Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #68216320 #3717 üzenetére

Nos. Úgy tűnik a HTPC-XBMC-Ubuntu kálvária megoldódni látszik. Minden probléma okozója az új XBMC média lejátszó volt.

1. Telepítettem az általuk összerakott XBMCBuntu 12 telepítőről. Működött a tv stream, volt hang, viszont a filmeket minden könyvtárba lépésor újra és újra beolvasta, hogy kezdőképeket, infókat nyerjen ki belőlük. Ez egy 250 epizódos sorozatnál borzasztó idegesítő volt. Gyakorlatilag 40mp-ig kerregés ment.

2. Telepítettem friss rendszert Ubuntu-minimal-ról. Ezzel ugyanazt kaptam, kerregett, viszont megakadt a tv stream lejátszás azokkal a műsorokkal, amik AAC hangot tartalmaztak. Codec problémára gondoltam, de mint kiderült, az volt a gond, hogy a friss rendszer a tárolóból a legújabb XBMC 12-t töltötte le, ami a könyvtár olvasás mellett már ezt a hibát is tartalmazza.

3. Ami bevált: Friss rendszer ubuntu -minimal alapon, a régebbi XBMC 11 repo hozzáadása és onnét a lejátszó telepítése. Nem olvassa be folyton a könyvtárat és működik a tv stream lejátszás is. Ami zavaró benne, de megvolt az új verzióban is nálam, hogy könyvtár olvasásnál egy sorozaz epizódjainak kb. 10%-ánál nem csinál kezdőképet. Gyakorlatilag átlép rajta. Ennek sajnos nem tudom az okát, pedig ez a probléma a program win-es verziójánál nem jött elő. Sem a 12-es, sem a 11-es verziónál.

Köszönöm azoknak, akik segítettek itt a topicban. A későbbiekben is számítanék rájuk, mert a sok telepítés, állítgatás, keresgélés közben nagyon megtetszett az ubuntu ésszerű felépítése és főleg az, hogy "felnyitható a motorház teteje" és piszkálni lehet. Ezerszeresen testre szabhatóbb az ablakosnál.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés