Új hozzászólás Aktív témák

• oncsi

őstag

Üdv mindenki!

12.04 ubi-t használok, és van egy kis NTFS-gondom. (a gép a konkrét esettől eltekintve tökéletes állapotban van. Rendszer egy SSD-n lakik, Swap-ot nem használok. (8GB-mellé feleslegesnek érzem, bár lehet ez lenne a baj?)

Elszállt a 3TB NTFS partició, egy WD Elements wincsiröl. Csak úgy, simán, írás közben. Nem gond, felejthető adatok voltak rajta (nagyrészt). Win7 rakta rá a partíciót, De Linux alatt ment tönkre. Gond nélkül ment pár napot. gparted újra felrakta (kell az NTFS, mert az asztali lejátszó azt szereti, meg van win-es gép is) Most megy megint. Nem is igazán aggódtam. A mai napig! Amikor is barátom gépében elszállt egy 1.5TB-os ugyan olyan WD wincsi. Ugyan azt az ubit raktam neki is fel, és csak most vettem észre, hogy nekem is a frissítést követő indítás után volt a galiba a 3TB-nál, meg neki is (egy héttel később) szintén frissítés után. (ja, a gép mindkét esetben Dell D630, és mindkét wincsi amúgy hibátlan, 100/100-as Ráadásul a 3TB még új is.) Mindkét esetben eltűnt a partíció. GDB nem tudott mit kezdeni vele. :(( Gondoltam a 2TB feletti NTFS nem tetszik neki. De az 1.5TB-os wincsi is elszállt! Érdekes, de a gparted nem is látja ezután a wincsit. A win7 legalább látja, de aktiválatlan, és lefoglalatlan területnek. Fel is ajánlja hogy MBR-t vagy GPT tegyen e rá :D
    Kezdem azt hinni, hogy a frissítést követően (3.2.0.29-generic) történt valami NTFS keverés. Lehetséges ez, vagy véletlen lenne (nem hinném) Volt valami ilyen jellegű változás frissítéskor?
    Hibától függetlenül, mit ajánlanátok partíció típusnak a fentebbi wincskhez abban az esetben, ha:
    1. Kell a használatuk Win-es gépen is. (inkább csak az olvasásuk a lényeg win alatt)
    2. A legmegbízhatóbb kell legyen linux alatt.
    3. Valamint pl. egy Trueimage vagy N.ghost. esetleg (nálam inkább főleg) Drive Copy is kezelje. Ha ezek egyike sem jó, akkor bármi amivel napi mentéseket lehet létrehozni. Programok tesztelése is megy a gépen, és ehhez kell a mentés. (sokszor kell használnom :DDD

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés