- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Még egy kérdésem lenne. Myvodafone fiókban az összes korábban hozzá adott eszközt töröltem tv app resznél mivel a limitet elértem és lövésem sem volt mely eszközök vannak benne amit nem használok és amit igen. Most meg azt írja ki a böngésző és a mobil app is hogy keressem fel az ügyfélszolgálatot mivel az eszköz(ök) törlésre kerültek.Van rá lehetőség ezt megkerülni vagy muszáj őket hívni?
-
Speedy007
őstag
válasz
Impair1980 #137498 üzenetére
. Ez vhogy ki maradt a tájékoztatójukból.
-
Speedy007
őstag
Sziasztok!
Lehet hogy volt róla szó próbáltam is vissza keresni de sikertelenül... One előtt tudtam windows-n tv.vodafone.hu-n tv-t nézni de ezt most nem tudom mert azt írja "hogy nem kompatibilis készülék stb.." gyanítom ez a felület is megszűnt one tv miatt. Kérdésem az lenne van rá ogy böngészőn keresztül lehessen TV-t nézni pc-n vagy ezt már megszüntették? -
zoli62
addikt
Egy ideje a Sport TV műsorai nem visszanézhető VTV-n. Vajon erről miért nincs tájékoztatás?
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
Pandimakaay #137487 üzenetére
Van lehetőség QR kóddal belépni a telefonos/tabletes alkalmazásba, azzal egyértelmú, hogy melyik eszköz melyik címre csatlakozik.
-
tomp
félisten
válasz
boborján2 #137490 üzenetére
A régi Chromecaston konkrétan a HTML5 alapú kód fut. Ott maga a hardveren futó szoftver a Cast.
Azt adta ki utólag a Google mint különálló app.
A GoogleTV-s Chromecaston már a natív Cast app fut a háttérben.
Amúgy bármelyik TV gyártó belerakhatja a Cast támogatást a saját tv rendszerébe. Van Cast SDK. -
boborján2
aktív tag
Ez nem teljesen igaz, hiszen pl. google chromecast 1-2-3 esetében nincs telepített app.
Amikor csatlakozol az ikonnal és megjelenik az app logója akkor a netről letölt egy nagyon mini html5 alapú kódot ami a lejátszó kinézetéért felel. Lásd: logó ,feliratok, lejátszó gombok kinézete stb ..). Ha pedig indítod akkor szól neki a telefon hogy mit kell lejátszani.
Ugyanakkor más a helyzet olyan eszközöknél ,pl android tv box ,ahol ha van youtue natív app, akkor azt elindítja és cast közben a telefon azt az appot távirányítja.
Felhasználó szempontjából egyébként a két eljárás módja lényegtelen ,mert csak a távirányítás funkció számít ,hogy a háttérben mi történik ,az csak technikai kérdés.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, abban segitsetek kerlek. Hogy ugye a vtv appot 3 eszkozre tudom telepiteni, hasznalni. Na most ha nekem 3 kulonbozo cimen van szerzodesen ugyanazon a neven, akkor hogy csinalja meg az ember, hogy melyikhez csatlakozzon az adott app. Mert ugye az email cim ugyanaz. Mert igy 9 hely kell hogy legyen. Nem jottem meg ra. Koszi ha vki tud segiteni.
-
Adams84
aktív tag
válasz
Adams84 #137484 üzenetére
Amúgy az RTL+ applikációnál is kizárólag Chromecast-al (Google Cast) küldhető át a tartalom a Samsung okos televíziómra (a TV-be van bedugva egy külön Google Chromecast eszköz), ezért azt feltételezem, hogy a One TV app is kizárólag a Chromecast-ot támogatja.
Tehát a legtöbb okostévé gyártó (Samsung, LG, Panasonic stb.) saját rendszerén az átküldés sajnos nem fog működni ... -
tomp
félisten
válasz
pdr755 #137483 üzenetére
"az Előfizetői Szerződés megszűnése esetén a kötbért vagy annak meg nem fizetett részét az Előfizető
részére egy összegben, jelenlévők esetében az Ügyfélszolgálaton, amennyiben a Szolgáltató az Előfizető
szükséges adataival rendelkezik, banki átutalással, egyéb esetben postai úton fizeti meg"
Bemész lefixálod, hogy mire utalják és ennyi.kezo0
Nekem sincs a régi Sony okoson cast app(saját linuxos Sony rendszer van rajta) de a Youtube app mutatja a telefonon a tv-t mivel a youtube rajta van a tv-n.
A OneTV Cast feltétele, hogy az eszköz támogassa a Google Cast szolgáltatást. -
Adams84
aktív tag
válasz
NoOne1976 #137480 üzenetére
Akkor ezek szerint csak Google rendszerű eszközzel (pl. Android TV vagy Google Chromecast) működik a castolás?
Mondjuk az androidos One TV app "Újdonságok" részénél az a kifejezés található, hogy "Chromecast támogatás", tehát ez arra utal, hogy csak Chromecast-al működik az átküldés.
Vagy tévedek?(Apple eszközök esetében szerintem még egyáltalán nincs Chromecast funkció, ez lehet a magyarázat arra, hogy miért nem működik iOS/iPadOS esetén.)
-
pdr755
aktív tag
Kötbér szakértőkhöz (pl. tomp) lenne egy kérdésem:
Van egy voda tv+net előfizetés amin már okt. 8.-a óta van nyitott hibajegy (Telekom hálózati probléma miatt). Holnap jár le a hűségnyilatkozat.
Ha bekötötték a Digit ezt le akarjuk mondani, na mármost a kérdés az hogy ha a kötbér amire jogosultak vagyunk az több lesz mint az utolsó havi számla, a maradékot visszakapjuk túlfizetésként vagy azt lenyelik? -
Tomix24
addikt
Sziasztok, valaki meg tudná nézni aki már ONEtv-s hogy MYvoda telefonos alkalmazásba ott van ez eszköz törlés menüpont(Ha eléri valaki a max darabszámot, elvebn onnan lehet törölni. Privátban képernyő képet is(a menüről) ha valaki tud, megköszönöm!
-
NoOne1976
őstag
Egy régebbi LG C8-on próbáltam ki ma délelőtt. A Youtube ment simán, a tv-n lévő appot indtotta. A One Tv tükrözése nem ment, nem talált eszközt. Ekkor előtúrtam egy régi Google Chromecastot. Azt bedugva a tv-be, arra már ment a One Tv-ből az átküldés. Simán el is indult a ma hajnali NBA meccs visszanézése.
-
kezo0
addikt
„…YouTube esetén a Cast nem az eszközön lévő YouTube appot indítja el?” – Dehogynem, ezért cast és nem szimpla tükrözés (mirroring)!
Ezért sem értem, hogy akinél megy a cast, az mit indít el a tévéjén, hiszen a tévék egyikén sem fut még natív OneTV app…Nekem is Asus routerem van, és a látvány nekem is ilyen a mobilon, csak az „Átküldés ide:” nem talál eszközt, ahova át lehetne bármit is küldeni.
Na bocs, én most kicsekkolok, mert már megint nem fogok eleget aludni…
-
kezo0
addikt
válasz
Adams84 #137471 üzenetére
Az előző hsz-ben írtam a teló tárhelyéről – most ki van kapcsolva, mert mindjárt alszom, de majd csekkolom. Viszont a tárhelynek egész biztosan nincs köze ahhoz, hogy az app egyáltalán nem is lát castolható eszközt a hálózaton.
A iPad egy mini 6, iPadOS 18.0.1-gyel, ami a legfrissebb. De az iPades appban egyáltalán nincs is cast ikon a jobb felső sarokban, szóval ott még nincs is belefejlesztve ez a feature. (De szóljon, akinél iPhone-on vagy iPaden van cast az appban!) -
kezo0
addikt
válasz
Adams84 #137468 üzenetére
„… ha valakinél működik, akkor elvileg(!) mindenkinél működnie kellene.“
Hát én meg azt mondom, hogy ha ugyanabban a hálózatban, ugyanazokkal az eszközökkel simán lehet castolni a YouTube-ot, a OneTV-t meg nem, akkor nekem a OneTV app a gyanús.
* szerk.: látom, utólag kiegészítetted a hsz-t.
Majd megnézem, de nem hinném, hogy nincs annyi szabad tárhely a telón. Viszont ha a tárhely lenne szűkös, akkor legfeljebb nem tudna elindulni a cast, de ugye itt az van, hogy eleve nem talál az app olyan eszközt a hálón, ahova castolhatna. Az meg nem a tárhely függvénye, szóval ez valami hálózati gebasz. -
kezo0
addikt
válasz
Adams84 #137465 üzenetére
Anyámnál nincs saját router, csak az AC-s vodás fekete HGW, és ott sem megy a cast. Ott a tévé is wifin csatlakozik.
Mert nálam minden fix helyen lévő eszköz kábellel lóg a routeremen, így a tévé is, switchen keresztül. De a kapcsolódás módja nem jelenthet problémát, csak az számít, hogy azonos hálózaton legyenek. Ráadásul minden eszköznek MAC-címhez hozzárendelt IP van kiosztva a routerben, tehát még az IP-címek sem változnak a DHCP miatt minden ki-bekapcsolásnál. -
Adams84
aktív tag
válasz
boborján2 #137466 üzenetére
Csak tippelni próbálok, hogy mi lehet a gond a cast esetében, mert ha valakinél működik, akkor elvileg(!) mindenkinél működnie kellene. Tehát ez arra enged következtetni, hogy nagy valószínűséggel az előfizető saját mobiltelefonja, tablete vagy az otthoni saját eszközök (pl. saját router) lehet a probléma a forrása ...
Amit elég gyenge pontnak látod, és nem biztos, hogy minden előfizetőnél teljesül a hardverkövetelmények szempontjából (hiába van hiperszuper új telefonja vgy tablete), az a 64GB szabad tárhelyterület az eszközön.
-
boneyard
tag
válasz
kezo0 #137461 üzenetére
Nekem se működik a cast. Xiaomi 13T, LG OLED48C21LA, Voda modem. Vodafone TV-vel működött. Nekem se létfontosságú, csak azért írtam, h nem egyedi hiba. A profil dolgot meg úgy lenne jó, ha megcsinálnák, h ha van is több profil, lehessen defaultot beállítani eszközön, h ne kelljen mindig választani.
-
-
Adams84
aktív tag
válasz
kezo0 #137464 üzenetére
Lehet, hogy érdemes 5 GHz-es ac kapcsolattal is megpróbálni, mivel a legmodernebb Vodafone modem is csak az ac-t tudja, az ax-et nem, akár ez is lehet a probléma
Ők pedig alapvetően a Vodafone által biztosított eszközökhöz fejlesztik az appot, nem az előfizető által beszerzett, saját routerhez.
-
kezo0
addikt
válasz
Adams84 #137463 üzenetére
Sony Xperia 5 IV a mobil, Android 14, és 5 GHz-es AX wifin van csatlakoztatva a routeremhez, szóval nem éppen egy őskövület.
A tévé egy Panasonic OLED, nem a legújabb, de azért az sem kőkorszaki modell. (De mondjuk anyámnál sem sikerült castolni a OneTV-t az ő Sony tévéjére.)Szerencsére ez nekem nem létkérdés, mert ha tévéadást akarok nézni, akkor azt nem casttal szoktam megoldani. Vannak boxok, van mediacard, illetve nézem az iPaden, ha épp nem vagyok tévé közelében. Csak jeleztem, hogy kipróbáltam a castot, és nekem nem megy.
-
Adams84
aktív tag
válasz
kezo0 #137461 üzenetére
A minimális One TV mobilalkalmazás szoftver és hardverkövetelményeknek mindenben megfelelnek az eszközeid? [link]
Leginkább Android esetében vannak felsorolva érdekes hardver követelmények: "legalább 8 magos 1.70 GHz teljesítményű 64bites mobil processzor; legalább 2 GB RAM; legalább 64GB szabad tárhelyterület; 5GHz-es Wi-Fi, vagy LTE kapcsolatot támogató hálózati kártya".
Ha ezek közül bármelyik nem teljesül, akkor gondolom, hogy nem indul el az app vagy egyes funkciók akár hiányosak is lehetnek vagy "a Szolgáltatás minősége nem garantálható."Az 5Ghz-es Wi-Fi esetében számomra nem egyértelmű, hogy csak tudnia kell a készüléknek az 5Ghz-et vagy csatlakozva is kell lennie az 5Ghz-es Wi-Fi hálózathoz
(Gondolom, hogy az előbbi és nem az utóbbi, de a Vodafone-nál sohasem lehet tudni.)
-
kezo0
addikt
Írtam már, hogy édesanyám előfizetését sikeresen migrálták OneTV-re, de neki nincs VTV boxa, szóval az átállás nála csak a webes felületet és a mobilos appot érinti (amiket ő soha nem használt).
Mindez pár napja történt, ehhez képest máris megbombázták egy hosszú, részletes kérdőívvel a OneTV-re vonatkozóan, melyet az ígéret szerint csak 5 perc kitölteni - de ha kicsit is komolyan veszed, akkor azért ennél jóval több időbe kerül a végére érni.Mivel az anyámnak átállított felületeket ő nem használja, viszont én napok óta próbálgatom, nézegetem ezeket, és mivel az ő teljes körű meghatalmazottja vagyok, ezért vettem a bátorságot, és kitöltöttem a nevében az online kutatást.
(Van pár hiba a kérdőívben, pl. ilyenek:Ugye ezeket az oldalakat a kitöltőnek nem is kellene látnia, de mindegy is, nem ez a lényeg.)
A lényeg, hogy nagyon alaposan kikérdeznek külön-külön is a webes és a mobilos alkalmazás használata során tapasztaltakra is, és én ott, ahol szövegesen is meg lehetett fogalmazni, hogy mi az, ami hiányzik, ezeket írtam be:
OneTV app hiányosságai:
1. Ha egyvalaki használja csak az appot, tehát csak egyetlen profil van, akkor ne kelljen azt minden egyes indításkor kiválasztani!
2. Hiányzik az appokból a lebegőablakos kép-a-képben mód.
3. Kéne a portré mód az iOS/iPadOS appba is.
4. Saját csatornalistát jelenleg nem lehet szerkeszteni.
5. Nem jó a fix 20 mp előre/hátra ugrás a műsorban, hadd állítsam be ezeket az értékeket én, magamnak. (Eleve ne legyen egyforma a két érték!)
6. Kéne teljes képernyős EPG lehetősége is.OneTV webes alkalmazás hiányosságai:
1. Kéne teljes képernyős EPG lehetősége is!
2. Saját csatornalistát jelenleg nem lehet szerkeszteni.
3. A www.one-tv.hu oldalon NINCS hangerő-szabályzási lehetőség, csak az egész PC (ill. a Windows) általános hangerőbeállítását lehet használni, ami elég suta megoldás.
Lehetett volna még bővebb lére ereszteni, de a kitölthető mezőben engedélyezett maximális karakterszám ennyit engedett meg.Jó lenne, ha minél többen, akik megkapják ezt a kérdőívet, kitöltenék, és amennyire csak lehet, felsorolnának minden problémát, hiányosságot, nehogy azt higgyék a Vodánál, hogy jó lesz ez így, és máris hátradőljenek.
A kérdőív végén választani lehet, hogy anonim módon kezeljék az általad megadott infókat, vagy engedélyezed, hogy társítsák a konkrét ügyfélhez, aki kitöltötte, vagyis hozzád. Mondjuk szerintem akkor is tudják, hogy ki töltötte ki, ha az anonimitást választod, de mindegy. -
kezo0
addikt
válasz
hargitomi #137460 üzenetére
Korábban írtam már: nálam nem működik a cast. Nem talál egyetlen hálózati eszközt sem, ahová át lehetne küldeni a lejátszást, pedig azonos alhálón vannak az eszközök. Ugyanerről az androidos mobilról (vagy az iPademről is) simán tudom castolni a YouTube-on nézett tartalmat akár közvetlenül a tévére, akár egy, a tévére dugott Fire TV Stickre, de látja a cast a Vodafone TV (Sagemcom) boxot is. Szóval nem a telefonban és nem a tévében van a hiba – gondolom én.
Az iPadOS appban meg nincs is cast ikon, szóval ott még csak kezdeményezni sem lehet az átküldést.
A fentieken kívül jópár hiányosságot összeszedtem már egy korábbi hsz-ban, amelyek tekintetében egyértelműen kevesebb a OneTV tudása, mint a VTV-é (-jé?).
Szerintem ha egy új rendszert előrelépésként harangoznak be az előfizetőknek, akkor az a minimum, hogy ez az új rendszer már induláskor tudjon legalább annyit, mint a régi…
* szerk.: Nyilván mindenkinek más és más szempontok a fontosak és kevésbé fontosak, ezért természetesen elfogadom, ha valaki a saját használati szokásai alapján már most is jobbnak gondolja a OneTV-s rendszert a réginél. Én sajnos nem tudom ezt kijelenteni.
-
hargitomi
tag
Szerintem azért jelentősen jobb a OneTV, mint a Vodafone TV volt:
- eltűntek a random hibakódok, végre bármilyen monitorral lehet nézni gépen a műsort
- casting jól műkődik a telefonos appból
- eszközt is végre lehet törölni - ugyan a cookies szórakozással együtt -
pjen
félisten
Üdv. Még VTV s vagyok. A telós app ot kiválóan tudom tükrözni LG és Samsung tv re ia. Viszont droidos Philips tv n minden tartalom átjön a telóról, de a VTV nek csak hangja van? Valami ötletet megköszönnék.
-
pkaresz
őstag
Köszönöm az infókat!
Majd még probálkozom. -
Adams84
aktív tag
válasz
Tressy #137453 üzenetére
Gondolom, hogy az általad tesztelésre használt telefonok (visszaolvasva Huawei P10 és Xiaomi Black Shark) megfeleltek a minimális hardver követelményeknek.
Szerintem ott kezdődhet a probléma, ha a hardver követelmények nem teljesülnek ÉS ezzel együtt régi (nem támogatott) operációs rendszer van a telefonon.
De ez csak egy feltételezés a részemről. Nekem nincs ilyen telefonom, így majd a fórumtársak tapasztalata vagy tesztelési hajlandósága deríthet fényt erre ...
-
Adams84
aktív tag
válasz
pkaresz #137451 üzenetére
A One TV mobilalkalmazás által támogatott Android rendszerváltozatok:
Android 15, Android 14, Android 13, Android 12L, Android 12Nem támogatott Android rendszerváltozatok:
Az Android 12 verzió alatti rendszerváltozatok. Alacsonyabb operációs rendszer verziók esetén a Szolgáltatás minősége nem garantálható.Támogatott Android készülékek:
Az Android licensszel ellátott készülékek számos típusa támogatott.
Minimum hardver kritériumok: legalább 8 magos 1.70 GHz teljesítményű 64bites mobil processzor; legalább 2 GB RAM; legalább 64GB szabad tárhelyterület; 5GHz-es Wi-Fi, vagy LTE kapcsolatot támogató hálózati kártya.Bővebb infó: [link]
Amúgy 1-2 fórumtárs már utalt arra, hogy alacsonyabb verziójú Android rendszerrel is működik náluk a One TV mobilalkalmazás ...
Aktív témák
Hirdetés
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Direct One (műholdas és online TV)
- Politika
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Filmgyűjtés
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest