Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2051) kirkri válasza Csaba_20_ (#2050) üzenetére


kirkri
addikt

Van még rá 2 év garanciám, tehát nem gond, ha megadja magát. Nem is komplett a tápról gondolom, hogy nem bírja el, hanem az alaplapon keresztül csatlakoztatott ventik gyanúsak. Mekkora terhelést bírhat el vajon az alaplapi ág? Sajnos nekem a PCI-E videokártyámon sincs külső tépcsatlakozó, kizárólag a PCI-E slotból táplálkozik. A táp meghalást azért nem értem, mert a proci csere előtt soha nem csinálta, amikor pedig beraktam a nagyobb fogyasztású procit rögtön jelentkezett. Ezután visszarakva a régi procit és egy hétig tesztelve egyszer sem jelentkezett a kikapcsolás, csere után megint azonnal előjött.

Szerk: Az enyém nem újraindul, hanem egyszerűen csak kikapcsol.

[Szerkesztve]

21 éve a Prohardveren! ™

(#2052) Csaba_20_ válasza kirkri (#2051) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A ventilátorok fogyasztása nagyjából 1-2W/darab. Ha ennyit nem bírna leadni a főtápcsatlakozó, akkor az a gép rég nem indulna. Arra a választ, hogy az alaplapi szabályzókörök mennyivel terhelhetőek, az alaplap leírásának kell megadnia. A 410W-os Chieftec táp és úgy általában az összes gyártó 410W-os tápja szériahibás Sirtec elektronikára épül. Már a gyártáskor benne van a hiba. Azt ne kérdezd, hogy garanciába visszaveszik-e, mondván hogy szériahibás. A nálunk kialakult forgalmazói gyakorlat szerint nem. Egyelőre egyik gyártó se ismerte el a szériahiba jelenlétét. Processzorcsere utáni hibajelenségek oka maga a processzor is lehet. De akár az alaplap is. Milyen processzorokról van egyébként szó?

(#2053) atis44


atis44
csendes tag

Sziasztok!

Van nekem egy chieftec HPC-360-202 es tápom.Aminek a problémája az hogy amikor bekapcsolom a pc-t akkor egy pillanatra elindít mindent majd röggtön le is állít. Kikapcsolja a gépet. VALAKI TUDNA SEGÍTENI HOGY MI BAJA LEHET.

ui:3 éve vettem a Mistralban de csak egy év garit adtak, de mindenutt azt olvasom hogy a chieftec cucokra nem csak egy év jár. Mit lehet ilyenkor tenni kihez kell fordulni?

(#2054) kirkri válasza Csaba_20_ (#2052) üzenetére


kirkri
addikt

Igen, bennem is felmerült a proci hiba lehetősége is /egy X2 4200+ AMD prociról van szó/. Ez az alaplapi szabályzókör dologban látok fantáziát, bár nem vagyok tisztában a dolog mibenlétével. Ettől függetlenül nem vitatom, hogy problémásak lehetnek ezek a 410W-os tápok. Ezt a kikapcsolást nem úgy kell elképzelni, hogy állandóan kikapcsol, hanem inkább, hogy egy-két naponként kikapcsol. De hangsúlyozom bekapcsolt C&Q-nál soha nem jelentkezik ez a hiba. X akták kategória. Ezt minden kétséget kizárólag proci, alaplap, táp cserével tudnám kiszűrni, de az anyagi lehetőségek sajnos korlátozottak...

21 éve a Prohardveren! ™

(#2055) Boolash


Boolash
aktív tag

Sziasztok!
Van egy ~300W-os codegen tápom (ez most nem biztos, meg fogom nézni, de sztem nem oylan fontos) a letöltős gépben. A lényege az, hogy elég sokat megy. Általában 4-5-6 napot egyhuzamban, aztán pár nap szünet. 1 éve kb. meghalt a gépben lévő winchesterem... ''kiégett'' az elektronika. 2 vinyó volt benne akkor, így maradt csak 1. Aztán most sztem behalt a másik vinyó is. Vagyis bekapcsol a gép, furcsa kattogás a vinyó felől, aztán egyszercsak kifagy... Lehetséges, hogy a tápom tette tönkre őket? Bár az utóbbi vinyó már elég régi volt, meghát elég sokat ment... meg nem is kiégett, hanem mechanikai problémája lehet...(szerintem). Az első még talán a táp miatt mehetett tönkre, hiszu akkor 2 vinyó volt a gépembe--> nagyob volt a táp terhelése is. Vagy ez nem, így megy? Mert akkor új vinyóval lehet érdemes lenne új tápot is vennem... De nem tudok most valami túl sokat költeni rá. Mit ajánlotok, ami a céljaimnak megfelelne? (csak letölt)
Köszi

(#2056) Csaba_20_ válasza Boolash (#2055) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Codegen tápot nem érdemes javítani. Ha hibás, dobd ki. Ha nem tudod megállapítani, hogy az-e, vidd el szakemberhez. A winchesterek saját magukat is kinyírhatták, nem feltétlen a táp okozta a halálukat. Egy winchester 10-15W-ot jelent üzem közben, tehát nem jelentős teljesítménykülönbség az, ha egy kiesik.

(#2057) TGaben válasza atis44 (#2053) üzenetére


TGaben
tag

A táp lesz a ludas, hasonló problémám volt

Olvasható/Írható hangszóró: Speak-R :) (TDU2, BF3/BF4, NFS RUN nick: TBAG008 LIVE/GTA IV/F1 2011 nick: Tgaben007 F1 2012: T-BAG)

(#2058) bon


bon
őstag

Üdv

Nekem van egy Chieftec CFT-620-A12S típusú tápom és van egy dolog ami zavar és szerintem nem természetes. Amikor megvettem kb másfél hónapja akkor a venti mindig magas fordulatszámon pörgött (kb 2200), elég hangosan, de mivel ezt olvastam itt a prohardveren, hogy ez természetes nála így nem zavart. Kb két hete észrevettem, hogy most meg már alacsony fordulatszámom pörög a venti (kb600-800) időnként meg begyorsul. Sőt néha folyamatosan ingadozik a fordulat száma a ventinek elég zavaróan. De még ezt is megszoknám. De ami idegesít már 4x rajtakaptam a ventit, hogy áll. Amikor a táp úgy gondolja akkor meg elkezdi max fordulatszámon pörgetni és egy idő után lelassul alacsony fordulatszámra, sőt egyszer ugyanúgy le is állította a táp a ventit.

Ez természetes lenne? Mert szerintem nem, az összes eddigi Chieftec tápom nem csinált ilyet.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#2059) Interceptor


Interceptor
addikt

Hi! A gépem bekapcsolását követően rögtön felzúgnak a ventilátorok főleg a videókártya ilyenkor max fordulatra kapcsol kb 3-4 másodpercig,utánna visszavesz.Ez így normális,de mostanában mióta megvan új config néha bekapcsolás után elkezdenek felzúgni a ventik aztán hirtelen kb 1másodperc után megállnak szintén 1 másodperc ideig és újra elkezdenek pörögni,és onnan már bebootol a gép.Miért van ez?Lehet a táp a sz@r vagy esetleg a helyi áramellátással van probléma?Mikor áram alá helyezem a gépet táp kapcsolójával van mikor levágja a biztosítékot,de az tuti hogy ezzel is gond van mert sokminden más külső eszköz levágja időnként,pl porszívó.Nem nyírom ki ezzel a gépet? :F egyáltalán a táp a ludas vagy az utóbbi lehet a gond?

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#2060) DAni198 válasza Interceptor (#2059) üzenetére


DAni198
csendes tag

A ''dupla indulásért'' az alaplapod a felelős, gondolom tuningolod a procit, emiatt csinálja ezt.

A biztosíték lecsapás pedig normálisnak tekinthető a mostani tápoknál, egy nagyobb biztosíték megoldja a dolgot. Amúgy nem lesz tőle baja, csak neked kellemetlen.

NEC MultiSpeed HD laptop, V30-as proci (turbo286 klón), 640k(-nak elég nek kell lennie), 20MB vinyó, CGA video, 640x200 LCD :)

(#2061) Interceptor válasza DAni198 (#2060) üzenetére


Interceptor
addikt

köszi a választ!Igen tuningolom a procit. :R

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#2062) tlac


tlac
nagyúr

A következő hiba nem tápos probléma lesz, de nem tudom hova kellene írni.
Van egy ehhez hasonló usb-s rack-em [link] Az a bajom vele, hogy ráz a felülete. Ilyet akkor szoktam tapasztalni, hogy ha nem földelt konnektorba vannak dugva a cuccok, de ez földet és a kábel, amit használok hozzá, az is olyan, próbáltam másikkal is, de ugyanúgy ráz. Akkor szűnik meg a rázás, ha az usb-t csatlakoztatom a géphez, viszont ilyenkor össze-vissza szikrázik, amíg be nem dugom a helyére. Eddig ez nem is zavart, de legutóbb megdöglött tőle az egér (ps2-es). Hiába indítottam párszor újra a gépet, nem akart meg se nyikkanni. Csak a teljes áramtalanítás után éledt fel.
Kérdésem mit lehetne ezzel kezdeni, vagy lehet-e ebből a szikrázások miatt vmi problémám? Az egér hülyéskedése lehett e miatt?
Most azt találtam ki rá, hogy először csatlakoztatom a géphez a rack-et és csak utána dugom be a konnektorba, így nem ráz.

(#2063) Csaba_20_ válasza tlac (#2062) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Mind a számítógéptáp, mind pedig a rack tápja védőföldeléssel ellátott konnektort igényel. Ha valamelyik nem kapja meg a védőföldet, akkor a fém részek lebegni fognak és érintésre csípni.

(#2064) tlac válasza Csaba_20_ (#2063) üzenetére


tlac
nagyúr

fém részek lebegni fognak
ez mit jelent?

miden földelt, és még is ...

(#2065) HXY


HXY
addikt

Hány évente célszerű új tápot venni? Kinek mi a tapasztalata?

Az elözö gépem 466-os cerkával a tápja 6 évig ment.
Most egy 350 W-os JNC tápom van.

(#2066) HXY válasza Csaba_20_ (#2063) üzenetére


HXY
addikt

Amúgy mi a baj a Mistral-ral?

(#2067) Csaba_20_ válasza tlac (#2064) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A védőföld érintkező a tápon belül az EMI szűrő áramköre miatt közre van fogva egy-egy kondenzátorral a fázis és nulla között. A hálózati feszültség 50 Hz-es frekvenciáján már nem képviselnek olyan jelentős ellenállást és vezetnek. Ezt érzed, amikor ráfogsz a házra. Azt, hogy minden földelt, honnan tudod? Mérted?

(#2068) Csaba_20_ válasza HXY (#2066) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Mi nem az?

(#2069) tlac válasza Csaba_20_ (#2067) üzenetére


tlac
nagyúr

ebből nem sokat értettem

Azt, hogy minden földelt, honnan tudod? Mérted?

Nem mértem, abból következtetek rá, hogy az összes cucc egy elosztóba van dugva. A gép nem ráz, a rack igen, addíg míg az usb kábelt be nem nyomom a gépbe. Ha a racket átdugom az elosztó azon részébe, ahol most van a gép, akkor is rázni fog. De ha átdugom másik konnenktorba, akkor is ráz.
Igazából a rázás alatt vmi olyat értek, mintha remegne a külseje, ha elhúzom a kezem rajta, természetesen kikapcsolt állapotban is, ha csak be van már dugva konnektorba. Ha kihúzom, megszűnik ez a furcsa érzés.

[Szerkesztve]

(#2070) hecktor


hecktor
aktív tag

Helló mindenki!

Chieftec 400w -os tápom van. 12cm -es hűtő van ( volt ) benne, kicseréltem egy másik 12cm -es re, ami halkabb, de kevesebb a légszállítása. Hogyan tudom megnézni, hogy mikor melekszik fel a táp ? Asszem nem ide való kérdés, de azért köszi! :R

(#2071) Csaba_20_ válasza tlac (#2069) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Nálad valami nagyon nem stimmel. A védőfölddel ellátott készülék házai azonos potenciálon kell legyenek, közöttük jelentős feszültség nem alakulhat ki. Ennek értelmében, ha a számítógépet és a racket ugyanazon földelt elosztóba kötöd, nem lehet feszültség a két eszköz között. Rámérsz, hogy mekkora feszültséget mérsz közöttük? Illetve a nullához mérten a fémházon.

(#2072) Csaba_20_ válasza hecktor (#2070) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Leterheled és érintésnélküli hőmérővel méred a hűtőbordák hőmérsékletváltozását.

(#2073) tlac válasza Csaba_20_ (#2071) üzenetére


tlac
nagyúr

na most itt több probléma is van:
ezt és az előző hozzászólásodat sem értettem
nem vagyok benne biztos, hogy átlátod a problémát
nem tudom mivel (talán tudnék vmit kölcsönkérni) és hogyan kellene megmérni

az esetleg nem lehet, hogy hiába ''földelt'' kábel van a rack-hez, de ezt még sem használja ki? és a földelést az usb-n éri el?
(ha lehet tudnál egyszerűbben fogalmazni?)

(#2074) Csaba_20_ válasza tlac (#2073) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A fémházas készülékek burkolatát rá szokták kötni a védőföldre. Azért, hogyha valamilyen oknál fogva fázis ''akarna'' kerülni a házra, ne tudja megtenni, mert azonnal leföldelődik. Ha ilyen készüléket olyan konnektorba kötnek, amihez nincs kivezetve a védőföld ér, akkor hiba esetén a fázis a megérinthető fémburkolatra kerülhet. Ha ezt valaki megérinti, akkor gyakorlatilag olyan, mintha a konnektorba nyúlt volna.

Az a kis bizsergető rázás, amit tapasztalni szoktál ilyen esetben, az nem ez a jelenség. Azt az EMI szűrő áramköre okozza, amit a készülékbe építettek. Nem életveszélyes.

A szikra a potenciálkülönbség(ami miatt bizserget/csíp) gyors leföldelése miatt keletkezik.

Valamelyik egységednek nem megfelelő a földelése. Ha önmagában a számítógép nem ráz, csak a rack, akkor egyértelmű, hogy utóbbi a hibás.

Az, hogy az eddig általam leírtakat nem értetted, azt jelenti számomra, hogy a problémát nem fogod tudni önerőből megoldani, szakembert kell hívnod. Nem bántásból mondom, de hiába magyarázom, ha az alapokkal sem vagy tisztában. :R :(

(#2075) tlac válasza Csaba_20_ (#2074) üzenetére


tlac
nagyúr

Kösz!

Ha önmagában a számítógép nem ráz, csak a rack, akkor egyértelmű, hogy utóbbi a hibás.

Ez garanciális hiba? (Ha tényleg ez a probléma.)

Nem bántásból mondom, de hiába magyarázom, ha az alapokkal sem vagy tisztában.

Igen, ehhez semmit nem értek.

(#2076) Csaba_20_ válasza tlac (#2075) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A rack földelt dugóval rendelkezik egyébként? Ha azzal és tényleg földelt konnektorba kötve is ráz, akkor az szerintem garanciális probléma, hiszen valami nincs rendben a földelésével. De fogalmam sincs, hogy mekkora esélyed van érvényesíteni a garanciát rá.

(#2077) tlac válasza Csaba_20_ (#2076) üzenetére


tlac
nagyúr

igen és azt írtam, hogy próbáltam másikkal is
csak azt még bele kell dugni egy ilyenbe is (amiből csak 1 van, ezt nem tudtam másikkal megnézni): [link] és ezt a rackbe

de akkor miket írkáltál eddig?

(#2078) Csaba_20_ válasza tlac (#2077) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Az a táp része lesz akkor valószínűleg a hibás. Az utolsó kérdésed nem igazán értem, hogy mire vonatkozik.

(#2079) KrAt


KrAt
veterán

Egy 300-as Azona táp maradványai (ami elvitt magával pár alkatrészt :( )

[link]
[link]
[link]

Ne spóroljatok a tápon :)

(#2080) Csaba_20_ válasza KrAt (#2079) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A készenléti kör tranzisztora ment rendesen tönkre. Majd előkeresem a képeket arról, amikor egy UPS-ben lerobbantottam a FET-eket a bordáról. Azt hiszem azokat a képeket még nem linkeltem ide be. :DD

(#2081) atis44 válasza TGaben (#2057) üzenetére


atis44
csendes tag

Üdv!

Azt tudtam hogy a táppal van a gond, csak azt nem tudom mi baja van.Arra lennék kíváncsi és hogy érdemese javítatni.


(#2082) uploader


uploader
csendes tag

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy ilyen gépem: asus p5l-mx,c2d e6300,1GB veritech 667 RAM,1GB hynix 667 RAM (dual channelben megy,pedig nem is ua. a márka),asus 7600GT,pioneer 16x DVD-RW,Samsung 80GB hdd, PCI-os firewire kártya,8cm-es házhűtő venti. Ja és egy Mercury 450w-os táp….
Eddig ment tökéletesen. Tuningnál 3ghz-en már nem is látta a vinyót, szóval azzal többet nem kísérleteztem. Viszont olyan hibákat szokott produkálni, hogy amikor elindítok egy filmet, akkor kijön az asus splendid logo a jobb felső sarokban, és itt újraindul a gép (elég gyakori). Ezenkívűl semmi komolyabb hiba nem volt. Minden játék ment akár órákig fagyás, újraindulás nélkül. Egészen május tizenharmadikáig, amikor is vettem a gépbe még 1GB ramot (ez az a hynix amit fent írtam). Betettem a gépbe, kiírta, hogy dual channel. Mondom jól van. Indítom firefoxot. Neteztem pár percet. Aztán hirtelen kidobott egy hibaüzenetet, hogy a firefox.exe-vel baj van. Elindítom mégegyszer, most ment rendesen. Elindítottam azureust. Kimentem 1 percre a szobából, visszajöttem. Nézem hol az azureus,miért nem vagyok benne a netbe,hol a firefox. Ja hogy ez újraindult. Kezdett gyanús lenni. Indítottam Everestet. Futtattam egy memória olvasás,írás stb. tesztet. Aztán a CPU Zlib nevű tesztnél újraindult. Aztán később megint újraindult az Azureus közben. Oblivion közben is újraindult, pedig alig játszottam 10 percet. Kezdtem gyanakodni a ramra. De aztán eszembejutott az ASUS splendides újraindulás. Ezt már egy másik topikban megkérdeztem, mindenki tápra gyanakodott. Lehúztam tápról a házhűtő ventit. Azóta kevesebb újraindulás volt, de van még így is néha. Firefoxos hibaüzik állandóan vannak.
Ja és everest ezt írja ki (tudom, hogy nem ér semmit a beépített feszültségmérő,de ez akkor is sok)
[kép]

Ezek a hibák biztos a táp miatt vannak? Nem lehet,hogy hynix ram miatt vannak?
Sajnos új tápot most nem tudok venni, max 1-2 hónap múlva. Addig ki fogja bírni?

(#2083) Termi16 válasza uploader (#2082) üzenetére


Termi16
őstag

Ha tudod, hogy az everesttel nem ér semmit a feszmérés, akkor gondolom azzal is tisztában vagy, hogy feleslegesen tetted be a képet.

Első körben szedd le a memtest86 nevű progit (pontosabban ez egy képfájl, amit kiírsz cd-re/dvd-re, vagy esetleg ráteszed floppyra és onnan bootolsz), amivel le tudod tesztelni a ramokat. Ha ez megvan (hagyd futni a memtestet legalább 30 percig, ha nem látsz hibát, akkor a ramok jók), és még mindíg nincs meg a hibás cucc, akkor mindenképp meg kéne próbálnod a dolgot egy normális táppal. Ismerőstől vagy valakitől kérj kölcsön egy minőségi, legalább 300 wattos tápot (lehet ez fsp, chieftec, zalman, seasonic stb..) és próbáld meg azzal, hogy mire jutsz.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#2084) Csaba_20_ válasza uploader (#2082) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Amire gyanakodni lehet szerintem:
- Tuninghiba. Ha nem tuningolsz és hibátlanul megy, akkor egyértelmű: nem bírja a géped az említett tuningot.
- Táphiba. Mercury tápok silányak.
- Melegedési probléma. Az alaplapi hőmérséklet érdekesen magasabb a többinél. Nem feltétlen kell elhinni az általa mutatott értéket, de ha például a DC/DC konverter közelében van, akkor a tuning miatt megnövekedett teljesítmény miatt esetleg túlmelegszik a konverter és ez okozhat problémát. De úgy általában is keresgélj meleg pontot a gépben.
- Memória hiba. Memtest86-tal teszteld huzamosabb időn keresztül!

(#2085) uploader válasza Csaba_20_ (#2084) üzenetére


uploader
csendes tag

memtest lement hibátlanul.
A tuningot úgy értettem, hogy amikor kaptam a gépet akkor megpróbáltam,elment 3 ghzig,ott vége volt, aztán többet nem foglalkoztam a témával, szóval alapon megy minden. Megnéztem kézzel az alaplapot,minden tűzforró...pedig ledöntöttem a gépet, és levettem az oldalát, hogy meleg levegő kijöjjön belőle. Bár ez szerintem nem is olyan meleg a régi 6600-omhoz képest, ami ment alapon 70 fokon, és a maxtor vinyón, ami 60 fokon ment. :D
Az 100 százalék, hogy a táp nem tudja a ráírt 450w-ot, de szerintem most 100-150 w-ot fogyaszt max a gép. Ennyit elvileg még egy ilyen szarnak is bírnia kéne. Vagy minél nagyobb értéket írnak a tápra, annál kevesebbet bír? :))
Ha veszek egy ilyen tápot: Linkworld LPG2-43-P4-IO ATX12V 630W (4000 ft.),akkor az menne rendesen? Ilyen márkáról még nem is hallottam.

[Szerkesztve]

(#2086) mcmike válasza uploader (#2082) üzenetére


mcmike
őstag

Egyértelműen RAM...

Ha van 1 pont amíg nem volt semmi bajod, majd az említett pont után jönnek sorban a hibák akkor csak az adott pontban végzett módosítás lehet a gond.
pont = RAM bővítés ;)

memtest86+ nem ér semmit, jobb ha tudod... :U (ha esetleg ezzel teszteltél volna)

Valami Windows alapúval próbálkozz. Nekem volt h 1 éjszakát ment a memtest 86+ 17-szer futott le hiba nélkül! :Y Mondom akkor nem RAM...még szenvedtem egy darabig aztán csak kivettem 1 modult a kettőből -> és láss csodát jó lett. A RAM-ok önmagukban jók voltak, de a lapom ASUS M2N-E elég ''finnyás'' ilyen (DUAL mode) szempontból. Én azt javasolnám h a RAM-okkal kezdj el játszani... :U

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#2087) Termi16 válasza mcmike (#2086) üzenetére


Termi16
őstag

Memtest helyett vmi windows alatt futó hülyeséget ajánlasz, azért ez is érdekes...
Meg amint te is írtad, a ramjaid jók voltak, akkor meg nem logikus, hogy a memtest nem dob hibát? Nem az a feladata, hogy a kompatibilitási problémákat kiküszöbölje.

uploader : Most őszintén, szerinted egy olyan márka, amiről még eletedben nem hallottál, ~600w-os (na persze, én meg milliomos vagyok ;] ) és 4k, az lehet jó?
Ha tápot szeretnél venni, akkor a legolcsóbb alternatíva egy 300/350w-os fsp táp berszerzése, 5,5-6,5k körüli áron.

Az tuti minőségi.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#2088) mcmike válasza Termi16 (#2087) üzenetére


mcmike
őstag

Éppen az lenne a feladata, szerintem...vagy van külön program inkompatibilitásra? Incompatibility Checker mondjuk? :U

Attól hogy (elméletileg) jók voltak a RAM-ok, a gépem még BSOD-t dobott Win alatt... Ezért ajánlottam egy Windows alapú teszt progit... :B

De ha rám hallgatsz: azt csinálsz amit akarsz...én csak segíteni szerettem volna... :B

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#2089) uploader válasza Termi16 (#2087) üzenetére


uploader
csendes tag

majd megyek külföldre, ott ennyibe kerül ez a táp. Egy 350wattos FSP 6000ft.
500w-os FSP 12 000.- Vagy esetleg egy ilyen: Thermaltake TR2 430W 8000 ft-ért. Lényeg, hogy márkásabb legyen, ugye?

(#2090) zezoli válasza mcmike (#2086) üzenetére


zezoli
csendes tag

Az, hogy a Memtest nem ér semmit...... hát elég furcsa szempont. Nem tudok olyan progit , ami windows alól a memória 100% tudná vizsgálni, mivel valahova a rendszerfájloknak is be kell töltődni....szóval hagyjuk ezt. Ha dualos lapod van és 1 rammal megy 2 nem megy akkor ez összeférhetetlenség.... feltéve hogy mindegyik rammal jól megy de együtt nem megy. Ha nem mutat hibát de mégis belefagy a memtestbe vagy újraindul, az majdnem biztos hogy alaplap hiba. A p5l-mx lap úgy tuzd melegedni, hogy ihaj :)) Főleg ha 266 fsb vagy felette használod int vga-val fel megy még 80 fokra is mai nem nagyon egészséges. Én minden lapra raktam a bordára egy kis ventit, bár hangosabb de nem megy 55 cfok felé!!!

(#2091) zezoli válasza uploader (#2089) üzenetére


zezoli
csendes tag

A helyedben először megpróbálnám 2 ugyanolyan rammal, mondjuk kingmax, azt szereti, hogy mit csinál a gép. Ezenfelül rakjál valami hűtést az észtaki hídra..... majd ha ez sem segít próbáld meg egy másik táppal. Azzal hogy 1 memóriát beleraksz a gépbe, nem nő meg a fogyasztás..... ergo nem hiszem hogy a táppal lenne a baj.
Kérdés az újraindulást hidegen bekapcsolva is előadja, vagy csak mondjuk 20 perc elteltével? :U

(#2092) mcmike válasza zezoli (#2090) üzenetére


mcmike
őstag

Helytadok, ez így ebben a formában tényleg nem igaz hogy a memtest86+ nem ér semmit...
elnézést, rosszul fogalmaztam :R

Nekem volt egy speciális problémám, a következő:
MB: ASUS M2N-E Rev 1.02g BIOS v0602
RAM: 2 * 1GB 800Mhz A-DATA Value (nem KIT!)
CPU: AMD X2 3800+ Socket AM2

A tünet ez volt: a két memóriamodul nem DUAL-ban fagyásokat produkált. Hosszú kínszenvedés után Memetest86+ futtattam -> 17X lefutás után no hiba. Mégis kivettem 1 ramot, a fagyások megszűntek -> ramok gariztatva lettek Kingston-ra (lásd konfigom) azóta no problem DUAL módban... :U

Nálam nem hozott ki hibát a memtest86+

UI: vadiúj konfig volt...

LIDL Richard featuring Billy Auchan...

(#2093) InfiniteReality válasza mcmike (#2092) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Téves következetetés. Önmagában csak a Memtest tényleg nem ér semmit. Azaz, ha a teszt hibát hoz ki, az vagy hiba vagy inkompatibilitás. Ha nem hoz ki hibát, attól még lehet hiba. Az igazán jó memóriateszt pl a Winxp tiszta telepítése. Viszont ha csak inkompatibilitás van, a hiba akkoris elő fog jönni.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#2094) InfiniteReality válasza mcmike (#2088) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Bár lenne ilyen progi vagy eszköz. De mivel az inkompatibilitás két alkatrész együtt nem működése, ezért effektive tesztelni nem lehet. Mindkét cuccot, külön-külön, más HW környezetben le kell tesztelni. Ha mindkettő jól megy, akkor inkompatibilisek (nem működnek együtt).

Ramoknál ez kicsit bonyolultabb, mivel több modul esetén fennállhat a modulok és az alaplap, az egyes modulok között, valamint az egyes modulok között abban az alaplapban jelenlévő inkompatibilitás is.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#2095) Csaba_20_


Csaba_20_
őstag

A DVD lemez inkompatibilis a CD meghajtóval. Amikor viszont arról van szó, hogy egy DVD+RW lemezt nem olvas egy olyan DVD olvasó, aminek a leírása alapján olvasnia kéne, akkor véleményem szerint hibáról kell beszélnünk. Valamelyik egység hibás. Vagy a lemez, vagy az olvasó.

Ha egy 333 MHz-es DDR SDRAM-ot rakunk egy olyan alaplapba, ami tud ilyen RAM-ot kezelni a leírása szerint és nem működik, akkor szerintem szintén hibáról kell beszélnünk. Valamelyik gyártó nem tartotta be a szabvány(ok) előírásait és ez okozza azt, hogy a két egység együtt nem működik. Illetve előfordulhat, hogy a hiba oka a szabvány hiányosságaira/hibájára vezethető vissza.

Összefoglalva tehát, amikor valaminek kompatibilisnek kell lennie valamivel, de nem az, akkor - bár nyelvtanilag helyes, tartalmilag inkább - hibáról kellene beszélnünk.

(#2096) MasOyama


MasOyama
őstag

Nem tudom, hogy jó helyre írok e, de mitől lehet az, hogy bekapcsolom a számítógépet, és nem indul el. Aztán kb. 50 másodperc múlva elindul. Táp? Alaplap? Mi lehet a gond?

PCMENTOR - Számítógép és Laptop Szerviz

(#2097) #56474624


#56474624
törölt tag

Normális dolog az, hogy a gép egyszercsak relatíve hangosan (mint mondjuk a gépelés zaja) csattog-pattog egyet (nem vagyok benne biztos, hogy konkrétan a táp)? Amúgy nem történt semmi, de mióta az adataim között szereplő táp 4 hónap használat után egy hangos pukkanás kíséretében beadta a kulcsot, és kicserélték egy ugyanolyanra (pedig állítólag ez egy kifejezetten ajánlott táp, én ezért is vettem), azóta kicsit óvatosabb vagyok, vagy legalábbis próbálok lenni. :((

(#2098) Csaba_20_ válasza MasOyama (#2096) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Szerintem ez alaplapi probléma lesz. BIOS frissítéssel és elemcserével lehet próbálkozni. Táp ilyen problémát nem szokott produkálni.

(#2099) Csaba_20_ válasza #56474624 (#2097) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Amíg nem tudjuk, hogy pontosan mi és milyen hangot ad ki, valamint nem tudjuk eseményhez kötni, igazából csak találgatni lehet. Az, hogy tartasz attól, hogy tönkre fog menni a tápod, alapból befolyásolja a gondolkozásodat, így érthető, hogy egyből a tápra gyanakszol.

(#2100) Muton


Muton
addikt

a tápom (liberty 400) gyakran magas frekvencián zúg hullám szerűen. hol elhallgat, hol felerősödik. ez mitől van?

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.