De amíg ugyanazt a gamutot és színteret kezeli, mint a TV, nem lesznek pl. részletgazdagabb árnyékok, csak a sötét és világos között nagyobb lesz a különbség.MrChris: nem csak a feketéről van szó, mert nappali fénynél azzal sokra nem megyünk, a fényerő növelése éppúgy fontos. Csak annyi fix, hogy a legsötétebb és legvilágosabb pont közötti különbségnek át kell lépnie egy küszöbértéken.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #9425 üzenetére
(Csak) nekem sem tiszta mi is az a hdr tv?
Olybá tűnik az egyik feltétel a megjelenítő, másik a tartalom lenne. Pana oldalán a tv-vel kapcsolatban írják, hogy az lcd pixeleit szivárgásmentesítik egy ráccsal, mint a vakuk elé tett méhsejtrács. Így a fekete fekete marad, gondolom még egy tn paneles tv-n is. Nekem úgy tűnik inkább ebben a mély fejetében rejlik a megjelenítés hdr lényege, nincs holdudvara, nagy a kontrasztarány, olcsón gyártható. Kicsit olyan mintha újra feltalálnák a fekete feketét ami azért már régóta megvan pénztárca függvényében. Mivel még azt is írják, hogy 'stúdiómonitorok szintjét megközelítő színpontosság' az nem sejtet túl jót. Egy olcsó Eizo monitor minek minősül? Az még nem hdr?
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9425 üzenetére
Saját tapasztalatom nincs, így csak tippelek, szerintem a forrás technikailag lényegtelen, tehát csinálhatok egy 30 éves Süsü VHS-ből is 10bites HDR mastert. Csak 10 bit alatti precíziónál ezeknél a kijelzőknél már láthatóvá válhat a banding, ha meg nincs elég dinamikaátfogásom, akkor kevésbé lesznek tartalomdúsak a sötét és világos részek.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #9405 üzenetére
Értem. Nálam azon már nagyon leromlik, 3200 amit még használhatónak tartok. Persze 4k->1080p.
Amíg nem sikerül gatyába ráznom ezt a blokkosodást, sávosodást, addig még ezt se érdemes hajtanom. Ezt sikerült most összehozni, de csak az mpc-hc játsza le jól, de az is lehet, hogy csak nálamPotplayer már elcseszi. Az ég már csak kicsit sávos.
Feltéve akinél jól jelenik meg -
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #9400 üzenetére
Nagyon jó ötlet, jó lett! Van lens flare meg fényfolt rendesen
A pacásodás az eredetin is látszik?Zilko87: dehogy is, csak nálam öreg vasak vannak. Eleve 1200p a monitor, Xeon 5430 éppen hogy le tudja rajta játszani a 4k-t ha kedve van, de van hogy kicsit lagzik, a tv fhd és nem viszi a 4k-t. Magam is a 4k downgrade előnyei miatt használom felvételre a 4k-t ami 1080p-ben szenzációs. Most ezzel így elégedett vagyok és rengetegbe kerülne lecserélni mindent, abból inkább objektívet veszek.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #9387 üzenetére
Jaaa, teljesen lefoglalt a blokkos dolog. Igen úgy, felillesztve. De nálam a nyomtató nem túl jó ezért állítva nyomtattam és akkor alul-felül illesztem a keretező vonalhoz, így leesik egy része az A4-ről. Ilyen lett G6-al, tök ilyen a GX80-al is és ilyen ha 4k-ból downgradelem. Leghasználhatóbb része a kör, ha ott nagyon elpacásodik, szürke folt akkor már nincs több felbontás. Lehet inkább körökből kéne készíteni különböző vonalsűrűséggel. Elvileg egy fekete 1 pixelre kell kijönnie és a köz meg szintén 1 pixel széles, az adott oszlopra vonatkozóan.
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #9376 üzenetére
Hát az A5100-tól ne is maradjon le
Én ilyen tesztábrát kinyomtattam még régen, és azt videózva látszik milyen a valódi képessége felbontás terén egy-egy kamerának. De az A51000 videóihoz nem kell ilyen ábra, azonnal kiszúrom, mennyivel pengébb a kis kompakt Sony képe. A kérdés csak az, ha ott meg tudták oldani a full sensor readout-ot, vagy ha nem is azt, de a korrekt kiolvasást/átméretezést, akkor egy 2-3x drágább milcben hogyhogy nem? Marketing?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Tuninger #9355 üzenetére
nem nagyon láttam 1080/50p-ben részletgazdagabbat mint az NX1. (most a számunkra elérhető eszközökre gondolok, illetve canon raw mókolások sosem érdekeltek, azokkal kapcsolatban nincs véleményem)
ráadásúl nem csak részletgazdag hanem szép is amit látsz, telt színek stb.
[link] nem saját videó
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #9346 üzenetére
Ez a sorrend azért némi finomításra szorul. Alapvetően lehetne nézni részletesség, szín, dinamika, meg zaj tekintetében, mind külön szempont, meg lehet persze összeségében is sorrendezni. Meg utómunkára vagy a nélküli alkalmasság szempontjából.
Az A7S eléggé ott van a szeren, élbolyban a helye, furcsálnám egy súlyba tenni a d5500-al.
Panákat jobban ismerem pl van a 16mp-es szenzorúak amikben lényegesen élesebb a fhd mint az általános, viszont a 20mp-esek ebben még jobban megtáltosodtak. Ugyanakkor a régi 16-osokat valamiért elcseszi a pana és 50/60p-nél 15-20 sorral széthúzza a képet, lerontva az élességet.
A fuji is megérne egy jó helyezést és ott is elég vázfüggő lehet a helyzet. Most ahogy taranis is megerősítette sokat javult a fhd, pariban van a többivel, nézegettem xt2/20 fhd50p mintavideókat és nagyon meglepődtem. A régi 16megás viszont elég gyatra. Tehát majdnem minden milc gyártó bár hektikusan de jön felfele és van ótvar, de van nagyon jó fhd/50p képességű vázuk.Sajnos a kis panámon a 3200iso a szódával elmegy kategória
Valamelyik nap nekem is ki kéne ugranom, szeretnék pár snittet csinálni a vásárokról.
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9350 üzenetére
Nono! Én az összes gépemnél (ami alkalmas volt erre) alkalmaztam a beállításaidat, de A6300-mal a közelébe nem tudtam ennek a fHD minőségnek jutni
Igaz, nem 120fps-sel rögzítettem, hanem 60-nal. Mindenesetre itt valami szemfényvesztés van, mert inkább A7S-hez közelít ez a videó, semmint A6300-hoz.
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9346 üzenetére
Hát, néhány dologban nem ugyanúgy látjuk a világot, de annyi baj legyen
Legelőről lefelejtetted az NX1-et (
), GH4 számomra meg sehol nincs. Ideges képi világ, elqrt színek, nagyon nem szeretem. Az A7S viszont nagyon baba (SII-t még meg se néztem, ugyanis pár évig biztos nem pálya az ára miatt), D750-et nem ismerem. Összes többi Pana "kategóriában" elég nagy a szórás. GX8 nagyon rendben van fHD szempontjából. Jó színek, és GH5 után a legélesebb fHD cím tulajdonosa Pana vonalon, imádtam!
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9344 üzenetére
Hajaj, de még mennyi!
20x annyi, mint amennyit szétfényezek. Ugyanis a 10-edét nem írom be, annak, amik megfordulnak nálam
Ha szar és csalódok, akkor nem veszem a fáradtságot, hogy ezt leírjam (meg különben is kit érdekel), de ha jó, akkor fel vagyok dobva és nem bírom magamban tartani
Canon-ok mint csalódás volt, kivéve a raw videó, az nagyon durva. Oly-jaim is voltak, inkább hagyjuk, raklap szar hozzá képest IMAX. És még sorolhatnám a csalódásaimat.
D5500 koránt sem a legjobb, de nagyon kellemes csalódás. Főleg úgy, hogy azt mantráztam magamban, hogy csak az A6000 szintjét üsse meg és megtartom. Hát jobb, sokkal jobb és ez most nekem előkarácsony úgy örülök
Töltöm a videót.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Tuninger #9332 üzenetére
remélem nem haragszol, de amikor aktuális volt a dolog akkor kellett volna pár nap még hogy bármiben is döntést hozzak. szerettem volna adni egy lehetsőséget a váznak, alapvetően szeretem a sony karakterét azért is van sony vázam is, sajnos nem lettünk nagy barátok, nagyon szeretem az a7s out of box videóit, és ez tejesen más volt, szenvedtem vele 1-2 napig köztünk megszakadt a kapcsolat aztán jött valaki aki még Nálad is erőszakosabb volt és elvitte.
Tisztában vagyok vele hogy nincs tökéletes megoldás, de nem szeretem azokat az opciókat amik magával vonják a tőbb órás utómunkát és reszelgetést. Nyilván mindig kompromisszumot kell kötni, de azért szeretnék részben elégedett lenni.
én csak a kis méretben láttam az A6500 előnyét...
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9334 üzenetére
Na jó, nem sejtelmeskedek: Nikon D5500. Egész tisztességes fHD-ja van, 60fps-sel is Canon-nal ellentétben. Van flat profile, fotóban veszettül jó, obik olcsók és van rendes választék. Jó alternatívának tűnik így papíron. Aztán majd meglátjuk mit vált be ebből a való életben.
Tényleg, A6000, NX1-re boltolnék D5500-at ha valakit érdekel
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #9308 üzenetére
Roumor nélkül is jön dec 15. sőt 16 is
Érdekesen viselkedik az én Panám zaj szempontjából, természetesen 4k-ból downgradelt fhd esetére írom. Alapban van egy kicsi amit cined esetén ajánlott szűrni, de legalább jól szűrhető. Mindez folytatódik 1600-ig persze apránként jön a zaj, de még 3200-on is használható, viszont felette hirtelen összeesik, blokkosodik, használhatatlan.
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9295 üzenetére
Ide tettem. Annyit még kifelejtettem, hogy érdemes végignézegetni a grain típusokat is, nálam a 35mm vált be erre a célra.
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9268 üzenetére
MrChris: Jaja, pont erről beszélek.
Tuninger: ezeket értem/tudom, de hát itt közülünk sem ismerek senkit aki ne próbálna több EV-t beletenni abba a 6-os vödörbe. A a mondanivalóm lényege az lenne, hogy a 10-14 EV amit belepaszírozunk a 6-ba, ha hitelesen 10-14 EV-ként jelenne meg abban a tempóban, amit egy film diktál, kibírná e a szemünk hosszú távon, nem lenne e fárasztó.
A HDR-nél meg szerintem fontosabb a 10bit, mint az hogy most 11EV, vagy 15. A GH5 is tolja a HLG-t, pedig a 12EV is csak jóindulattal van meg benne. A 8bit okozta banding viszont elég zavaró. -
toyone
őstag
-
-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9109 üzenetére
Visszakaptam az NX1-emet (ne haragudj Tuninger, sajnos bejött az NX1-es forgatókönyv
) és nyomtam egy (hack nélküli default) C4K próbát, majd átkonvertáltam 422 prores-be. 400mbps állomány lett az eredmény. Kíváncsi lennék, hogy ezt mennyire lehet tekerni a GH5 4k-jához képest.
Toljak fel egy sample videót, amin meg tudjátok kínozni? Nekem túl nagy fantáziám nincs a dologhoz. Egy sima fHD videót lekonvertáltam H264-be, Premiere-be bedobtam, nyomtam neki Color-nál egy auto-t, kapott egy kis szaturációt, az eredmény pedig egészen elképesztő lett.
Kíváncsi lennék, hogy szakavatott kezekben mit lehet belőle kihozni.
Tuninger: jóban vagyok azzal, akinek eladtam az NX1-et (egyébként iRico), és tudtam, hogy csípi a Sony-t is, így tettem egy próbát, hátha rácsábul az A6500 + 35mm 1.8-ra. Bejött
-
ooooobi
senior tag
válasz
Tuninger #9135 üzenetére
Múlthét óta nem volt idöm, 1600km vezetés haza aztán pár nappal késöbb vissza, tegnap meg csak munkából hazafel löttem pár sötét CineD-t (a videoval megegyezö jpegen latszanak a beallitasok). Vlogom még nincs, talán karácsonyra meglepem magam vele
Valaki kérdezte mire veszem a 400as anyagot, sajna még semmire, várom mire mondják azt hogy tuti jó, bár amazonnal visszaküldhetném azonnal ha nem megy de jobb lenne elsöre olyat venni ami nem áll le tizen x másodperc után.
[link] -
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9161 üzenetére
Egyvalami eszembe jutott: ha a GH4-et azért váltom le, mert kevésnek érzem állóképre a 4/3 szenzort és ezért váltok APSC Canon-ra, akkor miért is nem használok inkább Sony A6500-at, ahol van 4k@30fps, ha már elengedtem a 60fps kezét (?). Abban szintén APSC szenzor van, 30fps-sel nem hogy 1080p-ben fogok videózni, de egyenesen 4k-ban. És ha nagyon muszáj azért ott lesz mellette az 1080p@60/120fps is. Ésszerűbb megoldásnak tűnik, mint raw videókkal küzdeni nap, mint nap.
Viszont így, hogy belekóstoltam a raw videózásba nagyon megtetszett, de a 2 hetes kislányom mellett nem biztos, hogy lesz időm ennyit tölteni a monitor előtt utófeldolgozással.Mivel én az utómunkát úgy is nagyon light-osan nyomom, lesz valami hátrányom abból, ha mégis megfutamodok a sok melót jelentő raw videózás elől és inkább 4k-ban nyomom? Értsd: raw-val olyanokat lehet művelni esetleg, ami jóval túlmutat az XAVC-S 4k-n.
Ja és mindezt azért, mert tegnap nem tudtam ellenállni egy A6500-nek
Bocs a sok variálásért, belém aztán érdemes invesztálni
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9158 üzenetére
Hova ez a nagy rohanás, épp hogy csak felfogtam miről van szó
MLRawView-ből is egy mozdulat MOV-ba áttenni, nem olyan vészes az. After Effects-et egyáltalán nem ismerem, Davinci pedig összeomlik a gépemen és nem is tetszik. Adobe Premiere nagyon bejön. Abba nem tudom bedobni valahogy konvertálás nélkül ugyanúgy ahogy a MLVSF után Davinci-be/Effectsbe?
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9152 üzenetére
Köszi! Sikerült így átkonvertálni proresbe és onnan már tudta kezelni az Adobe Premire. Még lenne néhány alap kérdésem:
- hogy tudok természetes színeket előcsalni vázból, hogy ne kelljen Adobe-ba nagyon foglalkozni a színekkel, csak élességet rátolni és renderelni?
- ha ML menőben állítok az élességen a képjellemzőknél, nem nagyon van hatással a videóra, ugyanúgy lágy lesz a kép, Adobe-ben kell élesíteni. Vázon belül raw videók élességén nem lehet tekerni?
- csináltam egy próbafelvételt 900 sorral és utána egyet 726-tal is, amivel folyamatos lenne és elég nagy a különbség sajnosÍgy lehet, hogy váltani fogok 5D Mark II-re, vagy 7D-re, mert ott a foglalat sebessége nem limitál ilyen erősen
nfsu17: a gyári alapértelmezett képességei ennek is nagyon gyengék. Magic Lanter-nel viszont mindkettő megtáltosodik, mi most erről diskurálgatunk.
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #9150 üzenetére
Köszi, nagy segítség volt!
Ezek szerint a kártyafoglalat sebessége miatt maximum 720-750-es sorfelbontással lehet számolni => sima HD videóm lesz? Az nem túl acélos. És mindezt a kártyafoglalat sebessége miatt.
Akkor ebből a szempontból jobb választás lett volna egy régebbi és olcsóbb 7D váz, jobb felbontást lehet vele elérni raw-ban, mint a 70D-vel. Csak az a fix LCD miatt nagyon fájt volna.
-
hito
nagyúr
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9109 üzenetére
Szerintem ez a codec érdeme elsősorban, így ha rádobsz a Sonydra egy külső rögzítőt akkor jó eséllyel hasonlóképp tekergetheted. Csak ugye plusz eszköz, plusz súly, kisebb mobilitás. De amúgy egyetértek, egy ilyen formátum mellett már nem igazán kell a raw, ha a wb nagyjából jól be van lőve.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Tuninger #9106 üzenetére
Egészen lenyűgöző mennyire durva tekerést is elbír ez a 400Mbps 10 bit. Remélem a Sonynál is ez lesz a szabvány mert ezek után nincs szükség raw-ra...
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #9099 üzenetére
A kérdésemnek prózai oka van. 32 Gb-os a kártyám és igazából a 2K 50 mbps több mint elég nekem UHD tv-re. De érthető okokból jó lenne egy fHD 120 fps-is. Vagy 48 fps 2K....
Azt hittem van valami egzakt technológiai, a kodekre visszavezethető oka. Pl. a többi felbontás már licenc köteles. Mint a fél órás vám agyrém.Mondjuk a jövő héten érkező telefonom testvideóit, teszképeit elnézve felmerül bennem a kérdés, hogy minek vigyem magammal a gx80-at, ha nem valami projekt megvalósítás a cél.
(#9100) MrChris:
jó, de a szoni az szar konkrétan. A Sony-nál pl. még inkább kézenfekvő a kérdés. Vajon a 2K 50 mbps-nél is felforr? Ott lehet már menne bekapcsolt kijelzővel 10 percet és a userek 78%-a boldogabb lenne. -
LélekVándor
tag
válasz
Tuninger #9083 üzenetére
Tuninger nagyon köszönöm az M31-es LUT ajánlást. Komolyan mint a Szent Grált úgy kerestem valami hasonlót eddig
. Ez a képvilág zseniális, kicsit jobban utána néztem, és ezt a fajta képi világot, ami Nekem nagyon tetszik "teal and orange"-nek nevezik. Ma is megérte felkelni
Nekem valószínűleg GH5-öm lesz, volt 1-2 referencia v-log -os képem, rá is toltam próbából és elég jó eredményt kaptam. Annyi a baj vele, hogy 8-bitesek és 100% -ban megnézve helyenként van azért kisebb blokkosodás, de nyilván azt nem lehet hogy csak ezt rátolom, azt kész a "mozi"
, finomhangolni kell és jó lesz az.
-
taranis
addikt
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #9056 üzenetére
Nem lehet, hogy full range videót gradelsz video rangeként, azért van alul-felül plusz infó?
MrChris: Kicsit helyesbíteném egy korábbi kommentemet, egy bizonyos zajszint felett nehéz már olyan helyet találni a felvételen amit a neat video uniformnak mond, szóval nem mindig igaz az, hogy ha nem uniform area-t profilozol, akkor az rossz lesz. De ehhez elég durva beállítások kellenek, pl. a color targetet videózva nálam F-Log és 12800-as ISO kellett ehhez, ami amúgysem életszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Bittorrent topik
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Keresünk dokkolókat
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest