Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• duo

addikt

sziasztok! debianos (debian 10) kérdés, de xubuntu core 19.10-el is eljátszottam ezt.(kipróbáltam egy live usb-t) szóval akár az is lehetne:

spotify, zenelejátszók, és a chrome alapú böngészők esetén kifogástalan a hang.
    külső hangkártya: Roland UA s10 DAC/AMP-ról van szó. ( hivatalosan nincs supportja, és egy két éve meg sem mukkant linuxon.) most felismeri a rendszer. gondlom de csak spekulálok, hogy kernel szinten is meg a hangrendszer is kezeli-e valamennyire. Mindenesetre világbajnok
    alsa base a debianban már nincs. kénytelen vagyok pulseaudio-t használni.
    hang fileok lejátszásával semmi gond nincs tehát. DE. a pl vlc vel vagy smsplayerrel filmet játszanék le nincs hang. ha elindítom a pavucontrolt, és az fut akkor elindítva a filmjelátszót, akkor van hang.
    ez mitől lehet?
    illetve van e valami lehetőség hogy a pavucontrolt értesítési területen futtassam?
    a pasystray pl nem ilyen. ott külön kattintani kell a mixerre és akkor feladja a pavucontrol ablakot.

szóval nekem direkt kellene.

openboxot és/vagy xfce-t használok.

(az xfce-nek is van tray pluginja. az sem az amit én keresek. kicsit egyszerűbben de ugyanazt csinálja mint a pasystray)

minden segítséget köszönöK!

duo

Új hozzászólás Aktív témák