Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2951) Hequila válasza Armando_19 (#2950) üzenetére


Hequila
őstag

Budapesten Csaba_20_ (bár ő azt írta, hogy ilyet nem vállal, de ez lehet, hogy csak az aktuális esetre értete), és didyman
De szerintem bárki meg tudja csinálni, akinek van egy pákája, némi kézügyessége, és egy döglött ATX-es lapja.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2952) Armando_19 válasza Hequila (#2951) üzenetére


Armando_19
őstag

Na majd akkor körbejárom a dolgot!:D
Én biztos nem állok neki forrasztgatni.De nem a dugók a rosszak rajta, hanem az egész ág,mondjuk úgy tőből:D

(#2953) Hequila válasza Armando_19 (#2952) üzenetére


Hequila
őstag

Jah, hogy a tápnál van a gond.
Akkor annyit változtatok az előzőn, hogy nem rossz lap, hanem táp kell hozzá.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2954) Armando_19 válasza Hequila (#2953) üzenetére


Armando_19
őstag

hmm.
Hát igen, azért idegesítő, hogy egyi lyen bika táp nem úgy adja be a kulcsot, hogy pukk pukk, hanem egyszercsak elhal az egyik ág...:(

(#2955) zone


zone
őstag

Üdv! Pár napja vettem észre, hogy a gépemből halk kattogás-féle hallatszik. Kb. az óra ketyegésére hasonlít olyan "tic-tic" szerűség.. Jobban nem tudom leírni biggrin.gif Nem egyfolytában lehet hallani, csak rövidebb, nagyjából szabályos sorozatokban. Ha a gép ki van kapcsolva, akkor is. Persze akkor már nem, ha az elosztó kapcsolóját is lekapcsolom. A gép megy rendesen, semmi szokatlan, csak ha épp ki van kapcsolva a hangszóró, elég zavaró. A tápra gyanakszom, egy nagyjából 2-2,5 éves Chieftec passzív pfc-vel. Van valami tippetek, hogy mi lehet a baja, vagy esetleg nem is a táppal van a gond?

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#2956) Csaba_20_ válasza Armando_19 (#2954) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A csatlakozó érintkezői lazultak meg, ez bármelyik csatlakozóval megeset.

(#2957) Csaba_20_ válasza zone (#2955) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Mi nem halljuk, hogy honnan jön a hang, így aztán végképp nem tudunk mire tippelni. Tipikusan olyan hibajelenség, amit nem elhet távgyógyítással diagnosztizálni.

(#2958) zone válasza Csaba_20_ (#2957) üzenetére


zone
őstag

Azért gondoltam a tápra, mert kikapcsolt állapotban is hallható.. bár jobban meggondolva az alaplap és a vidikártya is áram alatt van.. Ha szétszedem a gépet, és csak a tápot dugom be, akkor már legalább valami kiderülhet. Ha mégis a tápból jön majd a hang, akkor mi okozhatja és mennyire veszélyes a többi alkatrészre nézve?

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#2959) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Sziasztok! Következő a problémám: Most fejlesztettem gépet, a régi gépből a Chieftec házat, és a gyárilag benne lévő 410w-os tápot hagytam meg. Eddig a (még) aláírásomban szereplő konfigot tökéletesen kiszolgálta. Most egy P35-ös chipkészletű alaplap, Intel C2d E4500-as proc, 2x 1Gb ram (Geil ultra), és Ati X1950Gt kártya került bele. Három napja megy a gép....de nem sok köszönet van benne. Teljesen váratlanul újraindul, kiszámíthatatlan módon. Futtattam az Everest stabilitástesztjét.. semmi gond. Netezek, és közben megy a winamp, hirtelen újraindul a gép. Kiszámíthatatlan, van mikor órákat megy, van mikor az előző újraindulás után 5 perccel resetel. Memóriahibára gyanakodtam, de miután a ramos topikban leírtam a konfigomat, ott hívták fel a figyelmemet, hogy a Chieftec 410-es táp szinte "gyári hibás"-nak számít. Érdeklődnék, akkor az én tápom is hibás lehet? Két évig nem volt gondom vele....mióta fejlesztettem, azóta van gond. Valahogy kimérhető, vagy tesztelhető ez a hiba, ami ezekkel a tápokkal van? Nem akarom, hogy vegyek egy új tápot, és utána derüljön ki, hogy mégiscsak a rammal volt hiba. Ha valakinek van ötlete, segítsen. Köszönöm.

(#2960) Csaba_20_ válasza Zoli bácsi (#2959) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A Chieftec 410W-os táp gyári hibás és pont. Ezen nincs mit méregetni...vegyél helyette másikat!

(#2961) Csaba_20_ válasza zone (#2958) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Ha a tápból jön a hang stand-by állapotban, akkor a készenléti áramkörben van valami, ami azt okozza. De hallás alapján ezt csak maximum gyakorlott szakember tudja megmondani, hogy miért van és mit okozhat. Mint már korábban mondtam, távúton nem javítható és nem megállapítható a hiba.

(#2962) Csaba_20_ válasza wwenigma (#2948) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A kondenzátor típusát mondd, ne az értékeit és ne a gyártóját!

(#2963) wwenigma válasza Csaba_20_ (#2962) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Most komolyan hulyének érzem magam.
Elektrolit kondin kivul mas ki tud nyilni, mint a tubarózsa? Ezt magától értetődőnek vettem, de ha nem erre gondolsz, visszaadom az érettségim meg a papírjaim. :F

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#2964) Zoli bácsi válasza Csaba_20_ (#2960) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Hoztam haza egy noname 400w-os tápot egyik ismerőstől (próbára). Előtte ramot cseréltem, azonnal újraindult. Most ezzel a noname táppal (Eddig) működik. Jó lenne, ha megoldódna a hiba.
Köszönöm.

(#2965) Hequila válasza Zoli bácsi (#2964) üzenetére


Hequila
őstag

Ahogy Csaba_20_ is írta, szériahibás a táp, azonban valószínűleg nem függ össze az újraindulgatással. Talán a kimeneti kondik száradtak ki.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2966) Hequila válasza wwenigma (#2963) üzenetére


Hequila
őstag

Csak nekem esett le az első kérdésnél, hogy Csaba_20_ az új kondik gyártójára (Jamicon) és sorozatára (amit nem adtál még meg) kíváncsi?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2967) Hequila válasza Zoli bácsi (#2959) üzenetére


Hequila
őstag

Illetve most nézem, hogy nem az adataidnál megadott géped van, ezesetben el tudom képzelni, hogy nem megfelelő a gépnek a táp teljesítmény-eloszlása.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2968) Philippe


Philippe
csendes tag

Sziasztok!
Előre bocsánat a kérdésért,biztos volt már ilyen,de becsületemre legyen mondva,keresgéltem,csak nem találtam.
Szóval az a probléma,hogy megy a gép,netezek,vagy zenét hallgatok,szóval véletlenül sem 73 DVD-t írok egyszerre,meg másolok össze-vissza,és egyszercsak újraindul a gépem.
Csak úgy.Szó nélkül elsötétül minden és újraindul.
Van a gépben egy ASUS P5VD2 - MX SE alaplap,benn 512 RAM, 320 Gb SATA vinyó,160 Gb ATA vinyó, egy CD/DVD combó író-olvasó. Ennyi,nomeg egy 400 Wattos Codegen táp.

A kérdés üvölt,valszeg a válasz is,de én nem látom. Mi lehet a baj? Kevés a feszültség,vagy elsz*ródott a táp?(tudom,ilyet nem szabad kérdezni...)
Köszi előre is!

Philippe

(#2969) Hequila válasza Philippe (#2968) üzenetére


Hequila
őstag

Első körben próbáld meg másik táppal. Nem egy nagy fogyasztású gép, nem merném egyértelműen kijelenteni, hogy a táp miatt produkálja ezt.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2970) Zoli bácsi válasza Philippe (#2968) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ugyanez volt a hiba nálam is(Párat olvass vissza) . Most hoztam próbára egy tápot, tökéletesen megy, a gép nem indul újra. Szvsz. Te is próbáld ki másik táppal.

(#2971) Csaba_20_ válasza wwenigma (#2963) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Láttam én már tranzisztort, IC-t kinyílni. De nem is ez itt a lényeg, hanem az, hogy a beszerelt kondenzátoroknak van egy típusa, amit figyelembe kell venni ilyenkor. Te viszont - abból következtetve, hogy sokadszori kérdésre se adtál választ - nem vetted figyelembe. A szekunder oldali kondenzátorok esetében alacsony ESR-es kondenzátorokat szabad csak beszerelni, mert az általános célokra gyártott kondenzátorok nem tűrik jól a magas kapcsolási frekvenciákat. Nem véletlenül szoktam mindenkinek javasolni, hogy csak szakember nyúljon a tápba, aki pontosan tudja mire kell cserélni az alkatrészeket. A tényleges javításhoz nem elegendő annyi, hogy ki- és be tudja valaki forrasztani az alkatrészeket. ;)

(#2972) Csaba_20_ válasza Zoli bácsi (#2970) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A hiba nálad nem ugyanaz volt, csak hasonló. A megoldás valószínűleg valóban ott is a tápcsere lesz, de ha így is lesz(ez még koránt sem egyértelmű), akkor sem jelenti, hogy nála is ugyanaz a probléma. Esetedben minden bizonnyal a 410W-os Chieftec készenléti körének öregedése okozta a problémát, aminek a vége az szokott lenni, hogy a táp nem indul többet, helyette pl. magas frekvencián sípol, mint a barom. A Sirtec által készített 410W-os elektronika hibás és ezt az elektronikát építették abba a tápba.

Philippe: Gondolom XP-d van. Nézd meg, hogy az újraindulásokhoz kapcsolhatóan van-e valami bejegyzés az eseménynaplóban! Zárjuk ki a szoftveres hibát! :R

[ Szerkesztve ]

(#2973) wwenigma válasza Csaba_20_ (#2971) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Valahogy sejtettem hogy ESR-re megy ki a dolog, csak nem mertem bevállalni. :)
Ha minden igaz, akkor low ESR-es kondik kerültek bele, bár nem vennék rá mérget. Egyébként mennyire befolyásolja ez az élettartamát? Mert rendben van, hogy a magasabb az ellenállása a fegyverzetek(-nek+hez) vezető résznek, és emiatt kicsit jobban "fűt" (szárad, stb.) de venti viszi rá a levegőt... ;]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#2974) Csaba_20_ válasza wwenigma (#2973) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Egy jobb low ESR-es kondenzátor élettartalmát 3-5000h-ra adják meg maximális hőmérsékleten. Az, hogy meddig fog üzemelni nem ilyen kondenzátorral, nem lehet egyszerűen megmondani, mert sokmindentől függ, főleg a kondenzátor ESR értékétől. Kapcsolóüzemű tápokba mindig alacsony ESR-es kondenzátort építs a tartós és biztonságos üzem érdekében. A kondenzátor típusából egyébként meg lehet mondani, hogy milyen tulajdonságai vannak. A hulladék kínai gyártmányoknak nem szokott típusa lenni, de pl. a Jamicon-nak, amit te is beszereltél, van.

(#2975) Philippe válasza Zoli bácsi (#2970) üzenetére


Philippe
csendes tag

Köszi a tippet!Kipróbálom!Talán még csak annyit,hogy hogyan tudom letesztelni,hogy stabil a rendszer mindenügyileg?

(#2976) djtrial


djtrial
tag

hali
tesóm gépén nézegettem az everestet, és ezek a feszültség értékek voltak:
Feszültség értékek:
CPU mag 1.68 V
Aux 1.68 V
+3.3 V 3.07 V
+5 V 4.62 V
+12 V 12.48 V
-12 V -12.33 V
-5 V -4.70 V
GPU mag 1.54 V
GPU Vcc 2.98 V
GPU AGP VDDQ 1.49 V
Debug Info F 8E FF FF
Debug Info T 31 23 255
Debug Info V 69 69 C0 AC C3 C2 C3 (01)

én furának tartom, mert nekem nem ilyenek. szerintetek jók vagy rosszak?

Pentium Dual-Core E2160 - Gigabyte P35-DS3L rev1.0 - 2x1GB Kingmax 800 - ASUS EAH2600XT 256MB DDR3 - ASUS TV/FM TUNER - LG DVD író - Maxtor 200GB SATA, FSP 350W PNF - AeroCool AeroEngine II

(#2977) Zoli bácsi válasza Philippe (#2975) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Hát, én futtattam pl. az everest stabilitástesztjét, terhelve a procit, és a memóriát. Soha nem indult újra. Memtest is futott volna napokig. Viszont ha nekiálltam simán netezni, jött a láthatatlan ember és resetelt... :( Ami miatt én nehezen gondoltam a táphibára, az azért volt, mert a házból reggel szedtük ki az AMD-s konfigot, és az sosem indult újra. Az Inteles cucc pedig igen. Érdekes.

(#2978) Szipi válasza djtrial (#2976) üzenetére


Szipi
aktív tag

Üdv.

Rosszak. ;]
Indoklás: Szoftveres mérés nem mérés, hogy miért is olvass bele akármelyek nagyobb tápos topicba és megtudod.

Ne hidd el amit az alaplapi szutyok mér mert nagyon pontatlan és azt a feszt méri amiről saját maga is kapja a naftát. Nekem volt, hogy 12V-ra 10,5V-ot mért ami abszurdum. :W

(#2979) Zoli bácsi válasza Csaba_20_ (#2972) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Természetesen néztem az eseménynaplót..... semmi. Viszont az nagyon meggyőző, hogy mióta ez a névtelen (Valami lpj9 kód van a tápon, neve nincs) táp van próbaképpen a cuccon, azóta nem jött a láthatatlan ember hogy nyomkodja a reset gombot. :)
Köszönöm az eddigi segítséged Csaba_20_, már csak egyet szeretnék megkérdezni. Ezt a Chieftec 410-212 tápot ba¤ß$×÷ ki nyugodtan, vagy esetleg javítható?

(#2980) regent


regent
aktív tag

Már vagy egy hete szarakodott a gépem, néha teljesen váratlanul lefagyott. Futtattam memóriatesztet, és egyszer aközben is lefagyott, úgyhogy szoftveres hibát kizártam. Közben a fagyások egyre gyakoribbak lettek, ma pedig már volt, hogy újraindítás után el sem indult a gép. Tápra gyanakodtam, de máig az everest teljesen normális értékeket írt. Ma az utolsó fagyás elöött viszont a +5V értéke 4.5V-ról folyamatosan csökkent 4.3, 4.2-re aztán fagyott a gép. Egy ideje már éreztem valami furcsa szagot, de hiába néztem át (alighanem nem elég alaposan) az alaplapot zseblámpával, nem láttam égésnyomokat.
Ma viszont találtam, az alaplapi "fööcsatlakozó" égett meg, és vele együtt a táp csatlakozója is.
Itt a képek:
Alaplap:[link]
Tápcsatlakozó:[link]

ùgy tüünik semmi más nem károsodott.
A kérdésem az, hogy a táp, és az alaplap túlélhette-e, biztonságos-e tovább használni, persze egy csatlakozócsere után. Enermax EG475AX VE(G) noisetaker. Asus A7V700.
Garancia persze van a tápra, de jelenleg bécsben élek, elég nehéz, és hosszadalmas lenne(gondolom) érvényesíteni a magyarországi élettartamgaranciát. Fööleg, hogy elképzelhetöö, hogy az alaplap volt a hibás, és akkor ugye a tápra nem él a garancia.

<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

(#2981) shteer válasza regent (#2980) üzenetére


shteer
titán

az alaplap valszeg nem károsodott, de én ezt a tápot egy laza csuklómozdulattal hajítanám ki a kukába (mert ugye bécsben nem illik az ablakon kivágni :) )

egy haveromnál ugyanez volt a probléma, tápcsere után évekig használta a konfigot

..szerintem jónak tűnik

(#2982) regent válasza shteer (#2981) üzenetére


regent
aktív tag

Erdekes, én pont a tápban bíztam jobban, mert hogy ugye kemény pénzeket fizettem érte, és állítólag minööségi darab, az alaplap meg semmi különös. Mi okozhatta ezt a hibát? Csak a csatlakozók égtek meg, most visszagondolva már egy ideje éghettek, mert az utóbi egy-két napban már éreztem valami furcsa szagot, de pont vendégeink voltak (nem, nem öök voltak büdösek :) ), és nem volt idööm a géppel foglalkozni. Igazából tegnap sem volt sokkal eröösebb a szag, csak éppen tegnap vettem észre.
A baj az, hogy én magam nem tudom kicserélni a csatlakozót az alaplapon, az itteni munkadíjakat ismerve pedig nem sokkal lehet olcsóbb egy új alaplap. Csak az a baj, hogy minden online shopban ugyanazt az ASRock Socket A-s alaplapot lehet kapni, és CSAK azt. Annak is majdnem 10.000 HUF az ára. Az egész konfigot meg nem szeretném lecserélni, meg vagyok vele elégedve, nincs kedvem új memóriát, processzort, VGA-at venni.

A táp csatlakozóját meg lehet úgy reparálni, hogy levágom a vezetékeket, és egy másik jó dugaszt hozzákötök? Aztán szépen egyenként körülkötöm a már az üürrepülöögépeknél is bevált szigszalaggal? Ha egyzser bedugaszolom, és nem rángatom (mint normál használatnál nem is szoktam), akkor nem fog szétjönni. Vagy ez veszélyes megoldás?
Vagy egyáltalán ne kísérletezzek tovább a táppal, mert biztosan rossz?
Vagy keressek itt bécsben egy enermax szervízt, és próbáljam meg érvényesíteni a magyar élettartamgaranciát?

<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

(#2983) M_zolee


M_zolee
csendes tag

Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az FSP BlueStorm II 500-as tápom az új gépnek a 12V-os ágon 12,5V-ot ad le? Az előző gépem, egy régi P4-es konfig volt, ott max 12,2V-ot adott le.
Hogy lehetne rajta segíteni? :F

(#2984) modoshawan


modoshawan
csendes tag

Hali! Most vettem egy FSP 350w tápot s köv gépet hajtom vele: P4 2,4 ,7600gs ,2 winyó + 1 dvd író.
A táp nagyon durva éles, sípoló hangot ad, viszont gond nélkül fut a konfig. Lehetséges, hogy maximumra terhelem és azért ez az idegesítő magasfrekvenciás zaj?

(#2985) Csaba_20_ válasza Zoli bácsi (#2979) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A tápot természetesen meg lehet javítani, de ugyanúgy tönkre fog menni. Új készenléti áramkört kellene bele építeni és akkor jó lenne. De ma már olyan olcsón lehet jó tápot kapni, hogy nem éri meg az említett tápot javítgatni.

(#2986) Csaba_20_ válasza regent (#2982) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Az alaplapi és a tápcsatlakozó cseréje után minden bizonnyal mindkét eszköz működőképes lesz. Az ilyen tönkremenetelt a rossz kontaktus szokta okozni. A másik csatlakozót pedig maximum csak úgy operáld rá, hogy forrasztod és szigetelőszalag helyett zsugorcsövet használsz.

(#2987) Csaba_20_ válasza M_zolee (#2983) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Mivel mérted a 12.5V-ot?

(#2988) Csaba_20_ válasza modoshawan (#2984) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Első körben állítsd meg a ventit induláskor. Ha nem sípol, akkor az adta a hangot. Ha sípol, keress tovább. Ha a terhelésváltozás(3dMark beindít, leállít stb.) határásra nem változik a zaj, vagy már készenléti állapotban hallod, akkor valószínűleg a készenléti áramkör sípol. Próbáld meg állítani, hogy mely eszközök legyenek aktívak stand-by állapotban és figyeld szintén a hangot. Ha nagyon zavar a hang, vidd vissza és kérj cserét!

(#2989) regent válasza Csaba_20_ (#2986) üzenetére


regent
aktív tag

OK, akkor tápcsatlakozóval alighanem megbirkózom házi körülmények között is, de mi lesz az alaplapi csatlakozóval? Eséllyel próbálkozhat a cseréjével egy nem hozzáértö? Vagy azt mindenképpen bízzam szerelööre, esetleg cseréljem az egész lapot? (amit éppen el szeretnék kerülni)
Ès egyáltalán, hol kapható ilyen 20 tüüs anya, és apacsatlakozó?

<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

(#2990) Hequila válasza regent (#2989) üzenetére


Hequila
őstag

Mindkettőt donorból kell bontani...
Ha van egy jó, 40-60W-os pákád, egy ónszopód, meg némi kézügyességed, meg tudod csinálni.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2991) Csaba_20_ válasza regent (#2989) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Ha már a hogyan és a miből is gondot okoz, akkor szerintem mindenképp szakértőre kéne bíznod a dolgot.

Hequila: Alaplapi tápcsatit én biztos nem szopókáznám. Többrétegű nyákról van szó, aminél könnyen forrpad leválást okozhatunk vele. Főleg egy kezdő esetében áll fenn ennek a veszélye. ;)

(#2992) tlac


tlac
nagyúr

Néha kikapcsolt (többnyire idleben) a gépem, de benézve a házba minden renden volt, hőmérséklet is jó volt. Viszont ma már egymás után többször. Ekkor megint ellenőriztem a hőmérsékletet, kábeleket nézegettem, de nem láttam gondot. Utána kihúzgáltam a csatlakozókat és ekkor vettem észre, hogy a 4 pines tápkábel, amit a lapra kell dugni, 2 lába (2 sárga vezeték tartozik hozzá) el van égve és a lapon is.
Elvileg van még rajta garancia, kérdés érvényesíthető ilyen esetben?
Ha mégsem akkor javítható? Gondolom a táp kábele az könnyedén, de az alaplap? Ott egy 8-as foglalatot kellene cserélni...

közben olvasok vissza is, de elég korlátozottan tudok egy másik géppel

[ Szerkesztve ]

(#2993) Hequila válasza tlac (#2992) üzenetére


Hequila
őstag

Garanciát meg kell próbálni érvényesíteni, igazából attól függ, hogy mennyire "rendes" helyen vetted. Mert ez hivatalosan nem garanciális probléma.
Ha nem cserélik, akkor cserélni kell a csatlakozókat. Ha sehol nem találsz az alaplaphoz 8-as csatlakozót, valószínű, hogy egy 4-es is megfelel (amilyen a régebbi P4-es, K7-es alaplapokon van, amibe a táp 4-es csatlakozója pont beleillik). Ezt egy kis méregetéssel meg lehet tudni.
Ha nem vagy járatos a dologban, javaslom, keress meg ezzel kapcsolatban szakembert!

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2994) tlac válasza Hequila (#2993) üzenetére


tlac
nagyúr

kösz!

elvileg "rendes" helyen vásároltam, de ez majd most kiderül
csak hát tápot, meg lapot is egyszerre...

égésre meg még rákérdezek a garis topicban

(#2995) Hequila válasza tlac (#2994) üzenetére


Hequila
őstag

Akkor vidd vissza szerintem mindkettőt együtt.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2996) ligu


ligu
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Thermaltake tápom, ami beadta a kulcsot.
Nem volt olcsó ( 500W, moduláris kábelelezés, szabályozható venti, teljesítmény kijelző+ventiszabályzó potik, extra házhűtő vent stb.), viszont gari már nincs rá.
Ha érdemes, megjavíttatnám, nem vennék helyette valami gagyit párezerért...

A fedelét lekaptam és belekukkantottam, de nyilvánvaló okot nem találtam, mint pl. eldurrant kondi, égési nyomok. Persze eléggé tele van tömve anyaggal, és annyira azért nem értek hozzá, hogy mit is kéne még nézni...

Szóval, tudtok ajánlani valami HOZZÁÉRTŐ szervizt, Budapest Nyugati térhez minél közelebb?
( A hozzáértő a fontosabb paraméter...)

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#2997) Hequila válasza ligu (#2996) üzenetére


Hequila
őstag

Itt tájékozódhatsz.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#2998) tlac válasza Hequila (#2993) üzenetére


tlac
nagyúr

Mert ez hivatalosan nem garanciális probléma.

utána nézegettem és szerintem ilyen nincs
tehát az égés nem miatt nem úszhat el a gar

[ Szerkesztve ]

(#2999) Gorneck válasza tlac (#2998) üzenetére


Gorneck
titán

Barátom csak ismerősön keresztül tudta cseréltetni a cuccait (ugyanez volt a problémája mint neked)...első körben visszadobta neki a nagyker...
Ha tényleg normális boltról/emberről van szó, akkor sztem nem lesz gond a csere...

Gorneck#1239

(#3000) didyman válasza regent (#2982) üzenetére


didyman
őstag

A tápnak semmi baja sincsen, nem kell kub.szni a kukába sem. Csatit kell cserélni rajta. Az 5V-os, 3,3V-os ágak ilyen megpörkölődése gyakori dolog a régi, procit még +5V-ról etető lapoknál. A csaticserénél új csati kellene, nem mókolni másik kábelvégekkel, ott nagy áramok folynak, rendesen kell forrasztani vagy krimpelni.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.