- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
oncsi
őstag
Üdv mindenki!
12.04 ubi-t használok, és van egy kis NTFS-gondom. (a gép a konkrét esettől eltekintve tökéletes állapotban van. Rendszer egy SSD-n lakik, Swap-ot nem használok. (8GB-mellé feleslegesnek érzem, bár lehet ez lenne a baj?)
Elszállt a 3TB NTFS partició, egy WD Elements wincsiröl. Csak úgy, simán, írás közben. Nem gond, felejthető adatok voltak rajta (nagyrészt). Win7 rakta rá a partíciót, De Linux alatt ment tönkre. Gond nélkül ment pár napot. gparted újra felrakta (kell az NTFS, mert az asztali lejátszó azt szereti, meg van win-es gép is) Most megy megint. Nem is igazán aggódtam. A mai napig! Amikor is barátom gépében elszállt egy 1.5TB-os ugyan olyan WD wincsi. Ugyan azt az ubit raktam neki is fel, és csak most vettem észre, hogy nekem is a frissítést követő indítás után volt a galiba a 3TB-nál, meg neki is (egy héttel később) szintén frissítés után. (ja, a gép mindkét esetben Dell D630, és mindkét wincsi amúgy hibátlan, 100/100-as Ráadásul a 3TB még új is.) Mindkét esetben eltűnt a partíció. GDB nem tudott mit kezdeni vele.
Gondoltam a 2TB feletti NTFS nem tetszik neki. De az 1.5TB-os wincsi is elszállt! Érdekes, de a gparted nem is látja ezután a wincsit. A win7 legalább látja, de aktiválatlan, és lefoglalatlan területnek. Fel is ajánlja hogy MBR-t vagy GPT tegyen e rá
Kezdem azt hinni, hogy a frissítést követően (3.2.0.29-generic) történt valami NTFS keverés. Lehetséges ez, vagy véletlen lenne (nem hinném) Volt valami ilyen jellegű változás frissítéskor?
Hibától függetlenül, mit ajánlanátok partíció típusnak a fentebbi wincskhez abban az esetben, ha:
1. Kell a használatuk Win-es gépen is. (inkább csak az olvasásuk a lényeg win alatt)
2. A legmegbízhatóbb kell legyen linux alatt.
3. Valamint pl. egy Trueimage vagy N.ghost. esetleg (nálam inkább főleg) Drive Copy is kezelje. Ha ezek egyike sem jó, akkor bármi amivel napi mentéseket lehet létrehozni. Programok tesztelése is megy a gépen, és ehhez kell a mentés. (sokszor kell használnomKöszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest