Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Orgi

addikt

Sziasztok,

full lámaként az imént telepitettem a laptopomra a legális W10 helyett az Ubuntut és hát akadna pár kérdésem :)
    1. Az install eleje rendben lement. A partició kezelöben azt hiszem töröltem mindent, csináltam egy 60 GB-os particiót (talán root?), 18 MB-os swapot (azt irta a ram kétszerese, kicsit ráhagytam), meg a többi home. Ez igy kb rendben van? Ha nem, hogy tudok változtatni?
    2. Az install után kérte az újrainditást, itt viszont vmi gond volt, oldalakon keresztül hibaüzeneteket irt (i/o error, vmi squash akármi error). Kikapcsoltam és bebootolt gond nélkül, hibát azóta nem látok. Hol lehetne ellenőrizni ezt, hogy tényleg minden oké? W10 szerint a laptop vinyója tökéletes volt...
    3. Van egy üres asztalom, meg egy inditópultom. Hol érem el a programokat? :) Fel tudtam telepiteni pl az Operát, Winen is azt használtam, de csak abban a kereső mezőben találtam meg... ez az Ubuntu szoftverek az inditópulton volna az?
    4. Képtelen vagyok eltalálni a billentyűzetem, mit kéne vásárolni, elvileg német volt talán a kiosztása, qwertz, de hogy 101 vagy 102, vessző vagy pont, azt nem tudom, hogy lehet ezt eldönteni? :) A hosszú i pl a bal alsó sarokból a bal felsőbe költözött...

Köszi :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés