- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
lionhearted #41382 üzenetére
Leírom:
A szolgáltatóm nem ad privát IP címet. Unifi hálózatom van itthon, a router tud kliensként open vpn hálózathoz csatlakozni. Szeretném, ha a VPN-en keresztül aktív lehetne a kapcsolatom mintha "normális" szolgáltatóm lenne. Van egy VPS szerver ubuntu 20.04 alapon felraktam az open vpn-t, egy tutorial alapján konfiguráltam, de amint elindítom elvesztem a kapcsolatot a VPS-el. Lényegében mindent kinyitottam a tűzfalban, adtam neki egy allow eth0 meg allow összes port ami a tűzfalnak kell de nem jó. De gondolom ez így eleve nem egy jó stratégia mert bármi eléri a szerverem. A syslog rogyásig van dolgokkal amik meghaladják azt amit értelmezni tudok többek között, hogy blokkolva vannak a kapcsolódási kísérletek. Szóval ez - szerintem- elsősorban ufw probléma nem vpn konfig probléma bár nem tudom megállapítani.
3 napot öltem bele, de nem haladok sehova. Bunkó válaszok külföldi fórumokon, hogy olvassam el a manualt ami értelmezhetetlen számomra. Sajnos semmiről nincs ELI5 verzió, minden manual azt feltételezi, hogy 10 éve hálózatokkal foglalkozok linux rendszereken, ovpn manual különösen bűnös ebben.
Szóval fizetnék érte. Teljesen non profit, nem tudom mennyi pénzért foglalkozna vele valaki, ha túl sok elengedem a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged